Dengan langkah harga minggu lepas kami mengemas kini artikel ini untuk memastikan anda memanfaatkan tindakan harga ini.

Artikel hari ini adalah mengenai strategi perdagangan cryptocurrency dan bitcoin perdagangan hari. Anda mungkin telah mendengar banyak perkara tentangnya. Terdapat banyak strategi perdagangan cryptocurrency yang menjanjikan untuk menjadikan anda kaya. Pasukan kami di Pedagang Strategi Perdagangan memahami bahawa kini semua orang mahu sekeping pai. Itulah sebabnya mengapa kami telah mengumpulkan strategi dagangan Bitcoin terbaik PDF.

Kami juga mempunyai artikel strategi lengkap dengan senarai semua strategi perdagangan terbaik yang kami buat .

Sebenarnya bitcoin adalah pasaran dagangan paling hangat sekarang. Ia lebih panas daripada perdagangan saham, perdagangan minyak , perdagangan emas dan pasaran lain pada ketika ini. Sebab orang percaya ini akan terus menjadi pasaran panas kerana teknologi blockchain. Inilah yang membolehkan urus niaga berlaku tanpa pertukaran pusat. Berikut adalah strategi lain bagaimana untuk menarik garis trend dengan fraktal .

Bitcoin dagangan untuk keuntungan sebenarnya adalah strategi perdagangan cryptocurrency sejagat. Ia boleh digunakan untuk berdagang dengan mana-mana cryptocurrency 800-plus yang tersedia untuk perdagangan sehingga hari ini. Jika anda belum terbiasa dengan kriptografi, sebaiknya mulakan terlebih dahulu dengan pengenalan ringkas.

Bagaimana Memulakan Perdagangan Bitcoin:

Perkara pertama yang anda perlukan untuk memulakan trading bitcoin adalah membuka dompet bitcoin. Jika anda tidak mempunyai dompet bitcoin maka anda boleh membuka satu di dompet terbesar yang dipanggil Coinbase. Kami telah mengaturkan perjanjian khas untuk semua orang yang ingin bermula di bitcoin untuk mendapatkan $ 10 percuma di Coinbase. Dapatkan $ 10 percuma dengan membuka akaun Coinbase anda di sini.

Pedagang Bitcoin secara aktif mencari penyelesaian terbaik untuk perdagangan dan pelaburan dalam bitcoin. Kami mempunyai beberapa kaedah terbaik yang dijelaskan di sini dalam artikel ini. Kami telah mempelajari kebijaksanaan bitcoin ini melalui percubaan dan kesilapan dan kami akan menunjukkan kepada anda apa yang sedang berlaku sekarang. Kaedah yang kami ajar tidak bergantung kepada harga bitcoin. Mereka boleh digunakan sama ada bitcoin akan naik atau turun.

 

 

Perlu diingat bahawa ada kemungkinan untuk kehilangan wang. Modal anda berada dalam risiko semasa trading cryptocurrency kerana ia masih berdagang pada penghujung hari. Kami sentiasa mengesyorkan bahawa anda perdagangan demo sebelum mempertaruhkan sebarang wang langsung. Juga, baca panduan jumlah dagangan .

Strategi bitcoin ini juga boleh digunakan untuk perdagangan tunai bitcoin serta kriptografi lain. Sebenarnya, anda boleh menggunakannya sebagai panduan dagangan untuk sebarang jenis instrumen dagangan. Teknologi Blockchain merupakan langkah besar untuk mendapatkan maklumat. Banyak syarikat mula membangunkan aplikasi untuk menggunakan Blockchain untuk menyokong mereka. Ingat bahawa apabila berdagang mata wang digital, ia mungkin kelihatan seperti itu bukan mata wang sebenar. Tetapi sebenarnya sebenarnya. Ini bukan skim Ponzi. Sebelum anda membeli bitcoin, mempunyai pelan yang kukuh di tempat dan jangan memandang rendah pasaran cryptocurrency. Anda mesti melakukan analisa teknikal anda seolah-olah anda akan menjual dagangan mana-mana instrumen lain. Anda juga boleh membaca strategi perdagangan Gann Fan terbaik kami .

Pertukaran Teratas untuk Perdagangan Bitcoin & Cryptocurrencies

Salah satu sebab mengapa Bitcoin begitu popular di kalangan peniaga hari adalah terdapat banyak pertukaran Bitcoin yang berbeza yang tersedia. Mencari pertukaran Bitcoin terbaik bergantung kepada banyak faktor yang berbeza. Ini termasuk negara asal anda, kaedah pembayaran, yuran, had, keperluan kecairan, dan faktor lain yang disukai.

