Ethereum membeli di Malaysia – yang pernah berurusan dengannya? Memang, cryptocurrency ini tidak begitu dikenali sebagai Bitcoin, tetapi mempunyai permodalan pasaran yang besar. Sama seperti Bitcoin, ETH Zurich kini juga mungkin di Malaysia. Kursus Ethereum mendapat sambutan baik pada minggu-minggu lepas. Apa yang di sebalik cryptocurrency ini dan di mana pelabur Ethereum boleh berdagang? Panduan memberikan maklumat mengenainya.

 

Beli Ethereum di Malaysia – kerana bilakah mungkin?

Ethereum membeli di Malaysia agak mungkin. Terdapat kisah kejayaan yang benar di balik cryptocurrency, yang setanding dengan Bitcoin. Pada tahun 2015, Ethereum pertama kali dipublikasikan di dunia digital. Sejak itu, harga di pasaran saham telah meningkat sebanyak 3,000 peratus yang mengagumkan. Bagaimanapun, cryptocurrency tidak menerima rangsangan yang betul sehingga 2017: 1 Ethereum adalah 9 dolar Amerika pada awal tahun ini. Hanya beberapa bulan kemudian, terdapat lebih daripada $ 300 untuk 1 Ethereum. Dalam pada itu, harga itu juga meningkat kepada hanya $ 400. Ini membantu Ethereum untuk permodalan pasaran lebih daripada 20 bilion euro. Terdapat juga hari apabila jumlah dagangan ETH sama dengan Bitcoin.

 

 

ETH membeli di Malaysia – juga sesuatu untuk pelabur swasta?

Mata wang kriptografi juga telah menimbulkan minat ramai pelabur swasta. Apakah Ethereum dan anda boleh membeli Ethereum di Malaysia? Soalan ini sering ditanya. Pembelian mungkin melalui pelbagai pilihan, seperti broker CFD atau langsung di pasaran. Terdapat juga pertukaran Ethereum khas. Di mana perbezaannya? Di satu sisi, cryptocurrency boleh dibeli terus dan, sebaliknya, didagangkan sebagai kedudukan CFD:

 

 

Broker CFD: Semakin banyak broker CFD menawarkan kedudukan ethereum untuk berdagang. Kelebihan untuk pelabur adalah tuil. Dengan bantuannya, walaupun modal kecil dapat digunakan untuk memindahkan jumlah yang lebih tinggi di pasaran. Namun, tentu saja, risiko kerugian juga lebih tinggi.
Pembelian langsung: Apabila membeli secara langsung, cryptocurrency dikenakan secara langsung. Seperti semua mata wang lain, modal boleh “disimpan” atau dipindahkan. Untuk menyelamatkan Ethereum, pelabur memerlukan dompet.
Maklumat: Adakah Ethereum membeli di Malaysia tanpa dompet mungkin? Jika anda ingin membeli cryptocurrency secara langsung, anda memerlukan dompet elektronik, dompet yang disebut. Ia setanding dengan akaun semakan. Unit mata wang boleh disimpan di atasnya atau digunakan untuk transaksi lain.

Kesimpulan: Beli ETH di Malaysia adalah mungkin melalui broker CFD atau melalui pembelian langsung. Kelebihan dengan broker adalah kerana terima kasih kepada tuil, banyak modal boleh dipindahkan di pasaran walaupun dengan sedikit pelaburan modal.

 

Ethereum membeli di Malaysia – perdagangan CFD

Ethereum membeli di Malaysia adalah contoh mungkin dengan broker CFD atau crypto. Di sini, cryptocurrency tidak dibeli secara langsung, tetapi hanya menetapkan prestasi mereka. Pelabur mendapat faedah daripada prestasi sebut harga ETH dan boleh menangkap keuntungan dan kerugian. Perkara istimewa mengenai perdagangan CFD adalah tuil. Dengan bantuannya, banyak modal boleh diniagakan dengan pelaburan modal yang lebih kecil. Sebagai contoh, tuil ETH boleh berada di 30. Apabila harga naik, pelabur mengambil bahagian 30 kali lebih kuat dalam pembangunan harga. Jika harga jatuh, kerugian juga 30 kali lebih tinggi. Bagaimanakah pembelian Ethereum di Malaysia kelihatan seperti contoh praktikal?

Jika pelabur telah membeli cryptocurrency tanpa tuil, iaitu secara langsung, hanya ada keuntungan sebanyak 5 euro.

 

Pembangunan harga negatif

Pelabur tidak boleh hanya bertaruh positif, tetapi juga pada pembangunan harga saham negatif. Untuk ini mereka membuka kedudukan yang diletakkan. Pengiraan keuntungan berlaku seperti perkembangan harga positif. Sekiranya harga aset asas jatuh, ada pulangan.

 

Betapa selamatnya broker CFD?

Jika pembelian ETH di Malaysia berkaitan dengan keinginan untuk pelaburan jangka pendek, peniaga tidak dapat mengelakkan broker CFD. Disebabkan perkembangan pesat Ethereum, banyak broker telah menggabungkan cryptocurrency ke dalam penawaran mereka. Broker yang bereputasi adalah berpangkalan di EU dan dilesenkan oleh pengawal selia yang bereputasi. Topik keselamatan juga sangat penting bagi broker CFD tersebut

 

 

Tukar data berlaku, contohnya, melalui sambungan SSL yang disulitkan dan data pelanggan hanya digunakan secara dalaman. Walau bagaimanapun, CFD adalah derivatif kewangan spekulatif yang membawa risiko kerugian. Pelabur tidak sepatutnya melupakan ini apabila memutuskan untuk membeli Ethereum di Malaysia. Ethereum membeli di Austria juga mungkin.

