Penipuan yang menggunakan pilihan binari malangnya sangat biasa, seperti yang anda ketahui dari senarai broker dan perkhidmatan penipuan kami. Sekiranya anda prihatin terhadap mangsa, panduan ini menerangkan cara mengelakkan penipuan di UK.

Adakah Pilihan Perduaan Penipuan?

Pendek kata, tidak. Binari adalah, pada pendapat kami, produk yang baik. Walau bagaimanapun, ada broker yang tidak bertanggungjawab dan pembekal perkhidmatan lain di luar sana yang mengamalkan pedagang yang tidak dikenali. Ini kerana kedua-dua binari yang tidak dikawal selia dan tidak dipantau ketika mereka mula-mula datang ke pasaran – yang dengan senang hati telah berubah banyak dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Tetapi dengan seniman penipuan masih di luar sana, apa yang boleh dilakukan oleh pengguna untuk mengelakkan penipuan pilihan binari dan memberi tumpuan semata-mata kepada dagangan mereka? Baca tutorial ini mengenai penipuan dan hanya berdagang dengan broker yang dipercayai !

Senarai penipuan mungkin tidak semestinya berguna walaupun – pengendali menutup dan membukanya dengan kerap sehingga mengekalkan senarai menjadi tugas sepenuh masa. Pilihan yang lebih baik untuk pengguna adalah untuk melihat tanda-tanda amaran, dan jika terdapat sebarang keraguan sama sekali – hanya beralih kepada pembekal lain.

Senarai penipuan hanya dapat melindungi anda dari ancaman yang ada hari ini – mempelajari bagaimana artis-artis yang beroperasi dan mengelirukan pengguna dapat membuat anda selamat untuk tahun yang akan datang.
 

 
Terdapat beberapa kaedah yang mana penipuan yang dikaitkan dengan pilihan binari akan cuba dan menghasilkan wang. Walau bagaimanapun, terdapat juga beberapa bendera merah yang jelas yang boleh memperingatkan pengguna bahawa semua mungkin tidak baik.

Seperti biasa, pepatah lama ” Jika sesuatu yang kelihatan terlalu baik untuk menjadi kenyataan, mungkin ada ” berlaku. Sekiranya anda menemui mana-mana di bawah, saya akan menasihati menginjak dengan berhati-hati – dan jika ada keraguan, biarkan broker tertentu – terdapat banyak broker yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai. Tidak perlu mengambil risiko dengan mana-mana syarikat yang anda mungkin keraguan.

Top 3 Broker Dipercayai

Bagi mereka yang hanya mahu mengelakkan penipuan dan mula berdagang tanpa membaca panduan keseluruhan ini, pergi ke mana-mana broker ini:

Pemulihan

Perkhidmatan yang dipanggil MyChargeBack.com menawarkan perkhidmatan perundingan untuk membantu mangsa memulihkan wang mereka. Mereka menawarkan perkhidmatan percuma untuk memberitahu anda jika anda mempunyai kes.

Perkara-perkara seperti pengeluaran tidak dibayar, atau pembayaran tidak dibenarkan boleh dituntut melalui bank atau syarikat kad kredit, dan firma ini pakar dalam menangani organisasi tersebut. Pelbagai perkhidmatan berbeza mengikut setiap kes, tetapi mereka mungkin dapat membantu:

Bagaimana Mengelakkan Penipuan

Perhatikan tanda-tanda amaran yang disenaraikan di bawah!

Panggilan sejuk

Broker yang bereputasi tidak akan mencadangkan perniagaan baru dengan membuat panggilan sejuk dan menelefon anda keluar dari biru. Mungkin panggilan yang dibuat dengan cara ini akan melibatkan tuntutan yang tidak realistik mengenai pilihan binari, dan potensi keuntungan diperoleh daripada perdagangan mereka.

Ini mungkin termasuk janji pulangan yang segera, tinggi, dan mengurangkan risiko. Selain panggilan telefon, sesetengah pengendali juga boleh menghantar e-mel secara langsung, dalam beberapa kes, mencadangkan akaun telah dibuka. Mana-mana cara mendapatkan kenalan ini adalah tanda amaran segera. Hang up, dan padamkan sebarang surat.
 

