Cukai perdagangan hari di AS boleh menyebabkan anda menggaruk kepala anda. Namun, jika anda menandakan beratus-ratus atau bahkan beribu-ribu urusniaga intraday setiap tahun, minat anda untuk memahami bagaimana Uncle Sam akan melihat tabiat anda.

Bukan sahaja anda boleh menghadapi gunung kerja kertas, tetapi keuntungan yang diperolehi itu akan berasa lebih teruk apabila Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri (IRS) telah mengambil satu keping. Halaman ini akan memecahkan undang-undang, peraturan, dan implikasi cukai. Ia akan meliputi ketetapan khusus aset, sebelum diselesaikan dengan tip penyediaan teratas, termasuk perisian cukai.

Pelabur vs Pedagang

Jadi, bagaimanakah perdagangan hari bekerja dengan cukai? Cukai pendapatan intraday bergantung pada kategori yang anda masukkan, ‘pedagang’ atau ‘pelabur’. Malangnya, seperti jurucakap IRS, “Persoalannya jelas; jawapannya tidak. ” Oleh itu, anda perlu mengikuti garis panduan yang dinyatakan dalam kod pajak sepanjang 70,000 halaman dan mengambil keputusan dalam undang-undang kes yang berkaitan.
 

 

Pelabur

Jika anda tidak layak sebagai peniaga, anda mungkin akan dilihat sebagai pelabur di mata IRS. Jika ini berlaku, anda akan menghadapi kadar cukai perdagangan hari yang kurang baik di Amerika Syarikat. Anda perlu mengambil kira keuntungan dan kerugian anda di dalam bentuk 8949 dan Jadual D. Perbelanjaan anda akan berada di bawah kategori “potongan pelbagai item.”

Ini bermakna anda tidak akan dapat menuntut potongan rumah-rumah dan anda mesti menyusut peralatan selama beberapa tahun, bukannya melakukan semua dalam satu perjalanan. Juga, di Jadual A, anda akan menggabungkan perbelanjaan pelaburan anda dengan barangan lain yang lain, seperti kos yang dikenakan dalam penyediaan cukai. Anda juga boleh menghapuskan jumlah yang melebihi 2% daripada pendapatan kasar anda yang dilaraskan.

Pengkelasan

Langkah pertama dalam pelaporan cukai peniaga hari adalah menentukan kategori mana yang akan anda muat. Pelabur, seperti pedagang, membeli dan menjual sekuriti. Walau bagaimanapun, pelabur tidak dianggap sebagai perdagangan atau perniagaan menjual sekuriti. Sebaliknya, faedah mereka datang dari faedah, dividen, dan peningkatan modal sekuriti yang mereka pilih.

Perbezaan penting antara sama ada anda berhak untuk potongan halaman 1, berbanding dengan potongan Jadual A terhadap pendapatan, terletak pada sama ada anda berada dalam ‘perdagangan’ atau ‘perniagaan’ menjual sekuriti.

Berita buruk adalah bahawa tiada kod cukai panjang adalah ‘perdagangan’ atau ‘perniagaan’ dengan jelas. Sebaliknya, anda mesti melihat undang-undang kes terbaru (terperinci di bawah), untuk mengenal pasti di mana aktiviti anda sesuai.

Pedagang

Adakah anda menghabiskan masa membeli dan menjual aset anda? Jika ya, anda mungkin akan jatuh di bawah payung ‘pedagang’. Tajuk yang boleh menjimatkan wang tunai anda yang serius apabila memfailkan pulangan cukai anda.

Pengkelasan

Undang-undang cukai perdagangan hari dan kes-kes baru memberitahu kami bahawa anda seorang ‘pedagang’ jika anda memenuhi keperluan yang diuji dalam Endicott vs Pesuruhjaya, TC Memo 2013-199. Kedua-dua pertimbangan adalah seperti berikut.

Dalam kes ini, strategi utama pembayar cukai adalah untuk membeli saham saham dan kemudian menjual opsyen panggilan pada stok yang mendasari. Matlamatnya adalah untuk keuntungan dari premium yang diterima daripada menjual opsyen panggilan terhadap kuantiti yang berkaitan dengan saham asas yang dipegangnya.