Berikut adalah beberapa pertukaran cryptocurrency teratas di pasaran:

  • Coinbase  adalah pertukaran crypto terbesar di dunia. Terdapat di Amerika Syarikat, Kanada, dan kebanyakan negara di Eropah. Menawarkan beberapa pilihan pembayaran.
  • Binance adalah pertukaran kedua terbesar yang menjual lebih daripada 130 mata wang yang berbeza. Mempunyai yuran transaksi yang rendah (0.1%).
  • Bitmex adalah pertukaran ketiga terbesar dan hanya menjual BTC. Besar untuk perdagangan pendek dan perdagangan margin.
  • Bittrex adalah bursa berasaskan AS yang diasaskan oleh bekas profesional keselamatan Microsoft.
  • Robinhood  adalah pertukaran baru dengan 6 juta pengguna dan mengambil  yuran perdagangan sifar.
  • OKEx adalah bursa berasaskan Hong Kong. Dagangan lebih daripada 145 mata wang kriptografi yang berbeza.
  • GDAX –  Pertukaran berasaskan Amerika Syarikat yang membolehkan pengguna untuk berdagang Bitcoin, Ether, Litecoin, dan kriptografi lain.
  • itBit  beroperasi sebagai meja perdagangan global (OTC) over-the-counter (OTC) global dan platform pertukaran Bitcoin global.
  • Coinmama – membolehkan anda membeli dan menjual dengan mudah. Menerima kad kredit dan mempunyai jangkauan global yang besar.

Apakah ini Strategi Dagangan Bitcoin Percuma?

Suatu cryptocurrency benar-benar tidak berbeza daripada wang yang anda miliki di dompet anda. Mereka tidak mempunyai nilai intrinsik. Dan cryptocurrency hanyalah bit data manakala wang sebenar hanya sekeping kertas.

 

 

Tidak seperti wang fiat, Bitcoins dan kriptografi lain tidak mempunyai bank pusat yang mengawalnya. Ini bermakna bahawa cryptocurrency boleh dihantar terus dari pengguna kepada pengguna tanpa sebarang kad kredit atau bank yang bertindak sebagai perantara. Kelebihan utama kriptografi adalah bahawa anda tidak dapat mencetaknya seperti bank pusat untuk membuat wang fiat.

Apabila anda mencetak banyak wang, inflasi meningkat sehingga nilai mata wang turun. Terdapat sejumlah Bitcoin yang terhad. Ini berlaku untuk sebahagian besar mata wang kriptografi yang lain. Sisi penawaran tidak dapat meningkatkan yang membuat Bitcoin kurang terdedah kepada terjejas oleh inflasi.

Sekarang, mari maju ke depan dan lihat bagaimana kita boleh mendapat keuntungan dari mania cryptocurrency. Kami akan menggunakan strategi dagangan Bitcoin terbaik kami. Kami juga mempunyai latihan untuk strategi perdagangan jangka pendek yang terbaik.

 

 

Bagaimana Hari Perdagangan Bitcoin

Walaupun pedagang jangka panjang memilih untuk memegang jawatan bitcoin mereka untuk tempoh masa yang panjang, peniaga hari telah mendapati bahawa Bitcoin adalah lumayan untuk banyak sebab:

 • Dagangan Crypto lebih tidak menentu daripada perdagangan saham.
 • Bitcoin didagangkan 24 jam sehari 7 hari seminggu.
 • Bitcoin membolehkan dagangan besar dengan overhead yang rendah.
 • Bitcoin adalah bentuk cryptocurrency yang paling cair.
 • Peluang perdagangan pelbagai muncul dalam tempoh 24 jam.

Oleh kerana Bitcoin lebih tidak menentu daripada aset yang boleh diperdagangkan, akan terdapat banyak peluang perdagangan yang menguntungkan yang berlaku setiap hari. Seperti mata wang biasa, menggunakan penunjuk teknikal akan memudahkan untuk memberitahu apabila kenaikan harga mungkin berlaku. Volum, kekuatan relatif, pengayun, dan purata bergerak semuanya boleh digunakan untuk dagangan hari Bitcoin.

Adalah penting untuk memberi perhatian kepada penunjuk teknikal dan mengembangkan trend. Dalam langkah seterusnya, kami akan bercakap tentang perdagangan OBV dan bagaimana untuk memulakan membeli dan menjual kriptografi.

Strategi Dagangan Bitcoin Terbaik – 5 Langkah Mudah Keuntungan

Ini adalah strategi perdagangan cryptocurrency yang boleh digunakan untuk perdagangan semua kripto mata wang penting. Sebenarnya, ini adalah strategi perdagangan Ethereum seperti strategi dagangan Bitcoin. Jika anda tidak tahu Ethereum adalah cryptocurrency paling popular kedua (lihat gambar di bawah).

Strategi dagangan Bitcoin terbaik adalah strategi tindakan harga 85% dan strategi perdagangan cryptocurrency 15% yang menggunakan penunjuk.

