Coinbase adalah platform untuk menyimpan, membeli dan menjual cryptocurrency. Mereka menawarkan ‘one stop shop’, bertindak sebagai dompet dan pertukaran, ditambah menyediakan pelbagai alat perdagangan dan sumber. Oleh itu, dengan lebih daripada 10 juta pelanggan dan mata wang digital bernilai $ 6 bilion, mari kita meneroka mengapa perdagangan hari di Coinbase telah menjadi begitu popular. Halaman ini akan melihat bagaimana platform dagangan berfungsi, sambil menonjolkan manfaat dan kekurangannya, termasuk aplikasi perdagangan, yuran, had, dan peraturan. Catatan!Jika anda berniat untuk berdagang cryptocurrency, anda tidak semestinya ingin memiliki duit syiling sebenar. Ia boleh menjadi lebih murah dan lebih cekap untuk pergerakan harga perdagangan menggunakan derivatif, di mana anda juga boleh memanfaatkan hasilnya. Lihat panduan perdagangan cryptocurrency hari kami .

 

 

Apa itu Coinbase?

Coinbase adalah syarikat pertukaran aset global global (GDAX). Pada dasarnya, ia adalah platform dalam talian yang selamat, digunakan untuk membeli, menjual, dan memindahkan mata wang digital. Sistem mereka juga membolehkan anda menyimpan syiling Bitcoin anda dalam dompet selamat mereka. Anda juga boleh menempatkan mata wang Ethereum dan Litecoin anda, serta aset digital lain dengan mata wang fiat di 32 negara. Sekiranya anda ingin memulakan dagangan mata wang asing hari, anda memerlukan platform untuk berdagang, perantara untuk berkomunikasi dengan rangkaian blockchain. Itulah yang Coinbase boleh menawarkan anda, cara yang cepat dan mudah untuk memotong mempermudah dan memperdagangkan cryptocurrency anda.

 

 

Kenapa Gunakan Coinbase?

Jadi, jika anda berminat untuk menyimpan dan perdagangan mata wang digital, Coinbase boleh menjadi perkhidmatan yang penting. Walau bagaimanapun, apakah faedah yang ditonjolkannya, dan adakah terdapat kelemahan yang perlu anda ketahui?

Faedah

Cuts Through Noise

Coinbase membolehkan anda melangkaui teknologi asas yang kompleks yang berkaitan dengan mata wang digital. Anda tidak memerlukan pemahaman yang mendalam tentang teknologi blockchain, atau untuk memegang pandangan jangka panjang tentang kejayaan mata wang seperti Bitcoin. Platform dagangan Coinbase menawarkan cara yang mudah untuk anda memanfaatkan volatilitas dalam pasaran cryptocurrency. Turun naik yang menyaksikan Bitcoin meningkat lima kali ganda dalam sembilan bulan pertama tahun 2017.

Perdagangan Margin

Anda juga boleh mendapat keuntungan daripada dagangan margin Coinbase. Ini membolehkan anda meminjam wang dari broker anda untuk membuat lebih banyak dagangan. Lebih baik memikirkannya sebagai pinjaman jangka pendek. Kelebihannya ialah, dagangan pada margin meningkatkan leverage dan kuasa beli anda. Ini akan membolehkan anda meningkatkan keuntungan anda jauh melebihi apa yang anda boleh lakukan dengan baki akaun semasa anda. Jika anda melihat langkah besar di kaki langit, anda boleh mendapat keuntungan daripadanya. Di samping itu, yuran Coinbase telah dipotong pada dagangan margin. Ini bermakna anda tidak akan membayar sebarang faedah atau kos tambahan pada masa ini. Kelemahannya ialah, anda memerlukan sekurang-kurangnya $ 5,000,000 yang dilaburkan secara budi bicara untuk melayakkan akaun margin.

 

 