Beliau biasanya menjual opsyen panggilan yang memegang tempoh tamat tempoh antara satu hingga lima bulan. Endicott berharap pilihan itu akan tamat tempoh, membolehkan jumlah premium yang diterima untuk keuntungan. Dia tidak berdagang opsyen setiap hari, akibat daripada kos komisen yang tinggi yang datang dengan menjual dan membeli pilihan panggilan.

Endicott kemudiannya menolak perbelanjaan berkaitan perdagangannya di Jadual C. Ini mengurangkan pendapatan kasarnya yang diselaraskan. Walau bagaimanapun, IRS tidak bersetuju dengan potongan dan sebaliknya memindahkan mereka ke Jadual A. Mereka menegaskan Endicott adalah pelabur, bukan peniaga.
 

 
Bilangan Perdagangan

Salah satu perkara pertama yang dilihat oleh mahkamah cukai ketika mempertimbangkan kriteria yang digariskan di atas, berapa banyak perdagangan pembayar cukai yang dilaksanakan setahun. Mereka juga melihat jumlah wang yang terlibat dalam perdagangan tersebut, serta bilangan hari dalam tahun dagangan yang dilaksanakan.

Endicott telah membuat 204 dagangan pada tahun 2006 dan 303 pada 2007. Kemudian pada tahun 2008, beliau membuat 1,543 dagangan. Mahkamah memutuskan bahawa jumlah dagangan tidak banyak pada tahun 2006 dan 2007, tetapi pada 2008.

Jumlah wang

Pada tahun 2006 Endicott membuat pembelian dan jualan yang berjumlah sekitar $ 7 juta. Pada tahun 2007, jumlah itu hampir $ 15 juta, dan pada tahun 2008 ia adalah kira-kira $ 16 juta. Mahkamah bersetuju jumlah ini banyak. Walau bagaimanapun, mereka juga menyatakan, “mengurus sejumlah besar wang tidak konklusif sama ada aktiviti perdagangan pempetisyen berjumlah perdagangan atau perniagaan.”

Perkara utama

Dari kes ini dan peraturan cukai baru-baru ini di AS, gambaran yang lebih jelas mengenai apa yang diperlukan untuk memenuhi definisi ‘pedagang’ muncul. Yang paling penting adalah seperti berikut:

  • Anda menghabiskan sejumlah besar masa dagangan. Sebaik-baiknya, ini akan menjadi pekerjaan sepenuh masa anda. Sekiranya anda seorang peniaga sambilan, anda perlu membeli dan menjual beberapa aset setiap hari.
  • Anda boleh menunjukkan corak biasa untuk membuat jumlah dagangan yang tinggi, idealnya hampir setiap hari pasar terbuka.
  • Matlamat anda adalah untuk keuntungan dari turun naik harga jangka pendek, bukan keuntungan jangka panjang.

Manfaat ‘Trader’

Kadar cukai perdagangan hari AS kelihatan baik pada ‘pedagang’. Oleh itu, memenuhi keperluan klasifikasi yang tidak jelas sekiranya anda boleh. Ini kerana dari perspektif IRS, aktiviti anda ialah individu yang bekerja sendiri. Ini membolehkan anda memotong semua perbelanjaan berkaitan perdagangan anda pada Jadual C.

Ini termasuk peralatan rumah dan pejabat. Ia termasuk sumber pendidikan, bil telefon dan pelbagai kos lain. Walau bagaimanapun, penting anda menyimpan resit untuk sebarang item, kerana IRS boleh meminta keterangan untuk membuktikan ia digunakan semata-mata untuk tujuan perdagangan.

Di sisi lain, jika anda dikategorikan sebagai peniaga, anda boleh menulis hanya jumlah yang melebihi 2% daripada pendapatan kasar anda yang diselaraskan. Belum lagi bahawa hapuskan Jadual C akan menyesuaikan pendapatan kasar anda, meningkatkan kemungkinan anda dapat sepenuhnya menolak semua pengecualian peribadi anda, serta mengambil kesempatan daripada rehat cukai lain yang akan dihapuskan untuk tahap pendapatan kasar yang diselaraskan yang lebih tinggi.

