Apabila berdagang dengan produk kewangan spekulatif, ia bukan hanya mengenai strategi yang betul dan pengurusan risiko yang baik. The Pilihan tempat broker yang betul memainkan peranan yang penting. Pada masa lalu, malangnya, sesetengah broker telah mengalami masalah serius . Nasib baik, terdapat juga banyak pembekal yang bekerja dengan teliti dan serius . Artikel berikut memberitahu anda bagaimana untuk memisahkan gandum dari sekam dan broker mana yang harus anda hindari. Sekarang buka akaun dagangan di Opsyen IQ 

 

Apakah maksud peraturan yang baik?

 

Melalui pelesenan broker oleh badan-badan kawal selia dan yang berkaitan penyeliaan dengan ini adalah untuk memastikan bahawa hak-hak pelanggan dihormati dan mereka data dan wang dilindungi dengan baik adalah. Perlindungan terhadap pengubahan wang haram dan penipuan juga merupakan tugas penting pihak berkuasa pengawalseliaan. Walau bagaimanapun, piawaian yang perlu dipatuhi oleh broker apabila dikawal selia oleh pengawal selia tertentu yang ditetapkan oleh mereka dan berbeza dari pihak berkuasa kepada pihak berkuasa. Atas sebab ini, adalah penting untuk melihat dengan teliti pihak berkuasa yang berwibawa, Walaupun ia bukan jaminan mutlak yang serius, jika broker dikawal oleh pihak berkuasa yang sangat dipercayai dan ketat, broker itu mempunyai kebenaran untuk menawarkan perkhidmatannya dan mesti mematuhi peraturan tertentu.

Inilah pilihan perdagangan pilihan pada Pilihan IQ

 

Dana pelanggan diuruskan secara berasingan

Satu piawaian penting yang ditetapkan oleh semua pihak berkuasa Eropah dan banyak pengawal selia bukan Eropah adalah pengurusan dana pelanggan yang berasingan . Ini akhirnya adalah harta pelanggan dan oleh itu tidak boleh digunakan untuk isu broker lain. Oleh itu, broker perlu mengumpul dana untuk pengiklanan, kos pentadbiran atau perbelanjaan lain di tempat lain. Deposit pelanggan hanya berfungsi untuk memberikan margin yang diperlukan dalam perdagangan . Pemisahan jelas dana ini memungkinkan dalam banyak kes, walaupun dalam hal kebangkrutan broker, untuk membayar balik dana kepada pelanggan . Pengawal selia yang baik juga menyokong kes ini dan memberi perhatian kepadapenyelesaian penyelesaian insolvensi yang betul dan bahawa para pelanggan broker bangkrut menerima wang mereka.

Sebagai tambahan kepada fakta bahawa dana pelanggan diuruskan secara berasingan, ia juga penting di mana ia diuruskan. Sekali lagi, ia bercakap untuk broker, jika ia menguruskan institusi kewangan ke bank yang berpangkat tinggi .

 

Pengawal selidik sedang mencari bukti manipulasi harga

Mengendalikan reka bentuk harga perdagangan yang betul juga merupakan salah satu tugas pengawal selia yang baik. Walau bagaimanapun, ini agak sukar terutamanya dengan pembuat pasaran yang meluas , sebagai broker dalam kes ini, harga itu sendiri dan dengan itu sekurang-kurangnya secara sah sebagai pesaing langsung pelanggan dalam perdagangan berlaku. Seorang vendor yang bereputasi melindungi daripada potensi kerugian perdagangan dengan mengimbangi semua perdagangan pelanggannya melalui proses automatik dan meletakkan perdagangan dalam arah yang bertentangan dengan kedudukan yang menggantikan dengan vendor lain . Jadi broker membuat keuntungannya semata-mata dengan yuran perdagangandia mendapat dari pelanggan. A konflik kepentingan antara broker dan pelanggan tidak lagi wujud dalam kes ini kerana ia tidak kira apa yang berguna bagi broker jika pelanggan membuat keuntungan atau kerugian.

Walau bagaimanapun, dengan tidak melindung nilai daripada kerugian perdagangan langsung terhadap pelanggannya di pasaran kewangan, tetapi memanipulasi harga supaya pelanggan kehilangan lebih banyak wang daripada keuntungan mereka, mungkin bagi mereka untuk membuat keuntungan yang lebih tinggi. Untuk mengenali penipuan dan akan dihukum dengan sewajarnya, kawalan pihak berkuasa kawal selia yang ketat , yang trend harga untuk semua broker tepat. Sekiranya ia datang kepada penyelewengan, ini akan diteruskan. Jika penipuan dikesan oleh manipulasi harga , broker sedang menghadapi penalti yang tinggi dan pengeluaran segera lesen itu .