Sekarang …

Sebelum kita bergerak ke hadapan, kita mesti menentukan penunjuk teknikal misterius. Anda perlu ini untuk strategi perdagangan Bitcoin terbaik dan cara menggunakannya:

Satu-satunya penunjuk yang anda perlukan ialah:

Pada Imbangan Imbangan (OBV): Ini adalah salah satu petunjuk terbaik untuk bitcoin dagangan harian. Ia digunakan pada dasarnya menganalisis jumlah aliran wang dalam suatu instrumen. OVB menggunakan kombinasi jumlah dan aktiviti harga. Ini memberitahu anda jumlah wang masuk dan keluar dari pasaran.

Petunjuk OBV

Penunjuk OBV boleh didapati di kebanyakan platform dagangan seperti Tradingview dan MT4. Cara membaca maklumat dari penunjuk OBV agak mudah. Di sini anda boleh belajar bagaimana untuk keuntungan dari perdagangan .

 

 

Secara teori, jika Bitcoin didagangkan dan pada masa yang sama OBV didagangkan, ini merupakan petunjuk bahawa orang ramai menjual ke perhimpunan ini. Langkah ke arah menaik tidak akan berterusan. Begitu juga sebaliknya jika Bitcoin didagangkan dan pada masa yang sama OBV didagangkan.

Apa yang ingin kita lihat ialah OBV bergerak ke arah yang sama dengan harga Bitcoin. Kemudian, anda akan belajar bagaimana untuk menggunakan maklumat ini bersama-sama dengan strategi perdagangan cryptocurrency.

Tiada penunjuk teknikal adalah 100% berkesan setiap kali. Dalam hal ini, pasukan kami di Pedagang Strategi Perdagangan menggunakan penunjuk OBV dengan bukti sokongan lain untuk mengekalkan perdagangan kami dan mendapat lebih banyak pengesahan. Langkah seterusnya datang dari strategi perdagangan Ethereum yang akan digunakan untuk mengenal pasti dagangan Bitcoin.

Sekarang, sebelum kita pergi lagi, kami sentiasa mengesyorkan mengambil sekeping kertas dan pen dan perhatikan peraturan strategi perdagangan Bitcoin terbaik.

Mari kita mulakan … ..
Strategi Perdagangan Bitcoin Terbaik –

(Peraturan untuk Perdagangan Beli)

Langkah # 1: Overlay carta Bitcoin dengan carta Ethereum dan penunjuk OVB.

Persediaan carta anda pada asasnya mempunyai 3 tingkap. Satu untuk carta Bitcoin dan yang kedua untuk carta Ethereum. Akhir sekali, buat satu tetingkap untuk penunjuk OVB.

Sekiranya anda mengikut garis panduan strategi perdagangan cryptocurrency kami, carta anda harus sama seperti dalam angka di atas. Buat masa ini, semua haruslah baik, jadi sudah waktunya untuk bergerak maju ke langkah seterusnya strategi perdagangan Bitcoin terbaik kami.

Langkah # 2: Mencari Perbezaan Wang Pintar antara harga Bitcoin dan harga Ethereum.

Apa yang kita maksudkan dengan ini?

Ringkasnya, kita akan melihat perbezaan harga antara harga Bitcoin dan Ethereum. Divergensi wang pintar berlaku apabila satu cryptocurrency gagal mengesahkan tindakan cryptocurrency yang lain.

Contohnya, jika harga Ethereum memecah ke atas rintangan yang penting atau swing tinggi dan Bitcoin gagal untuk melakukan perkara yang sama, kami mempunyai perbezaan wang pintar. Ini bermakna bahawa salah satu daripada dua kriptoran mata ini adalah “berbohong.” Inilah sebab utama mengapa kami menggunakan strategi perdagangan cryptocurrency ini. Dan strategi perdagangan Ethereum juga.

Jika anda masih bergelut untuk mengenal pasti sokongan dan rintangan yang kami terima, baca panduan kami mengenai topik ini di sini: Zon Sokongan dan Rintangan – Jalan ke Perdagangan Berjaya .

Dalam angka di atas, kita dapat melihat bahawa harga Bitcoin gagal menembus rintangan ketika harga Ethereum pecah di atas dan membuat tinggi baru. Ini adalah tanda pertama bahawa strategi perdagangan Bitcoin terbaik akan menandakan perdagangan.

Sebab mengapa konsep pemisahan duit pintar berfungsi adalah kerana pasaran cryptocurrency secara keseluruhannya harus bergerak ke arah yang sama apabila kita berada dalam trend. Prinsip yang sama telah berlaku untuk semua kelas aset utama yang lain selama beberapa dekad. Memang benar untuk strategi perdagangan cryptocurrency juga.

