Membeli LTC di Malaysia – bagaimana cara membeli Bitcoin? Diakui, nama Litecoin mengingatkan sedikit Bitcoin cryptocurrency yang paling terkenal. Sebenarnya, Litecoin adalah cabang dari Bitcoin. Pada bulan Oktober 2011, unit mata wang itu dikeluarkan oleh Charlie Lee untuk kali pertama di GitHub. Akibatnya, pembelian Litecoin di Malaysia kini mungkin. Apa yang boleh diperhatikan di sini dan di mana unit mata wang boleh didapati sama sekali, menunjukkan panduan itu.

 

Kenapa Litecoin setengah Bitcoin? – penjelasannya

Pembelian Litecoin di Malaysia menjadi lebih popular, tetapi apa yang sebenarnya di sebalik cryptocurrency? Apa itu Litecoins? Nama ini mengingatkan Bitcoin, yang tidak menghairankan: bagaimanapun, sebahagian besar kod sumber Litecoin dari Bitcoin. Sudah tentu, kod sumber Litecoin telah diubah suai, tetapi asasnya menyediakan Bitcoin. Apakah perbezaan dalam pengkodan Litecoin? Masa blok dikurangkan dari 10 minit hingga 2.5 minit. Di samping itu, algoritma perlombongan telah diubah dari SHA-256ke Scrypt.

Sementara itu, Litecoin juga mencatatkan perkembangan harga saham yang kukuh. Walaupun ini belum dapat dibandingkan dengan Bitcoins yang dapat dilihat. Harga naik sehingga 2017 di Litecoin sehingga 15 kali. Oleh itu, membeli LTC di Malaysia boleh membayar kepada pelabur. Dari unit mata wang Litecoin akan terdapat lebih banyak berbanding bitcoin. Batas maksimum adalah 84 juta keping, yang empat kali jumlah Bitcoin (batas atas 21 juta).

Kesimpulan: Litecoin adalah sama dengan struktur asas Bitcoin dan berdasarkan kepada mereka. Walau bagaimanapun, terdapat Litecoin dengan ketara yang lebih besar. Prestasi dalam beberapa tahun kebelakangan ini mengagumkan: ia adalah sehingga 15 kali. Oleh itu, membeli Litecoin di Malaysia mungkin menarik bagi pelabur.

 

Beli LTC di Malaysia, tetapi di mana?

Pembelian Litecoin di Malaysia mungkin dilakukan dengan cara yang berbeza. Litecoin yang tidak rumit juga boleh dibeli di Austria. Mereka yang memilih pelaburan jangka pendek boleh bertaruh pada kedudukan dengan broker CFD. Jika, sebaliknya, pelabur ingin memiliki cryptocurrency dan menyimpannya di dompet mereka, adalah dinasihatkan untuk membeli langsung dari bursa saham atau di pasar. Kedua-dua pilihan mempunyai kelebihan dan kekurangannya. Ini dicerminkan bukan sahaja dalam yuran, tetapi juga dalam peluang keuntungan dan pemilikan unit mata wang. Broker CFD tidak benar-benar mempunyai atau menyimpan Litecoin, tetapi mengambil bahagian dalam pembangunan harganya. Bagaimana saya boleh membeli Litecoin diMalaysia? Kami menunjukkannya dengan dua contoh praktikal.

 

Pasar dan bursa saham

Terdapat pasaran dan pertukaran yang banyak di mana pembelian dan penjualan cryptocurrency adalah mungkin. Antara yang paling terkenal adalah gurita dan almari.

 

Bagaimanakah pembelian Litecoin di Malaysia pada bursa saham sedemikian?

Pendaftaran / pendaftaran pada platform masing-masing.
Menetapkan pesanan dan jumlah pelaburan yang dikehendaki.
Carian automatik melalui pasaran saham untuk peniaga yang betul.
Apabila berjaya memproses transaksi automatik.

Urus niaga boleh dikendalikan dengan sangat mudah di pasaran saham disebabkan oleh automatisms. Peniaga tidak mempunyai apa-apa tetapi untuk menghentikan pesanan yang dikehendaki bersama dengan jumlah pelaburan. Segala-galanya berlaku secara automatik. Sudah tentu, pasaran saham boleh membayar transaksi yang tidak rumit ini. Amaun bergantung pada jumlah urus niaga. Berbanding dengan pasaran, kos di bursa saham adalah, mengikut pengalaman, sedikit lebih tinggi. Mengapa itu? Di pasaran, pelabur juga meletakkan pesanan mereka, tetapi kemudian mencari rakan sejawat yang sepadan sahaja. Proses ini dapat dibandingkan dengan eBay platform internet. Oleh kerana inisiatif peniaga, kos pasaran sedikit lebih rendah.

