Selamat datang ke bahagian strategi pilihan binari kami. Di sini anda akan menemui panduan pemula untuk strategi, yang membawa kepada maklumat yang lebih maju mengenai perkara seperti pengurusan wang, dan artikel mengenai strategi khusus.

 

Strategi Asas Untuk Perdagangan Berjaya

Strategi adalah salah satu faktor terpenting dalam perdagangan pilihan binari yang berjaya. Ia adalah rangka kerja yang anda berdasarkan keputusan perdagangan anda, termasuk peraturan pengurusan wang anda, dan bagaimana cara anda membuat uang dari pasar. Tidak ada seorang pun Holy Grail malangnya, jika ada maka kita semua akan menggunakannya!

Dua strategi strategi yang paling asas ialah:

 • Fundamental
 • Teknikal.

Strategi asas memberi tumpuan kepada kesihatan asas syarikat, indeks, pasaran dan ekonomi dan sementara penting untuk difahami, tidaklah sama pentingnya dengan pilihan binari sebagai aspek teknikal perdagangan.

Perdagangan teknikal, atau analisa teknikal, adalah pengukuran carta dan tindakan harga, mencari corak dan membuat tekaan yang berpendidikan, spekulasi, dari pengukuran dan pola tersebut.

 

Strategi memudahkan perdagangan anda, mengambil jangkaan dari memilih masuk dan mengurangkan risiko keseluruhan.

Kaedah nombor satu untuk mencapai matlamat ini adalah menggunakan pendekatan berasaskan peraturan untuk memilih penyertaan yang bergantung kepada penunjuk analisis teknikal lama, cuba dan benar. Terdapat berpuluh-puluh, mungkin beratus-ratus jika tidak beribu-ribu, cara untuk memperdagangkan pasaran, semua strategi. Mereka boleh dikategorikan dari segi alat yang digunakan, bingkai masa yang dimaksudkan, jumlah risiko yang dikaitkan dengan dan banyak cara lain, ini yang utama.

 • Strategi Tindakan / Skalping Harga – Strategi tindakan harga bergantung kepada pergerakan pasaran hingga kemasukan masa. Ini boleh menjadi trend berikut atau tidak, panjang atau jangka pendek dan menggunakan kedudukan bullish atau bearish.
 • Trend Mengikuti / Strategi Arah – Trend strategi berikut menargetkan aset yang mengalir dengan kuat untuk menentukan beberapa entri yang menguntungkan dengan kadar kejayaan yang tinggi.
 • Strategi Jangka Panjang Terjangkau / Jangka Pendek – 99% dari masa pasaran, atau aset individu, tidak bergerak tetapi didagangkan dalam lingkungan dalam tanda yang tinggi dan rendah. Strategi-strategi ini memberi tumpuan kepada tahap sokongan dan rintangan, pembalikan dalam julat dan trend jangka pendek apabila harga aset naik atau turun dari sokongan kepada rintangan dan sebaliknya.
 • Strategi Jangka Panjang / Momentum – Ini adalah kurang berisiko strategi kerana mereka mensasarkan isyarat yang lebih kuat dan jangka masa panjang. Isyarat ini mempunyai peluang kejayaan yang lebih tinggi tetapi mengambil masa yang lama untuk berkembang dan lebih lama untuk dibentangkan daripada jenis isyarat yang lain.

Penunjuk analisis teknikal adalah, paling kerap, formula matematik yang menukar tindakan harga menjadi mudah untuk membaca format visual. Jenis penunjuk biasa termasuk tetapi tidak terhad kepada purata bergerak, garis arah, sokongan dan rintangan, pengayun dan Candlestick Jepun.

 

Pengurusan kewangan

Strategi adalah 1 dari 2 pilar pengurusan risiko, yang lain adalah pengurusan wang. Anda mengawal risiko dengan menargetkan hanya isyarat yang baik, merosakkan isyarat yang jelas, dan tidak pernah meletakkan begitu banyak wang pada satu perdagangan yang akan menghapus akaun anda.

Pengurusan wang adalah kawalan dana perdagangan keseluruhan anda. Ia harus menjelaskan saiz perdagangan, dan pengurusan kewangan jangka panjang – meninggalkan anda untuk memberi tumpuan hanya kepada perdagangan. Struktur pengurusan wang yang dipikirkan dengan baik harus memudahkan:

 • Saiz dagangan
 • Pengurusan Risiko
 • Pertumbuhan masa depan
 • Tekanan

Seorang peniaga yang mempunyai pelan kewangan yang jelas tidak perlu khawatir sama ada mereka boleh berdagang esok, atau jika saiz perdagangan mereka betul atau bagaimana mereka dapat mengembangkan pelaburan sejajar dengan kemajuan mereka. Semua keputusan itu dikawal dengan menguruskan modal keseluruhannya dengan pelan yang jelas.