Sekarang buka akaun dagangan di Opsyen IQ 

 

Amaran risiko di laman web broker

Amaran tentang risiko yang diperdagangkan dalam produk kewangan spekulatif seperti forex , CFD dan pilihan binari juga merupakan salah satu peruntukan yang dikenakan oleh pengawal selia terhadap broker yang diperuntukkan kepada mereka.

Pada masa ini, secara lalai, laman web broker dalam talian menunjuk kepada risiko kerugian yang tinggi , yang boleh memanjangkan kehilangan keseluruhan deposit .

Walaupun matlamat semua broker untuk memenangi pelanggan dan menghasilkan wang dengan yuran perdagangan, ini tidak boleh dilakukan dengan berpura-pura fakta. Dengan memberi amaran terhadap risiko tinggi kehilangan bentuk pelaburan spekulatif, ia bertujuan untuk menghalang pelanggan daripada log masuk ke broker dengan salah faham dan tidak cukup dimaklumkan tentang risiko tinggi.

Juga di kawasan pembelajaran pilihan IQ broker seseorang menunjuk risiko yang mungkin

 

Adakah bentuk pelaburan ini sesuai untuk pelanggan?

Apabila membuka akaun dagangan, kebanyakan broker tidak hanya memerlukan maklumat peribadi, seperti nama, alamat dan nombor telefon, tetapi juga maklumat tentang situasi kewangan pelanggan dan pengalaman dagangan terdahulu dengan produk kewangan. Walaupun sesetengah peniaga mungkin tidak masuk akal bahawa apabila mendaftar dengan broker dalam talian, contohnya, apa pendapatan bulanan yang diperoleh dan produk apa yang telah diniagakan pada masa lalu, maklumat ini berfungsi untuk melindungi pelanggan .

Bagi pengawal selia yang bekerja untuk piawaian EU , maklumat ini adalah wajib. Pelanggan yang berpotensi, yang mana pelaburan terancang dalam produk yang ditawarkan jelas tidak memberi jaminan yang mencukupi dan oleh itu tidak sesuai, tidak dibenarkan berdagang atau sekurang-kurangnya tidak digalakkan daripada perdagangan. Broker teragak-agak akan menerima semua pelanggan pada ketika ini, kerana setiap peniaga akhirnya merupakan keuntungan untuk broker dar. Dengan syarat ketat pengawalseliaan adalah untuk memastikan tidak keuntungan yang paling utama, tetapi juga perawatan itu diambil Peniaga tidak terjejas oleh pelaburan yang tidak sesuaimerosakkan secara kewangan produk yang tidak sesuai untuk mereka.

 

Amaran tentang “Broker Luar Pesisir”

Sebahagian daripada broker yang aktif di pasaran beribu pejabat di negara – negara Caribbean yang jauh dan oleh itu dikawal oleh pihak berkuasa tempatan. The Seychelles , kepulauan di luar pantai timur Afrika , adalah kerusi yang sesuai untuk penyedia perkhidmatan kewangan. Walaupun pihak berkuasa tempatan juga mengenakan beberapa syarat yang perlu ditangani oleh pengawal selia, ini sering kurang ketat daripada peraturan EU atau UK. Juga, kawalan dalam banyak kes kurang sengit, sehingga broker yang meragukan dalam “peraturan luar pesisir” mempunyai lebih banyak peluang untuk penipuan .

Walaupun ini tidak bermakna bahawa semua broker yang berpangkalan di Caribbean atau Afrika secara automatik diragui. Walau bagaimanapun, risiko mendapatkan broker yang salah lebih tinggi di sini daripada dengan broker yang dikawal oleh sebuah agensi di Eropah. Pilihan undang – undang untuk peniaga juga lebih baik dengan peraturan EU daripada dengan broker luar pesisir yang dipanggil. Sekiranya datang ke sini untuk tuntutan terhadap broker , ini tidak perlu diterajui di ujung dunia, yang praktikal untuk Trader tidak dapat dilaksanakan. Atas alasan ini, kami hanya mengesyorkan broker yang dikawal oleh pihak berkuasa yang dihormati dan oleh itu mesti menjalani kawalan ketat yang tetap .

