Apabila berdagang, seperti dalam mana-mana aktiviti yang melibatkan risiko, anda perlu mempunyai rancangan Pengurusan Wang yang jelas dan koheren. Tanpa itu anda akan cuba membina sebuah rumah tanpa meletakkan asas dahulu. Ramai peniaga terlepas daripada aspek penting dalam perdagangan ini, kerana terdapat lebih banyak perkara yang perlu dipertimbangkan daripada hanya mengira wang anda. Kemudian sama pentingnya dengan melaksanakan rancangan yang melekat padanya, Disiplin adalah peraturan keemasan di sini. Pembinaan pelan koheren bermula dengan bertanya 3 soalan berikut;

  • Berapa banyak yang saya mahu berisiko secara keseluruhan?
  • Berapa banyak yang saya mahu berisiko setiap hari?
  • Berapa banyak yang boleh saya berisiko bagi setiap perdagangan?

Sistem Dagangan Pengurusan Risiko

Menjawab soalan pertama boleh agak mudah, sebagai contoh, saya mempunyai £ 5000 dan saya ingin meletakkan kemahiran dagangan saya untuk ujian jadi jumlah saya mampu untuk berisiko. Tetapi dari £ 5000 anda bermula dengan, anda mungkin mengehadkan kerugian maksimum anda untuk mengatakan £ 2500, yang munasabah.

Jika perdagangan anda hanya menyebabkan kerugian, dan anda mendapati diri anda kehilangan 50% modal anda, mungkin sebaiknya berhenti. Ambil langkah kembali dan cuba dan tentukan apa yang salah. Ia kelihatan jelas oleh sebab ini bahawa terdapat sesuatu yang salah dengan pelan dagangan anda dan ia perlu dipertimbangkan semula. Soalan kedua adalah sedikit lebih rumit dan mengambil sedikit pemikiran.

Berapa kerapkah anda berfikir untuk berdagang ? Memandangkan contoh di atas, berapa cepat anda sanggup mengambil risiko melalui £ 2500 sebelum anda terpaksa berhenti? Perasaan saya adalah bahawa anda tidak sepatutnya ingin risiko membakar modal anda dalam masa kurang dari 2 hingga 4 minggu, yang bermakna 10 hingga 20 hari dagangan. Oleh itu, anda perlu memikirkan sepanjang 1 / 10th hingga 1 / 20th modal anda setiap hari. Ini bermakna anda akan berisiko antara £ 250 dan £ 125 sehari.
 

 
Adakah anda seorang peniaga ‘aktif’?

Ini mengandaikan anda akan berdagang secara aktif , atau berdagang sekurang-kurangnya sekali sehari. Bagaimana jika anda hanya bercadang untuk berdagang sesekali? Mungkin di belakang idea yang anda ada, atau barisan berita baru-baru ini. Katakan anda boleh berdagang setiap 2 atau 3 hari.

Dalam kes ini, ia mungkin sangat menggoda untuk berfikir bahawa anda boleh jumlah wang tunai yang anda tidak berisiko pada hari-hari di mana anda tidak meletakkan perdagangan. Jadi ” Saya tidak berdagang selama 2 hari, saya boleh berisiko £ 750 atau £ 375 hari ini pada satu perdagangan “. Ini dalam realiti hanya meningkatkan risiko yang anda ambil, dan anda boleh mendapati diri anda £ 2250 dengan hanya tiga perdagangan yang buruk.

Ya, ia masih boleh membawa anda dua minggu untuk mengumpul kerugian ini, tetapi hanya mengambil 3 perdagangan yang salah, dan itu boleh terjadi dengan mudah. Jadi sekali lagi dalam kes ini adalah yang terbaik untuk kekal dengan 1 / 10th atau 1 / 20th per trading hari atau sesuatu yang lebih dekat dengan 1/20 jika semuanya berlaku dalam satu perdagangan. Ini membawa kita untuk menjawab soalan terakhir, berapa risiko yang boleh diterima setiap perdagangan?

