Walaupun anda tidak pernah mendengar SpotOption, sebagai broker pilihan binari, anda mungkin telah mendepositkan wang dengan mereka. Inilah sebabnya mengapa anda perlu tahu firma itu. Artikel ini menerangkan butiran perniagaan SpotOption dan bagaimana ia mempengaruhi anda sebagai perdagangan pilihan binari.

Secara terperinci, artikel ini akan menjawab soalan-soalan berikut:

 • Siapa yang SpotOption?
 • Kenapa Saya Perlu Tahu SpotOption?
 • Mengapa SpotOption Masalah?
 • Apakah Pilihan Digital Dan Kenapa Mereka Perlu?

Dengan maklumat ini, anda akan dapat memahami siapa SpotOption dan bagaimana anda harus berurusan dengan empayar tersembunyi pilihan binari.

Siapa SpotOption?

SpotOption adalah “pembekal platform” untuk broker binari. Ini bermakna mereka menyediakan perisian, perbankan, dan hampir segala-galanya yang menawarkan broker pilihan binari kepada pelanggan mereka. Terdapat hanya beberapa pembekal platform yang mewujudkan sistem yang digunakan oleh kebanyakan broker, dan SpotOption adalah salah satu daripada mereka yang terbesar.

Untuk memahami sistem, fikirkan jenama kereta. Kebanyakan pembuat kereta besar memiliki beberapa jenama kereta. Mereka membangunkan platform dan menggunakannya untuk model dengan setiap jenama ini. Walaupun model ini berbeza di permukaan – mereka kelihatan berbeza dan mempunyai pedalaman yang berbeza – kereta sebenar sering sama. Anda mendapat drivetrain yang sama dan enjin yang sama sama ada anda membeli Audi atau VW, Cadillac atau Chevrolet.

Pada tahun 1950-an, pasaran kereta AS didominasi oleh tiga pembuat kereta – Ford, General Motors, dan Chrysler. Walaupun terdapat beberapa pembuat kereta , terdapat banyak jenama kereta – dari Oldsmobile hingga Cadillac, dan sebagainya. Pelbagai ini adalah ilusi yang menjual kereta membina komponen yang sama dalam reka bentuk yang berbeza.

Ramai tetapi tidak semua broker pilihan binari adalah hasil ilusi yang sama. Mereka adalah jenama beberapa pembuat pilihan binari.
 

 
SpotOption melakukan perkara yang sama seperti General Motors, tetapi dengan pilihan binari. Mereka menawarkan platform; broker pilihan binari menambah reka bentuk dan penjenamaan mereka. Tetapi itu semua yang dilakukan oleh broker. Selagi dua broker kedua-duanya menggunakan platform SpotOption, ia membuat sedikit perbezaan antara yang anda gunakan.

SpotOption menawarkan perkhidmatan ini kepada pelanggannya:

 • Platform dagangan,
 • Sistem pengurusan kandungan,
 • Pengurusan hubungan pelanggan (CRM),
 • Integrasi penyelesaian pembayaran, dan
 • Penyelesaian pengurusan risiko.

Seperti yang dapat anda lihat, senarai ini mengandungi semua yang anda perlukan untuk memulakan pembrokeran. Sokongan pelanggan, perbankan, laman web itu sendiri – semuanya ada di sana. Apa yang perlu anda lakukan sendiri adalah dengan nama dan reka bentuk beberapa butiran, SpotOption tidak selebihnya.

Pada tahun 2016, SpotOption mendakwa mempunyai 300 jenama atau gabungan. Jenama ini semua kelihatan berbeza, tetapi mereka sebenarnya broker yang sama. Ia tidak penting bagi mana-mana broker yang anda pilih, sebaik sahaja anda mendepositkan wang dengannya, wang akhirnya akan berakhir dengan SpotOption, dan anda akan memperoleh pilihan binari anda, aset anda, dan pembayaran anda terus dari SpotOption.

Platform SpotOption yang paling menonjol adalah Banc De Binary, sekali broker pilihan binari terbesar di dunia. Selepas aduan undang-undang di tiga benua, Banc De Binary berhenti operasinya pada awal tahun 2017. Broker lain yang menggunakan platform SpotOption adalah:

 • TradeRush,
 • iOption,
 • TraderXP,
 • Empireoption, dan
 • Perduaan VIP.

