Tertanya-tanya bagaimana untuk menjual saham sen? Saham Penny adalah pilihan yang hebat untuk peniaga yang ingin memulakan pelaburan dengan hanya $ 100. Populariti perdagangan saham sen telah melonjak kerana saham sen adalah “direka” untuk pelabur yang mempunyai modal permulaan yang kecil. Dalam panduan langkah demi langkah ini, anda akan belajar bagaimana untuk berdagang saham penny untuk pemula.

Jika ini adalah kali pertama anda di laman web kami, pasukan kami di Pedagang Strategi Perdagangan mengalu-alukan anda. Pastikan anda menekan butang langganan, jadi anda mendapat Strategi Dagangan Percuma anda setiap minggu terus ke dalam kotak e-mel anda.

Jordan Belfort, yang juga dikenali sebagai “Wolf of Wall Street,” adalah seorang broker saham yang membuat namanya berurusan dengan dagangan saham sen, yang menjadikannya berjuta-juta keuntungan. Sekarang, namanya mempunyai konotasi negatif kerana pada tahun 1999, dia telah disabitkan dengan memanipulasi pasaran saham dan menjalankan bilik dandang saham sen.

Kami tidak di sini untuk mempromosikan penipuan stok penny, kami hanya ingin menunjukkan kepada anda apa yang boleh dicapai jika anda mengikuti stok penny kami untuk panduan pemula.

Sebelum anda membebaskan mana-mana wang yang anda hasilkan, mari kita pelajari saham stok dan bagaimana anda boleh membelinya. Menjelang akhir panduan ini, anda akan mengetahui tip, kaedah dan strategi dagangan yang tepat untuk berjaya menerbitkan saham sen.

Apakah Stok Penny?

Apakah stok penny? Menurut Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC), saham sen adalah saham dalam syarikat yang berdagang di bawah $ 5 lima dolar . Pada masa lalu, hanya saham di bawah $ 1 dianggap sebagai saham sen. Saham penny juga dirujuk sebagai “saham lembaran merah jambu.”

Biasanya, syarikat saham penny beroperasi di luar bursa utama seperti NYSE atau NASDAQ. Mereka didagangkan di kaunter . Walau bagaimanapun, jika harga stok sen secara konsisten antara $ 1 dan $ 5 dolar sesaham, ia boleh disenaraikan di NYSE.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai pasaran OTC, sila lawati Trade Over Counter Counter – Bagaimana Perdagangan Ikan Paus .

Ciri kedua stok sen adalah bahawa mereka mempunyai topi pasaran kecil. Saham sen murah ini umumnya mempunyai cap pasaran kurang dari $ 300 juta atau $ 50 juta.

Risiko dan Manfaat Saham Penny Dagangan

Terdapat banyak faedah daripada saham penny perdagangan. Kerana saham ini berharga kurang daripada $ 5, terdapat risiko yang terhad. Yang paling anda boleh kalah adalah $ 5. Dengan memilih saham yang betul, bagaimanapun, anda mempunyai akses kepada terbalik tanpa had. Walaupun mereka jarang berlaku, contoh saham meningkat daripada $ 1 hingga $ 100 dalam tempoh sebulan tidak ketara.

Pergerakan harga saham Penny juga biasanya lebih mudah berubah daripada stok biasa. Untuk peniaga hari ini, ini bermakna terdapat banyak peluang untuk keuntungan dalam tempoh dagangan tertentu. Walaupun saham hanya bergerak dari $ 0.20 hingga $ 0.30, ini masih merupakan peningkatan 50% dalam nilai.

Manfaat lain dari saham penny dagangan ialah, tidak seperti saham yang disenaraikan di S & P 500, stok penny berkait rapat dengan pasaran secara keseluruhan. Walaupun seluruh ekonomi sedang mengalami kemelesetan, masih terdapat banyak saham sen yang semakin meningkat.

Terdapat kekurangan untuk menjual saham sen. Banyak syarikat-syarikat ini mempunyai nilai yang sangat kecil (atau negatif), itulah sebabnya harga mereka sangat rendah untuk dimulakan. Majoriti saham sen akan kekal sebagai saham sen. Selain itu, kerana mereka sering didagangkan di kaunter dan dengan pengawasan yang sedikit, stok ini merupakan sasaran utama untuk pam dan membuang sampah atau skim perdagangan insider. Walau bagaimanapun, apabila diuruskan dengan betul, stok penny berdagang masih boleh menguntungkan.