Sebelum membeli, kami memerlukan pengesahan daripada penunjuk OBV. Ini membawa kami ke langkah seterusnya strategi perdagangan Bitcoin terbaik.

 

 

Langkah # 3: Cari OVB untuk meningkatkan trend arah.

Jika Bitcoin tertinggal di belakang harga Ethereum, bermakna bahawa Bitcoin lambat laun harus mengikuti Ethereum dan menembusi rintangan.

Tetapi, bagaimana kita tahu itu?

Ringkasnya, OBV adalah penunjuk teknikal yang luar biasa. Ia boleh menunjukkan kepada kita jika wang sebenar benar-benar membeli Bitcoin atau jika mereka menjual. Apa yang kita mahu lihat ketika Bitcoin gagal untuk menembus tahap rintangan atau tinggi ayunan, dan Ethereum sudah patah, adalah untuk OBV untuk meningkatkan ke arah trend. Kami juga mahu ia bergerak melebihi tahap ketika Bitcoin diperdagangkan sebelum ini pada tahap rintangan ini (lihat gambar di bawah). Inilah cara untuk mengenali ayunan yang betul untuk meningkatkan keuntungan anda.

Kini, semua yang masih kami lakukan adalah untuk meletakkan pesanan had pembelian kami, yang membawa kami ke langkah seterusnya strategi perdagangan Bitcoin terbaik.

Langkah # 4: Letakkan Pesanan Batas Beli pada tahap rintangan dalam cubaan untuk menangkap pelarian yang mungkin.

Setelah penunjuk OBV memberi kita isyarat hijau, semua yang perlu kita lakukan adalah untuk membuat pesanan had beli. Letakkan pesanan pada tahap rintangan dengan jangkaan pelarian yang mungkin.

Tidak menghairankan untuk melihat perdagangan ini mencetuskan dan untuk harga Bitcoin untuk memecah lebih tinggi daripada yang diharapkan. Lagipun, kami memberitahu anda OBV adalah petunjuk yang menakjubkan.

Kini, semua yang kita perlukan untuk menentukan adalah tempat untuk meletakkan perlindungan stop loss kami dan kapan untuk mengambil keuntungan untuk strategi perdagangan Bitcoin terbaik.

Langkah # 5: Letakkan SL anda di bawah lilin pelarian dan ambil keuntungan sebaik sahaja OBV mencapai 105,000.

Meletakkan stop loss di bawah lilin pelayaran adalah cara pintar untuk berdagang. Kami telah menulis lebih lanjut mengenai sebab-sebab untuk menyembunyikan SL anda di atas / di bawah lilin pelarian dalam artikel terbaru kami di sini: Strategi Perdagangan Breakout Digunakan oleh Peniaga Profesional.

Ketika datang untuk mengambil keuntungan kita, biasanya bacaan OBV di atas 105,000 adalah bacaan melampau yang menandakan sekurang-kurangnya jeda dalam tren. Di sinilah kita mahu mengambil keuntungan.

Nota ** Di atas adalah contoh perdagangan beli … Gunakan peraturan yang sama – tetapi sebaliknya – untuk perdagangan menjual. Dalam gambar di bawah, anda boleh melihat contoh perdagangan JUAL sebenar, menggunakan strategi perdagangan Bitcoin terbaik.

Cara Meningkatkan Strategi Dagangan Hari Bitcoin ini

Walaupun perdagangan hari bitcoin mempunyai beberapa risiko, terdapat banyak cara risiko ini dapat dikurangkan. Berikut adalah beberapa cara terbaik untuk meningkatkan strategi dagangan Bitcoin anda.

Ingat untuk:

 • Diversifikasi perdagangan anda. Menggabungkan Bitcoin, Ripple, Litecoin, Ethereum, dan kriptografi lain akan membantu mengurangkan risiko harian yang berkaitan dengan duit syiling tertentu.
 • Kurangkan kos perdagangan.  Membuka pelbagai jawatan setiap hari memberi kesan kepada ROI harian anda. Untuk meminimumkan kos perdagangan, pilih pertukaran yang boleh dipercayai yang mempunyai yuran yang rendah.
 • Tonton masa dagangan. Merancang masa dagangan yang serasi dengan jadual anda. Bitcoin berdagang 24 jam sehari. Ia berbeza dari 9-5 NYSE.
 • Ikuti Berita Bitcoin. Perhatikan cerita berita cryptocurrency untuk terus mendahului pasaran. Sediakan tanda amaran dan jenis pemberitahuan lain.
 • Gunakan analisis teknikal Gunakan petunjuk teknikal yang kuat seperti OBV. Ini akan membantu anda menjustifikasikan setiap dagangan anda.
 • Gunakan stop loss. Tetapkan pesanan berhenti-kerugian pada setiap perdagangan. Mulakan dengan nisbah kerugian keuntungan sebanyak 2: 1.