Maka ada hakikat bahawa anda boleh menolak kepentingan akaun margin anda pada Jadual C. Buangkan bahawa anda tidak perlu membayar cukai diri untuk keuntungan bersih anda dari perdagangan, dan anda menyedari, itu adalah perjanjian yang sangat manis.

Peniaga Mark-To-Market

Terdapat kelebihan lain yang berbeza dan pusat di sekitar penolakan cukai pedagang hari. Biasanya, jika anda menjual aset pada kerugian, anda dapat menghapuskan jumlah itu. Walau bagaimanapun, jika anda, pasangan, atau syarikat anda mengawal membeli stok yang sama dalam masa 30 hari, IRS menganggap ini sebagai ‘jualan basuh’ (butiran lanjut di bawah). Ini membawa ia sakit kepala cukai yang besar.

Nasib baik, anda boleh melompat halangan ini jika anda menjadi pedagang ‘mark-to-market’. Ini akan melihat anda secara automatik dikecualikan daripada peraturan jualan basuh.

Inilah yang anda lakukan: Pada hari dagangan terakhir tahun ini, anda berpura-pura untuk menjual mana-mana dan semua pegangan. Anda masih memegang aset tersebut, tetapi anda menempah semua keuntungan dan kerugian khayalan untuk hari itu. Anda kemudiannya akan memasuki tahun baru dengan keuntungan atau kerugian yang belum direalisasi. Ia akan muncul seolah-olah anda baru sahaja membeli semula semua aset yang anda pura jual.

Ini membawa keuntungan yang berbeza, dari segi cukai pada keuntungan perdagangan hari. Biasanya, pelabur boleh memotong hanya $ 3,000 atau $ 1,500 dalam kerugian modal bersih setiap tahun. Walau bagaimanapun, peniaga-peniaga pasaran-pasaran boleh memotong kerugian yang tidak terhad. Sekiranya anda mempunyai tahun dagangan yang lemah, ini boleh menjimatkan banyak wang.

Jika anda layak sebagai peniaga dari pasaran ke pasaran, anda harus melaporkan keuntungan dan kerugian anda di bahagian II borang IRS 4797. Untuk penjelasan lanjut, lihat Prosedur Hasil IRS 99-17 dalam Buletin Hasil Dalaman 99-7.

Peraturan Jual Beli

Terdapat satu titik penting yang memberi tumpuan kepada kerugian cukai peniaga hari. Khususnya, peraturan ‘jualan basuh’. Peraturan ini ditetapkan oleh IRS dan melarang peniaga yang menuntut kerugian untuk penjualan perdagangan keselamatan dalam penjualan mencuci.

Jualan mencuci berlaku apabila anda mengurus keselamatan pada kerugian, dan kemudian dalam masa tiga puluh hari sama ada sisi jualan, anda, pasangan, atau pasangan membeli instrumen ‘sangat serupa’. Jika IRS enggan kehilangan akibat peraturan ini, anda perlu menambah kerugian kepada kos keselamatan yang baru. Ini kemudian akan menjadi asas kos untuk keselamatan baru.

Untuk panduan lanjut mengenai peraturan ini dan peraturan dan peraturan dagangan Amerika yang penting, lihat halaman peraturan kami.
 

 
Permohonan

Jadi, bagaimana untuk melaporkan cukai pada hari dagangan? Jika anda seorang peniaga, anda akan melaporkan keuntungan dan kerugian anda dalam bentuk 8949 dan Jadual D. Anda boleh memotong hanya $ 3,000 dalam kerugian modal bersih setiap tahun. Walau bagaimanapun, jika anda berkahwin dan menggunakan status pemfailan berasingan maka $ 1,500.

Jadual C kemudiannya hanya mempunyai perbelanjaan dan sifar pendapatan, sementara keuntungan dagangan anda dicerminkan pada Jadual D. Untuk mengelakkan sebarang kekeliruan, itu adalah tip cukai yang berguna untuk memasukkan pernyataan yang merinci keadaan anda.