Mari kita menyelam bagaimana mencari saham sen menggunakan strategi pintar ini mudah.

 

 

Bagaimana saya boleh Cari Saham Penny?

Untuk mencari stok sen, anda perlu menggunakan pengimbas saham sen. Pengimbas akan membantu anda menemui stok penny panas yang tersembunyi dari perhatian orang ramai.

Screener saham Finviz.com adalah screener saham penny percuma kegemaran kami. Ini adalah cara paling mudah untuk mencari stok sen.

Penerbit saham penny yang baik akan membolehkan anda mengimbas saham di bawah $ 5 atau untuk stok di bawah $ 1 menggunakan parameter yang disesuaikan. Anda boleh menemui saham penny terbaik untuk membeli untuk 2019 yang memenuhi parameter dan penapis tertentu anda. Jika anda baru mula belajar bagaimana untuk menjual stok sen, jangan takut bermain dengan alat skrin stok dalam talian yang menguji penapis yang berbeza. Ini boleh membawa kepada senarai saham penny yang kuat untuk membeli.

Sekiranya anda kurang bijak, cobalah untuk mengimbas stok penny yang paling aktif di pasaran premarket. Ini akan memberi anda senarai untuk saham dagangan harian.

Ingat – Kekurangan penyelidikan boleh membawa anda melabur di beberapa penipuan pam-dan-terburuk. Belajar bagaimana untuk menghasilkan wang dari dagangan saham sen turun untuk meletakkan pada masa dan usaha. Tidak ada formula rahsia untuk mencari stok sebelum pre-spike. Tetapi, belajar bagaimana mencari saham sen yang betul pasti dapat meningkatkan peluang anda untuk berjaya.

Sekarang bahawa anda telah belajar bagaimana mencari stok sen yang paling hangat, persoalan besar yang seterusnya ialah membeli stok sen.

Lihat di bawah:

Di mana Beli Stok Penny?

Sebahagian besar saham tersenarai disenaraikan di papan buletin OTCBB (over-the-counter), namun, sebahagian daripada mereka juga boleh didapati di bursa saham biasa. Peniaga-peniaga profesional di Wall Street merujuk kepada saham-saham penny sebagai stok over-the-counter.

Terdapat lebih daripada 10,000 sekuriti yang disenaraikan di OTCBB. Pelabur boleh berdagang dan mengakses saham lembaran merah jambu melalui broker saham dalam talian.

Oleh kerana stok OTC sangat tidak menentu dan tidak cair, kami mencadangkan hanya untuk melabur dalam saham sen yang disenaraikan di NYSE dan NASDAQ.

Jadi, bagaimana anda membeli stok penny ?

Lihat di bawah:

Cara Membeli Saham Penny?

Cara terbaik untuk membeli saham penny ialah melalui broker saham yang dikawal selia. Broker akan mendapatkan anda akses ke pasaran dengan memanfaatkan, jadi anda boleh mula berdagang dengan cepat. Selain menggunakan broker, belajar bagaimana membeli stok sen memerlukan dua lagi perkara:

 • Wang untuk membeli saham sen.
 • Strategi dagangan saham sesen untuk membantu anda memilih saham penny terbaik.

Cobalah untuk mengelakkan membeli saham sen langsung dari para peniaga yang memanggil anda untuk mempromosikan peluang pelaburan anda. Cuba penyelidikan broker saham komisen rendah yang menawarkan stok OTC dan saham sen yang disenaraikan di NYSE atau NASDAQ. Anda akan ingin mempunyai pelbagai pilihan, jadi anda boleh mencari saham terbaik.

Berikut adalah broker teratas yang kami cadangkan:

 • Pelaburan Fidelity – $ 4.95 setiap perdagangan
 • Charles Schwab  – $ 4.95 setiap perdagangan
 • eOption – $ 3.00 setiap perdagangan
 • TD Ameritrade  – $ 6.95 setiap perdagangan
 • Broker Interaktif – $ .005 setiap perdagangan
 • TradeStation  – $ 5 setiap dagangan

 

 

Apakah Perbezaan Antara Saham OTC dan NYSE / NASDAQ Penny?