Semua broker ini pada dasarnya adalah perkara yang sama.

Sudah tentu, senarai ini tidak lengkap, tetapi anda mungkin berurusan dengan broker SpotOption apabila anda mengenali unsur-unsur ini:

 1. Alat perdagangan tambahan. Platform SpotOption biasanya menawarkan ciri-ciri seperti mengambil keuntungan, peralihan atau melanjutkan yang membolehkan anda menguruskan pilihan binari anda selepas anda melabur.
 2. Pergerakan pasaran telus, membeli dan menjual butang yang besar. Platform dagangan SpotOption direka untuk memudahkan perdagangan dan membuat anda berdagang sebanyak mungkin. Oleh itu, ia memaparkan dua butang pelaburan besar – butang hijau untuk melabur dalam kenaikan harga dan butang merah untuk melabur dalam harga yang jatuh.
 3. Penunjuk pilihan peniaga. Kebanyakan broker SpotOption menggunakan penunjuk yang menunjukkan peratusan peniaga yang baru-baru ini melabur dalam kenaikan atau penurunan harga aset.

SpotOption membolehkan para pelanggan untuk menyesuaikan platform perdagangan mereka. Setiap pelanggan SpotOption akan kelihatan sedikit berbeza, dan terdapat platform perdagangan pro-gaya dengan semua ciri dan platform ringan dengan ciri-ciri yang kurang dan rupa yang lebih bersih. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja anda mendapat perasaan yang baik untuk melihat SpotOption biasa, anda akan dapat mengenali SpotOption dengan cepat apabila anda melihatnya.

Kenapa Saya Perlu Tahu SpotOption?

Pada mulanya, teknikal perdagangan opsyen binari mungkin tidak penting. Siapa yang peduli bagaimana seorang broker mewujudkan platform dagangannya, selagi ia merupakan platform yang baik, bukan? Nah, tidak begitu pantas.
 

 
Pertama sekali, adalah penting untuk memahami apa yang sedang berlaku kepada wang anda. Apabila anda mendeposit dengan broker yang menggunakan penyelesaian perbankan SpotOption, wang anda akhirnya akan berakhir dengan SpotOption dan bukan dengan broker. Ini adalah perbezaan besar, dan ini bermakna anda perlu menyiasat syarikat yang sama sekali berbeza apabila anda memeriksa sama ada anda boleh mempercayai orang yang mengendalikan wang anda.

Ini adalah bahagian perniagaan. Tetapi ada lebih banyak sebab mengapa penting untuk memahami SpotOption dan idea perniagaan di belakangnya. Mari kita lihat tiga perkara yang paling penting:

 1. Anda lebih memahami hubungan antara broker. Sekiranya dua broker pada dasarnya adalah perkara yang sama, tidak perlu membandingkannya. Bukannya dibebani oleh beratus-ratus broker di luar sana, anda memahami bahawa lebih daripada 300 daripada mereka adalah perkara yang sama, yang menjadikannya lebih mudah untuk mencari broker yang tepat untuk anda.
 2. Anda lebih memahami risiko perdagangan dengan broker tertentu. Banc De Binary, pelanggan utama SpotOption, terpaksa menghentikan operasinya selepas banyak kerajaan memecah perniagaan. Oleh kerana semua broker SpotOption lain menggunakan sistem asas yang sama, anda tahu semua tentang mereka yang anda perlu ketahui.
 3. Anda lebih memahami nilai broker bebas. Bukan setiap broker menggunakan pembekal platform. Ada yang melakukan semuanya untuk diri mereka sendiri. Broker ini dapat menerima peraturan kerajaan dan merupakan broker yang paling boleh dipercayai di pasaran. Kami mengesyorkan memilih salah satu daripada broker ini kerana ia menyediakan persekitaran perdagangan yang jujur, tidak seperti kebanyakan pembekal platform.

SpotOption bukan satu-satunya penyedia platform untuk pilihan binari. Syarikat-syarikat seperti TechFinancials dan TradoLogic menawarkan perkhidmatan serupa. Jenama yang paling popular penyedia ini ialah 24option, yang menaja juara bola sepak Juventus dan rakan kongsi dengan legenda tenis Boris Becker. Untuk pemahaman lengkap tentang dunia pilihan binari, kami mengesyorkan mempelajari lebih lanjut mengenai pembekal ini juga.

