Dagangan pilihan tangga agak serupa dengan pilihan sempadan (atau jarak). Walaupun dalam pilihan sempadan dua had disediakan – satu had atas dan satu had yang lebih rendah , dengan pilihan tangga, biasanya terdapat lima had harga (nombor yang tepat akan berubah bergantung pada broker dan aset itu). Had ini tidak selalu diedarkan secara simetrik ke tahap harga semasa.

Ini bermakna bahawa semua had lima boleh berada di bawah paras harga semasa atau 3 had mungkin lebih tinggi daripada paras harga semasa dan 2 boleh lebih rendah, contohnya. Batas biasanya didagangkan di kedua-dua  arah atas dan bawah – tetapi tidak semestinya. Semua had harga mempunyai dua pilihan untuk berdagang dengan – ‘ Di atas ‘ atau ‘ Di bawah ‘ (mungkin diwakili sebagai ‘Call’ atau ‘Put’ oleh beberapa broker pilihan binari). Setiap had akan mempunyai peratusan pembayaran yang berbeza untuk pilihan ‘Di atas’ dan ‘Di bawah’.

Peratusan ini bergantung kepada kemungkinan ramalan penamat ‘dalam wang’ (yang betul). Sekiranya kemungkinan ramalan itu benar tinggi, bayaran peratusan akan menjadi kecil dan sebaliknya. Ini adalah bagaimana pilihan tangga boleh menghasilkan pembayaran yang mencapai 1000% dan ke atas, pembayaran yang tinggi mencerminkan kebarangkalian rendahnya mereka menyelesaikan wang. Had – atau ‘rungs’ – ditakrifkan oleh broker dan tidak boleh diubah. Walau bagaimanapun, masa tamat boleh diubah. Apabila masa tamatnya dipinda, terdapat perubahan yang sama dalam had dan potensi pembayarannya.

 

 

Pilihan tangga – Contoh

Lihat tangkapan skrin di bawah. Di sebelah kanan terdapat pelbagai nilai – masing-masing mempunyai nombor pembayaran ‘Di atas’ dan ‘Di bawah’ masing-masing. Jumlah pembayaran adalah relatif kepada $ 25 yang dimasukkan dalam medan jumlah. Setiap ‘tangga’ di tangga adalah nilai yang berbeza, dan masing-masing memerlukan pergerakan harga tertentu dari harga aset sebenar.

Semakin besar langkah harga yang diperlukan, semakin besar pembayaran itu. Dalam imej, AUD / USD didagangkan pada 0.7403. Sekiranya anda menjangkakan kenaikan harga yang besar, anda boleh memilih “di atas” pada tahap 0.74112 dan dapatkan kekalahan 374% jika anda betul.

Pilihan peringkat pertengahan, mempunyai pembayaran 47% untuk ‘di bawah’ dan 79% untuk ‘di atas’. Pilihan di bahagian atas dan bawah hanya mempunyai satu pilihan yang tersedia – di atas pada titik tertinggi, dan di bawah pada yang terendah. Broker menyangka hasil lain yang begitu mungkin, mereka tidak sanggup menjualnya sama sekali.

Mengapa Pilihan Ladang Perdagangan?

Salah satu tarikan pilihan binari, adalah kesederhanaan. Sesetengah peniaga mungkin berpendapat bahawa pilihan tangga memperkenalkan lapisan kerumitan yang bergerak dari ‘kemudahan penggunaan’ dan oleh itu harus dielakkan. Pandangan itu merindukan beberapa perkara utama;

 • Pilihan tangga menawarkan beberapa pembayaran besar, berbanding dengan jenis perdagangan yang lain
 • Tangga menyediakan pilihan semasa pasaran tidak menentu
 • Di mana pedagang menjangkakan perubahan harga yang besar, tangga menyediakan keuntungan yang lebih tinggi daripada pilihan perduaan piawai
 • Tangga pada asasnya tidak lebih rumit daripada pilihan tradisional
 • Kekerapan tinggi, berisiko rendah / perdagangan pembayaran rendah boleh dilakukan dengan tangga.

Titik terakhir patut berkembang. Dalam tangkapan skrin di atas, tahap harga 0.73992 boleh diniagakan di atas untuk 7.79% – Bukan pembayaran yang besar, tetapi jika seorang peniaga yakin bahawa peningkatan dari paras rintangan ini terjamin, ia adalah laluan cepat, rendah risiko untuk keuntungan.