Perubahan Berjimat Untuk Peniaga Sebelum ini, pelanggan terpaksa menunggu beberapa hari untuk menerima mata wang digital mereka selepas transaksi. Kini anda boleh membeli bitcoin dan mata wang lain terus dari akaun bank anda. Apakah maksud ini? Ia membolehkan anda untuk berdagang secara real-time dengan GDAX. Walaupun dikatakan bahawa dagangan di Coinbase diarahkan ke institusi dan peniaga besar, perubahan ini akan memudahkan para pedagang hari dan sebagainya. Populariti perubahan ini dengan cepat jelas. Harga Litecoin melonjak lebih 12% pada petang pengumuman itu, diikuti oleh peningkatan dalam dagangan hari Coinbase. Platform Perdagangan Berkuasa Platform perdagangan Coinbase mempunyai semua keperluan trader intraday. Ia menawarkan platform yang canggih dan mudah dinavigasi. Platform ini dilengkapi dengan buku log, keupayaan carta lanjutan, dan proses pesanan langsung. Ia juga mengumpul sejarah perdagangan dan membolehkan backtesting. Oleh kerana anda akan menghabiskan majoriti hari anda di platform, mencari sistem yang komprehensif seperti Coinbase adalah kelebihan yang hebat. Apps Aplikasi Coinbase mudah alih dilengkapi dengan ulasan pelanggan yang bersinar. Ia menawarkan carta cepat dan mudah, serta kelajuan pelaksanaan cepat. Anda tidak perlu lagi melepaskan langkah harga yang penting kerana anda terjebak di kereta api, atau di tengah-tengah makan malam memasak. Apl mereka boleh didapati di kedua-dua peranti Apple dan Android. Keselamatan Anda juga dapat meyakinkan keselamatan dengan Coinbase. 98% daripada aset digital akan dijamin dalam storan luar talian. Coinbase menjanjikan pelanggan “data sensitif yang biasanya tinggal di pelayan kami terputus sepenuhnya dari internet.” Data itu disulitkan dan dipindah ke pemacu USB, serta sandaran kertas, yang kemudiannya disimpan di peti besi deposit di seluruh dunia. Jika anda mempunyai sejumlah wang yang besar yang dilaburkan dalam Coinbase, anda mungkin mahu keselamatan tambahan. Itulah di mana peti besi Coinbase masuk. Ini menawarkan penangguhan yang tertunda, memberi anda tempoh tangguh selama 48 jam untuk membatalkannya. Di samping itu, anda boleh mempunyai berbilang belanjawan, memastikan modal perdagangan tidak boleh diakses akibat dari kesudahan ringkas dalam penghakiman. Mereka juga melakukan lebih baik dan menawarkan pelanggan peti besi multisig, yang memerlukan lebih banyak kunci untuk membuka kunci wang anda. Insurans Anda juga mendapat manfaat daripada perlindungan insurans yang kuat. Kerana Coinbase memegang semua mata wang fiat dalam dompet USD, ia dilindungi oleh insurans FDIC. Cover meliputi $ 250,000. Jadi, walaupun Coinbase menjadi tidak solven, modal pelanggan masih akan dilindungi.

Kelemahan

Walaupun banyak manfaat perdagangan hari di Coinbase, terdapat beberapa masalah yang perlu ditonjolkan. Kebolehpercayaan Kerja rumit blockchain dan sebab-sebab yang tidak disahkan lain bermakna sistem pembayaran Coinbase boleh agak rendah. Sesetengah pelanggan melaporkan tempoh pembayaran yang ditangguhkan dengan ketara. Sebagai peniaga jangka pendek, anda memerlukan akses cepat dan mudah ke modal perdagangan, jadi ini dapat menghalang sesetengah pelanggan yang berpotensi. Di samping itu, pepijat telah mengganggu platform trading Coinbase secara berkala, menghalang sesetengah alat dan aspek dari berfungsi untuk memberi kesan penuh. Walaupun Coinbase bekerja keras untuk menyelesaikan masalah ini, anda tidak mahu bimbang tentang kebolehpercayaan platform apabila anda mempunyai keputusan perdagangan untuk memberi tumpuan. Pseudonymity Dagangan melalui Coinbaise menghalang anda Pseudonymity. Nama anda dilampirkan terus ke akaun perdagangan dan bank anda. Ini bermakna sejarah peralihan adalah mudah untuk dijumpai. Di samping itu, anda tidak boleh mengesahkan transaksi anda sedang berlaku di blockchain. Sebaliknya, anda hanya boleh meletakkan kepercayaan anda kepada orang tengah, Coinbase.

Melaraskan

Nasib baik, penubuhan Coinbase adalah berjalan kaki di taman. Anda perlu mengikuti tiga langkah mudah sebelum anda boleh memulakan dagangan.

  1. Daftar – Ini memerlukan membuat dompet mata wang digital di mana anda boleh menyimpan semua mata wang dalam talian.
  2. Sambung – Anda perlu menyambung debit atau kredit anda, ke akaun Coinbase anda. Ini membolehkan anda menukar mata wang digital ke dalam dan luar mata wang tempatan anda.
  3. Pembelian – Bahagian yang menyeronokkan. Anda membeli mata wang digital pilihan anda. Coinbase adalah bursa Bitcoin terbesar di dunia, tetapi anda juga boleh membeli Ethereum dan Litecoin juga.

Sebaik sahaja anda mendaftar dan dibiayai, menggunakan Coinbase untuk dagangan Bitcoin dan mata wang lain berfungsi seperti platform perdagangan lain. Dalam waktu dagangan platform ini menyediakan harga cryptocurrency real-time, dan tidak akan kelihatan terlalu berbeza dari tracker saham dalam talian biasa anda.