Mengapa SpotOption Masalah?

Seperti contoh Banc De Binary yang ditunjukkan, terdapat masalah yang teruk dengan perkhidmatan SpotOption. Berikut adalah orang yang anda perlu tahu.

 • Pada tahun 2015, SpotOption memasarkan perkhidmatannya sebagai permainan kewangan yang sempurna. Itulah pendekatan mereka kepada pilihan binari – mereka memberi tumpuan kepada aspek permainan atas aspek pelaburan. Dengan sendirinya, ini baik-baik saja – ramai yang membayar wang untuk perkhidmatan perjudian, jadi mengapa tidak permainan perjudian kewangan? Masalahnya ialah bahawa kebanyakan pelanggan SpotOption tidak dapat berkomunikasi dengan jelas mengenai aspek perniagaan mereka. Mereka menjanjikan keuntungan yang pantas dan persekitaran perdagangan yang mudah, yang bukan apa yang diberikan oleh SpotOption. Sebagai seorang peniaga, anda perlu tahu itu. Jika anda mahu melabur, tinggal jauh dari SpotOption.
 • Dua daripada pengurus jualan SpotOptions mengeluarkan dokumen dalaman yang memperlihatkan bahawa 80 peratus daripada semua peniaga yang mendaftar dengan salah satu jenama SpotOption kehilangan semua yang dilaburkan. Tidak mengapa – untuk laman perjudian. Kebanyakan orang yang bertaruh di sukan kehilangan wang mereka juga. Tetapi jika anda mahu melabur, tinggal jauh dari SpotOption. Hanya gunakan wang yang anda mampu kalah, dan ketahui bahawa kemungkinan besar anda akan kehilangan semuanya.

Ringkasnya, SpotOption adalah perniagaan yang dipersoalkan. Kami mengesyorkan supaya menjauhkan diri daripadanya. Terdapat broker pilihan binari lain di luar sana, dan anda lebih baik menandatangani dengan salah satu yang sah. Untuk senarai broker yang dikawal kerajaan yang boleh dipercayai, kami mencadangkan melihat senarai broker kami.

Apakah Pilihan Digital Dan Kenapa Mereka Perlu?

Seperti yang telah kami katakan, SpotOption baru-baru ini menghadapi isu undang-undang. Jenama mereka yang paling popular, Banc De Binary, terpaksa ditutup kerana banyak kerajaan yang merosakkan perkhidmatan. Untuk menghadapi isu undang-undang ini, SpotOption telah mencipta produk baru yang dinamakan kontrak digital yang sepatutnya memenuhi keperluan kerajaan.

Kontrak digital pada dasarnya adalah versi yang dijenamakan semula dari perkhidmatan SpotOption lama. Mereka menawarkan beberapa pengubahsuaian baru, contohnya pembayaran baru dan model habis tempoh, tetapi, setakat ini, tidak ada petunjuk bahawa perkhidmatan itu telah menjadi lebih pedagang mesra.

Terdapat data yang tidak cukup untuk menilai perkhidmatan SpotOption yang baru. Oleh itu, kami cadangkan untuk berhati-hati. Terdapat broker boleh dipercayai di sana, jadi mengapa menggunakan perkhidmatan di mana anda tidak pasti sama ada ia sah?

Putusan SpotOption

SpotOption adalah topik yang sukar. Di satu pihak, ia telah menyumbang dengan ketara kepada kebangkitan pilihan binari, yang juga membawa kepada penciptaan banyak broker yang baik. Sebaliknya, SpotOption sendiri adalah perniagaan yang dipersoalkan yang membayangkan betapa ramai peniaga mereka kehilangan semua wang mereka.

Kami mengesyorkan menjauhkan diri dari SpotOption dan banyak jenamanya. Pilih broker yang dikawal selia oleh kerajaan, dan anda harus baik-baik saja. Senarai broker kami adalah titik permulaan yang baik untuk carian anda. Jenama terkemuka semuanya mencipta platform mereka sendiri – tidak bergantung pada sebarang teknologi asas.