Cryptocurrencies ditambang di rangkaian dengan menjana syiling baru melalui perlombongan. Ini dapat dijelaskan dengan baik oleh Bitcoin crypto-currency. Setiap pelanggan rangkaian pada dasarnya boleh mendapatkan wang dengan alamat Bitcoin yang sepadan dengan perlombongan. Walau bagaimanapun, untuk menyertai proses perlombongan, pelbagai keperluan mesti dipenuhi.

“Perlombongan” adalah pertama pelaksanaan fungsi kawalan yang diperlukan di Blockchain. Tiada penyedia perkhidmatan kewangan pihak ketiga atau bank menyemak transaksi yang dijalankan dalam sistem. Ia juga bernilai menyebut bahawa cryptocurrencies seperti Bitcoin tidak boleh dikeluarkan dua kali. Oleh itu penipuan sebahagian besarnya tidak dikecualikan. Perlombongan dalam rangkaian Bitcoin memastikan semua urus niaga dilaksanakan dengan betul dan direkodkan dalam blok block.

Semua transaksi yang berlaku dalam rangkaian dihantar kepada semua peserta rangkaian. Oleh itu, pada dasarnya setiap pengguna tunggal boleh mengambil bahagian dalam pengiraan “blok” dan “rantaian blok”. Sebaik sahaja urus niaga telah disahkan dan disahkan, pengguna, yang telah dapat menyelesaikan masalah matematik yang berkaitan, menerima ganjaran dalam bentuk bitcoin. Oleh kerana keperluan sistem untuk Bitcoin kini sangat tinggi, biasanya bukan pengguna tunggal, tetapi kolam pengguna atau kolam perlombongan.

 

“Perlombongan” secara amnya

 

Pendatang baru industri Themenicon Wissen_varianteInsbesondere sering mengandaikan bahawa “perlombongan” adalah mengenai penjanaan mata wang kripto baru. Walau bagaimanapun, ini hanya sebahagiannya benar. Perlombongan pertama dan terpenting berfungsi untuk mengamankan blok barunya. Apa yang dipanggil “pelombong” mempunyai tugas menjaga jaringan yang stabil dengan memeriksa dan mengesahkan transaksi baru. Setiap peserta rangkaian boleh menyemak transaksi dan meletakkannya bersama “blok” baru. Blok siap kemudian diintegrasikan ke blockchain sebagai “rantaian blok” untuk sepanjang masa. Proses perlombongan juga memastikan rangkaian tidak melakukan transaksi. Di samping itu, para pelombong memastikan bahawa tiada siapa yang melanggar peraturan protokol rangkaian.

 

Meningkatkan kesukaran dan bayaran yang lebih rendah

Hakikat bahawa perlombongan menjadi semakin sukar bagi individu disebabkan oleh sistem. Dari masa ke masa, duit syiling yang kurang dan lebih sedikit dapat ditambang. Ini melambatkan pertumbuhan wang sehingga ia akhirnya terhenti. Secara keseluruhan, 21 juta bitcoin boleh dihasilkan. Had ini ditetapkan kepada protokol Bitcoin. Diasumsikan bahawa bitcoins terakhir akan dilombong sekitar tahun 2140. Walau bagaimanapun, pakar juga mengandaikan bahawa 100 tahun yang lalu, lebih daripada 90 peratus daripada semua syiling akan dihasilkan.

 

Bagaimanakah individu boleh mendapat manfaat dari perlombongan?

perdaganganDalam hari-hari awal Bitcoin cryptocurrency (antara tahun 2009 dan 2010) masih dapat mengira blok sebagai pengguna komputer biasa dengan bantuan kartu grafik mereka sendiri dalam rangkaian Bitcoin. Generasi Bitcoins baru pada masa itu masih lumayan untuk individu. Sementara itu, ini tidak mustahil. Kerana kuasa pengkomputeran yang diperlukan untuk perlombongan terlalu tinggi untuk pengguna komputer rata-rata. Walau bagaimanapun, adalah mungkin untuk mengambil bahagian sebagai individu dalam Bitcoin Mining dan mendapatkan keuntungan.

Kolam Perlombongan: Satu kemungkinan adalah untuk menyertai kolam perlombongan yang dikenali sebagai kolam perlombongan. Ini adalah rangkaian yang menggunakan kuasa hash kongsi untuk mengira rantaian blok untuk mendapatkan bitcoin yang baru dihasilkan. Kolam perlombongan berbeza terutamanya dalam ukuran, tetapi juga dalam bentuk imbuhan bagi peserta yang mengambil bahagian.

