Penunjuk volatiliti dan pilihan binari adalah kombinasi hebat. Mereka boleh membuat strategi dagangan yang mudah tetapi sangat menguntungkan. Apa yang lebih baik: dua strategi yang akan kami ajarkan dapat memenangi perdagangan tanpa memerlukan anda meramalkan arah di mana pasaran akan bergerak – perdagangan tidak dapat lebih mudah. Dalam artikel ini, anda akan belajar:

 • Apakah Penunjuk Volatiliti?
 • Mengapa Gunakan Indikator Volatiliti Untuk Pilihan?
 • Tiga Strategi Untuk Volatiliti

Dengan maklumat ini, anda akan dapat membuat strategi pilihan binari anda yang menguntungkan berdasarkan petunjuk turun naik.

Apakah Penunjuk Volatiliti?

Indikator volatilitas adalah indikator teknikal. Ini bermakna mereka mengagregat data pergerakan pasaran masa lalu, menggunakan formula, dan memaparkan hasilnya dengan cara yang membolehkan peniaga dengan cepat dan mudah memahami apa yang sedang berlaku dan apa yang akan berlaku seterusnya. Petunjuk teknikal hanya memberi tumpuan kepada tindakan harga. Ini bermakna mereka mengabaikan semua maklumat asas mengenai aset asas, contohnya pendapatan syarikat atau prospek ekonomi sesebuah negara. Sebaliknya, mereka menganalisis apa yang telah berlaku pada harga aset pada masa lalu dan membuat ramalan berdasarkan analisis ini. Indikator volatiliti adalah satu bentuk khas penunjuk teknikal. Mereka mengukur sejauh mana aset menyimpang dari nilai arah min. Ini mungkin berbunyi rumit tetapi mudah:
 

 

 • Apabila aset mempunyai turun naik yang tinggi, ia jauh dari arah purata. Gempa bumi, misalnya, mempunyai turun naik yang tinggi. Perkara-perkara yang tenang untuk masa yang lama, dan kini terdapat pergerakan yang kuat yang sering mengubah arah. Aset dengan volatiliti yang tinggi mengalami gempa bumi tetap. Mereka sering berdagang jauh dari purata bergerak mereka dan mengubah arah secara rutin.
 • Apabila aset mempunyai turun naik yang rendah, ia mempunyai rasa arah yang kuat. Pergerakan bumi mengelilingi matahari mempunyai volatilitas yang rendah, misalnya. Aset dengan turun naik yang rendah ini rasa arah yang kuat. Arah mereka boleh berubah dari masa ke masa, tetapi mereka berdagang lebih dekat dengan purata bergerak mereka yang aset dengan turun naik yang lebih tinggi dan arah perubahan lebih kurang.

Penunjuk volatiliti mengukur ketidaktentuan aset dan memaparkannya dengan cara yang memudahkan anda meramalkan apa yang akan berlaku seterusnya.

Contoh Penunjuk Volatiliti

Terdapat dua jenis penunjuk volatiliti utama:

 1. Oscillators menghitung nilai dan menggambarnya ke dalam carta yang berasingan, biasanya di bawah carta harga. Nilai semasa dan hubungannya dengan nilai-nilai masa lalu membolehkan tafsiran tentang apa yang sedang dipikirkan para pedagang dan untuk ramalan tentang apa yang akan berlaku seterusnya.
 2. Saluran menggunakan turun naik untuk mengira saluran harga dan menarik saluran ini terus ke dalam carta utama anda. Saluran mengelilingi harga pasaran semasa dan meramalkan rangkaian di mana pasaran mungkin kekal. Saluran meramalkan bahawa pasaran yang bergerak terlalu jauh dari rata-rata cenderung untuk membuat peniaga saraf, yang akan membawa mereka untuk melabur ke arah yang bertentangan dan membawa balik pasaran semula kepada purata.

