Pada pilihan perdagangan hari lalu bukan sebahagian daripada strategi intraday yang paling tradisional. Walau bagaimanapun, masa berubah dan pedagang hari ini membuat wang yang banyak menggunakan pilihan. Halaman ini akan menyerlahkan manfaat dan kekurangan perdagangan pada pilihan, serta meliputi jenis pilihan, bagaimana untuk mendapatkan persediaan, dan petua teratas.

Apa Pilihan?

Definisi mudah – opsyen adalah derivatif kewangan mudah. Kontrak ini memberikan anda hak untuk membeli atau menjual aset semasa atau dalam tarikh yang telah ditetapkan (tarikh latihan). Jika anda penjual anda mempunyai kewajipan untuk memenuhi syarat-syarat urusniaga. Ini akan sama ada untuk menjual atau membeli jika pembeli memilih untuk ‘menjalankan’ opsyen sebelum tarikh tamat tempoh.

Pilihan untuk perdagangan harian merangkumi pelbagai pasaran. Anda boleh mendapatkan pilihan saham, pilihan ETF, pilihan niaga hadapan dan banyak lagi. Pilihan tradisional ini juga dikenali sebagai ‘pilihan vanila’.

Apakah Kontrak Opsyen?

Anda akan diberi beberapa hak dengan kontrak pilihan. Setiap kontrak perlu memasukkan butir-butir berikut:

 • Jenis pilihan (pilihan panggilan atau pilihan)
 • Keselamatan pendasar
 • Harga mogok (harga di mana anda boleh melaksanakan pilihan)
 • Unit perdagangan (bilangan saham)
 • Tarikh tamat tempoh (hari dagangan terakhir untuk melaksanakan pilihan anda)

Jenis

Opsyen sering digolongkan sebagai pelaburan yang rumit, berisiko, dan menimbulkan banyak peniaga hari yang bercita-cita tinggi. Walau bagaimanapun, terdapat hanya dua pilihan kelas utama.

 • Letakkan –  Pilihan jualan ini membolehkan anda menjual stok pada harga tertentu.
 • Panggilan  – Pilihan pembelian ini membolehkan anda membeli stok pada harga tertentu.

Mengetepikan dua kelas utama, terdapat senarai panjang pasaran dan pilihan yang berbeza. Walaupun tidak semuanya sesuai untuk perdagangan hari, senarai itu termasuk:

 • Pilihan saham
 • Pilihan Indeks
 • Pilihan mini
 • Pilihan Indeks Mini
 • Pilihan pada masa hadapan
 • Pilihan SPY Mingguan
 • Opsyen OEX
 • Pilihan ETF
 • Pilihan S & P 500
 • Akaun IRA
 • Pilihan E-Mini
 • Pilihan mingguan ES
 • Pilihan QQQ
 • Pilihan dalam mata wang (ITM) yang mendalam
 • Pilihan minyak mentah

Aset Pendasar

Biasanya, anda akan mendapati bahawa kebanyakan opsyen didasarkan pada saham dalam syarikat tersenarai awam, Twitter dan Amazon, sebagai contoh. Bagaimanapun, terdapat banyak pilihan berdasarkan pelaburan alternatif. Ini termasuk pilihan dagangan hari pada indeks saham, mata wang, komoditi, dan amanah pelaburan hartanah (REIT).

Pilihan Saham

Sekiranya anda berminat dalam pilihan saham dagangan hari untuk kehidupan, penting untuk mengetahui kontrak adalah berdasarkan 100 saham saham asas. Pengecualian kepada peraturan ini adalah apabila pelarasan berlaku akibat perpisahan saham dan penggabungan.

Perbezaan Serantau
 

 
Majoriti pilihan saham dagangan bursa ialah Amerika. Mereka boleh dilaksanakan pada bila-bila masa dari tarikh pembelian hingga tamat. Pilihan Eropah, bagaimanapun, anda hanya boleh menebus pada tarikh tamat tempoh.

Pilihan vs Futures

Banyak orang dengan cepat menyedari terdapat banyak persamaan antara pilihan dagangan hari dan niaga hadapan. Kedua-duanya biasanya berdasarkan instrumen pendasar yang sama. Ucapan kontrak sebenar juga berkongsi banyak persamaan.

Perbezaannya adalah bagaimana mereka didagangkan. Dengan pilihan, anda akan mendapat pelbagai pilihan yang tersedia. Anda juga akan mendapati peraturan perdagangan berbeza. Opsyen boleh diniagakan secara bersendirian, atau anda boleh membelinya bersama-sama dengan perdagangan stok atau kontrak niaga hadapan untuk mewujudkan satu bentuk insurans dalam perdagangan.

Mengapa Pilihan Dagangan?

Ada beberapa alasan anda boleh membuat pilihan perdagangan wang yang serius. Malah meletakkan imbuhan kewangan ke sisi, perdagangan hari dengan pilihan rayuan untuk beberapa sebab menarik.

 • Strategi kos rendah – Perdagangan hari dalam pilihan memberi peluang kepada anda untuk masuk dan keluar kedudukan dengan lebih cepat dan kurang risiko daripada sekuriti lain, seperti saham dan dana bersama. Ia juga jauh lebih murah untuk membeli pilihan daripada membeli aset asas, saham saham, contohnya. Oleh itu, anda boleh mengawal bilangan saham yang sama dengan modal yang jauh lebih rendah.
 • Kepelbagaian – Kerana pilihannya lebih murah daripada membeli stok sebenar, anda boleh mendapat manfaat daripada peningkatan peluang pelaburan. Modal anda akan terus meningkat, meningkatkan potensi keuntungan anda.
 • Faedah yang lebih besar – Apabila stok bergerak anda dapat menguntungkan lebih banyak dengan pilihan. Katakan stok bergerak dari $ 25 hingga $ 50. Itu akan membawa anda 100% keuntungan dalam saham. Walau bagaimanapun, pilihan panggilan bergerak dari $ 1 setiap kontrak kepada kontrak $ 5 akan membawa anda keuntungan sebanyak 500%. Oleh itu, anda boleh mendapat lebih banyak keuntungan dan kurang masa dengan pilihan.
 • Pilihan boleh berjaya di mana sektor lain gagal – Walaupun beberapa sektor pasaran gagal, pilihan boleh berjaya. Ini sebahagiannya kerana anda tidak perlu menggunakan pilihan anda untuk keuntungan darinya. Tambahan pula, turun naik itu sendiri boleh menguntungkan.
 • Saling menguntungkan – Walaupun pilihan sering dibina di atas stok, menggabungkan kedua-dua dan mereka boleh membawa anda manfaat yang lebih besar. Ini kerana anda boleh menjual pilihan anda untuk menghasilkan pendapatan di stok yang anda miliki.

Perdagangan pilihan urusniaga harian bervariasi dan membawa potensi keuntungan yang besar. Bahagian terbaik walaupun – aksesibiliti. Anda boleh memulakan perdagangan hari dengan pilihan dari mana saja di dunia. Apa yang anda perlukan adalah sambungan internet.

Kelemahan

Walaupun terdapat banyak faedah, terdapat beberapa cabaran yang datang dengan perdagangan dalam pilihan. Nasib baik, semua halangan yang disenaraikan di bawah boleh diatasi.

 • Lebar bidaan bertanya – Berbanding dengan stok, spread bid-ask sering lebih luas. Ini adalah hasil daripada kecairan yang dikurangkan yang terdapat dalam pasaran pilihan. Ini boleh turun naik sebanyak setengah mata, yang dapat mengurangkan keuntungan perdagangan sehari.
 • Pengurangan pergerakan harga – Anda mungkin mendapati pergerakan harga terhad oleh unsur nilai masa premium pilihan anda. Walaupun nilai yang meningkat dengan harga instrumen asas, keuntungan boleh diremehkan setakat dengan kehilangan nilai masa. Nasib baik, nilai masa untuk perdagangan hari pilihan agak terhad.

Kedua-dua kelemahan ini tidak boleh menghalang anda pilihan dagangan hari dalam mencari pendapatan. Jika anda mempertimbangkan kedua-dua pertimbangan, anda boleh menyesuaikan pelan dagangan anda dengan sewajarnya.

Cara Mulakan Pilihan Dagangan

Pilihan dagangan hari untuk pemula memerlukan beberapa langkah mudah.

Buka Akaun Brokerage

Broker anda akan membantu memudahkan peniaga anda. Hari ini terdapat banyak broker dalam talian untuk dipilih. Cabarannya ialah mencari seseorang yang memenuhi keperluan individu anda. Anda perlu mempertimbangkan beberapa faktor ketika membuat pilihan anda.

 • Kos – Bandingkan komisen antara broker yang berbeza. Anda juga akan mendapati beberapa pembrokeran yang menawarkan yuran komisen sifar untuk pilihan dagangan. Juga, semak struktur bayaran mereka adalah mudah dan tidak ada kos tersembunyi. Anda harus memastikan anda mendapat spread kompetitif.
 • Jenis akaun – Adakah anda mahu memulakan pilihan dagangan hari dalam akaun tunai, atau adakah anda mahu akaun margin? Dengan akaun tunai, anda hanya boleh berdagang modal yang sebenarnya anda miliki. Walau bagaimanapun, akaun margin akan membolehkan anda meminjam wang dari broker anda untuk memanfaatkan dagangan. Pilihan panggilan margin akan memberi anda kuasa beli yang meningkat. Perlu diingat akaun tunai hanya akan membolehkan anda membeli pilihan untuk membuka kedudukan. Anda memerlukan akaun margin untuk menjual pilihan tanpa memiliki aset asas.
 • Platform – Di sinilah anda akan menghabiskan sejumlah besar masa. Platform terbaik untuk pilihan dagangan akan menawarkan semua carta dan alat teknikal yang anda perlukan untuk berdagang dengan berkesan. Jika anda berdagang semasa bergerak, anda juga mungkin mahu menyiasat apl mudah alih dan tablet mereka.

Untuk panduan lanjut tentang membuat keputusan yang betul, lihat senarai broker kami .
 

 

Strategi

Sebaik sahaja anda didirikan dengan broker dan anda mempunyai bilik dagangan anda sendiri yang bersedia untuk pergi, anda perlu menggunakan strategi yang berkesan. Strategi untuk pilihan perdagangan hari datang dalam pelbagai bentuk dan saiz, beberapa mudah dan beberapa rumit. Sebelum kita melihat contoh, terdapat beberapa komponen penting yang diperlukan oleh kebanyakan strategi.

Carta & Corak

Kecuali anda berdagang menggunakan berita, anda mungkin akan menggunakan carta dan corak untuk meramalkan pergerakan harga masa depan. Mereka bekerja pada hipotesis yang mudah, sejarah itu berulang, dan anda akan menemui banyak pedagang yang kaya yang setuju sepenuh hati dengan kenyataan itu.

Carta anda akan memerlukan petunjuk terbaik untuk pilihan dagangan. Ini berbeza dari strategi ke strategi, tetapi ia termasuk:

 • Masukkan Petunjuk Nisbah Panggilan
 • Indeks Aliran Wang
 • Kepentingan Terbuka
 • Indeks Kekuatan Relatif
 • Bollinger Bands

Anda akan mendapati bahawa perdagangan corak dengan pilihan memerlukan kerja keras dan amalan. Anda perlu mengetatkan sebarang lipatan dan mencuba beberapa carta yang berlainan sehingga anda dapat melihatnya yang melukis gambar yang jelas dengan nombor.

Masa

Masa adalah segala-galanya. Tidak hanya apabila anda masuk dan keluar dari perdagangan, tetapi juga apabila anda menetapkan untuk hari dagangan di hadapan. Strategi pilihan yang bekerja biasanya mempunyai peniaga di belakang mereka yang cerah dan awal.

Contohnya, anda mungkin mahu menjadi seawal jam 06:00 ET jika anda ingin merasakan ke arah pasaran yang menuju ke Eropah dan masuk ke AS. Anda boleh mula menetapkan strategi perdagangan anda berdasarkan apa yang telah dilakukan oleh pasaran anda sepanjang malam.

Ambil E-mini sebagai contoh, sehingga 70% saham akan bergerak ke arah yang sama seperti E-mini. Jika anda tahu ini, anda juga boleh mengetahui jika kebanyakan stok akan dibuka atau turun apabila pasaran AS dibuka pada 9:30 pagi ET.

Perlu diingat bahawa AS sering menetapkan arah pasaran dunia. Oleh itu, wajar untuk menunggu sejam untuk pasaran untuk menyelesaikan sedikit sebelum memasuki perdagangan pertama anda.

Dagangan hari pada pilihan memerlukan analisis yang teliti dan masa yang penting. Pastikan anda bersedia untuk dimasukkan ke dalam jam jika anda ingin menjana keuntungan yang besar.

Contoh

Ini adalah salah satu strategi dasar pilihan yang berfungsi. Sekiranya pasaran semakin meningkat, anda akan membeli panggilan atau jual beli. Sekiranya pasaran sedang menurun, anda akan menjual panggilan atau beli. Ramai memilih untuk menjual pilihan daripada membelinya. Walau bagaimanapun, sesetengah ekuiti beralih dengan baik sehingga membeli pilihan boleh menghasilkan keuntungan yang lebih besar daripada menjual pilihan dan menunggu untuk menuruni bukit. Apple adalah satu contoh sedemikian.

Mari kita kembali ke E-mini. Anda akan bersabar pada jam pertama dan kemudian anda akan melihat untuk melihat di mana E-mini berdagang berdasarkan bukaannya, dan sama ada Apple berdagang dalam arah yang sama berdasarkan bukaannya.

Sekiranya, anda akan membeli di-the-money, atau memanggil panggilan keluar pertama jika menuju lebih tinggi, atau meletakkan jika menuju ke bawah. Sekarang anda duduk dan tunggu selama setengah jam untuk melihat jika anda berdagang ke arah yang betul. Jika ya, anda akan berhenti di separuh nilai pilihan yang anda beli. Oleh itu, jika anda membelinya pada $ 10.00, anda akan meletakkan perhentian pada $ 5.00.

Sekiranya pasaran beralih maka keluar. Terdapat lebih banyak peluang di luar sana. Walau bagaimanapun, jika perdagangan kelihatan menjanjikan maka anda akan menunggu beberapa jam dan menilai semula pada pukul 2:00 malam ET. Jika pasaran berterusan ke arah anda, anda boleh tinggal bersamanya dan letakkan berhenti anda ke sisi lain yang dibuka sekitar 8-12 sen.

Jika ia terus kelihatan menjanjikan, anda boleh menilai semula sekitar jam 3:30 petang ET sebelum pasaran ditutup. Anda kemudian boleh membuat keputusan muktamad dan berharap dapat mengira keuntungan anda.

Untuk panduan lanjut, lihat halaman strategi kami.

 

 

Tips Untuk Pilihan Dagangan

Walaupun dengan teknik perdagangan hari pilihan yang bagus, anda boleh mendapat manfaat dari petua yang tidak ternilai. Dari pengurusan risiko dan pilihan saham pilihan untuk pendidikan dan peraturan di sekitar cukai, di bawah anda akan menemui petua teratas yang boleh membuat anda tegas dalam warna hitam.

Pendidikan

Salah satu petua utama ialah membenamkan diri dalam sumber pendidikan di sekeliling anda. Pedagang terbaik sentiasa mencerna maklumat. Anda tidak mahu ditinggalkan kerana perubahan pasaran. Pilihan perdagangan dagangan Jeff Augen boleh didapati untuk muat turun percuma dan dianggap salah satu sumber yang paling berguna di luar sana. Walau bagaimanapun, anda juga harus mempertimbangkan perkara berikut:

 • Buku & Ebook
 • Kursus
 • Bilik berbual
 • Tutorial video
 • PDF (contohnya contoh perdagangan Tom Demark hari pdf)
 • Forum
 • Blogs
 • Podcasts

Akaun Demo

Ia sukar untuk menahan keinginan untuk membuang topi anda ke dalam cincin pada awal. Walau bagaimanapun, untuk mendapatkan pegangan dengan strategi pilihan saham dengan akaun demo pertama kali sering keputusan yang bijak. Anda bukan sahaja dapat mengurangkan kelemahan dalam pelan perdagangan anda, tetapi anda juga boleh mencuba platform broker anda sebelum anda membeli.

Mereka dibiayai dengan wang simulasi supaya anda tidak perlu risau tentang risiko modal yang diperolehi. Akaun Demo adalah tempat yang ideal untuk percubaan dan kesilapan.

 

 

Peraturan & Sekatan

Adalah penting anda mengetahui kaedah-kaedah untuk pilihan dagangan hari di negara dan pasaran anda. Sebagai contoh, di AS, terdapat peraturan perdagangan FINRA pada pilihan. Peraturan ini menetapkan bahawa jika anda memenuhi kriteria ‘pedagang hari pola’ (perdagangan lebih dari empat kali dalam lima hari kerja), anda harus memegang rekening dengan sekurang-kurangnya $ 25,000. Oleh itu, jika anda tidak mempunyai modal yang penting untuk memulakan, maka perdagangan mungkin tidak boleh dimatikan, sekarang.

Walau bagaimanapun, sementara perdagangan hari corak tidak terpakai kepada pilihan di AS, banyak negara lain tidak mempunyai halangan sedemikian.

Cukai

Di negara lain, anda mungkin perlu mempertimbangkan cukai. Bagaimanakah keuntungan anda dikenakan cukai? Adakah mereka akan dianggap sebagai pendapatan peribadi, pendapatan perniagaan, spekulatif atau tidak spekulatif? Kewajipan cukai anda boleh menjejaskan keuntungan akhir anda. Jadi, ketahui apa jenis cukai yang perlu anda bayar dan berapa banyak?

Perisian

Salah satu petua pilihan perdagangan terbaik hari jika anda mempunyai strategi yang berkesan adalah dengan mempertimbangkan menggunakan perisian automatik. Sebaik sahaja anda telah diprogramkan dalam kriteria anda, algoritma akan melaksanakan dagangan bagi pihak anda. Ini boleh mempercepatkan masa dagangan, dan ia membolehkan anda membuat lebih banyak perdagangan daripada yang anda boleh secara manual. Walau bagaimanapun, penting untuk diperhatikan bahawa ini adalah alat yang paling berkesan apabila anda telah menjahit strategi yang konsisten.

Pengurusan Risiko

Sama ada anda hari dagangan menggunakan pilihan mingguan, atau anda berdagang setiap hari pilihan AAPL, strategi pengurusan risiko adalah penting. Ini akan membantu anda meminimumkan kerugian anda dan memastikan anda sentiasa mendapat retak lain di pasaran.

Ramai pedagang yang berpengalaman menasihati menggunakan peraturan 1%. Peraturan ini menetapkan bahawa anda tidak boleh mengambil risiko lebih daripada 1% dari baki akaun anda dalam satu perdagangan. Oleh itu, jika anda mempunyai $ 40,000 dalam akaun anda, saiz kedudukan maksimum yang anda ambil ialah $ 400. Sekali strategi anda bertukar hasil yang konsisten maka anda boleh mempertimbangkan untuk meningkatkan risiko anda antara 2-5%.

Ambil Mata Away

Sebagai peniaga hari, anda mempunyai dua objektif. Pertama, buat duit. Kedua, berbuat demikian dengan risiko yang minimum. Pilihan adalah instrumen yang ideal untuk peniaga hari mencari kedua-duanya. Apabila pilihan dagangan bagus hari, anda mempunyai keupayaan untuk menetapkan had jelas pada risiko, dan keupayaan untuk membeli dan menjual pilihan beberapa kali untuk keuntungan sekali lagi dari pergerakan harga saham. Mereka menawarkan kelebihan bahawa instrumen kewangan lain tidak semestinya.

Di samping itu, sama ada anda hari dagangan S & P 500 opsyen, atau pilihan delta dan mata-mata, sentiasa terdapat pilihan menarik. Sebagai populariti untuk pilihan tradisional berkembang walaupun, penting anda menggunakan semua sumber-sumber di sekeliling anda untuk menegaskan kelebihan persaingan. Ini bermakna menyelam ke dalam buku dan alat dalam talian, serta mengasah strategi anda.

Akhirnya, seperti yang dikatakan oleh Robert Arnott, ” Dalam melabur, apa yang selesa jarang menguntungkan .” Oleh itu, nikmati jalan ke depan, ia mungkin bergelombang, tetapi ia juga boleh dipenuhi dengan emas.