 

Apa yang berlaku kepada unit mata wang?

Sesiapa yang telah memutuskan untuk membeli LTC di Malaysia di bursa saham atau di pasaran, memperolehi cryptocurrency secara langsung. Ini bermakna ia boleh dijual semula atau disimpan dengan serta-merta. Ramai pelabur terlebih dahulu memilih storan luar talian dalam dompet. Litecoin (masih) tidak dibenarkan sebagai cara pembayaran di pedagang, jadi unit mata wang hanya sesuai untuk pelaburan atau sejarah. Anda tidak boleh membayar dengan cryptocurrency ini.

Kesimpulan: Beli LTC di Malaysia boleh dicapai melalui pembelian langsung di bursa saham atau di pasaran. Pelabur membeli bilangan unit mata wang yang sesuai, menjual semula mereka, atau menyimpannya di dalam dompet mereka.

 

Litecoin membeli di Malaysia dari broker CFD

Mereka yang tidak bimbang dengan sebenarnya memiliki cryptocurrency boleh menggunakan perdagangan saham. Lebih banyak lagi broker CFD menawarkan Litecoin sebagai aset asas. Di sini, pelabur mempunyai peluang untuk menyertai pembangunan mata wang. Mereka boleh membuat taruhan harga jatuh atau naik. Apakah yang dimaksudkan oleh pembelian LTC seperti di CFD Broker? Contoh praktikal memberikan lebih banyak maklumat mengenai hal ini.

Pelabur mesti mendaftar dan mendaftar dengan broker CFD sebelum membeli. Harus ada modal untuk melaksanakan perdagangan. Depositnya boleh dilakukan menerusi pelbagai pembekal pembayaran ternama. Ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, kad kredit (VISA, Mastercard), Skrill, NETELLER, Paysafe, Paysafecard, PayPal dan pemindahan bank (pemindahan bank dan pemindahan bank segera).

Bagaimana anda meneruskan pembelian Litecoin di Malaysia? Pelabur kini memilih LTC sebagai Pendasar, menentukan jenis pesanan dan jumlah pelaburan, menentukan tuas dan akhirnya meletakkan pesanan.

Bagaimanakah penggunaan modal dalam kombinasi dengan leveraj memberi kesan? Anggapkan bahawa jumlah ekuiti adalah 100 euro. Tuas terpilih ialah 1:10. Jenis pesanan ialah Panggilan – iaitu kenaikan harga. Tuas ini menggerakkan modal sebanyak € 1,000 di pasaran. Jika harga Litecoin meningkat sebanyak 5 peratus dalam tempoh yang diumumkan, keuntungannya adalah 50 euro. Tanpa tuil, dia hanya akan 5 euro. Contohnya menunjukkan dengan jelas bahawa tuil menghasilkan keuntungan sebanyak 50 peratus. Walau bagaimanapun, ia juga berfungsi dengan arah yang negatif: Jika harga bergerak terhadap kedudukan panggilan, pelabur mungkin mengalami kerugian sebanyak 50%.

Petua: Oleh kerana ini adalah derivatif kewangan berisiko tinggi, sedikit amalan dan intuisi diperlukan. Jika anda tidak mempunyai pengalaman dalam perdagangan CFD, anda harus bermula dengan akaun demo. Kebanyakan broker menawarkan akaun sedemikian secara percuma. Ini juga boleh menjadi mata wang kripto.

Kesimpulan: Perdagangan kedudukan sesuai untuk semua pelabur yang bergantung pada pelaburan jangka pendek. Disebabkan leverage, broker CFD dapat memindahkan sejumlah besar modal ke dalam pasaran walaupun dengan sedikit perbelanjaan modal ekuiti. Walau bagaimanapun, perdagangan CFD adalah salah satu daripada derivatif kewangan berisiko dan oleh itu memerlukan sedikit pengalaman.

 

Litecoin – apa nilai cryptocurrency?

Mata wang kriptografi terkenal dengan turun naik harga mereka. Itu tidak berbeza dengan Litecoin. Sebelum tahun 2017, terdapat masa-masa yang jelas dan tidak dapat dinafikan. Sejak awal tahun 2017, kursus itu semakin meningkat. Walaupun masih ada turun naik kecil, ini adalah normal untuk mata wang digital yang tidak menentu. Pada bulan Ogos 2017, Litecoin bahkan mencapai peningkatan mata wang sekitar 40 dolar AS dan berakhir dengan nilai 65 dolar AS. The Litecoin masih bergerak di sekitar nilai ini hari ini (sehingga November 2017). Disebabkan peningkatan nilai ini, pembelian LTC di Malaysia menawarkan kepada para pelabur.

