Memandangkan pasaran pilihan binari telah berkembang, begitu juga permintaan dan keperluan pedagang. Pelanggan yang berpengalaman meminta pilihan yang serupa dengan pilihan biner Rise / Fall tradisional , tetapi membenarkan perdagangan pada volum dan volatiliti pasaran. Broker juga berminat untuk menawarkan produk yang boleh didagangkan di pasaran yang rata dan tidak menentu.

Dari sini pilihan ” Touch / No Touch ” dilahirkan, yang membolehkan dagangan risiko terhad pada volum dan volum.

Pilihan Sentuh Dijelaskan

Unsur ‘binari’ pilihan One Touch tetap, seperti juga risiko terhad. Untuk pilihan “Sentuh” untuk menyelesaikan wang; nilai aset mesti menyentuh, atau melampaui, tahap penghalang (atau ‘sasaran’) sekurang-kurangnya sekali sebelum tamat pilihan .

Opsyen “Tidak Sentuh” mewakili sebaliknya – nilai aset tidak akan menyentuh tahap penghalang (atau ‘sasaran’) pada bila-bila masa sebelum tamat tempoh .

Dalam kebanyakan kes, tahap penghalang ditetapkan oleh broker. Pada broker tertentu, peniaga boleh menetapkan penghalang. Ia mungkin lebih tinggi daripada nilai aset semasa, atau ia mungkin lebih rendah. Jarak antara nilai aset semasa dan harga sasaran umumnya akan menentukan struktur pembayaran. Imej-imej ini mewakili Touch dan No Touch yang berjaya ;

Satu perbezaan yang signifikan dengan pilihan Touch, ialah ia boleh menyelesaikan “dalam wang”, sebelum masa tamat. Jika sasaran Sentuh dipenuhi, pilihan itu akan dibayar dengan segera, tanpa mengira apa yang berlaku kepada nilai aset selepas itu.
 

 
Perbezaan broker

Pedagang yang ingin menggunakan pilihan Touch perlu memberi perhatian khusus kepada pilihan pedagang mereka. Pertama, sesetengah broker tidak menawarkannya sama sekali.

Pilihan sentuhan pada broker tertentu tidak begitu fleksibel. Tahap sasaran juga tidak. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa broker yang menawarkan banyak kelonggaran. Di sini, para peniaga boleh menetapkan tahap sasaran mereka sendiri (pembayaran disesuaikan sesuai).

Ini menawarkan peluang hebat untuk menggunakan teknik dagangan lanjutan. Menetapkan pilihan Touch pada pelbagai selang untuk mengawal risiko dan pulangan boleh memastikan kelebihan dagangan. Peniaga juga boleh menetapkan sasaran di atas dan di bawah nilai semasa, mewujudkan pilihan “terowong”.

Bila hendak menggunakan pilihan Sentuh

Peniaga lanjutan akan dapat menggunakan pilihan One Touch berjaya sepanjang hari dagangan mereka, yang lain mungkin pakar. Sebagai contoh, volumil dan volatiliti pasaran mungkin dijangka berubah dengan ketara selepas pembebasan data atau peristiwa tertentu.

Begitu juga pasaran boleh berjalan rata untuk tempoh yang berjalan sehingga pengumuman – dan menjadi tidak menentu selepas. Jika seorang pedagang merasakan bahawa jumlah dagangan akan sangat rendah, atau terutamanya tinggi, maka pilihan Sentuhan membolehkan mereka mengambil kedudukan pada pandangan itu.

Top 5 Broker: