Semua peniaga Forex berusaha untuk membina strategi mereka sendiri yang menguntungkan. Nah, hari ini adalah hari bertuah anda! Kami bersedia untuk berkongsi strategi ADX terbaik dengan anda, yang dibina oleh peniaga profesional. Pasukan kami di Pedagang Strategi Perdagangan yakin bahawa cara paling mudah untuk menjadi peniaga yang menguntungkan adalah meniru tingkah laku pedagang profesional.

Kami telah banyak bercakap tentang strategi perdagangan trend. Anda boleh mendapatkan banyak bukti di sini: MACD Trend Strategi Mengikuti – Mudah untuk belajar Strategi Perdagangan , di sini: Bagaimana Keuntungan dari Pullbacks Dagangan dan di sini: Swing Trading Strategies yang Bekerja .

Walau bagaimanapun, kami tidak meliputi cara mengukur kekuatan trend dalam sebarang tempoh masa yang mungkin. Anda hanya boleh mengukur kekuatan trend dengan menggunakan penunjuk dagangan khas. Sebagai contoh, ADX, yang adalah singkatan A T ahunan D irectional Saya Ndex.

Mengesan langkah arah yang kuat adalah kemahiran yang paling penting untuk semua pedagang. Tidak peduli apa jenis peniaga anda, selepas anda memasuki posisi anda memerlukan langkah arah yang kuat. Untuk membuat keuntungan, langkah itu mesti berada dalam arah perdagangan anda.

 

 

Peraturan perdagangan indikator ADX dapat membantu anda mencapai matlamat kewangan anda.

Sebelum bergerak ke hadapan, kita mesti menentukan penunjuk teknikal mana yang kita perlukan untuk strategi ADX yang terbaik. Kami akan menentukan peraturan perdagangan indikator ADX. Juga, baca rahsia tersembunyi bergerak purata , untuk maklumat lanjut.

Petunjuk ADX untuk Hadapan

Prinsip Indeks Arah Rata-rata boleh digunakan untuk hampir semua aset yang boleh didagangkan termasuk stok, dana dagangan pertukaran, dana bersama, dan kontrak niaga hadapan. ADX telah menjadi sangat berguna di pasaran niaga hadapan kerana banyak sebab:

  • Dengan rangkaian standard 14 bar, ADX menawarkan “gambaran yang lebih besar” daripada petunjuk teknikal yang lain.
  • ADX adalah masa yang diselaraskan, yang bermaksud bahawa data paling terkini diberikan berat luar biasa.
  • ADX membantu anda mengenal pasti kekuatan trend, yang akan berguna untuk mana-mana kontrak yang dilaksanakan dalam masa terdekat.
  • ADX menjadikannya sangat mudah untuk membandingkan kontrak niaga hadapan yang saling eksklusif sekaligus.

Pedagang niaga hadapan menikmati menggunakan ADX sebagai metrik kerana ia menawarkan perpaduan sempurna data masa lalu dan masa kini dan ramalan masa depan. Berjaya membeli kontrak niaga hadapan memerlukan anda untuk mengenal pasti kontrak potensial yang salah di dalam status quo. Menggunakan bacaan ADX biasa untuk kontrak masa depan menjadikan ini mungkin.

Menggunakan bacaan ADX untuk indeks utama (seperti DJIA, S & P 500, dan lain-lain) juga boleh membantu anda mengenal pasti sama ada pasaran umum mengalami keadaan menurun atau menaik.

Peraturan Perdagangan Petunjuk ADX

Sebelum masuk ke dalam peraturan perdagangan indikator ADX, mari tentukan apa penunjuk ADX dan bagaimana anda boleh mendapat keuntungan daripadanya.

Penunjuk ADX hanya mengukur kekuatan trend dan sama ada kita berada dalam tempoh perdagangan atau bukan perdagangan. Dengan kata lain, ADX adalah penunjuk kekuatan trend. Kaedah analisis teknikal ini digunakan untuk mengenal pasti kemunculan aliran menurun yang kuat dan membeli isyarat.

