Kami akan menjawab soalan yang kami dapat bertanya sepanjang masa: Bagaimana kerja Robinhood? Robinhood adalah aplikasi dagangan saham bebas yang berasaskan AS yang membolehkan saham, pilihan, cryptocurrency dan perdagangan ETF 100% bebas. Panduan ini akan mengajar anda semua yang anda perlu tahu mengenai Robinhood supaya anda boleh berdagang dengan berkesan.

Jika ini adalah kali pertama anda di laman web kami, pasukan kami di Pedagang Strategi Perdagangan mengalu-alukan anda. Pastikan anda menekan butang melanggan, untuk mendapatkan Strategi Dagangan Percuma anda dihantar setiap minggu ke peti masuk e-mel anda.

Sebab terbesar mengapa RobinHood begitu popular adalah kerana alam bebas komisen mereka. Singkatnya, mereka tidak mengenakan yuran perdagangan dan mereka mempunyai minimum $ 0 akaun. Yang menimbulkan persoalan, bagaimana Robinhood membuat wang?

Kami akan menjawab soalan ini dan banyak lagi di bahagian yang akan datang. Menjelang akhir panduan ini, anda akan mengetahui dengan tepat bagaimana Robinhood berfungsi dan bagaimana untuk memulakan dagangan.

Pada tahun 2019, aplikasi RobinHood berjaya menjadi broker saham dalam talian yang terbesar di AS, melepasi E-TRADE. Sehingga tahun ini, E-TRADE adalah peniaga broker terbesar dari segi jumlah pelanggan. Hari ini, Robinhood adalah aplikasi dagangan mudah alih yang paling popular, dengan lebih daripada 6 juta pelanggan.

Pertama, mari kita mulakan dengan menjawab soalan asas pertama, w topi adalah Robinhood?

Robinhood adalah aplikasi peniaga broker yang membolehkan pengguna untuk berdagang saham, pilihan, dan ETF dengan yuran komisen sifar. Anda juga boleh membeli dan menjual kriptografi di Robinhood App. Robinhood membolehkan pengguna untuk berdagang cryptos seperti Bitcoin , Ethereum dan Litecoin.

Kerana Robinhood tidak mengenakan sebarang komisen perdagangan, lebih mudah bagi peniaga-peniaga baru untuk belajar bagaimana untuk menghasilkan wang. Keuntungan kedua yang anda miliki adalah bahawa tidak ada keperluan deposit minimum untuk memulakan perdagangan dengan Robinhood App.
 

 
Anda boleh mula melabur dengan Robinhood App dengan apa-apa jumlah wang.

Kelemahannya, mereka tidak menawarkan apa-apa akaun terlindung cukai seperti IRA atau lain-lain jenis akaun persaraan. Satu lagi kelemahan Robinhood adalah bahawa sekarang mereka tidak menawarkan ciri-ciri dagangan automatik.

Anda boleh berdagang instrumen berikut pada App RobinHood:

 • Saham
 • ETFs
 • REITs
 • Pilihan
 • Cryptocurrencies

RobinHood merupakan akaun pembrokeran pertama untuk memperkenalkan perdagangan komisen $ 0. Biasanya, apabila anda memulakan stok dagangan, seorang broker saham akan mengenakan anda antara $ 5 dan $ 15 untuk membeli stok. Apabila anda ingin mengambil keuntungan dan menjual, broker saham akan mengenakan yuran lain. Ini tidak berlaku dengan Robinhood.

App Robinhood juga membolehkan para pengguna margin dagangan melalui Robinhood Gold, peringkat akaun premium mereka. Model bebas komisen mereka dan pelbagai instrumen boleh didagangkan menjadikan aplikasi ini mengalami pertumbuhan meteor pada tahun 2019.

Sekarang kita jawab soalan lain yang banyak pedagang baru yang bercita-cita:

Adakah Robinhood selamat?

Adakah Robinhood Legit?

Adakah Robinhood sah? Adakah aplikasi Robinhood selamat? Ini adalah kebimbangan yang sah bahawa mana-mana individu yang melabur dalam pasaran saham boleh.

Anda boleh berdagang dengan ketenangan pikiran kerana wang anda di RobinHood dilindungi oleh Perbadanan Perlindungan Pelabur Sekuriti (SIPC) sehingga $ 500k untuk sekuriti dan sehingga $ 250k untuk tuntutan tunai.

Di samping itu, Robinhood juga dikawal oleh Pihak Berkuasa Pengawalseliaan Industri Kewangan (FINRA), yang menjadikan Robinhood lebih selamat digunakan. Oleh itu, dari segi keselamatan, wang pelabur dilindungi dengan baik.