 

 

Kaedah & Bayaran Perdagangan Coinbase

Sebelum anda mengambil risiko dan membuat akaun, perhatikan had dan peraturan perdagangan yang perlu anda patuhi.

Peraturan

Sebelum anda mula menggunakan Coinbase dan pasangan dagangan mata wang digital, anda harus memahami batasan akaun. Jika anda menggunakan akaun bank, anda akan mendapat had yang lebih tinggi, sebanyak $ 100 transaksi, dan sehingga $ 2,500 seminggu. Walau bagaimanapun, ia akan mengambil masa yang lebih lama untuk mengesahkan transaksi, bergantung kepada bank anda. Apabila anda menjual Bitcoin, ia mungkin mengambil masa sehingga beberapa hari untuk hasil penjualan muncul dalam akaun anda. Menggunakan kad debit atau kredit akan menyekat anda untuk menurunkan, $ 200 setiap minggu. Walau bagaimanapun, anda boleh membeli mata wang digital dengan memindahkan dana dari akaun anda terus ke laman web ini. Transaksi ini akan muncul dalam dompet Coinbase anda serta-merta. Anda juga boleh menggunakan PayPal. Anda boleh menjual sebarang mata wang digital dengan mudah ke akaun PayPal anda. Sebaik sahaja anda telah melunaskan, mata wang digital anda akan ditukar kepada mata wang tempatan. Sekali lagi, urus niaga ini juga akan seketika.

Bayaran

Mereka menawarkan struktur yuran yang mudah dan kompetitif. GDAX menawarkan sifar yuran ke atas dagangan pembuat dan diskaun berasaskan volum yang banyak pada semua yuran pengambil. Yuran ini dapat dilihat bahawa anda membayar sedikit sebanyak 0.1%. Walau bagaimanapun, mereka mengenakan yuran transaksi untuk membeli dan menjual mata wang digital pada platform dagangan mereka dan di pasaran mereka. Bayaran ini berbeza mengikut lokasi anda. Di Amerika Syarikat, misalnya, kadar transaksi adalah 4%, ditambah dengan pelbagai kos tambahan, bergantung kepada kaedah pembayaran. Perlu diingat juga, harga urus niaga segera juga merupakan yuran transaksi yang lebih tinggi.

 

 

Bot Perdagangan

API cryptocurrency dan API trading Coinbase adalah sistem yang sangat terbuka, membolehkan setiap trader intraday mencuba nasibnya. Ini bermakna terdapat perniagaan besar dalam meneroka penggunaan perdagangan algoritma pada Coinbase. Sekiranya anda telah merumuskan strategi yang berjaya, maka mengapa tidak meningkatkan keuntungan dengan menggunakan bot automatik untuk melaksanakan pengangkatan berat? Anda akan mendapati pertukaran Coinbase terdiri daripada banyak bot perdagangan. Anda tidak lagi bersaing dengan Joe yang sedang berjaga di meja di rumah. Ambil bot dagangan Python, bertambah besar pada Coinbase. Ia mengikuti strategi sederhana bergerak sederhana eksponen. Ia bertujuan untuk menjual bitcoin secepat keuntungan yang cukup untuk membayar yuran transaksi dan margin kecil. Dalam perdagangan frekuensi tinggi, ini boleh membuat beribu-ribu urus niaga setiap hari, semoga menjadikan keuntungan dalam jangka panjang, dalam pasaran yang tidak menentu. Bagaimanapun, dengan beribu-ribu orang sudah menggunakan strategi sedemikian, bagaimana anda menonjol? Ini bermakna strategi anda perlu sangat tepat, berkesan, dan lebih bijak daripada yang lain. Anda kemudiannya boleh menggunakan bot perdagangan Coinbase untuk mengartikulasikan strategi itu dan memberi anda kelebihan daya saing yang diperlukan. Secara automatik menjalankan perdagangan berdasarkan kriteria yang telah ditetapkan dapat menjimatkan masa yang serius, dan dalam perdagangan hari, setiap hitungan kedua.

Firman Akhir

Kelantangan dagangan syiling telah melambung pada tahun-tahun kebelakangan ini dan tidak sukar untuk melihat mengapa. Bukan sahaja ia menawarkan dompet yang selamat untuk mata wang digital anda, tetapi platform GDAX adalah platform pintar, sesuai untuk digunakan oleh peniaga dari semua tahap pengalaman. Sebelum anda melompat di hujungnya sekalipun, periksa yuran urus niaga tetap berdaya saing untuk lokasi anda, dan anda boleh memenuhi peraturan akaun ketat mereka.