Ketahui bagaimana perdagangan hari dalam talian dengan perdagangan hari kami untuk panduan patung. Terdapat enam perkara yang setiap pemula perlu tahu sebelum stok dagangan hari permulaan. Semua yang anda perlu ketahui mengenai perdagangan hari akan diturunkan melalui perdagangan hari ini untuk panduan pemula.

Jika ini adalah kali pertama anda di laman web kami, pasukan kami di Pedagang Strategi Perdagangan mengalu-alukan anda. Pastikan anda menekan butang melanggan, jadi anda mendapat Strategi Perdagangan Percuma yang dihantar tepat ke peti masuk anda setiap minggu.

Pada tutorial dagangan hari ini, kami akan memberi anda tip perdagangan enam hari yang akan mengajar anda cara perdagangan hari. Dagangan hari adalah kerjaya yang sah yang boleh memberi anda kebebasan dari kerja tetap 9 hingga 5 anda. Kami mencipta perdagangan hari ini untuk panduan patung supaya anda dapat mengelakkan kesilapan yang paling biasa peniaga-peniaga baru cenderung untuk membuat.

Kami akan menyelami asas perdagangan hari, ditambah dengan strategi yang lebih maju.

Jadi, anda ingin belajar cara perdagangan hari?

Mari kita mulakan dengan menjawab soalan asas pertama: Apa hari perdagangan?

Apakah Trading Hari?

Dagangan hari adalah perbuatan membeli dan menjual instrumen kewangan dalam satu hari dagangan.

Setiap kali anda membuka perdagangan dengan tujuan untuk mengambil kesempatan daripada turun naik harga intraday kecil, dan menutup perdagangan dalam hari dagangan yang sama, anda terlibat dalam perdagangan hari.

Cukup mudah, kan?

Satu-satunya perkara yang anda perlu ingat adalah bahawa jika anda menutup kedudukan anda sebelum pasaran ditutup, anda seorang peniaga hari.

Misalnya: Jika anda membeli dan menjual Bitcoin dalam satu hari dagangan, anda adalah Bitcoin hari dagangan.

Banyak peniaga yang berjaya menggunakan strategi perdagangan hari berbanding dengan strategi perdagangan jangka panjang . Mereka dianggap sebagai salah satu cara terbaik untuk menjadi cepat kaya. Tetapi, kita juga perlu mengingati risiko buruk yang datang dengan dagangan hari.

Memutuskan gaya dagangan yang lebih baik, perdagangan hari atau pelaburan jangka panjang turun ke lebih daripada sekadar keutamaan peribadi anda. Terdapat beberapa faktor utama, seperti disiplin mental, kemampuan anda untuk bertindak di bawah tekanan. Ia juga penting untuk diingat bahawa anda masih boleh gagal jika anda tidak mempunyai pendekatan yang betul.

Anda mungkin bertanya pada diri sendiri, “adakah saya perlu berdagang hari?” Di bahagian seterusnya, kami akan meliputi ciri teras yang anda perlukan untuk menjadi peniaga hari yang berjaya.

 

 

Siapa Harus Hari Perdagangan?

Tertanya-tanya jika anda perlu perdagangan sehari? Cara untuk membuat keuntungan dalam mana-mana pasaran (saham, Forex, komoditi, kriptografi ) adalah untuk mencari gaya dagangan yang sesuai dengan keperibadian anda. Sesetengah orang mempunyai set kemahiran semula jadi yang lebih sesuai untuk perdagangan hari berbanding yang lain.

Menjadi sukses sebagai pedagang hari memerlukan lebih banyak daripada sekadar strategi perdagangan hari yang baik. Anda juga perlu mempunyai:

 • Disiplin mental.
 • Kebolehan berfikir yang cepat.
 • Keupayaan untuk bekerja di bawah tekanan yang luar biasa.

Jika keperibadian anda tidak sesuai dengan gaya dagangan anda, anda boleh berakhir dalam keadaan yang berisiko. Sebagai contoh, jika gaya dagangan anda bergerak dengan lebih laju, anda mungkin tidak sesuai untuk dagangan hari. Anda akan lebih sesuai untuk menghidupkan dagangan . Pada asasnya, anda perlu memahami personaliti bingkai masa dagangan anda.

Psikologi perdagangan veteran dan penulis buku laris Brett Steenbarger mendapati bahawa kejayaan perdagangan bermakna memberi tumpuan kepada kekuatan personaliti anda.