 

 

Dagangan Ladang Menang

Pilihan tangga perdagangan memerlukan kesedaran pasaran dan beberapa penyelidikan . Walaupun begitu juga dengan gaya perdagangan yang lain, faktor-faktor ini sangat penting untuk perdagangan tangga. Adalah mungkin untuk memenangi pembayaran terbesar hanya jika seseorang dapat mendapat ramalan yang betul yang mempunyai kebarangkalian yang rendah . Peningkatan / kejatuhan curam diperlukan untuk ramalan melampau yang betul. Ini mungkin berlaku sekiranya beberapa peristiwa penting yang berkaitan dengan aset berlaku.

Pengumuman kadar faedah atau amaran keuntungan daripada firma besar misalnya, boleh menyebabkan pembetulan harga yang besar dan tiba-tiba. Peniaga perlu sentiasa mengetahui semua peristiwa untuk memenangi dagangan pembayaran yang tinggi. Begitu juga, perdagangan frekuensi tinggi untuk bayaran yang lebih rendah bergantung kepada turun naik yang berkurangan. Kadar mogok yang lebih tinggi diperlukan bermakna kesilapan mestilah sedikit dan jauh di antara. Pilihan binari menaiki menawarkan laluan lain untuk seorang peniaga untuk keuntungan, tetapi mereka perlu difahami sepenuhnya. Mereka boleh digunakan sebagai alat lindung nilai atau khusus dalam, dengan hak mereka sendiri.

Tidak pernah broker pilihan binari akan menawarkan tangga – harga dan pembayaran perlu sentiasa dikemas kini. Oleh itu, pilih mana-mana broker berpotensi dengan bijak, dan jika tangga kelihatan seperti jalan yang menarik untuk keuntungan, pastikan broker hak dipilih.

Strategi Pilihan Ladder

Pilihan tangga menawarkan pembayaran tertinggi bagi semua jenis pilihan binari. Untuk berdagang dengan berkesan, anda memerlukan strategi yang baik. Artikel ini memperkenalkan anda kepada tiga strategi hebat untuk pilihan tangga. Tiga strategi yang akan anda pelajari dalam artikel ini ialah:

 1. Tahap perdagangan berdasarkan lintasan purata ATR & bergerak
 2. Menggunakan ATR & ADX untuk membuat ramalan negatif
 3. Rintangan dagangan dan tahap sokongan dengan pilihan tangga

Dengan tiga strategi ini, anda akan mengetahui tiga pendekatan yang sangat berbeza untuk pilihan tangga. Dengan memahami spektrum kemungkinan, anda belajar menyesuaikan strategi kami untuk keutamaan anda dan mencipta strategi ideal untuk anda.

Strategi 1: Jajaran Perdagangan Dengan ATR Dan Bergerak Rata-rata

Apabila anda membeli pilihan tangga, anda menghadapi dua cabaran:

 1. Meramalkan arah pasaran, dan
 2. Meramalkan pelbagai pasaran.

Mengatasi kedua-dua cabaran dengan alat yang sama adalah sukar. Inilah sebab mengapa strategi ini menggunakan dua alat – satu untuk setiap ramalan.

Meramalkan arah pasaran dengan purata bergerak

Melangkah salib purata adalah sempurna untuk meramalkan arah pasaran. Bergerak purata mengira harga purata tempoh yang lalu dan ulangi proses ini untuk semua tempoh dalam carta anda. Mereka kemudian menarik hasilnya terus ke dalam carta, yang menghasilkan garis. Barisan ini bergerak lebih perlahan daripada pasaran:

 • Apabila pasaran berada dalam aliran meningkat, purata bergerak akan berdasarkan tempoh yang lebih rendah daripada harga pasaran semasa. Purata bergerak akan lebih tinggi daripada pasaran juga.
 • Apabila pasaran berada dalam arah aliran menurun, purata bergerak akan berdasarkan tempoh yang lebih tinggi daripada harga pasaran semasa. Purata bergerak akan lebih tinggi daripada pasaran juga.

Apabila pasaran mengubah hala tuju, ia beralih daripada berada di satu sisi purata bergerak ke arah yang lain, yang bermaksud bahawa ia perlu menyeberang purata bergerak. Akibatnya, penyebaran pasaran bagi purata bergerak adalah peristiwa penting yang menandakan perubahan arah pasaran. Ini adalah peristiwa yang sempurna untuk strategi kami.

