Beli Dash di Malaysia – bolehkah itu? Pendek kata: ya!

Dash adalah satu lagi cryptocurrency peer-to-peer yang pertama kali muncul pada tahun 2014. Tumpuan dari cryptocurrency ini tidak pada kecepatan dan tidak dikenali, tetapi pada kesesuaian jisim. Apa maksud Dash? Istilah ini terdiri daripada istilah Digital Cash dan bermakna wang digital diterjemahkan. Pertama, cryptocurrency dikenali dengan nama Darkcoin, 2015, ia dinamakan semula. Sementara itu, lebih daripada 7.5 juta Dash sedang dalam edaran. Bagaimana untuk membeli Dash di Malaysia? Soalan ini dijelaskan dalam panduan.

 

Siapa yang berada di belakang Dash?

 

Evan Duffield adalah dalang di belakang cryptocurrency. Pemaju lain memastikan bahawa mata wang terus berkembang. Di samping itu, terdapat komuniti yang secara aktif boleh mempengaruhi arah strategik cryptocurrency. Itulah salah satu kriteria yang menetapkan Dash selain dari mata wang crypto yang lain. Apakah Dash yang melakukan pembelian Dash di Malaysia begitu menarik? Cryptocurrency inovatif mempunyai banyak ciri yang baik. Ini termasuk ketelusan dan kebolehgunaan. Pembangunan yang terdesentralisasi dan pesat dipastikan oleh sistem pengundian Masternodes. Satu lagi kelebihan Dash ialah perkembangan pasaran yang pantas. Kini terdapat beberapa peniaga yang membenarkan Dash sebagai alat pembayaran. Walaupun jumlahnya jauh daripada sebanding dengan Bitcoin, tetapi pertumbuhan sejak 2014 dapat dilihat: Sejak itu Dash telah memperoleh lebih dari 7100 peratus!

 

Dash membeli di Malaysia – kemungkinan

Siapa yang mahu membeli pembelian Dash di Malaysia, mempunyai beberapa pilihan. Salah satunya ialah broker CFD. Pelabur boleh melabur dalam cryptocurrency di sini tetapi tidak memperoleh secara fizikal. Hanya satu kedudukan pada prestasi Dash akan dibuka. Kelebihan broker CFD adalah jelas: Terima kasih kepada tuil, jumlah wang yang lebih besar boleh dipindahkan walaupun dengan pelaburan modal kecil. Akibatnya, peluang pulangan lebih tinggi, tetapi juga risiko kerugian. Kedudukan CFD sesuai untuk pelabur yang memilih pelaburan jangka pendek. Jika anda ingin memperdagangkan cryptocurrency dengan risiko yang lebih rendah dan jangka panjang, anda boleh bertaruh di pasaran atau bursa saham. Pasar adalah struktur yang sama dengan eBay platform internet. Tawaran diletakkan untuk pembelian atau penjualan. Pengguna pasaran lain boleh melihat dan menerima tawaran ini. Pemprosesan selanjutnya berlaku melalui pasaran. Sebagai alternatif kepada pasaran, Dash boleh didagangkan di bursa saham.

Kesimpulan: Pembelian Dash di Malaysia adalah mungkin melalui broker CFD, pasaran dan bursa saham. Unit mata wang hanya boleh dibeli secara nyata di pasar dan bursa saham. Bagi broker CFD, pelabur hanya membuat spekulasi mengenai prestasi cryptocurrency.

 

Membeli Dash dengan Broker CFD: Itulah cara ia berfungsi

Jika anda ingin melabur dalam broker dalam Dash, anda boleh berbuat demikian dalam bentuk CFD. Unit mata wang tidak diperoleh secara langsung, tetapi prestasi mereka berspekulasi. Bagaimanapun, pelabur bukan sahaja boleh mengambil bahagian dalam positif tetapi juga dalam harga saham negatif. Prasyarat: Pilihan panggilan atau pilihan yang betul telah dibuka. Bagaimanakah pembeli Dash di Malaysia melihat broker CFD dan ada panduan “Beli Dash”? Berikut adalah contoh praktikal:

 

 

