Opsyen ini menyebarkan strategi akan membantu anda mengatasi had pendedahan anda terhadap risiko dan mengatasi ketakutan kehilangan. Panduan praktikal ini akan berkongsi contoh strategi pilihan penyebaran Peti yang kuat . Kami meliputi dasar-dasar strategi pilihan penyebaran panggilan bull untuk membantu anda melindung nilai risiko dan meningkatkan kemungkinan anda membuat keuntungan.

Jika ini adalah kali pertama anda di laman web kami, pasukan kami di Pedagang Strategi Perdagangan mengalu-alukan anda. Pastikan anda menekan butang langganan, jadi anda mendapat Strategi Dagangan Percuma anda setiap minggu terus ke dalam kotak e-mel anda.

Dengan pilihan perdagangan tersebar, penting untuk memahami matematik di belakangnya. Yang terbesar “AHA!” momen dalam kerjaya perdagangan opsyen anda akan menjadi apabila anda memahami bagaimana pilihan penyebaran berfungsi. Opsyen strategi perdagangan yang tersebar memberikan peluang yang baik untuk memperbaiki garis bawah anda. Mulailah dengan membaca pilihan strategi tersebar PDF kami.

Buka pilihan perdagangan pada Robinhood App dan mula membeli pilihan yang tersebar lebih murah, tanpa komisyen menggunakan: Robinhood App Trading Guide (Semuanya Anda Perlu Tahu) . Ini adalah salah satu tempat paling mudah untuk memulakan pilihan dagangan secara percuma.

 

 

Kami akan memecahkan intro untuk menyebarkan pilihan dan akan menerangkan bagaimana menjadi pedagang pilihan yang berjaya.

Dagangan pilihan penyebaran adalah perbuatan menjual dan menjual jenis opsyen yang sama secara serentak. Terdapat dua jenis pilihan: Pilihan panggilan dan Pilihan put . Pilihan panggilan memberikan hak untuk membeli pada masa akan datang. Letakkan pilihan memberi anda hak untuk menjual pada masa akan datang. Sebagai contoh, jika anda membeli pilihan panggilan untuk saham Amazon dan pada masa yang sama menjual pilihan panggilan lain untuk stok Amazon, anda telah membuka kedudukan dagangan tersebar.

Biasanya, spread terdiri daripada sekurang-kurangnya perintah dua kaki atau susunan pilihan pelbagai kaki seperti strategi pilihan penyebaran rama-rama.

Penyebaran pilihan boleh mengelirukan, tetapi mereka mudah difahami jika anda mempunyai panduan perdagangan pilihan yang lengkap, yang boleh didapati di sini: Opsyen Panggil vs Put Option – Pengenalan kepada Trading Options .

Perbezaan sama ada tarikh tamat tempoh atau harga mogok antara kedua-dua pilihan dipanggil penyebaran.

Kunci takeaway ketika membina penyebaran:

 • Kombinasi opsyen adalah berdasarkan aset asas yang sama. Sebagai contoh, jika anda membeli panggilan untuk stok Apple, anda juga menjual panggilan untuk saham Apple yang sama.
 • Anda perlu membeli dan menjual jenis pilihan yang sama. Sebagai contoh, jika anda membeli pilihan Panggilan, anda menjual pilihan Panggilan lain
 • Anda boleh menggunakan pelbagai kombinasi tarikh tamat tempoh dan / atau harga mogok.

Mari kita lihat apakah kombinasi pilihan paling mudah untuk membina penyebaran:

Apakah Strategi Pilihan Penyebaran Panggilan?

Penyebaran panggilan adalah strategi pilihan yang digunakan apabila anda percaya harga aset pendasar akan meningkat. Strategi penyebaran panggilan melibatkan membeli pilihan panggilan dalam-dalam dan menjual pilihan panggilan keluar wang (harga mogok yang lebih tinggi). Kedua-dua pilihan mempunyai tarikh tamat tempoh yang sama.

Penyebaran panggilan juga dikenali sebagai strategi penyebaran panggilan jantan. Terlibat dalam strategi ini apabila pasaran kelihatan menaik.

Penyebaran pilihan akan membantu anda mendapat keuntungan dalam apa-apa jenis keadaan pasaran. Anda boleh menangani trend aliran harga dan trend penurunan harga.

Untuk trend menurun, kami menggunakan strategi perdagangan spread panggilan beruang. Gunakan strategi ini apabila kelihatan harga kemungkinan akan turun. Penyebaran panggilan beruang merupakan strategi pilihan yang melibatkan membeli pilihan panggilan dalam-dan-uang dan menjual pilihan panggilan keluar (harga pemogokan yang lebih rendah). Kedua-dua pilihan mempunyai tarikh tamat tempoh yang sama.

