Strategi Dagangan ETF – Bagaimana ETF Dagangan Hari

Dalam artikel ini, kita akan bercakap tentang bagaimana strategi perdagangan ETF dapat membantu anda mengembangkan akaun kecil dengan cepat. Apabila digabungkan dengan strategi yang tepat, ETF boleh menjadi salah satu cara terbaik dan paling selamat untuk menjana keuntungan secara konsisten dari pasaran kewangan.

Jika ini adalah kali pertama anda di laman web kami, pasukan kami di Pedagang Strategi Perdagangan mengalu-alukan anda. Pastikan anda menekan butang langganan, jadi anda mendapat Strategi Perdagangan Percuma anda setiap minggu terus ke peti masuk anda.

ETF adalah instrumen kewangan serba boleh yang sesuai untuk setiap gaya dagangan. Ini bermakna anda boleh memulakan ETF perdagangan hari atau bahkan ETF perdagangan swing. Dengan menjaga risiko yang berkaitan dengan perdagangan ETF, anda boleh mula menikmati beberapa faedah.

Kami akan menonjolkan manfaat menambah ETF dalam portfolio perdagangan dan pelaburan anda. Walau bagaimanapun, kami juga akan memberikan sedikit gambaran mengenai risiko yang terlibat dengan ETF (dana dagangan pertukaran) .

Sekiranya anda tidak biasa dengan perdagangan ETF dan tidak mempunyai pemahaman lengkap bagaimana untuk berdagang ETF , kami berharap panduan langkah demi langkah ETF ini akan memberikan panduan.

Apakah Dagangan ETF?

Dana yang diperdagangkan (ETF) adalah instrumen kewangan yang direka untuk mengikuti harga bakul tertentu aset dan didagangkan di bursa saham Amerika Syarikat. Dagangan ETF berfungsi sama seperti dagangan saham.

ETF membawa bersama, di satu tempat, beberapa ciri terbaik yang disediakan oleh dana bersama dan saham. Kebanyakan ETF berusaha untuk mengesan indeks penanda aras dan perdagangan pertukaran saham seperti saham. ETF tersedia untuk setiap kelas aset utama seperti ekuiti atau saham, pendapatan tetap atau bon, komoditi dan wang tunai.

Sebagai contoh, SPDR S & P500 ETF (SPY) menjejaki indeks S & P500.

 

 
ETF menyediakan alternatif yang lebih murah untuk mendapatkan pendedahan kepada sektor yang sememangnya sangat sukar untuk diperdagangkan.

Contohnya, jika pedagang Joe mahu melabur dalam emas, dia mempunyai pelbagai kaedah alternatif. Joe boleh membeli bar emas atau duit syiling emas atau perdagangan niaga hadapan emas . Walau bagaimanapun, ini adalah kaedah yang sukar, cara yang memakan masa dan mahal untuk membeli emas.

Pilihan termurah untuk Joe adalah untuk membeli saham ETF emas seperti GLD, yang mengikuti harga pasaran emas. Joe boleh melakukan ini di sebahagian kecil daripada harga dan dengan usaha yang kurang. Ketahui lebih lanjut mengenai Cara Dagangan Emas di sini.

Jika anda percaya keseluruhan pasaran saham akan naik, anda boleh membeli indeks saham seperti Dow Jones. Anda boleh membeli semua 30 syarikat yang membentuk Dow Jones Index atau membeli kontrak niaga hadapan DJIA yang boleh benar-benar mahal.

Jika anda ingin melakukan ini di sebahagian kecil daripada harga, anda hanya boleh membeli saham ETF yang mengikuti Dow Jones, seperti DIA ETF.

Oleh kerana sifat ETF yang tidak menentu, mereka adalah calon yang sempurna untuk perdagangan hari . Melangkah ke hadapan, kami mahu mengajar bagaimana perdagangan ETF hari berfungsi.

ETF Dagangan Hari

Dagangan hari adalah antara strategi perdagangan ETF yang terbaik kerana persekitaran ini dicirikan oleh ketidaktentuan yang tinggi. Ini bermakna anda mempunyai keupayaan untuk membeli dan menjual ETF pada bila-bila masa sepanjang hari dagangan. Terdapat banyak dana yang diperdagangkan di bursa ETF, tetapi ETF terbaik untuk perdagangan hari adalah:

  • SPDR S & P 500 (SPY)
  • Penambang Emas ETF (GDX)
  • Kontrak Hadapan Jangka Pendek ProShares VIX ETF
  • ProShares Ultra VIX Niaga Hadapan Jangka Pendek ETF (UVXY)
  • iShares MSCI Emerging Markets ETF (EEM)

Ini juga merupakan antara 5 ETF yang paling didagangkan secara aktif di Amerika Syarikat.

Dana ETF yang diperdagangkan boleh memberi anda peluang jangka pendek yang sangat menguntungkan. Walau bagaimanapun, peluang untuk membuat apa-apa wang dengan perjudian pada hari perdagangan ETF sangat rendah. Itulah alasan mengapa anda perlu memainkan permainan dengan beberapa peraturan.

Sekarang, sebelum kita pergi, kami sentiasa mengesyorkan mengambil sekeping kertas dan pen dan perhatikan kaedah bagaimana untuk berdagang ETF .

Untuk artikel ini, kita akan melihat cara membeli ETF.

