Ayrex adalah firma pilihan binari yang agak baru, pertama kali hidup dengan platform mereka pada tahun 2014. Titik jualan utamanya adalah perkhidmatan pelanggan dan teknologi inovatif. Mereka berbangga dengan platform “tidak ketinggalan, membekukan atau menyentuh”. Dari segi perkhidmatan pelanggan, mereka bertujuan untuk pembayaran cepat, promosi jelas dan tidak mengunci deposit pedagang. Jenama ini dikendalikan oleh Advanced Binary Technologies Ltd, yang berpangkalan di St Kitts.

Salah satu tarikan utama Ayrex adalah akaun pendaftaran percuma, demo. Platform penuh boleh digunakan dengan dana demo – harga sebenar, aset sebenar – tanpa perlu mendaftarkan atau membekalkan apa-apa butiran hubungan sekalipun. Ayrex sangat yakin dalam platform mereka, mereka telah membukanya kepada mana-mana pedagang, sama sekali bebas. Firma itu tidak terkawal pada masa ini, tetapi telah memohon kepada CySec dan ingin memilikinya sebelum tahun 2016. Meskipun kekurangan peraturan, syarikat itu menikmati reputasi untuk perkhidmatan pelanggan yang baik.

 

Platform dagangan Ayrex

 

Platform perdagangan Ayrex menyediakan kawasan perdagangan tradisional, dengan semua data yang diperlukan untuk pedagang. Platformnya tidak terlalu berbeza dari broker lain, tetapi tata letaknya jelas dan mudah digunakan. Peniaga akan mempunyai beberapa keluhan mengenai kebolehgunaan.

Bahagian kiri kawasan dagangan menunjukkan carta harga untuk aset yang sedang dipilih. Rangka masa boleh dipinda, dan terdapat butang yang akan mengembalikan pedagang kembali ke titik tertentu pada garis masa – kutipan terkini untuk contohnya. Pengguna boleh zum masuk dan keluar untuk mencerminkan tempoh masa yang lebih besar atau lebih kecil. Ia juga boleh ditukar antara jenis paparan (Kawasan atau Candlestick).

Bahagian sebelah kanan platform mengandungi butang dagangan. Jenis pilihan disenaraikan di bahagian atas skrin. Ayrex menyampaikan jenis pilihan binari ‘ Short term ‘, ‘ Tinggi / Rendah ‘ dan ‘ Sentuhan ‘.

Di bawah jenis ini adalah senarai aset. Dikelompokkan mengikut kategori (saham, spot FX, indeks Ekuiti dan komoditi). Peniaga boleh membuka setiap kategori untuk menunjukkan senarai penuh aset. Senarai aset di Ayrex komprehensif, dan yang lebih penting, asetnya selalu tersedia, yang menunjukkan Ayrex mempunyai jumlah dagangan yang baik di seluruh platform mereka.

Setelah aset dipilih, carta harga di sebelah kiri akan memaparkan data baru. Butang dagangan juga akan dikemas kini. Ini hanya di sebelah kiri senarai aset. Pedagang boleh meminda saiz dagangan, dan masa tamat dengan medan di atas butang Call and Put. Pembayaran potensial ditunjukkan di atas butang ‘Beli Pilihan’ – label ‘hasil’, dan harga mogok semasa juga dipaparkan di atas kotak saiz dagangan, dan sekali lagi pada carta harga. Sebagai peniaga bergerak kursor di atas butang ‘Call’ atau ‘Put’, graf harga akan memaparkan arah harga yang perlu dipindahkan (dalam warna hijau). Ini mengurangkan risiko perdagangan diletakkan dalam kesilapan.

Setelah butang ‘Beli Pilihan’ diklik, perdagangan akan muncul di tetingkap ‘Posisi Terbuka’, yang terletak di bawah butang dagangan. Di bawah graf harga, peniaga boleh melihat sejarah perdagangan yang telah tamat tempoh, diselesaikan dan ditutup. Terdapat juga halaman ‘Berita’ dan ‘Isyarat’ di sini, membantu peniaga untuk tetap up to date pada pilihan perdagangan yang lain.

Semua dalam semua platform dagangan sangat baik. Ia tidak berantakan, tetapi masih menunjukkan semua data yang betul. Satu peningkatan yang berpotensi adalah jika platform lebih banyak dikonfigurasikan – mungkin memberi keupayaan untuk berdagang lebih dari satu aset pada satu masa pada skrin yang sama.

 

Senarai aset dan jenis perdagangan Ayrex

Ayrex menawarkan tiga jenis pilihan binari:

  • Jangka pendek – Pilihan perduaan dengan masa tamat tempoh yang singkat, biasanya 5 minit atau kurang (sehingga 30 saat).
  • Tinggi / Rendah – Perduaan piawai. Ayrex mempunyai ekspir setiap 15 minit, sehingga satu jam.
  • One Touch – Ayrex menawarkan pilihan Touch and No Touch pada kedua-dua harga di atas dan bawah. Kadang-kadang “No Touch” mungkin tidak tersedia, dan ‘One Touch’ pada umumnya hanya terdapat pada pasangan mata wang utama.