 

Terdapat banyak pihak berkuasa pengawalseliaan di EU. Kuasa yang mengawal selia penyedia bergantung kepada negara di mana ibu pejabatnya terletak.

Terutama banyak broker EU dikawal selia di pulau Cyprus oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Cyprus (CySEC) yang bertanggungjawab . Ini adalah kerana syarat cukai untuk syarikat perkhidmatan kewangan di Cyprus sangat menarik. Walau bagaimanapun, arahan EU yang ketat juga diguna pakai di sini .

Broker berasaskan Malaysia dikawal oleh Pihak Berkuasa Penyeliaan Kewangan Persekutuan Persekutuan (BaFin) . Walau bagaimanapun, terdapat hampir tidak ada mana-mana broker Malaysia, kerana negara-negara EU lain sering menawarkan faedah kewangan dalam keadaan pengawalseliaan yang sama. Sekiranya broker mengekalkan cawangan di Malaysia , bagaimanapun, ia biasanya dikawal di beberapa tempat oleh BaFin Malaysia. Walaupun tanpa cawangan Malaysia, banyak broker didaftarkan dengan BaFin . Walau bagaimanapun, pendaftaran ini tidak dikaitkan dengan sebarang peraturan yang komprehensif, dan tanggungjawab kekal dengan negara ibu pejabat .

Broker EU juga mungkin mengalami masalah

Walaupun peraturan EU mengikut piawaian yang tinggi dan bertujuan untuk memastikan keselamatan perdagangan pilihan binari, tidak ada jaminan bahawa mereka tidak akan bermasalah. Malangnya, pada masa lalu, pengawal selia terpaksa campur tangan dengan broker Eropah . Walaupun lindung nilai biasanya berfungsi dengan baik, jadi apabila masalah pembayaran, pelanggan biasanya mendapatkan wang mereka pula. Tetapi perlindungan 100% terhadap penipuan atau amalan perniagaan yang tidak adil tidak dapat diberikan oleh peraturan EU. Oleh itu, peniaga harus selalu memperhatikan dan melabur hanya dengan banyak wang dengan broker yang mereka perlukantanpa masalah besar .

Apa yang perlu dilakukan jika terdapat masalah dengan broker?

Sekiranya terdapat masalah dengan perdagangan, misalnya, jika broker tidak membayar baki akaun dalam masa yang munasabah, penjelasan harus terlebih dahulu dicuba mengenai perkhidmatan pelanggan tawaran tersebut . Jika ini tidak berjaya, terdapat tempat-tempat lain yang boleh membantu pedagang. Antara lain, pusat-pusat pengguna tahu apa yang berlaku, apa yang perlu dilakukan. Terdapat juga aduan lanjut terhadap broker. Ia juga mungkin untuk menghubungi pihak berkuasa kawal selia yang berkaitan secara langsungyang boleh memberi amaran kepada broker untuk kewajipannya dan, jika perlu, mengambil tindakan selanjutnya. Terutama apabila ia datang kepada jumlah yang lebih besar, adalah dinasihatkan untuk menghubungi seorang peguam sekiranya berlaku keraguan . Bagi broker EU, ada kelebihan bahawa tuntutan mahkamah boleh dibawa ke hadapan mahkamah Malaysia, yang bermaksud bahawa tidak ada tuntutan mahkamah yang perlu dibawa ke luar negara .

Broker ini diberi amaran:

Di bawah ini, kami telah mengumpulkan senarai broker yang kami nasihatkan untuk tidak mendaftar dan mendepositkan pelbagai sebab.

 

 

Banc de Binary: Berikutan beberapa masalah dan aduan daripada pelabur, broker secara sukarela meletak jawatannya pada tahun 2017, dengan lesen CySEC, menjangkakan penarikan balik lesen itu.

TopOption: Broker telah menjadi salah satu broker dalam talian utama untuk seketika. Sementara itu, bagaimanapun, tuduhan penipuan dan laporan masalah dengan ganjaran itu, supaya broker tidak lagi boleh disyorkan.

GrandOption: Syarikat induk broker ini, Rodeler Limited, didenda € 156.000 oleh pengawal CySEC kerana menghadapi masalah dalam beberapa cara. Antara lain, campur tangan pengawal selia itu melibatkan pengiklanan yang tidak adil, keselamatan yang tidak mencukupi, dan kegagalan broker untuk bertindak balas terhadap pertanyaan dan aduan pelanggan.