Pertama, jumlah pelaburan ditetapkan oleh pedagang. Dalam contoh ini, ia adalah 500 euro.
Kini peniaga memilih tuas yang dikehendaki. Modal didarab dengannya. Tuas dalam kes ini adalah 1:10. Ini tidak akan menjadi 500 euro, tetapi sejumlah 5,000 euro dilaburkan dalam Dash.
CFDs biasanya dijual selepas tempoh masa yang singkat (selalunya beberapa jam). Dalam contoh ini, harga meningkat sebanyak 10 peratus. Ini mengakibatkan bil berikut: 5,000 euro x 10 peratus = 500 euro. Sekiranya peniaga membeli mata wang krip Dash secara langsung dan tanpa leverage, hanya ada keuntungan sebanyak 50 Euro. Tuas memberikan keuntungan 100 peratus kepadanya.
Penting: Perdagangan dalam CFD adalah salah satu derivatif kewangan berisiko. Tuilboleh membawa keuntungan yang sangat tinggi, tetapi juga membawa kerugian yang tinggi. Sekiranya anda baru dalam perdagangan CFD dengan Dash, anda harus terlebih dahulu berlatih dengan akaun demo pembrokeran.

Kesimpulan: Membeli dash di Malaysia juga boleh dilakukan dengan broker CFD. Di sini, cryptocurrency tidak dibeli secara langsung, tetapi spekulasi pada prestasi harga mereka. Pelabur boleh mengambil bahagian dalam pergerakan harga saham positif dan negatif.

 

Broker CFD atau pembelian langsung – apa yang lebih baik?

Pembeli langsung atau broker CFD? Soalan ini tidak boleh dijawab begitu ringkas. Siapa yang mahu membeli Dash di Malaysia, harus memilih mengikut kriteria keputusan yang berbeza:

Kembali: Jika anda ingin mempunyai peluang pulangan yang tinggi, anda harus menggunakan broker CFD. Disebabkan leverage, jumlah modal yang lebih besar sudah dipindahkan di sini dengan kepentingan ekuiti kecil. Sebaliknya, orang-orang yang bergantung kepada pulangan yang mantap dan jangka panjang lebih baik dinasihatkan untuk membeli secara langsung.

Risiko: Perdagangan dalam broker CFD dan perdagangan langsung sama-sama berisiko. Sebabnya ialah prestasi Dash yang tidak menentu. Tuas ini memberi broker CFD risiko yang lebih tinggi. Mereka yang masih mahu menggunakannya, hanya boleh bekerja dengan modal, yang tersedia kepadanya dari dana cair dan tidak diperlukan untuk melawan kehidupan.

Pelaburan modal: Pelaburan modal boleh dipilih secara fleksibel untuk kedua-dua pilihan. Broker CFD mempunyai kelebihan yang boleh memindahkan pelabur modal yang besar dengan pelaburan modal yang rendah. Alasan untuk ini adalah tuil.

Masa: Mereka yang menyukainya sangat fleksibel dan lebih suka kematangan pendek adalah dengan tangan yang baik dengan broker CFD. Sebahagian besar jawatan hanya diadakan beberapa jam sahaja. Sekiranya anda membeli Dash secara langsung, anda boleh menyimpan unit mata wang anda selagi anda mahu, dan tanpa kos tambahan.
Fleksibiliti: Pelabur fleksibel apabila mereka dapat memberi tumpuan kepada pembangunan harga dalam jangka pendek. Terdapat broker CFD. Sudah tentu, Dash juga boleh dibeli secara langsung. Kelemahan di sini: Pelabur hanya mendapat faedah jika trend harga ternyata positif.

Kesimpulan: Sama ada broker CFD atau pembelian langsung bergantung kepada beberapa faktor. Membeli sengketa di Malaysia adalah mungkin melalui cara yang berbeza. Sebelum pelabur membuat pilihan, mereka harus memaklumkan tentang pilihan pulangan, fleksibiliti, pelaburan modal dan risiko.

 

Beli Dash di Malaysia – seperti yang lumayan seperti mata wang kriptografi lain?

 

Setakat ini, terutamanya Bitcoin adalah pada bibir semua orang, kerana ini cryptocurrency telah dibentangkan dalam beberapa bulan kebelakangan ini, perkembangan harga pesat. Adakah terdapat potensi di Dash juga? Selepas pengenalan pada tahun 2014, kursus ini dibangunkan dengan ups dan downs. Sejak awal tahun 2017, bagaimanapun, terdapat arah kursus yang jelas: tajam di atas bukit. Tahap kesedaran mengenai cryptocurrency meningkat dan dengan itu jumlah yang bersedia untuk dibeli. Apa yang bercakap untuk tumbuhan? Perhatikan jumlah cryptocurrency bulan-bulan terakhir yang lebih baik. Hampir semua unit mata wang mencatatkan kenaikan harga yang tampan. Walau bagaimanapun, ia tidak sepatutnya tidak disebutkan bahawa terdapat perkembangan harga yang tidak menentu. Dalam masa yang singkat, harga boleh jatuh sehingga 30 mata peratusan. Sesiapa yang telah membuka kedudukan CFD boleh terjejas. Disebabkan leverage dan kerugian harga, terdapat kerugian yang tinggi. Walau bagaimanapun, mereka yang telah menyelamatkan corak mereka dalam dompet tidak terjejas terus oleh perkembangan harga yang tidak menentu. Anda juga boleh membeli Dash di Austria dan keuntungan dari perkembangan harga.