Mari lihat contoh kedua-dua jenis:

Contoh 1: Julat Benar Purata (ATR)

Terdapat banyak oscillators turun naik. Yang paling tepat ialah Range True True (ATR). ATR ingin mengetahui sejauh mana tempoh purata sesuatu aset telah bergerak pada masa lalu, tetapi menggunakan pengiraan kaedah yang lebih tepat daripada petunjuk lain. Penunjuk lain menggunakan formula tetap, contohnya selalu menurunkan tempoh semasa yang tinggi dari yang rendah. Walaupun kaedah ini tepat, ia mengabaikan jurang. Kadang-kadang, pasaran melompat dari satu harga ke harga yang lain, yang mewujudkan jurang di pasaran. Petunjuk momentum yang mengabaikan jurang ini melukis gambar yang terdistorsi. Kelebihan utama ATR ialah ia mengiktiraf jurang dan memaksakannya ke dalam pengiraannya. Untuk penerangan terperinci mengenai ATR, sila baca artikel kami mengenai ATR. Untuk artikel ini, titik penting ialah ATR menghitung julat sebenar setiap tempoh dan kemudian mencipta purata bergerak lancar. Hasilnya memberitahu anda julat sebenar purata tempoh yang lepas. Sebagai contoh, apabila ATR mempunyai nilai 0.1, anda tahu bahawa tempoh purata mempunyai £ 0.1 pada masa lalu. Anda boleh menggunakan nilai ini untuk meramalkan pelbagai pergerakan pasaran masa depan. Anda juga boleh mentafsir nilai berhubung dengan nilai sebelumnya.

 • Sekiranya nilai menurun dari £ 0.2 hingga £ 0.1, anda tahu bahawa pasaran kehilangan tenaga.
 • Jika nilai telah meningkat dari £ 0,05, anda tahu bahawa pasaran sedang memancing.

Kedua-dua trend itu mungkin berterusan. Mereka membuat situasi yang berbeza yang memerlukan strategi dagangan yang berbeza, dan ATR membantu anda untuk mengenalpasti mana yang tepat untuk sekarang.

Contoh 2: Bollinger Bands

Bollinger Bands membuat saluran harga sekitar harga pasaran semasa. Kaitan harga pasaran dengan saluran harga ini membantu anda meramalkan apa yang akan berlaku seterusnya. Saluran harga Bollinger Bands terdiri daripada tiga baris:

 • Purata bergerak sebagai garisan pertengahan. Nilai tipikal untuk purata bergerak ini ialah 20 tempoh. Secara teorinya, anda boleh menggunakan apa-apa nilai yang anda mahu, tetapi nilai ini telah berjaya untuk kebanyakan peniaga. Apabila pasaran di atas garis pertengahan, ia berfungsi sebagai barisan sokongan. Apabila pasaran berada di bawah garis pertengahan, ia berfungsi sebagai perlawanan.
 • Baris atas dan bawah berdasarkan penyimpangan piawai. Kebanyakan peniaga menggunakan nilai dua kali sisihan piawai bagi kedua-dua baris. Garis atas berfungsi sebagai rintangan, garis bawah sebagai sokongan.

Bollinger Bands meramalkan bahawa pasaran akan kekal di atas dan bawah. Garis pertengahan berfungsi sebagai penghalang yang boleh menjadi sokongan atau rintangan. Ini bermakna, apabila pasaran mendekati barisan, ia mungkin akan berubah. Walaupun ia akhirnya boleh memecahkan garisan pertengahan, ia tidak mungkin bergerak melepasi garisan luaran. Bagi peniaga, Bollinger Bands membenarkan ramalan mudah. Mereka memberikan petunjuk jelas untuk jangkauan kemungkinan pergerakan dan banyak rintangan dan garis sokongan yang membolehkan dagangan mudah.

Mengapa Gunakan Indikator Volatiliti Untuk Pilihan?