Satu lagi perkara yang perlu diingat ialah perdagangan hari ini juga mempunyai ramuan peraturan. FINRA hanya membenarkan anda terlibat dalam bentuk perdagangan jika anda mempunyai sekurang-kurangnya $ 25,000 dalam akaun anda. Ini juga dikenali sebagai peraturan PDT (Pattern Day Trading).

Oleh itu, adakah anda mencuba perdagangan hari?

Jika anda mempunyai lebih daripada $ 25,000 dalam akaun anda dan beroperasi dengan baik di bawah tekanan, dagangan hari menjadi pilihan yang baik. Ia bergantung kepada keperibadian perdagangan anda, toleransi risiko, dan kecairan kewangan.

Jika anda bernasib baik, anda mengisi semua keperluan yang digariskan dalam bahagian ini. Anda satu langkah lebih dekat ke arah menjadikan kerjaya sebagai peniaga hari. Sekarang, anda perlu belajar cara yang tepat untuk perdagangan hari. Bagi anda yang tidak memenuhi syarat atau tidak mahu mengambil risiko persaraan atau simpanan anda, anda boleh menggunakan platform dagangan sosial untuk menyalin peniaga hari profesional.

Mengapa Dagangan Hari? – Faedah Dagangan Hari

Jadi, apakah faedah perdagangan hari?

 • Tiada risiko semalaman memegang stok.
 • Anda boleh menghasilkan wang apabila harga saham meningkat dan apabila harga saham jatuh.
 • Anda boleh menggunakan margin tambahan. Penggunaan leverage dan kemasukan pasaran yang cepat dan keluar membuat stok dagangan hari memikat.
 • Anda tidak perlu melakukan kajian terperinci tentang asas syarikat. Anda hanya membuat spekulasi pada turun naik harga hari ke hari.
 • Anda boleh membuat wang dengan cepat berbanding perdagangan jangka panjang.

Ini hanya beberapa kelebihan yang ditawarkan hari dagangan. Ini harus mendorong anda mengapa perdagangan hari adalah pendekatan yang baik untuk berdagang dalam pasaran kewangan. Anda juga mungkin tertarik dengan panduan kami mengenai ETF perdagangan hari .

Seterusnya, kita perlu mempelajari cara perdagangan saham hari dengan cara yang akan memberi anda konsistensi.

Sekiranya anda berminat dalam perdagangan hari untuk hidup, proses 3 langkah ini akan mengajar anda bagaimana cara perdagangan saham dengan kejayaan.

 

 

Cara Hari Perdagangan Saham

Belajar bagaimana perdagangan hari melibatkan lebih daripada sekadar memilih saham dagangan hari terbaik . Ia memerlukan sistem perancangan, amalan, dan kesabaran. Berikut adalah beberapa prinsip asas yang perlu anda ikuti ketika memulakan dagangan hari.

Bergantung pada Peraturan “Tiga P”:

 • Merancang – Anda perlu membangunkan pelan dagangan harian anda sendiri, jika tidak, anda merancang untuk gagal. Penting untuk mempunyai peta peribadi untuk perdagangan anda kerana terdapat banyak ribut yang dapat anda alami ketika berdagang.
 • Amalan – Sekeping penting dari toolkit perdagangan anda adalah untuk mengamalkan strategi anda sehingga anda menguasai permainan perdagangan hari. Lagipun, pengulangan adalah ibu kepada semua pembelajaran.
 • Kesabaran – Sebaik sahaja anda mempunyai pelan perdagangan anda, bersabarlah untuk mematuhi peraturan anda.

Anda perlu tahu perdagangan hari ke hari, berapa masa untuk perdagangan, yang mana hari dagangan saham adalah yang terbaik untuk menangani dan strategi dagangan hari mana yang digunakan.

Jika anda boleh menguasai seni kesabaran dan mengikut peraturan perdagangan hari anda, ia boleh menjadi penukar permainan sebenar untuk perdagangan anda.

Jika anda benar-benar ingin meningkatkan kadar kejayaan anda dan seterusnya mengoptimumkan strategi anda, anda perlu mengetahui masa terbaik untuk perdagangan hari.

Bila Adakah Times Terbaik untuk Perdagangan Hari?

Oleh itu, apakah masa terbaik untuk perdagangan hari? Masa terbaik untuk perdagangan hari adalah semasa jam perdagangan pasaran pertama dan terakhir, antara 9:30 – 10:30 EST dan 3:00 – 4:00 PM EST.

Pasaran saham mempunyai kecenderungan untuk menghasilkan sebahagian besar pergerakan harganya pada masa-masa tertentu pada hari itu.