Anda tidak boleh menyertai pedagang yang paling berjaya di negara ini, seperti Bruce Kovner dan George Soros jika anda jatuh pada halangan cukai. Oleh itu, berikan perhatian yang sama kepada pulangan cukai anda pada bulan April kerana anda melakukan pasaran sepanjang tahun.

Contoh

Walaupun ia tidak jelas, di bawah adalah senario tipikal untuk membantu anda melihat di mana aktiviti anda mungkin dimuatkan.

  • Contoh 1 – Katakan anda menghabiskan 8-10 jam dagangan seminggu dan purata sekitar 250 jualan setahun, semuanya dalam masa beberapa hari dari pembelian anda. IRS berkemungkinan mengatakan anda tidak membelanjakan dagangan masa yang cukup untuk memenuhi kriteria ‘pedagang’.
  • Contoh 2 – Katakan anda menghabiskan masa sekitar 20 jam dalam seminggu dan purata sekitar 1,250 perdagangan jangka pendek dalam satu tahun. IRS tidak boleh meletakkan pertarungan jika anda mengisytiharkan pengambilalihan anda sebagai peniaga hari pada pulangan cukai anda.

Ia juga perlu diingat bahawa anda boleh menjadi ‘pedagang’ dan ‘pelabur’. Bagaimanapun, jika anda pergi ke laluan ini, anda perlu memisahkan pegangan jangka panjang anda dan menyimpan rekod terperinci untuk membezakan antara kedua-dua set aktiviti.

Terminologi Cukai

Anda tidak dapat mengatasi cukai perdagangan di Amerika Syarikat tanpa memahami istilah jargon penting. Beberapa istilah yang akan sering timbul adalah seperti berikut:

Asas Kos

Ini mewakili amaun yang anda bayar dahulu untuk keselamatan, termasuk komisen. Ia berfungsi sebagai angka asas dari mana cukai pada keuntungan dan kerugian dagangan hari dikira. Jika anda menutup kedudukan anda di atas atau di bawah asas kos anda, anda akan membuat sama ada keuntungan modal atau kerugian.

Keuntungan modal

Keuntungan modal hanya apabila anda menjana keuntungan dari menjual keselamatan untuk lebih banyak wang daripada yang anda bayar untuknya, atau jika anda membeli sekuriti untuk kurang wang daripada diterima apabila menjualnya pendek. Kedua-dua peniaga dan pelabur boleh membayar cukai ke atas keuntungan modal.

Biasanya, jika anda memegang jawatan anda kurang dari satu tahun, ia akan dianggap sebagai keuntungan modal jangka pendek, dan anda akan dikenakan cukai pada kadar biasa. Walau bagaimanapun, memegang jawatan selama lebih setahun dan anda boleh mendapat manfaat daripada kadar peratusan cukai yang lebih rendah, seringkali sekitar 15%, tetapi bergantung kepada pendapatan anda, boleh juga jatuh kepada hanya 5%.

Kerugian Modal

Kerugian modal adalah apabila anda mengalami kerugian apabila menjual sekuriti kurang daripada yang anda bayar untuknya, atau jika anda membeli sekuriti untuk mendapatkan lebih banyak wang daripada yang diterima ketika menjualnya pendek. Anda akan sering mencari tujuan cukai untuk perdagangan hari, anda boleh menghapuskan (menolak) kerugian modal, sehingga bilangan keuntungan modal yang anda peroleh tahun ini.

Sekiranya anda mengalami kerugian lebih banyak daripada keuntungan dalam setahun, anda boleh menulis tambahan $ 3,000 tambahan di atas keuntungan offset anda. Sekiranya kerugian anda melebihi $ 3,000 tambahan, anda mempunyai pilihan untuk membawa kerugian tersebut ke hadapan pada tahun cukai yang akan datang di mana anda akan mempunyai elaun tambahan sebanyak $ 3,000.