Perlombongan secara automatik: Jika anda mempunyai perkakasan perlombongan yang sesuai, anda boleh, tentu saja, mengambil bahagian dalam proses perlombongan sendiri. Menggunakan kalkulator perlombongan, pelombong boleh mengira berapa banyak kuasa pengkomputeran diperlukan untuk membuat pelaburan itu berbaloi.
Perlombongan Awan: Alternatif lain adalah untuk kontrak dengan pembekal perlombongan awan. Ini mempunyai ladang pelayan dan menyediakan pengguna dengan kuasa pengkomputeran yang diperlukan untuk mengendalikan kriptografi tertentu dalam tempoh tertentu.

“Penambangan” cryptocurrency melalui penyedia perlombongan awan yang disebut menjadi semakin menarik bagi individu juga. Bergantung pada pembekal, orang yang berminat boleh memilih dari pelbagai mata wang kripto dan algoritma yang berkaitan.

 

Kami mengesyorkan perbandingan penyedia Awan Perlombongan tepat. Penyampaian syarikat-syarikat yang paling terkenal di kawasan ini boleh didapati dalam gambaran pembekal kami.

Kesimpulan umum mengenai perlombongan
Disebabkan kesukaran yang semakin meningkat dalam proses perlombongan, sumber pengkomputeran dibundel sangat menjanjikan. Sebagai tambahan kepada perlombongan dengan komputer anda sendiri, ada juga peluang untuk mengambil bahagian dalam kolam perlombongan atau menggunakan perkhidmatan penyedia perlombongan awan. Yang kedua juga berfungsi sebahagian dengan kolam perlombongan. Sumber yang tersedia digunakan dengan berkesan untuk berjaya dalam perlombongan.

Apakah Perlombongan Awan?

Masa apabila pengguna persendirian dapat “melombong” kriptografi seperti Bitcoin sendiri sepatutnya berakhir. Walau bagaimanapun, perlombongan autonomi menjadi semakin sukar kerana kuasa pengkomputeran yang tinggi diperlukan. Sesiapa yang masih mahu menggali untuk cryptocurrency memerlukan bukan sahaja kemahiran teknikal tetapi juga peralatan yang luas. Walau bagaimanapun, kerana dalam kebanyakan kes tidak lagi berfaedah untuk bertindak sebagai pelombong tunggal, hari ini adalah mungkin untuk menggunakan perlombongan awan yang disebut.

Nota: Perlombongan awan tidak boleh dikelirukan dengan kolam perlombongan. Di dalamnya, beberapa pengguna bekerjasama dengan menyatukan kapasiti pengkomputeran mereka. Dengan perlombongan awan, pengguna menyewa atau membeli kuasa pengkomputeran atau perkakasan daripada penyedia perlombongan awan. Ini diselesaikan menerusi kontrak. Selalunya yuran penyelenggaraan ditambah. Tetapi: beberapa penyedia perlombongan awan juga bekerjasama dengan kolam perlombongan yang berlainan.

 

Perlombongan Awan: Fakta

Dalam “Perlombongan Awan”, pengguna membeli atau menyewa kuasa pengkomputeran atau perkakasan yang diperlukan untuk perlombongan daripada penyedia perlombongan awan.
Syarikat perlombongan awan menjalankan proses perlombongan untuk pihak kontrak sebagai sebahagian daripada kontrak tertutup. Imbuhan adalah jumlah yang ditetapkan dalam kontrak. Di samping itu, sebarang bayaran penyelenggaraan akan ditolak secara automatik dari keuntungan yang dibuat.Walaupun keuntungan menarik boleh dibuat dengan perlombongan awan, terdapat juga peningkatan risiko kerugian di sini, kerana mata wang kriptografi adalah mata wang yang sangat tidak menentu.

 

Untuk menjadikan penambangan awan menarik kepada pengguna biasa, pelbagai penyedia perlombongan awan telah menubuhkan sendiri di pasaran. Pelbagai kontrak membolehkan pengguna memasuki proses perlombongan secara relatifnya dengan baik. Bergantung kepada pembekal dan mata wang yang dipilih, terdapat kontrak seumur hidup (selagi kontrak menguntungkan) dan yang terhad. Kelebihan jelas penambangan awan ialah pengguna tidak perlu menyediakan perkakasan dan perkomputeran mereka sendiri. Ini dilakukan sepenuhnya oleh penyedia perlombongan awan.

 

Bagaimanakah perlombongan awan bekerja?

Dalam langkah pertama, pihak yang berminat mesti memilih pembekal perlombongan awan. Berikut adalah gambaran mengenai vendor perlombongan awan kami yang berbaloi. Dia kemudian melawat laman web pembekal dan membuka akaun pelanggan. Perbandingan perlombongan awan sentiasa disyorkan. Oleh kerana bergantung kepada pembekal, tawaran dan syarat boleh sangat berbeza.