Ia didokumenkan dengan baik bahawa pasaran saham adalah yang paling tidak menentu pada jam pertama hari perdagangan (9:30 – 10:30 EST) dan jam terakhir perdagangan pasaran biasa (3:00 – 4:00 PM EST) . Ini sering dirujuk oleh pro sebagai saham jam kuasa.

Strategi dagangan hari tidak dapat bertahan tanpa turun naik. Volatilitas adalah kehidupan dan nafas setiap pedagang hari yang berjaya.

Kini, anda mempunyai pemikiran penembak tepat yang dikira bersedia untuk sabar menunggu peluang perdagangan yang terbaik.

Terdapat satu lagi perkara yang tersisa untuk anda menyelesaikan pendidikan anda mengenai perdagangan hari. Sekiranya anda ingin membawa permainan anda ke peringkat seterusnya dan mendekatkan dagangan hari dengan cara yang betul, anda perlu belajar cara perdagangan saham hari menggunakan carta.

 

 

Strategi Dagangan Hari – Corak Tindakan dan Carta Harga

Strategi dagangan hari biasanya bergantung pada dua jenis analisis saham: analisis asas dan teknikal .

Untuk mencari peluang perdagangan berpotensi hari, anda perlu memberi tumpuan kepada analisis teknikal berasaskan carta. Anda hanya perlu mempunyai satu corak tindakan harga yang baik yang mengulangi setiap hari untuk berjaya sebagai peniaga hari.

Pasukan kami di Pedagang Strategi Perdagangan telah mengumpulkan panduan yang paling komprehensif untuk strategi corak carta perdagangan hari yang berlainan. Untuk memahami psikologi corak carta, sila mulakan di sini: Carta Panduan Strategi Carta Langkah-demi-Langkah.

Jika stok kegemaran anda cenderung menjana corak yang sama dari masa ke masa, kemungkinan saham akan terus mengikuti corak yang sama yang telah dilakukan pada masa lalu. Itulah sebabnya kami mengesyorkan mempelajari carta stok sejarah untuk mencari corak berulang.

Apabila anda mencari pola dagangan hari hanya mencari tindakan harga yang bersih dan mudah .

Sekiranya anda mengalami kesulitan menentukan sama ada terdapat corak pada carta saham atau tidak, kemungkinan ini bukan corak saham yang boleh didagangkan. Anda perlu mencari corak carta saham yang boleh diramal dan boleh dipercayai untuk menjadi pedagang hari yang berjaya.

Contohnya, penembusan yang berlaku pada jam pertama waktu perdagangan biasa dan disertai oleh peningkatan jumlah, mempunyai kebarangkalian yang sangat tinggi untuk melihat tindak lanjut. Cara terbaik untuk jerawat hari perdagangan adalah untuk menunggu hampir di atas tahap rintangan. Anda juga ingin melihat penutupan di bawah paras sokongan sebelum anda menjual saham pendek.

Lihat carta saham di bawah:

Kerosakan dagangan hari adalah corak yang mudah dan jelas yang mengambil kesempatan daripada ketidakstabilan yang dihasilkan oleh penembusan tahap utama ini. Ini adalah cara yang baik untuk mempelajari cara perdagangan saham hari dan mengembangkan akaun anda.

Juga, pastikan anda membaca artikel ini pada platform dagangan hari terbaik .

Kata Akhir – Bagaimana Hari Perdagangan

Dagangan hari memerlukan tumpuan yang sengit. Sekiranya anda belajar bagaimana cara perdagangan hari dengan betul, anda boleh mencapai kebebasan kewangan. Sebaik sahaja anda membuat pelan dagangan yang menguntungkan, anda akan dapat melihat corak carta stok berulang dan menguntungkan. Sekiranya anda memerlukan bantuan, anda boleh mencapai semua perkara di atas melalui sumber dagangan dan strategi perdagangan kami yang begitu popular di laman web TSG.

Sebelum anda mengembangkan strategi perdagangan hari anda, pastikan anda mempunyai setiap titik yang dibahas melalui artikel ini sebelum anda membebaskan mana-mana wang susah payah anda. Dengan S & P 500 mencapai tahap tertinggi sepanjang hayat hampir setiap hari, tidak pernah ada masa yang lebih baik untuk memulakan stok dagangan hari untuk hidup.

Akhir sekali, kami berharap perdagangan hari ini untuk panduan patung akan membuat anda bermula di pasaran saham.

Terima kasih kerana membaca! Juga, baca panduan kami mengenai saham penny hari dagangan.

Jangan ragu untuk meninggalkan apa-apa komen di bawah, kami akan membacanya dan akan bertindak balas.