 
Terma Bonus

Satu punca isu kerap ialah melalui bonus deposit. Broker yang tidak jujur akan sering mempunyai beberapa syarat yang tidak beretika. Ini mungkin termasuk mengikat deposit awal sehingga sejumlah dagangan telah dipenuhi (keperluan perolehan).

Mereka akan termasuk deposit permulaan (bukan sekadar dana bonus). Berkesan membuat deposit wang mereka sebaik sahaja ia diserahkan. Pastikan anda membaca terma ini sebelum mengambil bonus, atau membuat deposit.

Jangan biarkan orang lain berdagang bagi pihak anda.

Perdagangan automatik

Amaran ini termasuk robot dan isyarat automatik, tetapi juga akaun yang diuruskan, di mana seorang pengurus akaun telah menjanjikan keuntungan besar-besaran. Terdapat konflik kepentingan yang jelas untuk pengurus akaun ini. Jika anda membuat keuntungan jangka panjang, broker membuat kerugian jangka panjang pada akaun anda. Seorang pengurus akaun, yang digunakan oleh broker, sangat tidak mungkin mempunyai minat perdagangan anda.

Walaupun mereka mungkin berhujah sebaliknya, membiarkan orang lain berdagang untuk anda kemungkinan besar akan kehilangan kerugian. Pengurus-pengurus ini juga boleh menggalakkan peniaga-peniaga untuk melabur cara yang melebihi kemampuan mereka, yang sangat berbahaya.

Opsyen binari adalah risiko tinggi / pelaburan ganjaran tinggi. Risiko tidak boleh disembunyikan daripada anda oleh broker atau pengurus akaun anda.

Hanya berdagang dengan wang yang anda mampu kalah.

Pemasaran ‘Make Money Online’

Banyak tanda-tanda amaran yang berkaitan – bentuk pemasaran sekali lagi menyembunyikan risiko – seperti pemanggil dan pengurus akaun yang sejuk. Pemasaran ” Membuat wang dalam talian ” dan ” Dapatkan cepat kaya ” di sekeliling pilihan binari adalah sangat tidak bertanggungjawab. Terdapat banyak laman web, dengan video pengeluaran tinggi yang kelihatan sangat menarik.

Mereka akan mencadangkan membuat wang mudah, mungkin juga mencadangkan mereka menyalin pelabur terkenal. Ini semua penipuan. Mana-mana promosi yang menyembunyikan, atau penurunan, sifat risiko perdagangan binari yang tinggi tidak jujur. Pilihan perduaan bukan cara untuk membuat wang mudah, dan tidak boleh dijual dengan cara ini. Bentuk pengiklanan untuk pilihan perduaan pada umumnya adalah yang paling berbahaya bagi pengguna. Jika anda menghadapi pemasaran seperti ini, jangan teruskan.

Corong Jualan

Corong adalah laman web yang akan mengarahkan trafik ke broker. Sebagai pelawat ke laman web tersebut, anda mungkin tidak menyedari bahawa anda telah dialihkan ke broker. Corong-corong ini biasanya mengendalikan pemasaran “kaya” yang diterangkan di atas, tetapi tidak selalu. Isu di sini adalah bahawa pengguna akan diserahkan kepada broker, yang mereka tidak tahu apa-apa.

Setelah melawat corong itu, pelanggan baru akan mendapat panggilan daripada broker rawak yang meminta deposit. Walaupun ini mungkin terdengar aneh kepada mereka yang tidak terjejas olehnya, penjualan yang berkesan dari penipuan pilihan binari oleh laman web saluran, bermakna banyak orang yang ditipu.

Hanya deposit dengan broker yang telah anda pilih sendiri!

Manipulasi Harga

Sesetengah broker akan memasukkan garis dalam terma mereka di sepanjang baris: “Harga kami mungkin tidak mencerminkan pasaran sebenar”. Malangnya, ia tidak akan disebut dengan jelas seperti itu, kerana implikasinya jelas – mereka menetapkan harga mereka sendiri.

Sekiranya broker adalah pihak kaunter untuk sebarang perdagangan, dan mereka juga menetapkan harga, ia akan sangat sukar untuk membuat keuntungan dengan broker itu. Pelanggan berdagang dengan broker, dan mereka menentukan harga penutupan. Salah satu daripada kedua-dua pihak akan membuat kerugian – dan ia tidak akan menjadi broker. Menyelidik syarat-syarat perdagangan dan berhati-hati dengan apa-apa sebutan mengenai angka penyelesaian berdasarkan apa-apa selain daripada harga dunia sebenar.

Jadi, ini adalah beberapa tanda amaran utama yang harus membuat peniaga baru yang berpotensi berhenti dan mempersoalkan apa yang mereka diberitahu. Jika anda telah menjumpai mana-mana di atas, kenal pasti broker yang terlibat – dan perdagangan di tempat lain.

 

 

Di samping itu, peniaga baru mungkin mencuba dan menjalankan ‘ketekunan wajar’ mereka sendiri pada jenama. Walau bagaimanapun, ini mungkin membawa risiko. Alasannya, serta pengendali penipuan, terdapat tinjauan laman web yang juga tidak jujur.

Terdapat beberapa cara yang pengguna boleh melindungi diri mereka dan mencari ulasan yang boleh dipercayai. Kaedah pertama adalah melihat penawaran di tempat lain di laman ulasan – jika penipuan lain dipromosikan, maka ulasan tidak boleh dipercayai. Tanya soalan-soalan tentang laman web ini:

  • Adakah terdapat percambahan iklan robot? 
  • Adakah terdapat janji-janji pulangan yang tinggi?
  • Adakah terdapat pendedahan risiko yang mencukupi?
  • Bolehkah anda menghubungi laman web, atau pemilik tapak?

Kaedah kedua ialah peraturan. Di UK, Lembaga Kawalan Kewangan mengawal beberapa broker pilihan binari. Ini hanya berlaku di mana broker menawarkan satu bentuk perdagangan yang sudah dilindungi oleh peraturan FCA – Kontrak untuk Perbezaan (CFD) misalnya.

Sebab ini penting kerana firma FCA yang dikawal selia perlu berhati-hati tentang siapa yang mempromosikannya juga. Jika tapak pilihan binari menyenaraikan jenama FCA yang dikawal selia (seperti yang kita lakukan!), Ini menunjukkan tahap kredibiliti dan perlindungan.

Tapak itu mesti benar-benar jujur mengenai sifat risiko tinggi pilihan binari, dan ia mesti mempunyai individu yang bertanggungjawab, yang berpangkalan di UK yang mengendalikannya. Jika tidak, maka firma FCA tidak akan membenarkan jenama mereka dipasarkan oleh mereka. Di sini, adalah satu lagi tahap kerumitan. Beberapa broker pilihan binari telah berusaha mendaftar dengan FCA.

Ini tidak sama seperti yang dikawal oleh mereka. Untuk firma yang dikawal selia oleh FCA, mereka perlu menawarkan bentuk perdagangan tambahan, bukan hanya binari. Satu jenama yang menawarkan hanya pilihan binari tidak akan dikawal sepenuhnya oleh FCA. Ini adalah kerana pilihan binari kini dikawal selia dan dilesenkan oleh Suruhanjaya Perjudian UK. Jadi senarai broker pilihan binari yang dikawal oleh FCA sebenarnya sangat kecil. Rujukan

  • FCA – Nasihat Pengguna
  • Perdagangan Perisik Komersial Perjudian UK  (Cari senarai broker berlesen dari halaman-halaman ini)

FCA Senarai Broker Tidak Sah

Sebagai tambahan kepada perkhidmatan di bawah ini, FCA telah menerbitkan senarai firma yang tidak dibenarkan untuk berdagang opsyen binari di UK. Walaupun berhenti memanggil mereka penipuan, senarai itu menyediakan gambar firma yang bersedia untuk memecahkan undang-undang (dengan menawarkan perdagangan yang tidak dikawal). Mereka sememangnya paling baik dielakkan. Senarai ini boleh didapati di sini: Senarai tidak sah FCA .

Perkhidmatan Blacklisted

Kaedah Brit

Pemasaran yang digunakan di sini adalah bendera merah jelas. Video yang mencadangkan lebih daripada £ 500k telah dibuat di bawah sebulan adalah kira-kira sebagai jelas kerana ia mendapat. Malangnya tuntutan tidak benar. Ini adalah penipuan langsung, elakkan “Kaedah Brit” atau mana-mana skema yang berkaitan.

Ini termasuk “Jason Taylor” dan mana-mana skim pembuat “jutawan” yang dikaitkan dengan nama itu, atau Kaedah Brit. Kaedah Brit adalah penipuan yang telah digunakan sebelum ini. Inilah yang perlu anda ketahui untuk melindungi wang anda;

Apa Kaedah Brit?

Kaedah Brit menjanjikan menjadi strategi perdagangan pilihan binari yang boleh menjadikan anda beratus-ratus ribu Dolar dalam beberapa minggu. Sayangnya, ini adalah pengulangan terkini penipuan lama. Kaedah Brit bukan sesuatu yang baru. Ia sebelum ini dipanggil Kaedah Aussie dan Kaedah Canuck, dan setiap kali laman web itu ditutup kerana reputasi buruknya. Malah lelaki yang kononnya mencipta gaya dagangan genius adalah sama.

Jason Taylor

Ia sentiasa gambar stok yang sama, hanya nama yang diubah dari Jake Mason kepada Jake Pertu dan kini Jason Taylor. Terdapat banyak testimoni palsu di laman web ini, tetapi tidak membuat kesilapan yang semuanya dibuat kenyataan dengan gambar saham orang yang tidak pernah mendengar kaedah itu.

Begitu juga semua janji yang dibuat oleh Kaedah Brit adalah bohong. Tapak ini pada dasarnya menjanjikan keuntungan yang tidak terhad, tetapi tidak memberikan sedikit informasi tentang bagaimana ia ingin mencapai matlamat ini. Laman ini juga menjanjikan untuk memulakan anda secara percuma, yang juga dusta.

Selepas anda melengkapkan pendaftaran percuma anda, anda enggan mengakses sistem kecuali anda mendeposit $ 350. Tetapi jika anda membuat deposit, anda masih tidak mempunyai akses kerana tiada sistem. Wang sudah hilang, dan anda tidak akan dapat melihatnya lagi.

Elakkan Kaedah Brit di semua kos. Juga, ketahui semua versi penipuan yang akan datang. Dalam semua kemungkinan, akan terdapat Kaedah Jerman dan Kaedah Amerika dan mereka akan sangat mungkin menggunakan kaedah yang sama untuk menolong orang.

Salin Buffet Sekali lagi, padang jualan adalah bendera merah jelas. Ini penipuan, menjauhkan diri. Penipuan itu menunjukkan bahawa pelanggan boleh menikmati kekayaan dengan mengikuti kaedah yang dibuat oleh Warren Buffet. Seorang pelabur terkenal kerana mengambil jawatan jangka panjang, penipuan ini sama sekali tidak ada hubungan dengan Buffet sendiri.

Proses ini melibatkan pelawat terpaksa menyertai broker tertentu (taktik penipuan lain yang dijelaskan di atas) dan membuat deposit untuk mendapatkan akses kepada “sistem”. Tiada sistem wujud, dan peniaga tidak akan memperoleh sebarang dana. Elakkan.

Ultimate4Trading

Berita baik di sini adalah bahawa laman web Ultimate4Trading telah disekat untuk pelawat UK. Operasi itu tidak jujur dan harus dielakkan.

Rangka Tindakan Jutawan

Satu lagi penipuan yang sekali lagi, bersyukur dihalang di UK. Sekali lagi, janji untuk “menjadi kaya” adalah di barisan hadapan pemasaran tetapi keseluruhan operasi adalah penipuan. Ke mana pun laman web ini kini menjadi tempat perlindungan untuk perisian hasad. Jauhkan diri.

Instagram & Facebook

Ramai penipuan mempromosikan diri mereka di Instagram dan Facebook. Kebanyakan akan jatuh ke dalam kategori yang disenaraikan di atas. Media arus perdana juga telah ditipu pada masa lalu, termasuk Daily Mail.

Promosi atau akaun ini membuat tuntutan liar keuntungan yang boleh dibuat, disokong dengan imej kereta kilat dan perangkap kejayaan yang lain. Ia adalah semua pembohongan dan operasi ini harus dielakkan pada semua kos.

Jika orang-orang ini benar-benar boleh menukar £ 2,000 ke £ 8,000 dalam seminggu – mengapa mereka perlu mengiklankan di media sosial? Mereka hanya boleh membuat wang sebanyak yang mereka perlukan dari pasaran dan pergi dan menghabiskan masa mereka di pantai. Tangkapan skrin mudah palsu – dan mereka tidak perlu menunjukkan perdagangan yang kalah.

 

 

Apa-apa sahaja yang mempromosikan laluan ‘cepat kaya’ dengan menggunakan pilihan binari tidak boleh dipercayai, berhenti penuh. Ingatlah juga bahawa Martin Lewis (daripada kemasyhuran MoneySuperMarket) sedang mempertimbangkan tindakan undang-undang kerana Facebook tidak melakukan cukup untuk mengeluarkan iklan yang mendakwa disokong olehnya.

Untuk mengulangi petikannya ” Martin Lewis tidak melakukan iklan “. Sekiranya iklan menyebutnya, elakkannya di semua kos – ia sememangnya penipuan.

Senarai Hitam Broker

Berikut adalah beberapa broker yang mana kami telah menerima laporan yang boleh dipercayai tentang penjagaan pelanggan miskin, atau lebih teruk. Sekali lagi, banyak taktik yang digunakan diliputi dalam artikel kami untuk mengelakkan penipuan – senarai ini malangnya tidak menyeluruh, jadi jika ada tindakan di bawah yang terdengar serupa dengan broker lain yang anda jumpai, tinggalkan diri dari mereka – dan beritahu kami.

Kebanyakan broker yang terburuk telah mengucapkan terima kasih, tetapi sentiasa sedar menggunakan jenama yang tidak terkawal melainkan anda dapat mengesahkan kualiti mereka. Tidak semua jenama yang tidak dikawal tidak boleh dipercayai, tetapi ini bermakna lebih banyak ‘ketekunan wajar’ diperlukan.

72Pilihan

Istilah bonus mengunci dalam deposit awal sehingga keperluan perolehan x30 dipenuhi. Deposit anda adalah milik anda sehingga anda memilih untuk berdagang. Seorang broker tidak boleh menghalang pengeluaran deposit anda sebelum ia telah diniagakan. Elakkan.

Opteck

Opteck kini ditutup untuk perniagaan. Peraturan yang lebih ketat yang diperkenalkan oleh CySec (yang memantau Opteck) telah meninggalkan firma tanpa pilihan tetapi untuk menghentikan dagangan. Peningkatan peraturan membantu industri dengan memecah firma-firma yang menggunakan pemasaran yang mengelirukan, atau penipuan, untuk mendapatkan wang dari klien.

Boss Capital

Boss Capital adalah broker yang popular yang menerima peniaga AS. Kekurangan peraturan yang kuat membolehkan mereka beroperasi menggunakan kaedah yang dipersoalkan. Mereka adalah firma lain yang telah ditutup sebagai hasil peraturan yang lebih baik.

StratX

StratX adalah firma yang dibawa perhatian oleh pelanggan yang tidak puas hati (lihat halaman testimoni ). Firma menggunakan panggilan sejuk, pengurus akaun dan membuat pengeluaran sangat sukar. Tidak digalakkan.

CFDStocks

Firma lain yang kami terima banyak korespondensi mengenai CFDStocks. Mereka menggunakan kebanyakan taktik yang dibincangkan di atas, termasuk panggilan sejuk. Kebanyakan kenalan yang kami terima mengatakan pengurus akaun menggalakkan deposit yang lebih besar dan lebih besar sebelum hilang.