Beli Ripple di Malaysia – adakah ia masuk akal? Pertama, jawapan pendek: Ya, sistem boleh menjadi sangat berbaloi. Ripple juga merupakan salah satu cryptocurrency, tetapi masih belum diketahui banyak pelabur. Mengapa itu? Ripple tidak menimbulkan kacau dalam berita, seperti Bitcoin atau Ethereum, tetapi merupakan cryptocurrency terbesar ketiga dengan permodalan pasaran 8,459,319,464 euro. Sepanjang beberapa bulan terakhir, harga saham naik dan turun dengan cepat. Tidak pernah ada keruntuhan harga yang lengkap, trendnya semakin naik. Atas sebab ini, membeli XRP di Malaysia boleh berbaloi. Bagaimana sebenarnya sistem itu boleh dilihat dan di mana ia mungkin, menunjukkan panduan itu. Beli XRP di Malaysia – apa yang membuat perbezaan?

 

Apa riak? Ripple direka bentuk sebagai cryptocurrency untuk perkhidmatan kewangan.

Walaupun mata wang kriptografi lain cenderung untuk tidak termasuk pembekal perkhidmatan kewangan, Ripple cuba membina jambatan. Pada asasnya, cryptocurrency ini adalah protokol sumber terbuka – pangkalan data awam – di mana baki akaun dapat dilihat. Ketidakpastian tentang Bitcoin tidak diberikan pada Ripple. Idea untuk cryptocurrency adalah Ryan Fugger. Pembangunan selanjutnya sehingga rangkaian pembayaran hari ini dijalankan oleh Ripple Labs.

 

Faedah Ripple:

Terbuka piawaian protokol riak – rangkaian pembayaran boleh dihubungkan.
Bersama hutang mungkin.
Transaksi dalam masa beberapa saat.
Riak cryptocurrency adalah anti-bukti.
Perbezaan antara riak dan bitcoin:

 

Ripple lebih cepat dalam prestasi daripada Bitcoin.
Bitcoin menggunakan “perlombongan,” riak proses pengundian berulang.
Ripple adalah rangkaian transaksi dengan mata wang sendiri yang terlibat; Bitcoin = mata wang digital, didesentralkan.
Kesimpulan: Ripple adalah mata wang digital, yang juga dimaksudkan untuk diperdagangkan. Perbezaan kepada Bitcoin ialah Ripple tidak dikenali, tetapi stok disimpan dalam pangkalan data.

 

 

Di manakah pembelian Ripple di Malaysia mungkin?

Bagaimana anda boleh membeli riak di Malaysia? Adalah mungkin untuk membeli atau berdagang di Malaysia sama ada melalui broker CFD, di bursa saham atau di pasar. Dalam broker CFD atau crypto, cryptocurrency tidak dibeli secara nyata, tetapi hanya spekulasi pada prestasi harga mereka. Walau bagaimanapun, pada platform perdagangan, Ripple real diperoleh dan boleh disimpan di dompet.

 

Beli riak di Malaysia dari broker CFD

Dalam hal broker CFD, pelabur perbankan pada posisi riak. Kursus Rising diperintahkan dengan “Panggilan”, jatuh dengan “Letakkan”. Di dalamnya terdapat kepelbagaian broker CFD: Pelabur boleh mendapat manfaat daripada perkembangan harga positif dan negatif. Di samping itu, pelaburan modal yang rendah mencukupi untuk menggerakkan pasaran untuk memanfaatkan modal yang lebih besar. Satu lagi kelebihan untuk berdagang dengan broker CFD ialah kematangan fleksibel. Jawatan biasanya diadakan hanya dalam masa yang singkat (beberapa jam). Terdapat juga kemungkinan untuk membeli Ripple di Austria.

 

 

Kesimpulan: Beli XRP di Malaysia adalah mungkin di bursa saham, broker dan pasaran. Walau bagaimanapun, bagi broker CFD, unit mata wang tidak diperolehi. Sebaliknya, ia berspekulasi terhadap prestasi Ripple.