 

 
Langkah # 1: Pilih Dana Traded Exchange ETF yang Tepat untuk Perdagangan Hari

SPY ETF atau SPDR S & P 500 ETF adalah yang paling popular dan ETF Exchange Traded Fund yang pertama yang tersenarai di AS. Kami suka perdagangan SPY hari kerana ia berpangkat untuk AUM terbesar dan mempunyai jumlah dagangan terbesar. SPY ETF menjejaki prestasi indeks saham paling popular di dunia, S & P 500.

Sumber: Forbes

Ini adalah alasan yang cukup untuk kami memilih SPY ETF sebagai calon yang tepat untuk strategi ETF perdagangan kami hari ini.

Jangan menganggap bahawa semua dana dagangan pertukaran adalah sama kerana mereka tidak. Sekiranya anda tidak pasti yang mana yang akan diperdagangkan, anda akan pergi dengan ETF yang paling dipercayai iaitu SPY ETF.

Melangkah ke hadapan, kami akan mendedahkan peraturan perdagangan hari apa yang anda perlukan untuk melaksanakan perdagangan SPY.

Langkah # 2: Memohon Purata Bergerak 50 – tempoh pada Carta 15-Minute

Purata 50-masa bergerak adalah salah satu petunjuk yang paling popular dalam perdagangan saham. 50 MA adalah tahap psikologi yang banyak pedagang profesional dan pelabur menggunakan untuk mengukur sentimen pasaran.

Kerana ramai peniaga menggunakan purata 50 bergerak ia mempunyai lebih banyak kaitan dengan tindakan harga. Ini adalah sebab mengapa kami menggunakan 50 MA dalam kombinasi dengan rangkaian dagangan pembukaan.

Sekarang mari kita lihat bagaimana kita menggabungkan 50 MA dengan jarak dagangan pembukaan.

Lihat di bawah:

Langkah # 3: Hanya Masukkan Dagangan selepas 10:00 AM ET

Kami ingin memberi tumpuan pada jarak dagangan pembukaan apabila ETF perdagangan hari. Sesi pagi adalah apabila wang pintar biasanya langkah di pasaran dan seterusnya, jumlah yang paling banyak berlaku pada sesi pagi.

Dengan memberi tumpuan hanya pada sesi pagi, kami mengelakkan daripada terpaku pada carta sepanjang hari dan hanya perdagangan bersama wang institusi.

Waktu dagangan biasa untuk kepercayaan SPDR S & P 500 bermula pukul 9:30 pagi ET. Tetapi, kami suka 30 minit pertama selepas terbuka, menunggu dan melihat apa yang dilakukan wang pintar.

ETF yang berjaya dalam perdagangan hari ini adalah mengenai mengambil peluang tersebut semasa waktu dagangan yang paling tidak menentu pada hari dagangan.

Langkah # 4: Harga Perlu Dipegang Di Atas 50-MA dan Terbuka di Bahagian Atas Rentang Dagangan 5 Hari Sebelumnya

Selepas kami menganalisis bagaimana pasaran memainkan selama 30 minit pertama sesi pembukaan, kami mencari harga untuk memegang di atas kunci 50 purata bergerak.

Kedua, SPDR S & P 500 ETF juga perlu dibuka di bahagian atas julat perdagangan selama 5 hari sebelumnya. Cukup tandakan pada carta anda pada hari sebelumnya 5 hari dagangan dan harga tertinggi bagi julat dagangan itu.

Jika pada hari keenam kita buka berhampiran dengan harga tertinggi dan kita memegang melebihi 50 MA kita baik untuk membeli SPY.

Ini membawa kita kepada perkara penting berikutnya yang perlu kita tentukan apabila ETF perdagangan hari, yang mana tempat meletakkan stop stop pelindung kita.

Lihat di bawah:

Langkah # 5: Sembunyikan SL $ 0.25 di bawah 50 Moving Average

Dengan strategi dagangan hari ini mekanikal, kami meletakkan kerugian stop loss kami $ 0.25 di bawah purata 50 bergerak. Sekiranya selepas SPY terbuka di bawah 50 MA, isyarat bahawa lembu jantan sangat lemah. Kami mendapati bacaan teknikal ini sangat penting untuk dagangan hari.

Akhir sekali, kita juga perlu menentukan di mana kita mengambil keuntungan.

Lihat di bawah:

Langkah # 6: Ambil Keuntungan jika SPY Muka $ 1.00

Persediaan perdagangan ini didasarkan pada pengalaman kami bahawa jika semua syarat di atas berpuas hati, maka terdapat kebarangkalian yang sangat tinggi untuk SPY ETF untuk mengadakan reli sekurang-kurangnya $ 1. Jika sasaran keuntungan anda tidak dicapai pada jam 4:00 PM ET tutup perdagangan secara manual.

** Nota: di atas adalah contoh perdagangan BELI. Gunakan peraturan yang sama untuk perdagangan JUAL – tetapi sebaliknya. Dalam gambar di bawah, anda boleh melihat contoh perdagangan JUAL sebenar.

Kesimpulan – Dana Perdagangan Terhad ETF

ETF perdagangan hari menyediakan peluang pelaburan yang mudah dan mempunyai kos operasi yang lebih rendah daripada kebanyakan kenderaan kewangan yang lain. Jangan memandang rendah kekuatan ETF yang dimiliki perdagangan jika anda mahu memanfaatkan turun naik intraday.

Di Pedagang Strategi Dagangan kami menumpukan pada analisis teknikal . Kami mengasihi analisis teknikal kerana ia telah bekerja untuk kami dalam banyak tahun dagangan kami, dan untuk banyak peniaga profesional lain.

Terima kasih kerana membaca!