Strategi strategi spread beruang panggilan juga dikenali sebagai penyebaran panggilan pendek.

Tetapi bagaimana pula apabila kita terperangkap di dalam pasaran yang terikat?

Opsyen penyebaran adalah instrumen kewangan yang paling fleksibel. Dengan strategi perdagangan pilihan yang betul , portfolio anda boleh menjadi lebih beragam dan dinamik. Anda mempunyai harga mogok anda yang tidak berkesudahan dan tarikh luput yang tersedia supaya anda dapat membina strategi pilihan penyebaran kalendar kompleks. Oleh itu, pilihan penyebaran boleh diselaraskan berdasarkan keadaan pasaran semasa, termasuk perdagangan sisi.

Pilihan penyebaran adalah pedang kelebihan ganda. Di satu pihak, anda mengehadkan risiko, tetapi sebaliknya keuntungan potensial juga terhad. Penyebaran pilihan akan sentiasa mewujudkan julat harga terhad kepada keuntungan dari.

Maklumat lanjut mengenai pelbagai jenis penyebaran ditunjukkan di bawah:

Jenis Opsyen Sebarkan:

Dalam segmen ini, kami akan menggariskan berapa banyak jenis pilihan yang tersebar, dan membantu anda memahami konsep-konsep ini dengan lebih baik. Penyebaran pilihan boleh dikelaskan kepada tiga kategori utama:

 1. Strategi strategi opsyen penyebaran menegak.
 2. Strategi pilihan penyebaran mendatar.
 3. Strategi pilihan penyebaran pepenjuru.

1. Strategi Penyebaran Menegak

Spread vertikal dibina menggunakan spread mudah. Penyebaran menegak adalah strategi pilihan yang memerlukan yang berikut:

 • Membeli dan menjual pilihan jenis yang sama (Panggilan atau Put).
 • Tarikh tamat tempoh yang sama.
 • Aset pendasar yang sama.
 • Tetapi, harga mogok yang berlainan.

Pada rantaian pilihan, kedudukan ini muncul secara menegak, oleh itu nama merebak nama.

Kita boleh membezakan empat jenis strategi opsyen tersebar menegak:

 • Bull Call Spread Option Strategy
 • Bear Call Spread Option Strategy
 • Bull Put Spread Option Strategy
 • Bear Put Spread Option Strategy

Kami akan membincangkan penyebaran panggilan bull kerana semua yang lain adalah berdasarkan teknik dan fungsi yang sama. Kita juga boleh pergi satu langkah ke depan dan mengklasifikasikan spread berdasarkan pengeluaran modal (penyebaran debit atau penyebaran kredit) yang terlibat:

 1. Strategi pilihan penyebaran debit berlaku apabila anda dikenakan biaya pendahuluan daripada membeli pilihan.
 2. Strategi perdagangan pilihan penyebaran kredit berlaku apabila anda menerima kredit terdahulu daripada membeli pilihan.

2. Strategi Pilihan Penyebaran mendatar

Penyebaran mendatar adalah strategi pilihan yang memerlukan perkara berikut:

 • Membeli dan menjual pilihan jenis yang sama (Panggilan atau Put).
 • Harga pemogokan yang sama.
 • Aset pendasar yang sama.
 • Tetapi, tarikh tamat tempoh yang berlainan.

Penyebaran mendatar juga dikenali sebagai penyebaran kalendar atau penyebaran masa kerana kita mempunyai tarikh tamat tempoh yang berlainan.

3. Strategi Pilihan Penyebaran Diagonal

Penyebaran pepenjuru adalah strategi pilihan yang memerlukan yang berikut:

 • Membeli dan menjual pilihan jenis yang sama (Panggilan atau Put).
 • Aset pendasar yang sama.
 • Tetapi, tarikh tamat tempoh yang berlainan.
 • Dan harga mogok yang berlainan.

Spread mendatar dan spread pepenjuru adalah kedua-dua contoh spread kalendar. Penyebaran pilihan kalendar adalah strategi maju yang keuntungan dari kedua-dua kerosakan harga opsyen dan perbezaan antara bulan kontrak dan pergerakan arah bawah saham asas. Apabila stok berubah harga dari semasa ke semasa, anda akan mempunyai banyak peluang untuk mendapat keuntungan.

Semak contoh strategi perdagangan pilihan penyebaran kami DI SINI .

Intinya adalah bahawa anda perlu mendapatkan familiarized dengan semua jenis pilihan jenis. Ini akan meningkatkan kemungkinan anda berjaya.

 

 

Bull Call Spread Option Strategy

Apakah panggilan banteng?