Kerana Robinhood adalah broker sekuriti, ia perlu dikawal oleh pihak berkuasa pengawalseliaan kewangan di Amerika Syarikat, iaitu Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC). Di samping dikawal selia oleh SEC, Robinhood juga mempunyai prosedur keselamatan lain untuk melindungi wang susah payah anda dan data peribadi anda.

Walaupun membuka akaun dengan Robinhood adalah berbeza daripada akaun broker saham tradisional, mereka masih dikehendaki oleh undang-undang untuk mengumpul maklumat tertentu daripada pelanggan mereka. Ini termasuk aktiviti perdagangan dan maklumat cukai. Untuk memfailkan borang cukai maklumat, anda perlu memberi mereka Nombor Keselamatan Sosial (SSN) anda.

Tetapi aplikasi tidak datang tanpa bahaya.

Perdagangan di mana sahaja dan menjadi peniaga yang tidak berpengalaman boleh menjadi resipi untuk bencana. Ini benar-benar satu-satunya bahaya yang dimiliki oleh App RobinHood. Ini kerana ia menawarkan diri sebagai aplikasi pelaburan yang paling disayangi oleh milenium. Dan, kita tahu banyak Millenial masih hilang literasi kewangan untuk menjadi pedagang saham yang berjaya.

Berita baiknya adalah aplikasi itu sendiri mudah dan mudah digunakan, walaupun untuk peniaga saham baru.

Seterusnya, kami akan memberikan anda idea asas bagaimana Robinhood berfungsi.
 

 

Bagaimana Kerja Robinhood?

RobinHood berfungsi dengan cara yang sama seperti apa-apa broker saham dan pilihan dalam talian lain . Anda mengikuti proses standard yang sama:

 • Pertama, anda menghantar borang permohonan anda untuk membuka akaun dengan Robinhood.
 • Kedua, anda memindahkan wang anda ke akaun RobinHood.
 • Sebaik sahaja wang itu mencecah akaun Robinhood anda, anda boleh mula membeli dan menjual stok, pilihan, ETF dan kriptografi.

Jika anda tidak biasa dengan antara muka Robinhood yang anggun, anda harus tahu bahawa mereka menawarkan cara yang berbeza untuk membeli stok. Di bahagian seterusnya, kami akan menunjukkan contoh bagaimana untuk membeli dan menjual stok pada Robinhood daripada kemudahan telefon pintar anda.

Menggunakan aplikasi pelaburan boleh menakutkan dan menakutkan, tetapi ia sebenarnya agak mudah

Membeli dan menjual stok pada RobinHood adalah semudah mengikuti 7 langkah berikut:

 1. Muatkan aplikasi RobinHood.
 2. Cari saham kegemaran anda, ETF atau cryptocurrency.
 3. Ketik butang “Perdagangan”.
 4. Halaman seterusnya akan memberi anda pilihan untuk membeli atau menjual. Ketik butang “Beli”.
 5. Pilih Jenis Pesanan anda dari perintah kanan atas dan bilangan saham yang anda ingin beli.
 6. Sahkan pesanan anda.
 7. Leret Hingga hantar pesanan.

Pro Tip – Untuk menjadi cekap mungkin, anda boleh membuat senarai pantau untuk akses cepat ke stok kegemaran anda.

Jangan lupa membaca panduan kami di mana kami mematahkan prinsip-prinsip am dan cara terbaik untuk memilih saham untuk dagangan hari: Saham Dagangan Hari Terbaik dengan Pegunungan Tunai.

Sekarang kita bercakap tentang sesuatu yang lebih kontroversi, iaitu bagaimana Robinhood membuat wang ?
 

 

Bagaimana Robinhood Make Money?

Bolehkah seorang broker saham membuat wang tanpa mengecaj komisen dan menawarkan perdagangan saham secara percuma?

Nampaknya RobinHood berjaya menarik minat para pelabur dan masih mendapat pendapatan daripada pelbagai sumber pendapatan. Melangkah ke hadapan, kami akan menggariskan bagaimana RobinHood sanggup menawarkan anda perdagangan bebas komisen dan masih membuat wang sebagai sebuah syarikat.

Cara Robinhood membuat wang sebenarnya sangat telus. Semua sumber pendapatan disenaraikan di laman web mereka. RobinHood App tidak mengenakan bayaran perdagangan seperti pesaingnya E * TRADE atau TD Ameritrade. Tetapi Robinhood menjana keuntungannya daripada aliran pendapatan berikut:

 • Akaun premium. Robinhood Gold adalah ciri premium yang membolehkan dagangan margin dan faedah lain. RobinHood Gold bermula pada $ 5 sebulan.
 • Faedah Margin. Seperti mana-mana broker saham lain, RobinHood mendapat faedah daripada wang tunai pelanggan, cara yang sama bank mengumpul faedah ke atas deposit tunai.
 • Mereka mengenakan $ 10 untuk sebarang transaksi yang dibuat melalui panggilan telefon.
 • Mereka juga boleh membantu membeli stok asing sekitar $ 35 – $ 50.
 • Bayaran aliran pesanan. Inilah amalan biasa dalam industri ini.