Pedagang opsyen binari boleh mendapat keuntungan daripada penunjuk volatiliti lebih daripada peniaga aset konvensional. Terdapat dua sebab utama untuk pernyataan ini:

Beberapa Dagangan Menang Turun Bergelor Sendiri

Peniaga aset konvensional tidak dapat memenangi perdagangan pada turun naik sahaja. Sebagai contoh, peniaga-peniaga saham boleh menggunakan indikator kemeruapan sebagai satu faktor dalam proses membuat keputusan, tetapi indikator kemeruapan mengatakan sedikit tentang sama ada harga aset akan meningkat atau jatuh – mereka hanya meramalkan bahawa ia akan pergi ke suatu tempat . Ini malang. Penunjuk volatiliti adalah salah satu daripada beberapa jenis petunjuk yang boleh memberikan ramalan yang jelas, tetapi mereka tidak mencukupi untuk memenangi peniaga saham perdagangan, merompak mereka kemungkinan untuk membuat strategi matematik yang mudah. Walau bagaimanapun, untuk pedagang pilihan binari, mengetahui bahawa pasaran akan pergi ke suatu tempat cukup untuk memenangi perdagangan.

Volatiliti dan Pilihan Sempadan

Opsyen binari menawarkan alat yang dipanggil pilihan sempadan. Opsyen sempadan mentakrifkan dua harga sasaran dalam jarak yang sama harga pasaran semasa, satu di atas harga pasaran semasa dan satu di bawahnya. Apabila pasaran mencapai salah satu harga sasaran, anda segera memenangi pilihan binari anda. Pilihan sempadan sesuai untuk penunjuk momentum. Sebagai contoh, anggap bahawa aset didagangkan pada £ 100 dan broker anda menawarkan pilihan sempadan dengan tamat satu jam. Harga sasaran berada pada £ 100.20 dan £ 99.80. Untuk meramalkan sama ada pasaran boleh mencapai harga sasaran, semua yang anda perlu lakukan adalah menggunakan ATR dan menetapkan tempoh carta anda kepada satu jam. Sekarang dua perkara boleh berlaku:

 1. ATR membaca 0.2 atau lebih. Dalam kes ini, anda tahu bahawa tempoh purata telah bergerak £ 0.20 atau lebih pada masa lalu. Oleh kerana ini cukup untuk pasaran untuk mencapai harga sasaran, anda tahu bahawa ada peluang yang baik bahawa anda akan memenangi pilihan sempadan
 2. ATR membaca kurang daripada 0.2. Dalam kes ini, anda tahu bahawa tempoh purata tidak mencukupi untuk memenangi pilihan sempadan anda. Sekiranya anda mempunyai sebab untuk mempercayai bahawa tempoh akan datang akan lebih kuat daripada purata, anda mungkin melabur pula, tetapi perdagangan ini akan menjadi idea yang tidak baik berdasarkan penunjuk momentum.

Bergantung pada toleransi anda untuk risiko, anda boleh menyesuaikan strategi anda. Anda boleh menunggu untuk melabur sehingga ATR dibaca dua kali atau tiga kali lebih banyak dari jarak ke kedua-dua harga sasaran. Semakin lama anda menunggu, peluang perdagangan yang kurang anda dapati. Tetapi anda akan memenangi peratusan yang lebih tinggi dari dagangan anda, yang boleh menjadi tradeoff untuk peniaga yang tidak berisiko.
 

 
Peniaga Bolehkah Keuntungan Ketiga Dengan Penunjuk Turun

Terdapat banyak jenis pilihan binari. Selalunya, terdapat dua atau lebih jenis yang sama yang hanya berbeza dengan kekuatan pergerakan yang diperlukan. Jenis yang memerlukan pergerakan yang lebih kuat memberi pampasan kepada peniaga dengan menyediakan pembayaran yang lebih tinggi. Sebagai contoh, terdapat pilihan pilihan tinggi / rendah dan tangga.