Saham penny terdapat dalam dua bentuk berbeza, stok kunci merah jambu dan stok penny pertukaran. Saham “Pink Sheet” diterbitkan di kaunter. Saham “Bursa” sen masih berharga di bawah $ 5 tetapi dipaparkan di bursa utama seperti NYSE atau NASDAQ. Blockbuster adalah contoh utama stok pertukaran yang akhirnya mencapai status “stok saham”.

Biasanya, apabila orang merujuk kepada saham sen, mereka mungkin merujuk kepada saham yang didagangkan di kaunter. Stok ini biasanya mempunyai topi pasaran yang sangat kecil dan pasaran itu sendiri sangat dikawal. Walaupun saham lembaran merah jambu yang betul boleh menghasilkan pulangan yang menguntungkan, mereka biasanya dianggap lebih berisiko daripada yang tersenarai di bursa utama.

Sekarang bahawa anda tahu tentang dua jenis saham sen yang berbeza, langkah seterusnya adalah belajar bagaimana untuk berdagang.

Cara Menjana Saham Penny?

Pernah tertanya-tanya bagaimana untuk menjual stok sen?

Sesiapa sahaja boleh mempelajari tali bagaimana untuk menjual stok sen secara percuma. Tiada rahsia tersembunyi kerana permainan di Wall Street tidak pernah berubah. Saham penny dicirikan oleh ketidaktentuan yang besar. Mereka boleh pergi dari beberapa sen sesaham sehingga beberapa dolar sangat cepat.

 

 

Anda boleh membuat banyak wang dari turun naik, tetapi anda juga boleh kehilangan banyak wang.

Kebanyakan orang yang berdagang dengan saham sen cenderung kehilangan wang kerana mereka berdagang secara tidak betul atau menggunakan strategi dagangan saham sen yang tidak sesuai untuk jenis perdagangan mereka. Itulah yang menjadikan saham penny berisiko tinggi, pelaburan pulangan tinggi.

Pada penghujung hari, anda perlu ingat bahawa 85% peniaga aktif kehilangan wang dagangan pasaran saham.

Walau bagaimanapun, jika anda belajar bagaimana untuk menjual stok sen dengan cara yang betul, anda boleh melonggarkan kemungkinan yang disukai anda dan menjadi sebahagian daripada 15% peniaga aktif yang saham dagangan hari yang menguntungkan .

Apa yang anda perlu lakukan ialah belajar bagaimana untuk membeli saham penny dan mencari pemenang yang berpotensi sebelum mereka melonjak.

Terdapat hanya segelintir saham panas yang membuat langkah besar setiap hari. Tidak semua stok di bawah $ 5 adalah saham panas. Caranya adalah untuk mengetahui saham-saham penny untuk membeli pra-lonjakan. Kami telah membangunkan strategi dagangan saham sen yang menggunakan beberapa peraturan perdagangan yang kami dapati 20 tahun yang lalu.

Jika anda ingin menjadi peniaga saham penny yang lebih baik, cobalah belajar bagaimana untuk menjual stok sen menggunakan metodologi kami.

Strategi Perdagangan Saham Penny Terbaik

Strategi dagangan saham penny terbaik dipecahkan kepada tiga langkah, mengimbas, mencari dan menarik. Matlamatnya adalah untuk mengenal pasti apabila stok sen sepasang. Ini sangat penting untuk peniaga saham penny. Malah peraturan perdagangan terbaik di dunia boleh memberitahu anda apa yang setiap saham sen akan lakukan dalam setiap keadaan.

Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan “sos rahsia” kami, anda boleh meramalkan dengan tahap ketepatan yang tinggi apabila stok sen akan dipam.

Jika anda ingin belajar bagaimana untuk menjual stok sen, hanya ikuti peraturan tiga S kami:

 • Imbas saham penny terbaik menggunakan penapis 6 kami.
 • Cari pola teknikal.
 • Mogok menggunakan pesanan pasaran.

Langkah # 1: Pengimbasan

Gunakan screener saham sen untuk mencari stok sen yang panas. Kami lebih suka menggunakan pengimbas saham percuma yang ditawarkan oleh Finviz. Sesuaikan screener saham sen untuk menyesuaikan parameter dan penapis kami. Ini akan memberi anda kelebihan di pasaran.