Kesimpulan: Pada tahun 2017, cryptocurrency telah menunjukkan kenaikan harga yang besar. Sejak bulan Ogos, unit mata wang telah diperdagangkan di sekitar tanda $ 65. Hype semasa sekitar cryptocurrencies membuat Litecoin membeli semakin menarik di Malaysia.

 

Beli LTC di Malaysia – bagaimana saya mengenal pasti pembekal yang baik?

Sesiapa yang telah memutuskan untuk membeli Litecoin di Malaysia mesti terlebih dahulu mencari pembekal yang sesuai. Bagaimana saya mengenali platform yang bereputasi dan apakah yang perlu saya perhatikan? Kami juga sampai ke bahagian bawah perkara ini dalam panduan. Kesan pertama bukan sahaja penting untuk orang – ia juga terpakai kepada platform dagangan. Sekiranya anda berminat dengan broker CFD, pasaran atau bursa saham, anda harus terlebih dahulu melawat laman web ini dan tanya diri anda sendiri beberapa soalan: Bagaimana laman web ini direka? Adakah semuanya intuitif? Bolehkah saya mencari mata wang asas Litecoin dengan segera?

Menjawab soalan-soalan ini boleh memberikan beberapa maklumat awal tentang kualiti platform. Sudah tentu, terdapat kriteria lain yang menunjukkan kepada penyedia yang bereputasi, termasuk jejak, pihak berkuasa pengawalseliaan dan keselamatan.

Melihat jejak itu menunjukkan siapa yang sebenarnya menjejakkan kaki di belakang platform. Kebanyakan broker atau bursa CFD terletak di sempadan negara Eropah. Ini bermakna bagi pelabur bahawa mereka boleh mempercayai peraturan Eropah. Pematuhan mereka dikawal oleh pihak berkuasa kawal selia di setiap negara. Ini termasuk BaFin (Malaysia), FCA (United Kingdom) dan CySEC (Cyprus).

Salah satu peraturan ini menyediakan bahawa pembekal memegang jaminan deposit. Kebanyakan broker, pasaran andand Bursa Saham adalah ahli Dana Jaminan Deposit Negeri. Akibatnya, dana pelanggan dilindungi sehingga sejumlah € 20.000. Di samping itu, dana penyedia dan dana pelanggan disimpan berasingan dari akaun-akaun lain. Satu lagi petunjuk penyedia yang bereputasi adalah keselamatan. Kebanyakan pemindahan data adalah melalui sambungan SSL yang disulitkan. Ini dikenali oleh pelabur dengan kunci di hadapan alamat web.

Kesimpulan: Pembelian LTC di Malaysia hanya disyorkan kepada pembekal yang bereputasi. Ini dapat dikenali oleh kriteria yang berbeza. Ini termasuk, antara lain, pihak berkuasa kawal selia, domisil penyedia dan keselamatan. Platform bereputasi kebanyakannya terletak di dalam EU.

 

 

Pembelian langsung atau broker CFD – apa yang sesuai untuk pelabur?

Dalam satu ayat soalan ini tidak dapat dijawab. Pembelian Litecoin di Malaysia boleh mempunyai kelebihan dalam broker crypto atau CFD serta pembelian langsung. Apa yang penting ialah apa yang pelabur mahu. Bagi semua yang benar-benar memiliki dan ingin menyimpan unit mata wang, Broker CFD tidak sesuai. Sebaliknya, platform ini adalah tentang pelabur yang mengambil bahagian dalam perkembangan mata wang. Satu pembelian sebenar cryptocurrency tidak wujud di sini. Sebagai balasan, modal yang agak kecil boleh digunakan untuk memanfaatkan tuil untuk meningkatkan stok modal di pasaran. Peluang keuntungan adalah jauh lebih tinggi, risiko kerugian tetapi juga.

 

Kesimpulan: membeli Litecoin di Malaysia- setiap pelabur akan mencari platform yang sesuai

Sesiapa sahaja yang telah memutuskan untuk membeli LTC di Malaysia, mencari bilangan pembekal yang betul dan mengikuti arahan pembelian Litecoins. Untuk pelaburan jangka pendek dengan broker CFD leverage adalah sesuai. Walau bagaimanapun, Litecoin tidak dijual di sini, tetapi hanya menetapkan prestasi harganya. Jika anda mempunyai cryptocurrency pada akaun anda dan ingin menjualnya kemudian, anda harus memilih pembelian langsung. Ini boleh dilakukan di bursa saham yang banyak dan pasaran. Pelabur akan mencari pembekal yang sesuai, jika mereka memberi perhatian kepada beberapa kriteria. Ini termasuk: kesan umum terhadap kehadiran Internet, keselamatan, lokasi penyedia dan peraturannya.