Kita perlu berhati-hati tentang bagaimana kita membaca dan mentafsir penunjuk ADX. Ia bukan penunjuk bullish dan penurunan harga. Purata bergerak ADX hanya mengukur kekuatan trend.

Jadi, jika harga akan UP , dan penunjuk ADX yang juga akan UP , maka kita mempunyai kes untuk kes bullish yang kuat.

Perkara yang sama adalah benar jika harga akan DOWN dan penunjuk ADX yang sedang berlaku UP . Kemudian kita mempunyai kes untuk kes penurunan harga yang kuat.

 

 

Peraturan perdagangan indikator ADX yang pertama mengatakan, bacaan di bawah 25 menandakan tempoh tidak perdagangan atau pasaran yang hampir sama. Peraturan perdagangan penunjuk ADX kedua mengatakan, apabila ADX berada di atas 25 adalah mencukupi untuk menandakan kehadiran trend aliran harga / kenaikan harga yang kuat.

Melangkah ke hadapan, perlu diingat bahawa penunjuk ADX tidak memberi anda informasi tentang arah pasar. Ia hanya memberi anda maklumat mengenai kekuatan trend.

Tetapan penunjuk ADX

Indikator ADX menggunakan purata bergerak yang melicinkan dalam pengiraannya. Kami mengetahui bahawa tetapan penunjuk ADX yang terbaik untuk digunakan ialah 14 tempoh. Dengan tetapan penunjuk ADX kami, anda akan mempunyai isyarat yang lebih tepat dan ia akan membantu anda mendapatkan perdagangan lebih awal.

Penunjuk ADX berfungsi dengan baik apabila digunakan bersama dengan penunjuk teknikal yang lain .

Strategi ADX yang terbaik juga menggabungkan indikator RSI untuk masa pasaran. Penunjuk ADX hanya dapat membantu kita untuk mengukur intensiti trend. Kita perlu penunjuk RSI untuk isyarat kemasukan.

RSI menggunakan tetapan 20 tempoh, yang sama dengan tetapan penunjuk ADX.

Akhir sekali, persediaan carta anda harus mempunyai di bawah kedua-dua penunjuk ADX dan RSI. Ia sepatutnya sama dengan angka di bawah.

Kini, mari lihat bagaimana anda boleh berdagang dengan strategi ADX yang terbaik. Anda akan belajar bagaimana membuat keuntungan dengan menggunakan peraturan perdagangan indikator ADX.

Strategi ADX Terbaik

Peraturan dagangan indikator ADX akan memastikan bahawa anda hanya berdagang apabila terdapat trend yang kuat pada carta 5-minit atau carta harian. Dalam hal ini, strategi ADX yang terbaik adalah strategi sejagat yang melakukan perkara yang sama, tanpa mengira tempoh masa yang digunakan.

Melangkah ke hadapan, kami akan mencari peluang jualan.

 

 

Langkah # 1: Tunggu penunjuk ADX untuk menunjukkan bacaan di atas 25.

Sebelum kita melihat apakah pasaran naik atau turun, kita harus terlebih dahulu menunggu penunjuk ADX untuk menunjukkan bacaan di atas 25. Berdasarkan kepada peraturan perdagangan indikator ADX, bacaan di atas 25 menandakan trend yang kuat dan kemungkinan trend berkembang.

Kita semua tahu bahawa trend itu adalah kawan kita, tetapi tanpa kekuatan sebenar di sebalik trend, trend baru yang terbentuk dapat dengan cepat memudar.

Untuk mengukur arah trend, kita juga perlu melihat tindakan harga sebenar. Ini membawa kami ke langkah seterusnya strategi ADX yang terbaik.

Langkah # 2: Gunakan 50 candlesticks terakhir untuk menentukan trend. Untuk menjual isyarat, cari harga untuk membangunkan trend menurun.

Tidak kira kerangka waktu anda, kami memerlukan cara praktikal untuk menentukan arah trend.