Penyebaran panggilan banteng memerlukan bersaing dengan membeli Panggilan di-the-money dan kemudian menjual Panggilan keluar wang dengan tarikh tamat tempoh yang sama. Sebab mengapa kami menjual panggilan OTM (daripada wang) adalah untuk membantu membiayai panggilan ATM (pada wang). Kami tahu bahawa panggilan ATM boleh agak mahal, jadi ini adalah cara yang bagus untuk mengurangkan kos tersebut iaitu harga premium harga.

Dalam perdagangan pilihan, premium adalah yuran pendahuluan yang anda bayar apabila anda membeli pilihan panggilan. Apabila anda menjual pilihan panggilan, pelabur menerima premium. Oleh itu, dengan menjual pilihan panggilan OTM kedua anda pada asasnya mengimbangi beberapa harga yang anda bayar untuk pilihan panggilan ATM pertama.

Premium boleh menjadi sangat mahal jika harga mogok pilihan hampir dengan harga saham semasa.

Bagaimanakah keuntungan daripada spread panggilan bull bull?

Seperti namanya (panggilan BULL), anda mendapat keuntungan dari panggilan bull yang tersebar jika aset mendasar akan naik nilai. Sentimen pasaran perlu lebih tinggi.

Bull + Call = Bull mewakili pasaran yang semakin tinggi + Panggilan mewakili pilihan yang anda beli jika anda fikir pasaran akan lebih tinggi.

Elemen utama penyebaran panggilan jantan adalah andaian bahawa harga pasaran akan naik.

Apakah risiko maksimum yang berkaitan dengan spread panggilan bull?

Kehilangan maksimum yang boleh ditanggung dalam penyebaran panggilan bull adalah harga premium yang anda bayar untuk pilihan ditambah yuran. Potensi kerugian akan selalu diketahui sebelum anda masuk ke dalam perdagangan.

Sekarang, apakah keuntungan maksimum yang boleh anda buat dari strategi perdagangan opsional yang tersebar?

Keuntungan itu boleh dikira dengan mengambil perbezaan harga mogok (panggilan ATM dan panggilan OTM) mengurangkan risiko maksimum, yang kita dikira sebelum ini.

 

Bull Call Spread Option Profit = Harga Strike – Risiko maksimum

Mari kita lihat contoh yang cepat, supaya kita boleh mengamalkan teori perdagangan pilihan.

Untuk contoh ini, kita akan pergi dengan harga opsyen saham Apple.

Pada saat menulis pilihan ini menyebarkan strategi PDF, harga saham Apple diperdagangkan sekitar $ 223 per saham.

Langkah pertama untuk membina penyebaran panggilan bull anda ialah membeli panggilan ATM pada $ 223. Kedua, kerana kita menganggap harga saham APPL akan naik lebih tinggi, kita menjual panggilan OTM di mari katakan $ 250. Keuntungan kami akan dihadkan pada $ 250.

Untuk kesederhanaan, mari kita asumsikan anda membayar $ 2 untuk panggilan ATM dan menerima $ 1 untuk menjual panggilan OTM. Kos yang berkaitan dengan perdagangan ini hanya akan menjadi $ 1 (premium panggilan $ 2 panjang – $ 1 keuntungan panggilan pendek = $ 1 x oleh 100 saiz kontrak = $ 100).

Kos akhir $ 1 kurang daripada hanya keluar dan membeli panggilan ATM, oleh itu mengapa kita mempunyai ekspresi “risiko terhad”.

Cara yang betul untuk membeli pilihan murah adalah menggunakan strategi pilihan penyebaran panggilan bull. Walau bagaimanapun, strategi perdagangan opsyen ini lebih sesuai apabila anda berfikir aset asas hanya akan meningkat dengan sederhana.

Dalam segmen seterusnya, kami mengambil strategi pilihan penyebaran kotak dan membuat contoh praktikal yang menghasilkan peluang arbitraj bebas risiko.

Contoh Strategi Pilihan Spread Box (Kotak Panjang)

Penyebaran kotak adalah strategi arbitraj kompleks yang mengambil kesempatan terhadap ketidakcekapan harga dalam harga opsyen. Apabila spread harga kurang prihatin berhubung dengan nilai tamat tempoh mereka peluang perdagangan arbitraj bebas risiko dibuat.

Strategi pilihan penyebaran kotak juga dikenali sebagai strategi kotak panjang.

Membina pilihan penyebaran kotak melibatkan membina strategi perdagangan pilihan berkaki empat atau menggabungkan dua spread menegak seperti berikut:

 • Membeli pilihan penyebaran panggilan bull (1 panggilan ITM dan 1 panggilan OTM).
 • Membeli pilihan putar beruang (1 putar ITM dan 1 putar OTM).