ZoneOptions: Broker berasaskan Cyprus ini juga tidak disyorkan oleh kami.

CapitalOption: Oleh kerana kekurangan ketelusan dan kadang-kadang maklumat bercanggah di laman web, pembekal ini untuk perdagangan pilihan binari tidak boleh disyorkan.

Pemenang Opsyen: Seperti broker TopOption, Pilihan Pemenang jugadikendalikanoleh syarikat Savecap Investments dan oleh karenanya tidak disyorkan.

OptionTrade: OptionTrade broker beroperasi pada Oktober 2016 dan tidak lagi tersedia untuk perdagangan pilihan binari.

Dukascopy: Laman web ini sangat mengelirukan. Kos tersembunyi boleh timbul apabila berdagang melalui pembekal Switzerland ini. Di samping itu, Switzerland bukanlah anggota Kesatuan Eropah, sebab itu mengadu mengenai isu undang-undang adalah lebih rumit daripada broker yang dikawal oleh EU.

OptionBit: Broker ini sebelum ini dikawal oleh CySEC. Menurut laman web OptionBit, broker kini dikawal selia oleh negara pulau Saint Vincent dan Grenadines dan oleh itu salah satu daripada broker luar pesisir, yang berhati-hati diperlukan atas sebab-sebab yang disebutkan di atas.

Algobit: Algobit bukanlah broker tetapi alat perdagangan yang mengenalpasti isyarat perdagangan dan memberi peniaga suatu cadangan tentang kapan untuk menempatkan perdagangan. Oleh kerana Algobit ditawarkan oleh broker OptionBit, yang terdapat pada senarai hitam broker kami, akibatnya penggunaan alat ini juga tidak digalakkan.

 

Terma dan syarat umum broker

Sebelum mendaftar dengan broker pilihan binari , calon pelanggan harus membaca terma dan syarat pembekal sepenuhnya dan mendaftarkan dan mendepositkan wang jika tidak ada lagi ketidakpastian mengenai istilah yang tepat.

Perhatikan sama ada broker menyekat hak anda sebagai peniaga dengan klausa tertentu . Pada masa lalu, misalnya, broker individu sering mempunyai masalah dengan pembayaran kerana keadaan tertentu terpaksa dipenuhi terlebih dahulu.

Sekiranya anda membaca dan memahami sepenuhnya terma dan syarat broker dan anda bersetuju dengannya sepenuhnya , anda perlu mendaftar.

 

Walaupun tanpa kesalahan broker, ia boleh membawa kepada kerugian yang tinggi

Malah dengan broker dalam talian yang bereputasi tidak ada perlindungan terhadap kerugian . Sudah tentu disyorkan untuk memberi perhatian kepada peraturan yang baik . Tetapi walaupun broker memenuhi semua keperluan dan bekerja dengan serius, pilihan binari, forex dan CFD menimbulkan risiko yang tinggi. Ia adalah satu bentuk pelaburan yang sangat spekulatif di mana keuntungan dan kerugian tertakluk kepada turun naik yang tinggi , walaupun dengan analisis harga profesional yang luas . Peniaga harus sentiasa menyedari ini dan mempertimbangkan wang yang dilaburkan sebagai modal teroka . Contohnya, kesilapan biasa yang dibuat oleh pemula ialah mereka melabur terlalu banyak wang dalam satu kedudukan. Pada satuPengurusan risiko yang baik selalu menggunakan hanya peratusan kecil dari jumlah kredit per perdagangan. Oleh itu, walaupun beberapa kerugian berturut-turut masih diteruskan mengikut strategi yang dipilih .

Juga pada tanggungjawab pembiayaan , yang terdiri daripada banyak broker untuk Forex dan CFD, peniaga sedar sepatutnya. Walaupun kedudukan biasanya ditutup dengan cepat apabila margin yang diperlukan tidak lagi tersedia, dengan harga yang sangat tidak menentu, dapat terjadi bahwa penutupan otomatis ini hanya dapat terjadi setelah melompat harga yang besar dan pedagang kehilangan lebih banyak uang daripada dalam akun perdagangannya terletak . Dalam kes ini, deposit baru diperlukan untuk membuat baki negatif. Untuk mengelakkan risiko ini, ada kemungkinan untuk sengaja memilih broker yang secara eksplisit tidak memasukkan syarat margin dalam syarat dan ketentuannya,

Sekarang buka akaun dagangan di Opsyen IQ