Sekali lagi, tidak ada yuran tersembunyi RobinHood! Sekarang, anda boleh berhujah bahawa aliran pesanan jualan kepada perdagangan frekuensi tinggi (HFT) boleh menyebabkan penangguhan tertunda pada pesanan anda. Pesanan anda untuk membeli stok mungkin diteruskan ke firma HFT sebelum mengarahkan pertukaran sebenar. Ini, seterusnya, boleh membawa kepada pengisian yang lebih teruk pada pesanan anda, oleh itu ia dilihat sebagai kos tersembunyi dalam pelaksanaan perdagangan.

Tetapi, semua orang dalam perniagaan ini kemungkinan besar akan menjual pesanan anda kepada firma HFT ini sebelum meneruskannya di bursa. Jadi, tidak ada yang melarikan diri amalan ini. Anda perlu membiasakannya dan menerimanya sebagai cara melakukan perniagaan.

Sekiranya anda ingin mengetahui bagaimana kerja dagangan berkelajuan tinggi, lihat panduan HFT kami DI SINI .

Oleh kerana kami diikuti oleh pelbagai peniaga, mari kita sentuh topik lain yang kami yakin sesetengah daripada anda akan menghargai. Yaitu, kami akan memberi anda panduan ringkas tentang bagaimana untuk berdagang opsyen pada Robinhood.

Lihat di bawah:

Bagaimana Opsi Perdagangan pada Robinhood

Sebelum anda membeli dan menjual pilihan di RobinHood pastikan dagangan pilihan dibuka kunci pada akaun Robinhood anda. Bergantung pada tahap pengalaman anda, anda diberi markah Tahap 2 jika anda seorang pedagang pemula dan jika sebutan Tahap 3 jika anda tahu bagaimana untuk melaksanakan strategi pilihan yang lebih rumit.

Dengan penandaan Tahap 2, anda boleh melaksanakan pilihan perdagangan berikut:

 • Membeli Panggilan dan Put. Ketahui cara untuk membeli pilihan Put dan Panggil dengan mengikuti panduan langkah demi langkah pada Bagaimana Cara Menukar Pilihan Saham untuk Pemula .
 • Panggilan yang Dilindungi. Menjadi peniaga pilihan pintar dengan strategi panggilan tertutup ini .
 • Meliputi Tunai.

Membuka perdagangan pilihan pada RobinHood semudah berikut tiga langkah mudah:

 1. Ketik kaca pembesar dan cari stok kegemaran anda yang anda ingin berdagang opsyen.
 2. Ketik Perdagangan di penjuru kanan bawah halaman Detail saham.
 3. Ketik Pilihan Perdagangan.

Sila lihat strategi perdagangan pilihan yang berlainan dalam Panduan Strategi Pilihan Pelaburan kami .

Kata Akhir – Cara Membuat Uang di RobinHood

Untuk jenis peniaga saham tertentu, RobinHood App boleh menjadi aplikasi dagangan saham terbaik. Bagaimanapun, hanya kerana penghalang untuk membuka akaun RobinHood sangat rendah, anda masih perlu melakukan penyelidikan anda sendiri jika anda tidak mahu akhirnya kehilangan wang susah payah anda. Sebelum anda menekan butang beli ikuti panduan kami tentang bagaimana kerja Robinhood?

Dapatkan Saham percuma dengan Robinhood

Jika anda membuka akaun baru hari ini, anda boleh membuka satu sekarang dan mendapatkan stok percuma dengan membuka akaun dengan pautan ini.

Walaupun kami telah memberikan anda beberapa sebab mengapa RobinHood menyalahi undang-undang ini tidak menjamin bahawa anda akan sentiasa menjana wang. Tetapi anda tahu bahawa dana anda dijamin dan anda perdagangan stok melalui platform perdagangan yang boleh dipercayai.

Jika anda tidak mempunyai masalah dengan bagaimana Robinhood membuat wang? dan anda suka kemudahan perdagangan menerusi telefon pintar anda terus ke hadapan dan mengambil dagangan saham percuma anda hari ini.

Terima kasih kerana membaca!

Jangan ragu untuk meninggalkan apa-apa komen di bawah, kami akan membacanya dan akan bertindak balas.