Ini bergantung pada berapa kali anda ingin berdagang sehari dan jika anda sanggup menghabiskan banyak masa di depan skrin anda. Mungkin anda hanya mempunyai masa yang cukup untuk memakai 1 perdagangan sehari, dan dalam hal ini saya akan mengesyorkan bahwa perdagangan tunggal (dan risiko harian) anda berdua, paling banyak, 1/1 dari modal risiko anda, dalam di atas kes £ 125. Katakan anda telah memutuskan untuk membahayakan opsyen perduaan perdagangan sebanyak £ 200 sehari dan anda merancang untuk berdagang setiap hari. Anda boleh meletakkan semua itu pada satu perdagangan dan lihat jika anda berjaya. Ini akhirnya akan menjadi laluan riskiest.

Ia bergantung pada berapa banyak masa yang anda boleh dedahkan untuk berdagang tetapi saya akan membagi nombor harian yang anda telah memutuskan antara 2 hingga 4 dagangan. Anda tidak semestinya membuat mereka semua, tetapi lebih baik untuk memberi diri anda beberapa peluang sehari, bukan hanya satu. Jika anda mempunyai masa, memecah saiz risiko harian dalam pelbagai perdagangan mungkin lebih bermanfaat.

Broker dengan Saiz Dagangan Minimum Minimum

Memohon Pengurusan Wang Dengan Binari

Perkara yang paling saya sukai mengenai pilihan Perduaan perdagangan ialah risiko terkawal. Anda tahu berapa risiko maksimum bagi setiap perdagangan adalah apabila anda meletakkannya, dan itu hanya kos opsyen. Walau bagaimanapun, emosi manusia boleh dimainkan, terutamanya pada hari yang buruk.

Seperti yang kita lihat di atas jika anda kehilangan jumlah risiko harian anda pada dasarnya anda harus mematikan skrin anda dan tunggu esok. Ini mungkin tugas paling sukar untuk diikuti. Sebagai seorang peniaga anda akan merasa anda dapat melakukannya dengan betul, hanya satu lagi cubaan yang anda perlukan.

Tetapi kita harus melihatnya dengan cara ini, katakan anda mempunyai £ 210 had risiko harian, yang mana anda memecah 3 perdagangan sebanyak £ 70 setiap satu. Sekiranya anda mendapat tiga kesilapan, anda mungkin tidak mendapat hak yang keempat, hanya kerana keletihan atau perdagangan berdasarkan emosi .

Pada ketika ini, anda mungkin akan kecewa atau tidak dalam keseimbangan emosi, ini boleh menyebabkan penghakiman buruk dan lebih mungkin membuat anda memilih perdagangan lain yang kalah. Dari sudut pandangan wang anda turun £ 210 dan meletakkan perdagangan lain akan memberi peluang kepada anda untuk membuat tawaran terbaik 90% atau £ 63, yang tidak akan menguntungkan anda untuk hari itu, tetapi kehilangan perdagangan itu sekarang akan membawa anda turun satu lagi £ 70 kepada jumlah kerugian sebanyak £ 280 untuk hari itu.

Itu hanya boleh merosot, dan lebih berbahaya dapat memulakan lingkaran yang sangat berisiko di mana anda tidak mempunyai batasan lebih banyak tentang berapa banyak anda boleh kehilangan sehari atau secara total. Had adalah cara yang baik untuk menggalakkan disiplin dalam perdagangan.

Anda juga boleh menambah lebih banyak peraturan atau had. Mengambil contoh di atas (£ 210 setiap hari berpecah kepada 3 perdagangan), anda boleh menambah peraturan; 2 kerugian lurus dan saya keluar untuk hari itu. Sebagai contoh, katakan bahawa anda memulakan hari dengan 3 kemenangan lurus, tidak ada alasan untuk berhenti pada coretan kemenangan. Tetapi sekarang katakan anda kehilangan dua yang akan datang.

Sekarang anda masih mempunyai keuntungan untuk hari ini, dan boleh pergi. Peraturan ini, daripada 2 kerugian dan keluar, akan melindungi keuntungan anda untuk hari tersebut dan membatasi kehilangan bukan sahaja apa yang anda raih tetapi juga batas risiko harian anda.