Kesimpulan: Membeli Dash di Malaysia boleh berfaedah, kerana mata wang kripto masih berada di jalan menuju kesuksesan. Walaupun kursus Dash belum lagi dekat dengan Bitcoin, tetapi kecenderungannya semakin meningkat. Risiko utama untuk pelabur adalah dagangan Dash CFD (disebabkan leverage).

 

Kaedah pembayaran yang tersedia untuk membeli sengkang di Malaysia?

Sekiranya anda membuat keputusan membeli belahan di Malaysia, anda perlu melabur modal. Dengan CFD atau broker crypto, akaun perdagangan boleh diisi, contohnya, melalui pembekal perkhidmatan pembayaran yang bereputasi. Ini termasuk kad kredit (VISA atau Mastercard), dompet elektronik (PayPal, Skrill atau NETELLER) serta pemindahan bank klasik dan juga Sofortüberweisung. Pilihan lain ialah Paysafe dan Paysafecard. Pasar dan bursa saham juga menawarkan penyedia perkhidmatan kewangan untuk dipilih.

Kesimpulan: Broker CFD, pasaran dan bursa saham berfungsi dengan pembekal perkhidmatan pembayaran yang berbeza. Yang bereputasi termasuk VISA, Mastercard, Skrill, NETELLER dan PayPal.

Beli Dash di Malaysia – betapa selamatnya?

Memandangkan membeli wang tunai di Malaysia biasanya melibatkan banyak modal, keselamatan mestilah menjadi keutamaan. Ia bukan hanya penting bahawa semua data disulitkan, tetapi juga bagaimana selamat penyedia. Terdapat beberapa ciri kualiti yang menunjukkan integriti broker CFD, bursa saham, atau pasaran.

Jaminan Deposit: Broker CFD mesti memastikan jaminan deposit. Kebanyakan mereka adalah ahli Dana Jaminan Deposit Negeri. Dana pelabur sehingga 20,000 euro

dilindungi sekiranya kebankrapan broker. Satu lagi petunjuk keseriusan adalah penjagaan berasingan aset broker dan dana klien.

Ibu pejabat: Banyak pembekal yang bereputasi terletak di dalam Kesatuan Eropah. Maklumat lanjut boleh didapati di jejak platform masing-masing. Jika jejak tidak ada, ini adalah petunjuk pertama penyedia yang meragukan.
Peraturan: Penyedia perkhidmatan kewangan tertakluk kepada peraturan yang hampir seragam dalam Kesatuan Eropah. Pengawasan mereka dipantau oleh pihak berkuasa penyeliaan negara masing-masing. Terkenal, sebagai contoh, FCA British, BaFin Malaysia dan CySEC Cyprus.
Ini hanya tiga kriteria yang mana pembekal yang bereputasi boleh dikenalpasti. Peniaga juga perlu memikirkan kesan pertama: Apakah reka bentuk halaman pembekal? Bagaimanakah platform tersusun? Selalunya mungkin untuk membuat penilaian terhadap broker, pasaran saham atau pasaran berdasarkan gambar pertama.

Kesimpulan: Sebelum pergi ke pembelian Dash di Malaysia, pelabur harus melihat penyedia rapat. Platform dalam EU mempunyai reputasi yang baik kerana ia dikawal oleh pihak berkuasa pengawalseliaan yang sesuai.

 

Bertindak dengan Cryptos

Kesimpulan: Beli Dash di Malaysia melalui cara yang berbeza
Jika anda ingin membeli Dash cryptocurrency, anda mempunyai beberapa pilihan di Malaysia. Di satu pihak, ada broker CFD, di mana pembangunan harga cryptocurrency ditetapkan. Unit mata wang boleh dibeli secara nyata di bursa saham atau pasaran. Pelaburan ini sesuai untuk mereka yang bergantung kepada perkembangan yang lebih selamat dan lebih lama. Tetapi jika anda ingin mengambil sedikit risiko dan menggerakkan lebih banyak modal, anda dinasihatkan untuk bekerjasama dengan broker CFD.