 

 

Cukai Tertentu Aset

Dengan perbezaan yang besar antara instrumen, banyak bertanya sama ada terdapat peraturan cukai yang berbeza yang perlu anda ketahui jika anda berdagang dalam pelbagai instrumen. Bagaimanapun, secara keseluruhannya, IRS lebih peduli dengan mengapa dan bagaimana anda berdagang, daripada apa yang anda berdagang.

Oleh itu, pilihan perdagangan hari dan cukai tukaran asing di Amerika Syarikat biasanya sama dengan cukai saham. Setelah itu, terdapat beberapa peraturan khusus aset yang perlu diambil perhatian.

Hadapan

Keuntungan dan kerugian di bawah cukai niaga hadapan mengikut peraturan ’60 / 40 ‘. Kadar yang anda akan bayar atas keuntungan anda akan bergantung kepada pendapatan anda. 60% daripada keuntungan dianggap sebagai keuntungan modal jangka panjang pada kadar 0% jika anda jatuh dalam kurungan cukai 10-15%. Jika anda jatuh ke dalam kurungan cukai 25-35%, ia akan menjadi 15%, dan ia akan menjadi 20% jika anda jatuh ke dalam kurungan cukai 36.9%. 40% daripada keuntungan dianggap sebagai jangka pendek dan akan dikenakan cukai pada kadar cukai pendapatan biasa anda.

Jadi, secara keseluruhan, implikasi cukai perdagangan forex di AS akan sama dengan cukai perdagangan saham, dan kebanyakan instrumen lain. Walaupun pilihan niaga hadapan boleh datang dengan beberapa ketetapan yang menarik, perhatian utama untuk semua instrumen adalah sekitar ‘pedagang’ vs ‘pelabur’ status.

Persediaan Cukai

Menyimpan rekod

Ramai peniaga sampai pertengahan April dan tiba-tiba menyedari IRS tidak hanya ingin mengetahui keuntungan dan kerugian anda pada setiap jualan, tetapi mereka juga mahukan penerangan terperinci. Sekiranya anda mahukan kadar cukai perdagangan langsung, anda perlu menyimpan rekod berikut:

  • Alat
  • Harga
  • Tarikh pembelian & jualan
  • Saiz
  • Titik kemasukan & keluar

Mempunyai maklumat ini dengan tangan akan membuat cukai untuk berdagang stok AS prosedur bebas tekanan.

Perisian Cukai Pedagang Hari

Kini terdapat perisian cukai perdagangan yang dapat mempercepat proses pemfailan dan mengurangkan kemungkinan kesilapan. Perisian penyediaan cukai ini membolehkan anda untuk memuat turun data dari broker dalam talian dan menyusunnya dengan cara yang mudah. Secara ringkasnya, ia membuat pasang nombor ke dalam kalkulator cukai berjalan di taman.

Ini membebaskan masa sehingga anda boleh menumpukan perhatian kepada perubahan keuntungan dari pasaran. Pedagang yang beralih akan memanfaatkan teknologi baru ini untuk meningkatkan pengalaman dagangan keseluruhan mereka.

Firman Akhir

Dagangan hari dan cukai tidak dapat dihubungkan dengan baik di Amerika Syarikat. Cukai ke atas pendapatan akan berbeza-beza bergantung kepada sama ada anda dikelaskan sebagai ‘pedagang’ atau ‘pelabur’ di mata IRS. Malangnya, sangat sedikit yang layak sebagai peniaga dan boleh meraih faedah yang membawa. Bagi mereka yang tergoda untuk mengubah rekod mereka untuk mengejar klasifikasi ‘peniaga’, memberi amaran akibat daripada gagal membayar jumlah yang betul, atau pembayaran lewat, boleh mengakibatkan kecacatan yang teruk. Ini boleh terdiri daripada denda yang melumpuhkan kewangan dan juga masa penjara.

Perhatikan halaman ini tidak cuba menawarkan nasihat cukai. Ia hanya kelihatan untuk membersihkan perairan kadang-kadang keruh mengelilingi cukai pendapatan intraday. Sekiranya anda tetap tidak pasti atau mempunyai pertanyaan lain mengenai dagangan hari dengan cukai, anda harus mendapatkan nasihat profesional dari mana-mana akauntan atau IRS.