Kesimpulan: Perdagangan CFD menarik bagi semua pelabur yang memilih pelaburan jangka pendek. Terima kasih kepada faktor tuil, sejumlah besar modal boleh dipindahkan. Oleh itu, keuntungan yang tinggi adalah mungkin walaupun dengan pelaburan modal kecil, tetapi juga kerugian yang tinggi. Mereka yang ingin menggunakan broker CFD yang bereputasi perlu mencari kerusi dalam EU dan peraturan oleh pengawal selia yang bereputasi.

 

ETH membeli di Malaysia – pembelian langsung

Jika anda tidak mahu membuat pelaburan jangka pendek atau terutamanya berisiko, anda boleh memilih untuk membeli terus secara alternatif. Ini boleh dibandingkan dengan perdagangan saham di pasaran saham. Juga bagi ETH terdapat pasaran dan bursa saham di mana cryptocurrency dapat diperdagangkan. Walau bagaimanapun, di sini, unit mata wang ditukar untuk wang sebenar. Euro terhadap Ethereum – cryptocurrency disimpan dalam Wallet yang dipanggil. Apakah proses untuk membeli ETH di Malaysia di pasaran?

 

ETH Exchange

Pilihan lain untuk merealisasikan pembelian ETH di Malaysia ialah bursa saham. Pertukaran bursa untuk cryptocurrency biasanya lebih teratur daripada pasaran. Ia juga akan mewujudkan perintah pesanan / jual beli. Segala-galanya, bagaimanapun, berlaku sepenuhnya secara automatik. Bursa saham mencari secara bebas untuk pembeli / penjual. Urusniaga ini juga juga secara automatik. Bursa saham boleh membayar perkhidmatan ini dengan bayaran yang sedikit lebih tinggi dari kos di pasar.

 

 

Nota: Beli Ethereum di Malaysia hanya berfungsi dengan dompet. Ia menyimpan dan menguruskan unit mata wang. Sebanding dompet elektronik ini adalah kira-kira dengan akaun semakan. Unit mata wang disimpan di luar talian dan oleh itu selamat. Jika anda mahu, anda boleh menjual cryptocurrency sekali lagi melalui bursa saham atau pasar.

Kesimpulan: Beli ETH di Malaysiaadalah mungkin melalui perdagangan langsung dan menawarkan banyak kelebihan. Unit mata wang boleh dibeli atau dijual dengan kos yang rendah dan boleh disimpan di luar talian. Perdagangan langsung sangat sesuai untuk spekulasi jangka panjang pada kursus ETH.

 

Pembelian ETH – apa yang perlu diketahui

Secara umum, kriptografi adalah derivatif kewangan yang berisiko. Sama ada Ethereum, Bitcoin atau mana-mana cryptocurrency lain, terdapat peluang keuntungan dan risiko kerugian untuk semua. Apa yang ada untuk mengetahui mengenai ETH pada umumnya?

Pesanan komisyen: Pesanan komisyen dikenakan ke atas pasaran dan bursa saham. Setiap penyedia boleh membuat komisen sendiri.
Sebarkan: Broker CFD mengenakan caj kepada pelabur mereka perbezaan antara harga belian dan jualan. Unit pengukuran adalah pips.
Kos urus niaga: Jika anda membuat deposit pada deposit anda, anda juga harus mengharapkan bayaran tambahan. Kos urus niaga yang dipanggil, sebagai contoh, timbul apabila ia berkaitan dengan penukaran mata wang. Apabila membayar dengan kad kredit, kos transaksi sering ditanggung oleh penerbit kad kredit. Broker atau pasaran tidak ada kena mengena dengan kos ini. Berapa tinggi kos transaksi, pelabur boleh membaca dalam senarai harga untuk cara pembayarannya.
Kesimpulan: Pelbagai kos boleh ditanggung oleh pelabur untuk perdagangan ETH. Contohnya, contohnya, kos transaksi, spread atau komisen untuk pesanan itu. Kos sedemikian hendaklah sentiasa dipertimbangkan oleh pelabur sebelum melabur.

 

Kesimpulan: Beli ETH di Malaysia sesuai untuk banyak pelabur

Apabila membeli Ethereum di Malaysia, pelabur mempunyai beberapa pilihan. Di satu pihak, mereka boleh menjual cryptocurrency dengan broker CFD, crypto atau bitcoin dan menghitung prestasi mereka di sini. Pembelian tulen Ethereum adalah mungkin di pasar atau bursa saham. Di sini, mata wang digital disimpan dalam dompet, sama dengan akaun cek. Broker CFD lebih sesuai untuk pelaburan jangka pendek, perdagangan di pasar dan pertukaran untuk pelaburan jangka panjang. Sekiranya anda mempunyai sedikit modal, anda boleh memanfaatkan broker CFD dan perdagangan lebih banyak modal.