Jika anda terus berdagang, anda boleh membuat dua lagi perdagangan yang berjaya tetapi anda boleh membuat dua lagi kehilangan perdagangan, yang mana dari £ 210 untuk hari anda kini mendapati diri anda £ 70 untuk hari itu. Peraturan ” 2 lurus kehilangan perdagangan = keluar ” boleh membantu dalam melindungi kemenangan anda. Ingat dalam perdagangan salah satu konsep yang paling penting ialah pemeliharaan modal, dan dapat berdagang lagi esok.

Kaedah-kaedah seperti ini mungkin sesuai dengan beberapa pelabur dan bukan yang lain – tetapi ketiga-tiga soalan asas kekal. Satu perkara yang boleh disepakati oleh setiap broker tunggal, adalah pengurusan wang yang sangat penting dalam hal kejayaan perdagangan.
 

 

Peraturan Peratus

Satu lagi strategi popular untuk pengurusan wang adalah dengan hanya membahayakan peratusan tertentu daripada jumlah dana pelaburan. Salah satu faedah dari sistem ini, ialah saiz perdagangan yang meningkat selepas satu siri perdagangan yang menang, dan juga berskala kembali sekiranya berlaku kerugian.

Peraturan peratus mewakili sistem yang sangat mudah. Dengan mana-mana perdagangan tunggal, hanya peratusan dana tertentu berisiko. Ini jarang akan melebihi 5%. Strategi risiko yang mampan dan berkeadaan rendah mungkin menghasilkan hanya 1% daripada jumlah dana. Peraturan ini tidak ketat adalah seperti peratusan tidak perlu dikira sebelum setiap perdagangan – hanya “baselined” setiap begitu kerap. Oleh itu, seseorang yang mempunyai dana perdagangan sebanyak £ 1000, mungkin memutuskan untuk membuka perdagangan sebanyak £ 20 per perdagangan – mewakili 2% daripada dana yang berisiko setiap perdagangan. Bahawa saiz perdagangan £ 20 mungkin tetap di tempat hingga dana mencapai £ 1200 (atau mungkin menderita sejumlah kemunduran dan mencapai £ 900). Pada ketika ini, saiz dagangan boleh diselaraskan.

Oleh itu pengiraan tidak berterusan, tetapi lebih banyak pengukur untuk tempoh perdagangan berikutnya. Sesetengah peniaga mungkin semula baseline sekali sebulan, yang lain pada akhir setiap hari dagangan. Mekanisme bukanlah kunci kepada sistem – titik utama adalah untuk hanya risiko peratusan kecil dari jumlah keseimbangan per perdagangan.

Jadual Kalkulator

Untuk membantu menggunakan sistem saiz perdagangan peraturan peratus, di bawah ini adalah jadual cepat untuk menunjukkan ‘saiz sekejap’ perdagangan, dengan jumlah dana pelaburan yang berbeza-beza, dan peratusan. Mereka yang ingin mengambil risiko kurang setiap perdagangan akan mahu menggunakan peratusan yang lebih kecil, dan pengambil risiko yang lebih tinggi akan menggunakan peratusan yang lebih besar. Saiz dana boleh didarab untuk disesuaikan, sebagaimana peratusan.

 Cost 1% 2% 5%
£ 100 £ 1 £ 2 £ 5
£ 250 £ 2.5 £ 5 £ 12.5
£ 500 £ 5 £ 10 £ 25
£ 1000 £ 10 £ 20 £ 50

Kalkulator di atas menunjukkan pentingnya menyemak saiz dagangan minimum di mana-mana broker berpotensi jika dana pelaburan berada di pihak yang rendah. Peniaga boleh dengan mudah mendapati diri mereka mengambil lebih banyak risiko setiap perdagangan daripada yang mereka suka kerana perdagangan minimum memaksa mereka untuk risiko yang lebih besar daripada peratusan yang dikehendaki dari keseluruhan bankroll mereka.