Strategi pilihan kotak pendek adalah bertentangan dengan strategi kotak panjang.

Cara anda menguntungkan dari pilihan penyebaran kotak dan membuat kedudukan bebas risiko adalah dengan menggunakan tarikh tamat tempoh yang sama dan harga mogok untuk spread menegak. Walaupun kita menghapuskan risiko penyebaran kotak juga mempunyai kelemahan untuk menghasilkan pulangan kecil sahaja.

Contoh kotak tersebar

Mari kita ambil contoh ringkas simbol ticker saham Alibaba perdagangan BABA pada $ 180. Harga premium pilihan berikut boleh didapati:

 • Oktober 175 panggilan – $ 5
 • Oktober 185 panggilan – $ 1
 • Oktober 175 meletakkan – $ 50
 • Oktober 185 – $ 5

Untuk melaksanakan penyebaran kotak, pelabur perlu membeli kedua-dua spread menegak:

 • Beli Bull Call Spread = Beli Oktober 175 call + Jual October 185 call = ($ 5 x 100 size contract) – ($ 1 x $ 100 size contract) = $ 400.
 • Beli Bear Put Spread = Beli Oktober 175 meletakkan + Jual October 185 put = ($ 1.5 x 100 saiz kontrak) – ($ 5 x $ 100 saiz kontrak) = $ 350.

Tanpa termasuk komisen, jumlah kos membuka kotak penyebaran ialah $ 400 + $ 350 = $ 750.

Nilai tamat harga penyebaran harga adalah: $ 185 – $ 175 = $ 10 x $ 100 saham = $ 1,000.

Jumlah keuntungan tanpa termasuk yuran pilihan dikira seperti berikut: $ 1,000 – $ 750 = $ 250.

Jika anda menggunakan Broker perdagangan pilihan yang salah, potensi keuntungan yang dihasilkan oleh penyebaran kotak boleh diimbangi oleh komisen besar. Pastikan anda melabur dalam pilihan menggunakan Robinhood platform dagangan opsyen bebas komisen.

Bilakah Menggunakan Strategi Pilihan Spread Butterfly?

Penyebaran rama-rama adalah strategi perdagangan netral yang boleh digunakan apabila anda mengharapkan turun naik perdagangan rendah dalam aset yang mendasari. Penyebaran rama-rama menggunakan gabungan penyebaran lembu dan penyebaran beruang, tetapi dengan hanya tiga kaki. Sekiranya anda cuba meluangkan masa, strategi pilihan tiga kaki boleh dibina seperti berikut:

 • Beli Panggilan dalam-wang
 • Menjual dua panggilan di-the-money
 • Beli satu panggilan keluar-wang

Risiko rama-rama panggilan panjang terhad kepada kos premium yang anda bayar untuk membuka kedudukan tiga kaki. Rama-rama juga boleh dibina dengan menggabungkan dan menjual sebuah jambatan dan membeli sekeping.

Ketahui seni perdagangan strategi opsyen penyebaran sasaran untuk menangkap langkah besar seterusnya: Strategi Pilihan Straddle – Menguntungkan dari Big Moves.

Strategi rama-rama pendek adalah strategi yang membincangkan rama-rama yang panjang.

Kata Akhir – Strategi Spread Pilihan

Walaupun peniaga saham perlu 100% hak untuk membuat keuntungan, strategi penyebaran pilihan boleh membuat anda wang bahkan jika anda hanya sebahagian betul mengenai perdagangan anda. Penyebaran pilihan boleh membantu anda membangunkan strategi perdagangan yang tidak berarah seperti contoh strategi pilihan kotak yang digariskan menerusi pilihan ini.

Banyak pilihan peniaga memulakan kerjaya mereka dengan hanya membeli membeli atau membeli panggilan. Tetapi, pada satu ketika bersama dengan evolusi peniaga pilihan, mereka dengan cepat beralih kepada pilihan perdagangan yang tersebar. Sebagai contoh, melaksanakan strategi penyebaran pilihan bull akan menawarkan anda kawalan risiko yang lebih baik.

Untuk lebih banyak pilihan strategi perdagangan dan strategi ikuti: 10 Pilihan Pilihan Blog dan Laman Web untuk Ikut pada 2019.

Jangan lupa menjual pilihan perdagangan datang dengan banyak alternatif mengenai cara menguruskan risiko. Kini, kebanyakan platform dagangan opsyen menjadikannya mudah untuk meletakkan strategi pilihan yang kompleks sekaligus. Beri mereka percubaan pada platform pilihan demo sebelum anda meletakkan risiko anda sendiri wang susah payah.

Terima kasih kerana membaca!