Bergantung kepada pembekal yang dipilih, pengguna kemudian boleh memilih dan membuat kesimpulan kontrak perlombongan serta kuasa pengkomputeran yang sepadan. Selepas pembelian, perkakasan pembekal perlombongan awan biasanya bermula dengan segera dengan penjanaan duit syiling. Bagi sesetengah penyedia, bagaimanapun, kontrak juga dijual dengan cepat, supaya pelanggan harus menunggu dalam kes ini, beberapa minggu hingga bulan. Maklumat lanjut boleh didapati di Ulasan Pembekal Awan Awan kami.

Duit syiling yang ditambang oleh perlombongan awan boleh dipindahkan ke dompet mereka sendiri. Pengedaran dibuat setiap hari kepada mingguan dan juga bergantung kepada penyedia yang dipilih. Kuasa pengkomputer yang dipajak juga dikaitkan dengan kolam perlombongan yang sepadan oleh penyedia perlombongan awan. Dalam kes ini, pengguna tidak perlu bimbang tentang apa-apa selepas menyelesaikan kontrak Awan Perlombongan.

Kelebihan ini ditawarkan oleh perlombongan awan

Terutama untuk pemula halangan masuk untuk pertambangan berkurangan dengan tawaran syarikat perlombongan awan. Kerana mereka tidak memerlukan sebarang pengetahuan perisian yang diperlukan untuk menubuhkan komputer berprestasi tinggi yang sepadan, dan mereka juga tidak perlu mempunyai perkakasan yang sesuai sendiri. Oleh itu, tidak perlu melabur sejumlah besar wang

sebelum anda boleh memulakan perlombongan sama sekali. Seperti pada hari-hari awal, individu dengan jumlah wang yang lebih kecil sekali lagi boleh menyertai perlombongan.

Satu lagi kelebihan perlombongan awan adalah penggunaan fleksibel daya pengkomputeran yang disediakan oleh penyedia awan. Sekiranya perniagaan itu menguntungkan bagi individu, sumber atau kontrak tambahan boleh ditambah seperti yang diperlukan (bergantung kepada pembekal). Ini juga memberi reaksi yang fleksibel kepada keadaan pasaran masing-masing.

Satu lagi masalah ialah risiko penipuan pertambangan awan. Pengguna harus sentiasa memaklumkan kepada mereka tentang pembekal yang mana mereka memperoleh kuasa pengkomputeran. Perbandingan Penyedia Awan Perlombongan kami hanya menyenaraikan syarikat yang bereputasi dengan perkhidmatan mereka. Di samping itu, kami mengesyorkan anda membaca Laporan Pengalaman Awan Perlombongan masing-masing untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Syarikat Perlombongan Awan.

 

Kelemahan sekilas

Sebagai peraturan, keuntungan lebih rendah daripada penambangan automatik cryptocurrency.
Pelaburan permulaan biasanya membayar untuk dirinya sendiri hanya selepas beberapa minggu atau bulan.
Sebagai tambahan kepada kos yang ditentukan dalam kontrak, bergantung kepada penyedia, kos “kos penyelenggaraan” tambahan ditanggung. Terdapat risiko kerugian secara umum dari segi mata wang digital yang tidak menentu. Risiko umum adalah perkembangan harga cryptocurrency. Ini juga bergantung kepada kejayaan perlombongan. Kerana walaupun penyedia perlombongan awan menyelaras keseluruhan proses dengan sangat baik dan semuanya dilakukan dengan kepuasan pelanggan sepenuhnya, maka semua peserta mesti selalu mengharapkan nilai sinkronisasi yang dipilih. Oleh itu, perlu sentiasa diperhatikan bahawa kehilangan modal adalah mungkin pada bila-bila masa. Walau bagaimanapun, mata wang digital masing-masing mestilah (hampir) sama sekali tidak bernilai.

 

Berapa banyak yang boleh anda peroleh dengan Perlombongan Awan?

Berapa tinggi perlombongan awan bergantung kepada beberapa faktor. Antara lain, seperti yang telah disebutkan, harga mata wang digital masing-masing memainkan peranan. Tetapi juga kos untuk pertambangan awan memainkan peranan. Dalam kebanyakan kes, ini adalah jumlah tetap, yang ditentukan melalui kontrak yang sepadan. Kos bergantung pada satu tangan mengikut mata wang yang dipilih dan sebaliknya juga selepas tempoh kontrak dan yuran lain, yang dibangkitkan oleh tawaran tersebut.

Juga, apa-apa yuran untuk memindahkan atau menjual duit syiling yang dibungkus mesti dipertimbangkan oleh pengguna. Jika, sebagai contoh, duit syiling yang dipindahkan dipindahkan dari dompet anda ke dompet atau bursa lain, yuran transaksi biasanya dikenakan. Ini bermakna, sebagai tambahan kepada kos perlombongan awan murni, masih terdapat yuran tambahan yang dapat mengurangkan pendapatan. Apabila memilih pembekal perlombongan awan, pastikan semua kos dan bayaran dipaparkan secara telus.