Senarai aset di Ayrex sangat baik. Semua pasangan Forex utama disenaraikan, termasuk pelbagai stok dan indeks. Komoditi juga boleh didapati, termasuk Minyak, Emas dan juga Gas Asli dan Palladium.

Batasan saiz perdagangan di Ayrex ($ 5 hingga $ 1000), dan ‘rasa’ umum tapak tersebut menunjukkan Ayrex menguruskan risiko dengan sangat rapat. Untuk broker yang agak baru, ia juga kelihatan mungkin mereka akan menambah aset dan jenis pilihan lagi kerana mereka melihat tahap peniaga dan jumlah perdagangan yang lebih tinggi. Oleh itu jika pedagang mahu pilihan sempadan atau tangga, mereka mungkin tidak perlu menunggu terlalu lama sebelum mereka ditambahkan ke platform Ayrex.

 

Ayrex untuk Android dan iOS

 

Ayrex mengeluarkan versi terkini ‘Ayrex for Android’ dan ‘Ayrex for iOS’ pada musim bunga tahun 2016. Apl dagangan mudah alih mencerminkan platform laman web, dengan pelbagai pilihan dan pasaran yang tersedia untuk berdagang dalam talian.

Maklum balas untuk aplikasi telah baik dan aplikasinya sentiasa dikekalkan. Versi android memerlukan versi 4.1 dan ke atas. Versi iOS memerlukan versi 9.0 dan lebih tinggi, tetapi berfungsi merentasi pelbagai iOS (iPhone, iPad dan iPod touch).

 

Pembayaran

Pembayaran Ayrex cukup bagus, mencapai 85% untuk aset popular. Seperti biasa, bayaran akan berbeza-beza mengikut aset dan masa tamat, tetapi Ayrex kekal berdaya saing dengan firma lain mengenai kebanyakan aset. Pembayaran sentuhan sentuhan adalah kekuatan, sehingga 80% untuk kedua-dua Touch and No Touch dagangan.

 

Pengeluaran Ayrex

Pengeluaran akan mengambil masa 3 hari untuk diproses. Broker seperti Ayrex akan sentiasa memerlukan sedikit masa untuk mematuhi undang-undang pengubahan wang haram. Satu perkara penting untuk diingat ialah bahawa Ayrex akan membuat pembayaran kembali kepada sumber yang membuat deposit asal. Peniaga harus mengambil perhatian tentang hal ini apabila membuat pembayaran awal.

Di mana deposit dibuat melalui lebih daripada satu kaedah, Ayrex akan memproses sebarang pengeluaran melalui kaedah deposit yang digunakan. Pengeluaran minimum ialah $ 5 (sama dengan deposit minima). Peniaga boleh membuat satu pengeluaran percuma setiap bulan kalendar. Pengeluaran berikutnya akan membayar komisen berdasarkan yuran pemprosesan untuk pembayaran tersebut.

Deposit boleh dibuat dengan Neteller, Skrill, Visa, FastPay dan Kesatuan. Apabila deposit dibuat, peniaga boleh memilih tahap bonus mereka untuk mengambil – tawaran antara 10% hingga 30%. Deposit itu akan mempunyai terma dan syarat yang dilampirkan, termasuk keperluan perolehan sebelum pengeluaran dibenarkan. Peniaga harus mempertimbangkan volum dagangan dan kekerapan yang dimaksudkan, dan kemudian tahap bonus mana yang akan berfungsi dengan baik untuk mereka – tanpa menyebabkan perubahan pada gaya dagangan mereka. Bonus boleh dibatalkan pada bila-bila masa.

 

Ciri-ciri lain

  1. Peraduan – Ayrex berjalan secara teratur, percuma untuk masuk, pertandingan pedagang, dengan hadiah wang yang ada. Terdapat 3 pusingan seminggu, dengan 8 pemenang dan $ 3600 dalam hadiah wang. Pengguna akaun demo juga boleh memasuki peraduan ‘Blast Blast’ tanpa sebarang kos.
  2. $ 30 Bonus – Ayrex tidak menawarkan bonus deposit sebagai alternatif kepada perlawanan deposit, menawarkan peniaga $ 30 untuk berdagang.

Ayrex tiada bonus deposit

  • $ 30 Tiada bonus deposit
  • Dagang melalui bonus sebanyak 30 kali
  • Mengeluarkan sehingga $ 200
  • Pedagang masih bebas untuk memasuki pertandingan Ayrex
  • Peniaga mesti mendaftarkan kaedah deposit (Membayar $ 10) untuk kemudian menarik balik dana bonus

Walaupun keuntungan yang boleh ditarik balik pada $ 200, Ayrex memberi peniaga baru $ 30 dengan pedagang baru. Tawaran itu masih dibuka kepada mereka yang telah membuka akaun – selagi mereka tidak membuat deposit, atau mengambil sebarang bonus lain. Untuk mengambil kesempatan daripada tawaran itu, peniaga perlu melawat halaman pendaratan Bonus Tanpa Deposit tertentu .

Semasa promosi, kawasan dagangan akan mempunyai sedikit perbezaan ke skrin standard. Dagangan maksimum dipegang hingga $ 30 dan butang Deposit / Pengeluaran dihapuskan sehingga kriteria perolehan dipenuhi.