 

 

Perdagangan kriptografi

Dagangan CFD: broker dan peluang
Sekiranya anda membuat keputusan untuk membeli XRP di Malaysia melalui broker CFD, anda perlu mencari pembekal yang tepat untuk anda. Bagaimanakah pemilihan berfungsi dengan baik dengan jumlah besar broker CFD? Ciri-ciri kualiti untuk broker CFD yang baik boleh:

Keselamatan: Broker CFD yang bereputasi biasanya terletak di dalam EU dan dikawal oleh pengawal selia negara masing-masing. Pengawal selia yang terkenal ialah: FCA (Great Britain), BaFin (Malaysia) dan CySEC (Cyprus).
Kos: Jika anda meletakkan kedudukan CFD, anda perlu menjangkakan kos. Broker membentuk model kos mereka secara berbeza. Peniaga tidak membayar yuran penjagaan atau sekaligus untuk pesanan itu. Sebaliknya, spread (perbezaan antara harga belian dan jualan) dikenakan.

 

Contoh perintah riak

Pelaburan modal: 100 euro
Jenis: Panggilan
Leverage: 1:10
Deposit keselamatan di Ripple membeli di Malaysia dalam hal ini 100 euro. Tetapi dengan tuas 1:10, € 1,000 sedang dipindahkan di pasaran. Sekiranya harga meningkat 5 peratus dalam tempoh yang diramalkan, keuntungan dikira seperti berikut:

1,000 euro x 5 peratus = 50 euro

Keuntungan peratusan ialah 50 peratus. Walau bagaimanapun, jika harga telah jatuh dan tidak meningkat, kerugian sebanyak 50 peratus akan berlaku.

 

Jika peniaga tidak menggunakan tuas, keuntungannya hanya 5 euro.

Kesimpulan: membeli riak di Malaysia adalah broker CFD yang menarik oleh tuil, tetapi juga boleh menjadi sangat lossy.

Berdagang dengan broker bagi mereka yang memilih pelaburan jangka pendek. Terima kasih kepada leveraj, walaupun modal kecil pun cukup untuk memindahkan modal yang lebih tinggi ke pasaran.

 

Pengarah untuk pembelian riak

Sebagai alternatif kepada broker CFD, peniaga boleh membeli riak di bursa saham atau pasaran. Apakah perbezaannya?

Marketplaces: Dari segi struktur, pasaran sedemikian hampir sama dengan platform internet eBay. Di tempat pasaran pelbagai tawaran jualan dan pembelian peniaga dihentikan. Sekarang peniaga lain berpeluang menerima tawaran sedemikian. Sekiranya dua peniaga saling mencari, urus niaga itu dikendalikan melalui pasaran. Untuk yuran kecil untuk pengendali pasaran adalah wajar.

Börse: Agak lebih profesional organisasi berfungsi di bursa saham. Ini adalah setanding dengan bursa saham. Para pelabur juga meletakkan pesanan di sini di platform, segala-galanya berjalan secara automatik. Bursa saham secara automatik mencari pesanan balas dan memproses keseluruhan urus niaga secara automatik. Bagi peniaga, ini bermakna usaha yang kurang. Bursa saham boleh membayar perkhidmatan ini dengan bayaran yang lebih tinggi daripada di pasaran.

Unit mata wang disimpan dalam dompet. Ini adalah sejenis dompet elektronik dan setanding dengan fungsi akaun semak. Riak disimpan di luar talian; Ini melindungi cryptocurrency daripada serangan penggodam.

Kesimpulan: Pembelian langsung riak berfungsi di bursa saham atau di pasaran. Di bursa saham, pasangan yang sepadan dengan peniaga secara automatik dicari dan urus niaga diproses sepenuhnya secara automatik. Di pasaran, bagaimanapun, peniaga perlu mencari pesanan sendiri.

 

 

Beli riak di Malaysia – di mana lebih baik?

Sama ada pembelian langsung atau perdagangan CFD adalah pilihan yang lebih baik bergantung kepada faktor yang berbeza. Ini boleh, sebagai contoh:

 

 

Hasil: Siapa yang memilih broker CFD, mempunyai peluang pulangan yang baik disebabkan oleh kematangan dan kematangan jangka pendek. Prestasi harga saham Ripple sangat tidak menentu, dengan sesetengah stok lebih tinggi. Untuk pelaburan jangka panjang adalah pembelian langsung. Di sini unit mata wang boleh dibeli dan disimpan dalam dompet selagi perlu. Jika kursus ini sepatutnya baik, mereka boleh dijual semula dalam beberapa saat.
Risiko: Risiko kerugian diberikan dalam hal pembelian langsung (dan kemudian penjualan) dan broker CFD. Walau bagaimanapun, kesan leverage dan kematangan jangka pendek, risiko broker meningkat dengan ketara. Sebagai contoh, jika broker CFD mempunyai kewajipan untuk membuat pembayaran tambahan, kerugian tersebut mungkin lebih besar daripada modal sebenar yang digunakan.