Sekarang menggali kriptografi pada pemenang ujian Genesis Mining

Konsep asal mata wang digital

Konsep di sebalik matawang digital bermula pada tahun 1998. Wei Dai memperkenalkan idea asas melalui senarai mel cyberpunk. Tetapi pada masa itu ia tidak datang kepada pelaksanaan idea kerana keperluan teknikal telah hilang untuknya. Pada tahun 2008, Satoshi Nakamoto mengambil idea itu lagi dan menerbitkan dalam kertas putih konsep mata wang digital – Bitcoin (“Sistem Tunai Elektronik Peer-to-Peer”). Sistem ini sepatutnya berfungsi “orang kepada orang” tanpa sebarang campur tangan kerajaan atau bank. Hasilnya adalah rangkaian bitcoin yang inovatif (protokol bitcoin) berdasarkan kriptografi.

Pada 3 Januari 2009 pada masa itumenjana bitcoin pertama secara elektronik. Ia adalah Nakamoto sendiri (sehingga sekarang ia tidak diketahui jika ia adalah seorang tunggal atau seluruh pasukan), yang “membatalkan” 50 bitcoin pertama.

 

Maklumat am mengenai Bitcoin cryptocurrency

Mata wang digital masih agak muda, eksperimen dan pada masa yang sama sangat mahal. Yang terakhir ini terpakai di atas semua kepada pemimpin pasaran Bitcoin yang tidak dipertikaikan. Cryptocurrency telah praktikal memulakan era baru pembayaran – sekurang-kurangnya ketika datang kepada penyokong Bitcoin. Malah, mata wang yang inovatif dan terpencil seperti Bitcoin terpaksa mengatasi beberapa rintangan pada masa lalu untuk mendapatkan pengiktirafan.

Setakat ini, Bitcoin mempunyai banyak penyokong, tetapi juga banyak pengkritik yang bercakap mengenai ancaman terhadap sistem kewangan. Alasannya: Baik negara atau bank tidak boleh campur tangan dalam transaksi yang berlaku dalam rangkaian Bitcoin. Walaupun mata wang digital agak ketawa pada hari-hari awalnya, ia telah membuat perjalanan yang menonjol, terutama pada tahun-tahun kebelakangan ini. Ia sentiasa dibaca dalam media. Bank-bank juga tidak mempunyai pilihan lain daripada menganggap cryptocurrency sebagai pesaing yang serius kepada mata wang konvensional. Ini adalah matlamat yang dilakukan oleh Bitcoin. Sebagai tambahan untuk menghasilkan duit syiling baru, Bitcoin, sebagai cara pembayaran yang diiktiraf, pada masa akan datang akan diberikan tempat tetap dalam sektor kewangan. Di negara ini, mata wang masih bukan cara pembayaran yang biasa. Tetapi negara-negara lain telah membuat Bitcoin.

 

Dan di mana anda boleh membeli bitcoin?

Bitcoins (serta kriptografi lain) tidak boleh hanya “ditambang” dalam rangkaian. Pelabur juga boleh membelinya di pasar pasaran dan stok yang berkaitan di Internet. Bergantung kepada pembekal, duit syiling itu sama ada diperolehi oleh individu lain (barter) atau dibeli terus dari pembekal pada harga semasa. Harga sentiasa ditentukan oleh bekalan dan permintaan.

Nota: Oleh kerana mata wang kriptografi adalah mata wang digital, mereka praktikal wujud hanya sebagai fail. Mengekalkan syiling memerlukan dompet (dompet digital), yang juga berfungsi sebagai jenis akaun untuk menghantar dan menerima cryptocurrency.

 

Pembekal perlombongan awan berbanding

Pada masa yang sama, terdapat beberapa penyedia perlombongan awan di pasaran yang menawarkan perkhidmatan mereka dalam istilah yang berbeza. Bagi pengguna, sangat penting untuk membiasakan diri terlebih dahulu dengan perkhidmatan dan kos yang berkaitan dengan pembekal. Untuk dapat mendapatkan idea pembekal, kami telah membandingkan pelbagai pembekal perlombongan awan yang bereputasi dengan perkhidmatan mereka untuk pembaca kami. Ini termasuk, antara lain, dua syarikat terkenal HashFlare dan Kejadian Pertambangan, yang masing-masing telah beroperasi dengan sukses di pasaran selama bertahun-tahun. Kedua-dua pembekal membenarkan perlombongan pelbagai cryptocurrency sebagai tambahan kepada Bitcoin. Pelbagai kontrak dengan kematangan yang berbeza ditawarkan. Pelanggan perlu pergi ke sini setiap kali terlebih dahulu. Setelah kontrak selesai, pembekal perlombongan awan yang dipilih mula melaksanakan dan mengambil bahagian dalam proses perlombongan masing-masing.