Strategi dagangan hari ini adalah mengenai salah satu corak kesinambungan yang paling boleh dipercayai, Corak Bendera Beruang . Strategi corak carta bendera kami akan memberi anda kerangka untuk menakluki trend pasaran.

Pasukan kami di Pedagang Strategi Perdagangan bekerja keras untuk mengumpulkan panduan yang paling komprehensif mengenai strategi corak carta yang berbeza. Untuk memahami psikologi corak carta, sila mulakan di sini: Carta Panduan Strategi Carta Langkah-demi-Langkah .

Salah satu pengalaman pertama kebanyakan pedagang hari belajar apabila mereka memulakan perdagangan adalah perdagangan tindakan harga. Salah satu corak tindakan harga yang paling popular yang mungkin anda dengar ialah corak bendera beruang.

Bendera penurunan harga adalah corak penerusan yang sangat sederhana yang berkembang setelah trend penurunan harga yang kuat.

Ia tidak terlalu penting jika jangka masa pilihan anda adalah carta 5-minit atau jika anda lebih memilih carta jangka panjang. Corak bendera beruang muncul dengan kekerapan yang sama pada semua bingkai masa.

Corak kesinambungan, seperti bendera menurun, membawa beberapa berita gembira kerana ia memberitahu anda selepas pasaran telah turun, sehingga ia akan terus turun lagi.

Sekiranya anda terlepas jualan awal, pasaran telah hilang tanpa anda, dan anda melihat corak bendera beruang pada carta itu, ini adalah tanda dan tempat yang selamat untuk dijual supaya anda boleh menikmati keseluruhan trend menurun.

Kami juga akan menyediakan anda set aturan langkah demi langkah yang sangat jelas supaya anda boleh berdagang strategi pola carta Bear Flag anda sendiri.

Melangkah ke hadapan, kita akan membincangkan apa yang menjadikan pola bendera beruang yang baik. Kami akan menyerlahkan lima peraturan perdagangan asas untuk menakluk pasaran dengan strategi corak Carta Flag Bear. Anda juga boleh membaca strategi mudah tetapi menguntungkan.

 

 

Apakah corak bendera beruang?

Corak bendera beruang dibina dengan trend menurun atau trend menurun, diikuti oleh jeda dalam garis trend atau zon penyatuan. Gerak ke bawah yang kuat juga dipanggil tiang bendera manakala penyatuan juga dikenali sebagai bendera.

Corak bendera beruang datang selepas bergerak kuat ke bawah. Semakin kuat bergerak, semakin besar potensi keuntungan.

Seperti yang anda dapat lihat dalam gambar di bawah, selepas pasaran membuat langkah ke bawah yang kuat, ia memasuki penyatuan – julat yang sangat sempit – untuk menyesuaikan dengan harga yang lebih rendah baru.

Nota * Untuk bendera penurunan harga yang sah, garis sokongan dan rintangan yang membentuk bendera perlu selari dan seringkali akan melambatkan ke atas.

Corak bendera menurun mempunyai beberapa persamaan dengan Corak Carta Rectangle . Perbezaannya berada dalam corak segi empat, tindakan harga bergerak mendatar dalam julat perdagangan yang jauh lebih besar.

Psikologi di belakang Corak Bendera Beruang

Corak bendera beruang menonjolkan persekitaran perdagangan di mana keseimbangan bekalan dan permintaan beralih buruk dalam satu arah pasaran (bekalan> permintaan). Sebaliknya, ini akan menghasilkan anjakan terbalik yang sangat sedikit, yang membolehkan struktur bendera membentuk.

Selepas selloff awal, orang yang terlepas kereta api akan panik dan mula menjual. Lebih ramai orang akan menjualnya semasa peringkat tiang bendera.

Semasa jeda atau penyatuan sempit, orang menunggu untuk mendapatkan harga yang lebih tinggi supaya mereka boleh menjual. Tetapi sejak persamaan penawaran dan permintaan begitu tidak seimbang, ini tidak akan berlaku. Kami mendapat satu lagi smash yang akan membuat ramai orang mengejar langkah ke bawah lagi.

Kini, mari kita lihat bagaimana anda boleh berdagang secara berkesan dengan strategi pola carta Rectangle dan cara membuat keuntungan dari pada dasarnya menggunakan carta telanjang. Anda juga boleh membaca mengenai trailing stop atau mengambil keuntungan keras  untuk perdagangan yang lebih baik.

Strategi Corak Bendera Beruang – Peraturan Jual

Sekarang bahawa anda sudah terbiasa dengan pembentukan bendera lemah, mari kita jalankan panduan langkah demi langkah yang mudah. Ia akan membingkai strategi dagangan mudah untuk anda melancarkan pasaran.

Perkara terbaik mengenai corak bendera beruang adalah bahawa ada cara yang sangat mudah untuk mengetahui betapa rendahnyanya ia akan menghantar harga mata wang.

Kami telah melakukan sesuatu yang berbeza dengan strategi corak carta bendera Bear. Kami akan mengajar anda cara baru bagaimana untuk memperdagangkan bendera menurun.

Sekarang adalah masa untuk melalui panduan corak carta bendera beruang langkah demi langkah:

Langkah # 1: Mencari bukti trend menurun sebelumnya. Untuk bendera penurunan harga yang sah, anda perlu melihat penurunan mendadak.