Jangka masa: Para pelabur yang mencari kelenturan dan kematangan pendek dinasihatkan untuk bekerjasama dengan broker CFD. Untuk pelaburan jangka panjang, pasaran dan bursa saham sesuai.
Tip: Perdagangan riak adalah aktiviti spekulatif dalam kedua-dua kes. Pelabur harus sentiasa mengetahui perkembangan harga serta risiko dan peluang. Jika anda tidak mempunyai pengalaman dengan pembelian XRP di Malaysia, anda harus menggunakan akaun demo dahulu. Kebanyakan broker CFD menawarkan akaun wang bermain percuma itu. Ini membolehkan pelabur mengenali pasaran dengan lebih baik dan menempah kedudukan tanpa kehilangan wang sebenar.

Kesimpulan: Sama ada pembelian Ripple di Malaysia dengan Broker CFD atau pembelian secara langsung lebih baik bergantung kepada pelabur. Pedagang mengambil risiko dan orang-orang yang bergantung pada kematangan pendek berada dalam keadaan baik dengan broker CFD. Jika anda ingin menyimpan cryptocurrency, anda harus memilih pembelian langsung.

 

 

Beli Ripple – bagaimana ia berfungsi:

Memutuskan sama ada broker CFD atau membeli langsung melalui bursa saham / pasaran.
Mencari platform yang bereputasi; melakukan perbandingan semua pembekal.
Membuka akaun jagaan atau akaun dagangan; selepas itu, deposit modal (cara pembayaran yang ditawarkan biasanya kad kredit (VISA, Mastercard), PayPal, Skrill, NETELLER, Paysafe, Paysafecard dan pemindahan bank atau Sofortüberweisung.
Selepas modal dapat dilihat di akaun dagangan atau di depot, Ripple boleh dibeli.
Petua untuk pelabur

 

 

 

Akaun Demo: Pelabur harus terlebih dahulu membuka akaun demo untuk mengenali platform dengan lebih baik. Apa kelebihannya? Akaun demo tidak memerlukan deposit wang sebenar. Sebaliknya, dengan pembukaan segera memainkan wang tersedia, dengan mata wang kripto boleh diniagakan. Jika kerugian dicapai, itu tidak menyakiti.
Pengurusan kewangan: Apabila melabur modal anda sendiri, jumlah keseluruhan harus sentiasa diingat. Sebagai peraturan umum: jangan melabur jumlah modal akaun perdagangan.

dana iquide yang tidak diperlukan untuk kehidupan seharian. Sekiranya pelabur memilih untuk broker CFD, leverage akan dimainkan. Ini juga perlu ditentukan supaya kemungkinan kerugian boleh diurus.
Analisis Harga: Pelabur perlu dimaklumkan sebelum melabur di Ripple. Seperti yang anda ketahui, pengetahuan adalah kuasa. Apakah risiko dan peluang semasa cryptocurrency? Tanpa analisis harga yang tepat, misalnya, pembalikan tidak dapat dikesan, yang boleh mengakibatkan kerugian.
Kesimpulan: Membeli XRP di Malaysia hanya berfungsi dalam beberapa langkah. Apabila platform dagangan yang sesuai didapati, pembelian boleh dibuat selepas kredit modal. Sebelum membeli XRP di Malaysia, selalu dianjurkan untuk menganalisis harga dan melihat kewangan anda sendiri.

 

Kesimpulan: Ripple beli di Malaysia – untuk pelabur ia boleh berbaloi

Ripple adalah salah satu cryptocurrency dan mempunyai permodalan pasaran ketiga terbesar. Unit mata wang kini boleh dibeli pada harga yang menggalakkan (di bawah 1 euro), tetapi mempunyai potensi peningkatan yang tinggi. Sebagai contoh, membeli XRP di Malaysia adalah mungkin dengan broker CFD, di bursa atau di pasar. Sesiapa yang bergantung kepada pelaburan jangka pendek adalah dengan tangan yang baik dengan broker CFD. Kelebihan di sini: tuil. Dengan pertolongannya, sejumlah kecil modal dapat menjamin keuntungan yang tinggi. Walau bagaimanapun, dia juga boleh membawa kerugian besar. Pembelian sebenar unit mata wang direalisasikan di bursa saham dan pasaran. Di sini anda boleh menyimpan Ripple di luar talian di Wallet dan menjual semula kemudian.