 • Pilihan tinggi / rendah membolehkan anda meramalkan sama ada pasaran akan berdagang lebih tinggi atau lebih rendah daripada harga pasaran semasa apabila pilihan tamat tempoh. Sekiranya anda betul, anda mendapat bayaran sekitar 70 hingga 85 peratus.
 • Pilihan sempadan membolehkan anda meramalkan sama ada pasaran akan berdagang lebih tinggi atau lebih rendah daripada harga sasaran. Meramalkan bahawa pasaran akan berdagang lebih tinggi daripada harga sasaran yang jauh melebihi harga pasaran semasa, boleh membuat pembayaran sehingga 1,500 peratus. Meramalkan bahawa pasaran akan berdagang di atas harga sasaran yang berada di bawah harga pasaran semasa akan membawa anda bayaran yang lebih rendah, mungkin hanya 20 peratus.

Pergerakan yang lebih besar Memandangkan Potensi Bayaran Lebih Tinggi

Ringkasnya, meramalkan pergerakan yang lebih kuat akan memberi anda bayaran yang lebih tinggi. Masalahnya, apabila anda meramalkan pergerakan yang terlalu kuat, anda akan kehilangan perdagangan anda dan tidak mendapat bayaran sama sekali. Petunjuk Momentum seperti ATR adalah alat yang ideal untuk meramalkan bagaimana pergerakan yang kuat yang perlu anda peramal. Sebagai contohnya, strategi anda meramalkan pergerakan ke atas untuk aset yang didagangkan pada £ 100. Jika ATR membaca 0.2 untuk carta satu jam, dan broker anda menawarkan pilihan tangga dengan harga sasaran £ 100.10 dan pembayaran sebanyak 150 peratus, anda tahu bahawa ada peluang yang baik bahawa anda akan memenangi pilihan. Jika anda meramalkan pergerakan ke atas dengan betul, anda mungkin akan memenangi pilihan anda. Oleh kerana pembayaran adalah dua kali ganda dengan pilihan yang tinggi / rendah, kebanyakan peniaga akan mengambil peluang. Jika ATR akan membaca hanya 0.05, anda perlu berdagang pilihan tinggi / rendah. Dalam cara yang mudah ini, petunjuk momentum dapat membantu anda meningkatkan pembayaran purata anda tanpa perlu mengubah strategi perdagangan asas anda. Untuk pedagang yang serius, hadiah ini tidak mungkin untuk dilepaskan.

Penunjuk Volatilitas Dapat Menemukan Perdagangan Baru

Peniaga pilihan binari juga boleh menggunakan petunjuk kemeruapan untuk mewujudkan isyarat perdagangan. Apabila pasaran bergerak ke arah Bollinger Band, sebagai contoh, anda tahu bahawa ia mungkin akan berubah. Ini adalah ramalan bahawa anda boleh berdagang. Begitu juga, apabila pasaran telah melepasi Bollinger Band tengah, anda tahu bahawa ia mungkin akan meneruskan pergerakannya sehingga ia mencapai Bollinger Band luar. Pengetahuan ini memberikan petunjuk yang jelas tentang sejauh mana pasaran akan bergerak, yang merupakan ramalan yang anda boleh berdagang juga. Petunjuk teknikal yang lain membenarkan ramalan yang serupa.

Tiga Strategi Untuk Penunjuk Turun

Kami telah menyentuh tiga cara di mana anda boleh berdagang petunjuk ketidaksuburan. Sekarang kita perlu menentukan strategi konkrit yang boleh anda berdagang. Mari kita lihat dengan lebih dekat bagaimana anda boleh berdagang pilihan binari dengan penunjuk volatiliti.