Baca lebih lanjut mengenai pengurusan wang .

 

Candlesticks Jepun

Ini adalah kaedah yang paling biasa untuk melihat carta harga. Lilin-lilin memberikan pandangan yang mudah untuk membaca harga, terbuka tinggi rendah dan dekat, yang melompat dari carta dengan cara yang tiada gaya carta lain boleh dilakukan. Mereka adalah asas strategi strategi harga paling banyak dan boleh digunakan untuk memberikan isyarat serta mengesahkan petunjuk lain.

Baca lebih lanjut mengenai strategi candlestick

 

Sokongan Dan Rintangan

Ini adalah bidang tindakan harga pada carta aset yang mungkin akan menghentikan harga apabila ia dicapai. Sokongan didapati apabila harga berhenti jatuh, ini berlaku apabila pembeli melangkah ke pasaran dan dikatakan sebagai “harga sokongan”. Rintangan ditemui apabila harga berhenti meningkat, ini berlaku apabila penjual memasuki pasaran (atau pembeli hilang) dan dikatakan “menentang harga yang lebih tinggi”. Kawasan-kawasan ini, yang sering diwakili oleh garis mendatar, adalah sasaran yang baik untuk penyertaan dan kawasan yang mungkin di mana tindakan harga boleh dibalikkan.

 

Garis trend

Barisan ini menyambung tinggi dan rendah yang dibentuk oleh harga aset apabila ia bergerak ke bawah dan ke sisi. Satu siri rendah dan tinggi yang lebih tinggi dianggap sebagai aliran menaik dan tanda bahawa harga mungkin bergerak lebih tinggi, satu siri rendah dan rendah yang rendah dianggap sebagai aliran menurun dan tanda bahawa harga mungkin bergerak lebih rendah. Garis trend boleh digunakan sebagai sasaran untuk sokongan dan rintangan, serta titik masuk untuk trend mengikut strategi.

 

Bergerak Purata

Purata pergerakan mengambil purata harga aset melebihi bilangan hari X dan kemudian merancang nilai tersebut sebagai garisan pada carta harga. Pergerakan purata datang dalam pelbagai bentuk dan sering digunakan untuk menentukan trend, menyediakan sasaran untuk sokongan dan rintangan dan untuk menunjukkan penyertaan. Terdapat berpuluh-puluh kaedah untuk mendapatkan purata bergerak, yang paling biasa termasuk Rata-rata Bergerak Mudah, Rata-rata Bergerak Exponential, purata bergerak berwajaran isipadu dan banyak lagi. Mereka boleh digunakan dalam apa jua masa, dan ditetapkan pada bila-bila masa, untuk pelbagai analisis rangka masa dan untuk memberi isyarat silang.

 

Oscillators

Pengayun boleh menjadi bahagian penunjuk tunggal terbesar yang digunakan untuk analisis teknikal. Mereka termasuk alat seperti MACD, stokastik, RSI dan banyak lagi. Alat-alat ini, secara amnya, menggunakan tindakan harga dan bergerak rata-rata dalam gabungan cara untuk menentukan kesihatan pasaran. Mereka dipaparkan sebagai alat berdiri sendiri, biasanya sebagai garis yang berkisar antara dua ekstrem atau di atas dan di bawah titik pertengahan, yang dapat membantu menentukan trend, arah, sokongan / rintangan, kekuatan pasaran, momentum dan isyarat masuk.

 

Psikologi Perdagangan

Dengan apa-apa bentuk perdagangan, psikologi boleh memainkan peranan yang besar. Kekurangan keyakinan boleh bererti perdagangan terlepas, atau melabur terlalu sedikit modal dalam perdagangan winnings. Di hujung spektrum, keyakinan yang lebih tinggi boleh menyebabkan lebih banyak perdagangan, atau peningkatan risiko – yang boleh menghapus akaun dengan cepat.

Jadi psikologi perdagangan pedagang sangat penting. Ia juga boleh dikawal atau dikendalikan secara aktif (sekurang-kurangnya, diakui). Ini adalah satu lagi perkara yang sering diabaikan untuk kemahiran perdagangan, tetapi satu masa yang baik untuk dipertimbangkan.

Baca lebih lanjut mengenai psikologi perdagangan dan pembelajaran dari pengalaman.