Parameter saham Penny untuk mencari saham penny terbaik:

 • Cap Pasar: antara $ 50 juta dan $ 300 juta
 • Harga Sasaran: 5% Harga di atas
 • Volum semasa: Lebih 1M
 • Negara: Amerika Syarikat
 • Harga: Di bawah $ 5
 • Teknikal: Harga Di Atas 200-hari Mudah Bergerak Rata-Rata

Jika anda menggunakan penapis saham penny kami, anda berpotensi untuk mencari stok sen yang akan membuat larian besar. Seperti yang anda dapat lihat, screener stock penny hanya memaparkan beberapa contoh saham sen.

Sebaik sahaja anda mempunyai senarai jam tangan saham penny anda, sudah tiba masanya untuk mencari pola teknikal.

Langkah # 2: Mencari

Sekiranya peniaga saham penny hanya memaparkan segelintir stok yang kita suka melihat semua mereka dan melihat mana daripada mereka memberikan pola teknikal yang jelas. Jika anda seorang pedagang teknikal yang berpengalaman, anda boleh menggunakan kemahiran anda untuk memilih corak yang terbaik.

Setelah melihat senarai jam tangan kami, stok saham UUUU (Energy Fuels INC) memberikan corak harga yang jelas.

Kami berjaya mencari corak segi empat tepat yang kemas pada carta saham panas ini. Anda tidak boleh pergi perdagangan yang salah apabila anda mempunyai corak yang jelas.

Selepas kami mengambil saham sen yang menunjukkan tindakan harga yang jelas, sudah tiba masanya untuk menarik pencetus.

Lihat di bawah:

Langkah # 3: Menyerang

Untuk kemasukan, kami menunggu corak segi empat tepat kami untuk disahkan. Sebaik sahaja kita melepasi garisan rintangan segi empat tepat, kita tarik pemicu dan membeli saham penny UUUU.

Corak segi empat tepat adalah corak carta super mudah untuk diperdagangkan kerana ia memberikan anda titik kemasukan dan titik risiko yang sangat tepat juga.

Kunci untuk perdagangan mana-mana pelarian corak carta adalah juga melihat volum mengambil sebagai wang pintar pam saham sen.

Saham Penny Terbaik untuk Melabur untuk 2019

Senarai saham penny terbaik untuk melabur sentiasa berubah. Trend perdagangan saham kebanyakannya cepat berkembang. Walau bagaimanapun, di sini adalah senarai stok penny terbaik dengan kenaikan harian yang paling tinggi untuk bulan Julai 2019:

 • SG Blocks (peningkatan 57.77%)
 • FTE Networks Inc. (peningkatan 22.44%)
 • Sistem Tenaga Sintesis (peningkatan 19.48%)
 • Innodata (peningkatan 17.39%)
 • Taronis Technologies (peningkatan 16.28%)
 • Kumpulan Brand Iconix (peningkatan sebanyak 14.71%)
 • Remark Holdings (peningkatan 12.20%)
 • Sierra Oncology (kenaikan 11.04%)

Petua Pro – Untuk mengurangkan risiko yang dilampirkan pada sebarang stok tertentu, anda mungkin ingin mempertimbangkan mempelbagaikan pegangan anda dan membeli beberapa stok sekaligus.

Final Thoughts – Bagaimana Melakukan Penny Stocks

Saham Penny menawarkan peluang yang bebas daripada bagaimana pasaran keseluruhannya berfungsi. Perdagangan saham Penny boleh menjadi bahagian penting dalam portfolio saham pelbagai. Tetapi, sebelum anda meletakkan wang susah payah anda di tempat kerja, anda perlu mencari stok sen yang lebih tradable dan cair daripada purata.

Saham penny adalah sangat spekulatif, tetapi pasaran ini dapat memberi anda kemungkinan untuk menghasilkan wang jika anda belajar bagaimana untuk berdagang dengan betul. Penyediaan, penyelidikan, dan penelitian yang tepat diperlukan untuk berjaya. Sentiasa disebabkan ketekunan wajar anda, dan pastikan anda mencuba tetapan pengimbas stok sen yang dicadangkan untuk hasil terbaik. Kami berharap anda dapat menikmati panduan pemula stok ini.

Terima kasih kerana membaca!

Jangan ragu untuk meninggalkan apa-apa komen di bawah, kami akan membacanya dan akan bertindak balas.