Strategi 1: Menggabungkan Bollinger Bands Dengan ATR

Strategi ini sangat menarik untuk artikel ini kerana ia menggabungkan kelebihan dua indikator momentum yang telah kami tumpukan. Kelebihan tersebut adalah:

 1. Band Bollinger boleh meramalkan sejauh mana pasaran akan bergerak,
 2. ATR boleh meramalkan berapa lama ia akan mengambil pasaran untuk sampai ke sana.

Digabungkan, kedua-dua petunjuk memberikan anda maklumat yang cukup untuk berdagang dengan pilihan binari dengan pembayaran yang tinggi. Apabila pasaran telah melepasi Bollinger Band tengah, ia mungkin akan bergerak ke Bollinger Band luar. Ramalan ini sahaja untuk berdagang dengan pilihan yang tinggi / rendah.

 • Apabila pasaran telah melepasi Bollinger Band tengah dalam arah ke atas, anda melabur dalam pilihan yang tinggi.
 • Apabila pasaran telah melepasi Bollinger Band tengah dalam arah ke bawah, anda melabur dalam pilihan yang rendah.

Strategi ini boleh membuat anda wang – tetapi ia mengehadkan bayaran anda kepada pilihan tinggi / rendah. ATR dapat membantu anda membuat lebih banyak wang dengan strategi yang sama. Apa yang anda perlu lakukan adalah membandingkan nilai ATR kepada jarak Bollinger Band seterusnya.

Contoh Perdagangan

Mari lihat contoh. Anggapkan anda melihat pada carta setiap jam dan Bollinger Band yang seterusnya adalah £ 0.1 jauhnya. ATR mempunyai nilai 0.025. Dengan pengetahuan ini, anda boleh meramalkan bahawa pergerakan yang lurus akan membawa pasaran ke Bollinger Band seterusnya dalam kira-kira 4 jam. Terdapat hanya satu masalah: tiada siapa yang boleh menjamin anda bahawa semua tempoh akan menunjukkan arah yang sama. Apabila hanya satu titik dalam arah yang bertentangan, ia akan mengambil masa yang lebih lama untuk pasaran mencapai Band Bollinger. Untuk menyemak ramalan anda, anda boleh bertukar ke carta dengan tempoh 4 jam. Dalam contoh kami, mari kita asumsikan bahawa ATR membaca 0.075 dalam carta ini. Ini bermakna tempoh purata 4 jam tidak mencukupi untuk membawa pasaran ke Bollinger Band seterusnya. Anda harus mengharapkan ia mengambil sedikit masa, mungkin sekitar lima hingga enam jam.
 

 
Dagangan Volatiliti

Pengetahuan ini membantu anda untuk berdagang dengan pilihan binari dengan pembayaran yang lebih tinggi daripada pilihan tinggi / rendah.

 • Sekiranya broker anda menawarkan pilihan satu sentuhan dengan harga sasaran pada jarak £ 0.05 dan tamat tempoh 4 jam, anda tahu bahawa terdapat kemungkinan besar bahawa anda akan memenangi pilihan ini. Pergerakan ini berada dalam jangkauan Band Bollinger, dan ATR menunjukkan bahawa pasaran akan memindahkan yang diperlukan £ 0,05 dalam masa kurang dari empat jam.
 • Jika broker anda menawarkan pilihan tangga dengan harga sasaran £ 0,05 dari harga pasaran semasa, pengiraan yang sama berlaku seperti contoh pertama kami.

Strategi ini mudah dan menguntungkan. Bollinger Band membantu anda untuk membuat isyarat dengan mudah, ATR menjadikan pilihan jenis yang tepat semudah membandingkan beberapa nombor. Anda tahu pergerakan mana yang dapat dicapai, dan yang perlu anda lakukan ialah memilih jenis pilihan dengan pembayaran tertinggi untuk keuntungan dari pergerakan ini. Keseluruhan prosesnya adalah mudah dan mudah – iaitu kekuatan penunjuk momentum.