 

Strategi Pilihan Perduaan Asas

Berikut adalah contoh beberapa peraturan asas untuk strategi pilihan binari.

 • Trend ini adalah rakan anda, hanya mengambil trend selepas penyertaan.
 • Dalam aliran menaik hanya masukkan apabila harga berhampiran sokongan, dalam aliran menurun hanya masuk apabila harga berada berhampiran rintangan.
 • Apabila harga berhampiran sokongan / rintangan menunggu isyarat candlestick yang mengesahkan.
 • Apabila isyarat lilin muncul menunggu stokastik dan / atau MACD untuk mengesahkan, crossover kenaikan harga dalam aliran menaik atau crossover menurun dalam arah aliran menurun.
 • Apabila peraturan 1 hingga 4 dipenuhi, masukkan perdagangan, hanya gunakan 3% akaun pada setiap perdagangan.
 • Apabila memilih tamat tempoh penggunaan 2XCandle panjang. IE, jika anda menggunakan lilin 1 minit kemudian tamat 2 minit, jika lilin 1 jam kemudian tamat 2 jam.
 • Sekiranya perdagangan gagal meneliti mengapa ia tidak berfungsi, membuat penyelarasan jika perlu dan beralih kepada perdagangan seterusnya. Jika kerja-kerja perdagangan bergerak ke perdagangan seterusnya.

 

Broker Malaysia

Strategi tidak akan menguntungkan jika anda berdagang dengan broker yang tidak boleh dipercayai. Ini adalah platform perdagangan kami yang disyorkan untuk mencuba strategi anda.

 

Broker ditapis berdasarkan lokasi anda (Malaysia). Muat semula halaman ini dengan penapisan lokasi
Amaran risiko am: modal anda berisiko
* Jumlah dikreditkan untuk akaun dalam kes pelaburan yang berjaya

 

Memilih Strategi Perdagangan

Membangunkan strategi dagangan untuk pasaran pilihan binari memerlukan pemahaman utama bagaimana pasaran beroperasi dari segi kontrak perdagangan yang tersedia, pelbagai masa tamat tempoh, dan pemahaman terhadap tingkah laku aset individu.

Tidak seperti pasaran forex di mana aset terpaksa berpindah ke satu arah atau yang lain dengan jumlah pip yang cukup besar untuk kepentingan peniaga sebelum keuntungan dibuat, pasaran pilihan binari adalah pelik. Selain dari perdagangan Up / Down yang berdasarkan arah dan meniru keperluan perdagangan di pasaran lain (kecuali pergerakan pip), jenis perdagangan lain dalam pasaran pilihan binari beroperasi dalam cara yang sama sekali berbeza. Terdapat kontrak perdagangan yang berbeza untuk platform yang berlainan. Sesetengah kontrak pilihan binari tidak memerlukan pedagang untuk mendapatkan arah aset yang betul. Sebagai contoh, perdagangan kontrak OUT memerlukan aset untuk memukul satu batas harga atau yang lain untuk keuntungan yang akan dibuat. Oleh itu, peniaga dapat mengenal pasti kontrak perdagangan yang sesuai untuk dapat membentuk strategi yang sesuai. Apa yang digunakan untuk berdagang kontrak Up / Down tidak sama seperti yang akan digunakan untuk kontrak In / Out. Jenis kontrak akan menentukan strategi.

Sebagai contoh, perdagangan kontrak Up / Down memerlukan strategi yang dapat menentukan sama ada aset itu akan membuat pergerakan menaik atau menurun. Mengurus kontrak Dalam / Keluar akan memerlukan sama ada strategi dagangan pelbagai atau strategi dagangan pelencongan untuk mengenal pasti masa apabila aset itu berada dalam julat atau keluar dari julat tersebut. Sekiranya anda ingin membangunkan strategi dagangan untuk perdagangan In / Out, ini adalah bagaimana fikiran anda perlu bekerja.

Dalam membangunkan strategi berdasarkan jenis perdagangan pilihan binari untuk diniagakan, terdapat alat yang dapat membantu pedagang. Di sinilah corak carta , isyarat perkhidmatan , candlestick dan penunjuk teknikal akan datang. Alat mudah seperti kalkulator titik pivot boleh digunakan sebagai sebahagian daripada strategi perdagangan TOUCH dengan hasil yang sangat berkesan. Menggunakan alat seperti ini akan membawa kita ke bahagian seterusnya memilih strategi, iaitu bagaimana untuk memahami dan menetapkan waktu tamat tempoh.

 

Memahami Masa Luput

Masa tamat tempoh adalah sangat penting untuk pilihan binari, kerana semua dagangan dalam pasaran ini mempunyai had masa. Walau bagaimanapun, tidak semua perdagangan pilihan binari memerlukan had masa untuk berjaya. Dagangan seperti perdagangan Up / Down mesti mencapai tamat sebelum hasil perdagangan diketahui. Sebaliknya, perdagangan seperti komponen OUT dari perdagangan sempadan atau komponen TOUCH dari kontrak Sentuhan Tinggi atau Sentuhan / No Touch tidak semestinya mencapai kematangan sebelum hasil perdagangan diketahui. Jika seorang peniaga bertaruh pada hasil TOUCH dan aset menyentuh harga mogok dengan baik sebelum tamat tempoh, hasil perdagangan sudah diketahui dan perdagangan ditamatkan sebagai keuntungan yang menguntungkan.

Jadi, jika peniaga tidak begitu baik pada menetapkan tarikh / tarikh luput (dan benar-benar, tidak ada pedagang di pasaran yang boleh bermegah untuk mendapatkan tetapan tamat tempohnya sepanjang masa di sini), strategi perdagangan opsyen binari perlu disesuaikan dengan kontrak perdagangan yang tidak bergantung sepenuhnya pada tamat tempoh.

Kini apabila anda mengenal pasti dan memisahkan perdagangan yang tidak begitu bergantung pada ekspir yang ada, anda lebih memahami apa jenis strategi yang anda cari.

 

Memahami Perilaku Asset

Pasaran pilihan binari menggabungkan aset dari kelas aset yang berbeza ke dalam satu pasaran. Aset-aset ini tidak bersikap sama. Sesetengah aset sangat tidak menentu dengan pergerakan intraday yang besar. Contoh yang sangat jelas adalah emas. Beberapa aset pilihan binari tidak didagangkan sepanjang masa tetapi hanya pada masa tertentu contoh indeks saham. Faktor-faktor yang mungkin mencetuskan langkah besar dalam indeks saham jelas tidak sama untuk komoditi atau mata wang. Walaupun dalam kelas aset yang sama, tidak ada dua instrumen yang sama atau sama.

Oleh itu, pemahaman mengenai tingkah laku aset adalah penting untuk dapat membangunkan strategi perdagangan untuk pasaran. Terserah kepada peniaga untuk mempelajari tingkah laku aset, memahami petunjuk teknikal dan asas yang akan mempengaruhi tingkah laku dan pergerakan harga aset itu, dan kemudian membuat strategi perdagangan yang akan berfungsi untuk aset itu.

 

Demonstrasi

Dalam bahagian ini, kami akan menunjukkan penerapan semua parameter yang telah kami nyatakan di atas menggunakan strategi perdagangan yang mudah tetapi berkesan.

– Strategi yang akan kami gunakan menentukan harga bullishness / bearish, jadi kami akan menjual kontrak Call / Put.

– Kami akan memperdagangkan strategi pada carta satu jam, sehingga ia akan tamat satu jam. Kami melakukan ini dengan memahami bahawa kesan yang kita mahu berdagang pada carta sejam, akan berlaku dalam satu jam.

– Kami mahu menggunakan ini pada aset yang cair dan bertindak balas kepada strategi. Jadi kami akan menggunakan EURUSD.

Strategi ini telah digunakan untuk membuat penunjuk berkod warna, yang menunjukkan anak panah hijau pada isyarat kenaikan harga dan anak panah merah untuk isyarat menurun. Ia bertujuan untuk berdagang EURUSD kerana mata wang ini bertindak balas dengan rangsangan harga semasa London / New York bertindih di zon waktu forex, dan tindak balas dapat dihantar dalam satu jam.

 

Sebaik sahaja anak panah merah muncul (seperti yang ditunjukkan di atas), isyarat adalah untuk memperdagangkan pilihan PUT pada pilihan Panggilan / Put digital. Menggunakan isyarat ini, perdagangan telah dilaksanakan pada platform pilihan binari . Harga aset (EURUSD) jatuh dalam satu jam dari masa isyarat dihasilkan kepada tamat tempoh, menghasilkan hasil perdagangan yang kami nikmati.

Strategi ini (strategi khusus) memenuhi semua syarat kami:

a) Ia sesuai dengan kontrak perdagangan pada pasaran pilihan binari.

b) Ia adalah strategi yang sesuai untuk membantu peniaga menggunakan tamat tempoh yang sesuai.

c) Ia sesuai dengan tingkah laku aset dan di atas semua, STRATEGI ATAU SATU YANG BERKAITAN.