Hanya kerana anda boleh melihat corak bendera beruang, tidak bermakna anda perlu melompat ke pasaran dan berdagang.

Ingat, kita memerlukan konteks yang betul dan struktur harga yang betul perlu bersesuaian untuk bendera penurunan harga yang boleh ditukar.

Oleh itu, langkah pertama adalah untuk mengenal pasti trend pasaran sebelum pembentukan harga bendera.

Pertama, bendera penurunan harga yang sah memerlukan penurunan mendadak. Ini adalah bukti kukuh trend menurun dan bekalan dan permintaan tidak seimbang.

Nota * Pergerakan tajam juga adalah Flagpole – elemen pertama struktur bendera lemah.

Langkah # 2: Kenal pasti pembentukan harga bendera. Tindakan harga perlu bergerak dalam jarak sempit antara dua garis selari.

Pembentukan harga bendera adalah elemen kedua corak bendera beruang.

Pada dasarnya, apa yang perlu anda lakukan adalah untuk melihat satu sokongan dan satu tahap rintangan. Ia mesti mengandungi tindakan harga dalam jarak yang sangat sempit.

Julat sempit adalah kunci untuk kadar kejayaan corak bear bear.

Setakat ini, sangat baik.

Sekarang, kita perlu menentukan teknik kemasukan untuk strategi corak beruang kami.

Lihat di bawah:

Langkah # 3: Menjual lilin penutup yang menghasilkan Breakout Bendera.

Selepas kita mengenal pasti trend pasaran dan ciri-ciri corak bendera penurunan harga yang baik kita perlu menunggu pengesahan bahawa trend itu akan disambung semula.

Terdapat dua pendekatan asas untuk memasuki pasaran dengan corak bendera beruang. Pedagang agresif akan memasuki di bahagian atas bendera penurunan kerana ini akan mendapat sedikit keuntungan yang lebih besar.

Jika anda seorang peniaga yang konservatif, anda boleh menunggu pengesahan yang disediakan oleh pelarian bendera.

Pasukan kami di TSG lebih suka mengambil pendekatan konservatif dan menunggu rehat dan menutup di bawah bendera menurun sebelum melaksanakan perdagangan.

Strategi corak carta bendera beruang hanya mencari peluang perdagangan apabila anda mendapat penembusan di bawah struktur harga bendera untuk menjadi penjual.

Perkara penting berikutnya yang perlu kita tentukan adalah meletakkan tempat berhenti pelindung anda.

Adalah penting apabila melihat jenis strategi ini untuk memastikan segala-galanya dalam konteks pasaran keseluruhan. Terlalu ramai pedagang akan cuba mengezum

Lihat di bawah…

Langkah # 4: Letakkan stop-stop proteksi sedikit di atas Bendera.

Strategi corak Rectangle carta memberikan anda cara mudah untuk menaksir risiko kerana anda boleh meletakkan stop-stop pelindung anda sedikit di atas struktur harga bendera.

Kami sedang melakukan dua perkara dengan kehilangan stop yang ketat:

  1. Kerugian kecil.
  2. Risiko yang lebih tinggi untuk nisbah ganjaran.

Dengan kehilangan stop yang ketat, anda akan mendapat keselesaan kehilangan banyak dagangan secara berturut-turut kerana dengan RR yang menakjubkan, bendera penurunan harga berpotensi akan menghapuskan semua kerugian anda dalam satu perdagangan dan masih menguntungkan.

Perkara logik seterusnya yang perlu kita tentukan untuk strategi corak bear bear adalah di mana untuk mengambil keuntungan.

Lihat di bawah…

Langkah # 5: Ambil sasaran Keuntungan sama dengan jarak harga yang sama dari tiang Bendera diukur dari bahagian atas bendera menurun.

Sasaran buku teks adalah ketinggian tiang bendera diukur dari puncak bendera.

Pasukan kami di TSG telah mengetahui bahawa pasaran suka simetri harga semacam ini dan kami ingin memanfaatkannya.

Nota *** Di atas adalah contoh perdagangan SELL … Gunakan peraturan yang sama – tetapi sebaliknya – untuk perdagangan BELI, tetapi kali ini kita akan menggunakan bendera menaik, atau bendera banteng. Dalam gambar di bawah, anda boleh melihat contoh perdagangan BELI sebenar, menggunakan corak bendera menaik.

Kesimpulannya

Mengenal pasti corak bendera beruang seharusnya menjadi tugas yang mudah tetapi jika anda mempunyai keadaan dagangan yang tepat maka bendera bearish dapat menjadi corak perdagangan yang bagus untuk mulai mengembangkan akaun anda. Perkara utama mengenai strategi corak carta bendera beruang adalah bahawa ia adalah strategi yang hanya berfungsi di pasaran beruang dan berfungsi dengan baik.

Sila juga jangan lupa untuk melihat tutorial strategi kami sebelumnya mengenai strategi corak saluran dagang .

Terima kasih kerana membaca!

Sila tinggalkan komen di bawah jika anda mempunyai sebarang soalan mengenai strategi ini!

Juga, sila berikan strategi ini 5 bintang jika anda menikmati!