Strategi 2: Perdagangan Membaca ATR Dengan Pilihan Sempadan

Kami telah menyentuh mengenai strategi ini. Bagi peniaga yang ingin melaksanakannya, kami akan menerangkannya secara terperinci. Proses ini mudah dan hanya memerlukan anda untuk membandingkan beberapa nombor. Inilah yang anda lakukan:

 1. Anda membuat carta harga dengan ATR.
 2. Anda menetapkan carta harga ini untuk tempoh 5 minit.
 3. Kini anda membandingkan bacaan ATR dengan pilihan sempadan yang broker anda menawarkan anda untuk tamat tempoh lima minit. Dua perkara boleh berlaku:
  1. Pembacaan ATR adalah lebih besar dari jarak ke kedua-dua harga sasaran. Dalam kes ini, anda melabur.
  2. Pembacaan ATR lebih kecil daripada jarak ke kedua-dua harga sasaran. Dalam kes ini, anda tidak melabur.
 4. Anda mengulangi proses ini untuk setiap tamat tempoh yang broker anda menawarkan kepada anda. Padankan tempoh carta harga anda hingga habis tempohnya, dan jika pembacaan ATR lebih besar daripada jarak kepada kedua-dua harga sasaran, anda melabur.

Strategi ini mudah. Satu-satunya perkara yang anda perlu fikirkan adalah jika anda mahu diskaun membaca ATR. Sebagai contoh, anda boleh menghendaki pembacaan ATR menjadi dua kali lebih besar daripada jarak kepada kedua-dua harga sasaran pilihan sempadan anda sebelum anda melabur. Cuba beberapa nilai diskaun, dan anda akan mendapati strategi yang tepat untuk anda.

Strategi 3: Pilihan Pilihan Ladder Berdasarkan Bollinger Bands Dan Harga Yang Dilangkau

Pilihan tangga boleh melakukan lebih daripada membuat pembayaran yang tinggi. Mereka juga boleh membuat dagangan yang sangat selamat.

 • Apabila anda meramalkan bahawa pasaran akan berdagang di bawah harga sasaran yang jauh melebihi harga pasaran semasa, anda kemungkinan besar akan memenangi pilihan ini.
 • Apabila anda meramalkan bahawa pasaran akan berdagang di atas harga sasaran yang jauh di bawah harga pasaran semasa, anda kemungkinan besar akan memenangi pilihan ini juga.

Strategi ini mudah dan mudah, tetapi ada tangkapan. Kerana ia menjana ramalan yang selamat, ramalan-ramalan ini memberi anda pembayaran yang sangat rendah. Apabila anda meramalkan bahawa pasaran akan berdagang di bawah bayaran tertinggi apabila pilihan tangga anda tamat, anda mungkin hanya mendapat bayaran sebanyak 10 atau 20 peratus.

Kurangkan Risiko Dengan Bollinger Bands

Pembayaran yang rendah memerlukan anda untuk memenangi peratusan yang tinggi dalam perdagangan anda untuk menghasilkan wang. Hanya beberapa kehilangan perdagangan mungkin sudah cukup untuk kehilangan wang pada akhir minggu. Oleh itu, anda memerlukan alat yang boleh membantu anda untuk mengelakkan situasi yang jarang berlaku di mana anda akan kehilangan ramalan yang selamat. Bollinger Bands adalah penunjuk teknikal yang ideal untuk kerja ini. Apabila harga sasaran terletak di luar garis luar Bollinger Bands, pasaran sangat tidak dapat mencapainya. Untuk menyemak ramalan anda, anda sentiasa boleh melabur dalam harga sasaran dengan bayaran tertinggi yang berada di luar Bollinger Bands. Sudah tentu, Bollinger Bands berubah dengan setiap masa baru. Untuk menggunakannya untuk strategi dagangan anda, anda perlu memadankan tempoh carta anda sehingga tamat pilihan perduaan anda. Apabila anda berfikir tentang berdagang pilihan tangga dengan tamat tempoh satu jam, anda perlu menggunakan carta satu jam dan melabur betul apabila tempoh baru bermula. Jika 30 minit telah berlalu dalam tempoh semasa, anda perlu menyesuaikan carta anda untuk meninggalkan masa yang cukup dalam tempoh semasa untuk pilihan anda tamat tempoh. Anda boleh menggunakan tempoh dua jam, sebagai contoh.
 