Dengan menggunakan saiz sampel 50 candlesticks untuk menentukan trend yang kita pastikan bahawa kita berdagang pada saat sekarang. Kami suka menyimpan perkara-perkara yang mudah, jadi jika harga menuju ke bawah pada lilin 50 terakhir kami berada dalam trend menurun.

Sekarang, sudah tiba masanya untuk memberi tumpuan kepada pemangkin yang akan mencetuskan isyarat jual kami untuk strategi ADX yang terbaik.

Langkah # 3: Jual apabila penunjuk RSI pecah dan tunjukkan bacaan di bawah 30.

Untuk isyarat masuk kami, kami akan menggunakan penunjuk RSI yang menggunakan tetapan yang sama seperti tetapan penunjuk ADX. Biasanya bacaan RSI di bawah 30 menunjukkan pasaran terlebih jual dan zon pembalikan. Walau bagaimanapun, perdagangan pintar bermaksud melihat apa yang dikatakan oleh buku teks.

Dalam trend yang kuat seperti yang ditakrifkan oleh penunjuk ADX itu tepat apa yang kita mahu lihat. Kami mahu lebih ramai penjual masuk ke pasaran.

Oleh itu, kami ingin menjual apabila penunjuk RSI memecah dan menunjukkan bacaan di bawah 30.

Perkara penting berikutnya yang perlu kita tentukan adalah meletakkan tempat berhenti pelindung anda.

Lihat di bawah…

 

 

Langkah # 4: Stop Stop Perlindungan harus diletakkan pada tinggi ADX terakhir.

Untuk menentukan lokasi berhenti-henti untuk strategi ADX yang terbaik, mula-mula mengenal pasti titik di mana ADX membuat yang terakhir tinggi sebelum kemasukan kami. Kedua, cari tinggi yang sama pada carta harga dari tinggi ADX dan di sana anda mempunyai tahap SL anda.

Last but not least strategi ADX yang terbaik juga memerlukan tempat di mana kita perlu mengambil keuntungan, yang membawa kita ke langkah terakhir strategi unik ini.

Langkah # 5: Ambil Keuntungan apabila penunjuk ADX berbalik di bawah 25.

Strategi ADX yang terbaik bertujuan hanya menangkap keuntungan yang dihasilkan dari kehadiran trend yang kuat. Apabila prospek trend yang kuat menghilangkan diri kita akan mengambil keuntungan dan menunggu peluang perdagangan yang lain.

Untuk mencapai matlamat ini, kami mengambil keuntungan sebaik sahaja penunjuk ADX berbalik di bawah 25.

Pembacaan ADX di bawah 25 mencadangkan trend semasa berlarutan.

Nota ** Di atas adalah contoh perdagangan MENJUAL menggunakan peraturan perdagangan indikator ADX. Gunakan peraturan yang sama tetapi sebaliknya, untuk perdagangan BELI. Dalam gambar di bawah anda boleh melihat contoh perdagangan BELI sebenar.

Tengoklah:

Kesimpulan – Penunjuk ADX

Strategi ADX yang terbaik memberikan kita maklumat yang sangat berguna kerana banyak masa, kita sebagai peniaga tidak mahu masuk ke sesuatu yang bergerak di mana-mana dan tidak berkembang dengan cara yang kuat. Dengan menggunakan peraturan perdagangan indikator ADX seseorang boleh mengambil kesempatan daripada kekuatan trend dan wang tunai dengan keuntungan yang cepat. Intinya adalah bahawa keuntungan terbaik datang daripada menangkap trend yang kuat dan strategi ADX yang terbaik dapat membantu anda mencapai matlamat dagangan anda.

Anda juga boleh membaca mengenai Kuis Profil Pedagang.

Strategi ADX yang terbaik adalah sama dengan Strategi Perdagangan Momentum Terbaik untuk Keuntungan Pantas kerana kedua-dua strategi berusaha untuk mengambil kesempatan daripada kekuatan trend.

Terima kasih kerana membaca!