 
Volatiliti Perdagangan Tidak Harga

Keindahan strategi ini adalah ia berfungsi tanpa meramalkan arah pasaran. Apabila harga berada di luar jangkauan band Bollinger atas, anda menang pilihan anda jika pasaran jatuh. Anda juga mungkin akan memenangi pilihan anda sekiranya pasaran jatuh. Begitu juga dengan harga yang berada di luar jangkauan Band Bollinger yang lebih rendah. Untuk melaksanakan strategi ini, anda hanya perlu mengikuti tiga langkah berikut:

 1. Tetapkan tempoh carta anda kepada tamat tempoh paling singkat yang broker anda menawarkan untuk pilihan tangga dan memohon band Bollinger ke carta.
 2. Bandingkan harga sasaran kepada Bollinger Bands. Melabur dalam harga sasaran dengan bayaran tertinggi yang berada di luar jangkauan Band Bollinger.
 3. Ulangi proses untuk setiap tamat tempoh yang ditawarkan oleh broker anda.

Pengurusan Risiko Lebih Lanjut

Anda mungkin juga berfikir tentang menambah margin keselamatan. Anda boleh melakukan ini dengan menghendaki harga sasaran menjadi jarak tertentu di luar batas Bollinger. Dimohon dengan betul, strategi ini dapat menemui anda sepuluh peluang perdagangan setiap hari. Anda boleh menyemak setiap carta setiap kali ia mewujudkan tempoh baru. Jika broker anda menawarkan pilihan tangga dengan tamat tempoh lima minit, sebagai contoh, anda boleh menyemak carta setiap lima minit. Sekiranya hanya 50 peratus daripada cek ini memberi anda peluang perdagangan, anda masih akan mendapat enam peluang setiap jam. Jika broker anda juga menawarkan pilihan tangga dengan tamat tempoh 15, 30, 60, 120, dan 240 minit, anda boleh menambah carta ini ke strategi dagangan anda juga. Kini, anda boleh mendapatkan lebih banyak peluang perdagangan. Dengan cara ini, strategi ini dapat menemui banyak peluang perdagangan berisiko rendah walaupun anda berdagang hanya dua atau tiga jam setiap hari. Keuntungan anda setiap perdagangan akan menjadi kecil, tetapi berdasarkan banyak perdagangan, anda masih boleh membuat banyak wang.

Kesimpulannya

Penunjuk volatiliti dan pilihan binari adalah kombinasi hebat. Petunjuk seperti Bollinger Bands dan Average True Range (ATR) membantu anda untuk meramalkan jangkauan pergerakan dan arah di mana pasaran mungkin bergerak. Anda boleh menggabungkan kedua-dua indikator untuk berdagang jenis pilihan binari yang sangat menguntungkan, pilihan sempadan dagangan berdasarkan ATR sahaja, atau menggunakan Bollinger Bands untuk berdagang pilihan tangga. Sebagai alternatif, anda juga boleh menambah sama ada penunjuk kepada strategi anda untuk mengelakkan perdagangan yang buruk dan mencapai pembayaran yang lebih tinggi. Penunjuk volatiliti menawarkan beratus-ratus strategi perdagangan yang mungkin. Anda boleh memilih yang paling sesuai untuk anda, tetapi sekurang-kurangnya anda harus mempertimbangkan penunjuk volatiliti untuk strategi anda. Volatilitas adalah ciri penting setiap persekitaran pasaran, dan anda sekurang-kurangnya perlu memerhatikannya.