 • Apabila pasaran melintasi purata bergerak ke atas, melabur dalam pilihan tangga yang meramalkan kenaikan harga.
 • Apabila pasaran melintasi purata bergerak ke bawah, melabur dalam pilihan tangga yang meramalkan harga jatuh.

Sekarang bahawa anda mempunyai hala tuju, anda hanya perlu meramalkan rangkaian potensi pasaran. Inilah sebabnya mengapa anda memerlukan ATR.

Meramalkan pelbagai pasaran dengan ATR

Julat Rata Sejagat (ATR) adalah penunjuk volatilitas. Ia mengukur jarak purata sebenar pasaran telah bergerak setiap tempoh pada masa lalu. Mari kita gunakan contoh dari teks asas kami pada pilihan tangga. Anggapkan bahawa anda sedang berdagang pasangan mata wang AUD vs JPY dengan harga semasa sebanyak 91.226.

Tamat pilihan tangga anda ialah 1 jam. ATR mempunyai nilai 0.1 pada carta 10 minit, yang memberitahu anda bahawa aset telah bergerak purata 0.05 berbanding tempoh yang lepas.

Nilai ini membolehkan anda untuk meramalkan sejauh mana pasaran dapat bergerak dan harga target yang harus anda gunakan untuk pilihan tangga anda. Mari kita anggap bahawa aset itu hanya menyeberangi purata bergerak anda ke atas dan anda mahu melabur dalam kenaikan harga. Broker anda menawarkan harga sasaran untuk pilihan tangga anda:

Nama Had harga Di atas Pembayaran Di bawah Pembayaran
Tahap Harga 1 91.200 54.23% 92.62%
Tahap Harga 2 91.245 90.89% 55.44%
Tahap Harga 3 91.291 158.29% 31.47%
Tahap Harga 4 91.337 280.34% 11.32%
Tahap Harga 5 91.382 530.43% 1.00%
Tahap Harga 6 91.425 1011.23% 0.00%

Mana antara harga sasaran yang manakah pilihan terbaik untuk pilihan tangga? Mari kita melalui mereka satu demi satu.

 1. Tahap harga 1 (91.2) lebih rendah daripada harga pasaran semasa (91.226). Oleh kerana anda meramalkan pergerakan ke atas, ini akan menjadi ramalan yang sangat selamat. Walau bagaimanapun, ia juga mengehadkan pembayaran anda kepada 54.23 peratus. Ini tidak cukup menguntungkan .
 2. Tahap harga 2 (91.245) berada di atas harga pasaran semasa (91.226), tetapi tidak banyak. Di pasaran yang bergerak pada kelajuan 0.05 setiap tempoh, ia akan mengambil pasaran kurang daripada satu tempoh untuk mencapai harga ini. Oleh kerana anda menjangkakan pergerakan ke atas, ini masih merupakan ramalan yang sangat selamat. Ia akan memberi anda bayaran sebanyak 90.89 peratus, yang lebih baik daripada tahap harga satu, tetapi ia masih tidak banyak .
 3. Tahap harga 3 (91.291) adalah kira-kira 1.5 kali nilai ATR (0.05) dari harga pasaran semasa (91.226). Ini terdengar menarik. Ingat: untuk memenangi pilihan tangga anda; pasaran terpaksa berdagang di atas harga sasaran satu jam dari sekarang. Anda mempunyai enam tempoh sehingga ini berlaku (tamat tempoh 60 minit, carta 10 minit). Tidak semua titik titik pergerakan dalam arah yang sama, itulah sebabnya mengapa pasaran tidak mungkin mencapai harga sasaran enam kali sejauh nilai ATR. Tetapi harga sasaran dalam jarak 1.5 kali nilai ATR dengan pembayaran sebanyak 158.29 peratus nampaknya seperti pertaruhan yang agak selamat untuk membuat keuntungan yang bagus .
 4. Tahap harga 4 (91.337) sedikit lebih daripada dua kali nilai ATR dari harga pasaran semasa (91.226). Dalam pergerakan ke atas, pasaran masih dapat mencapai harga sasaran ini. Ramalan ini sedikit lebih berisiko daripada paras harga 3, tetapi ia memberikan anda hampir dua kali pembayaran – 280.34 peratus. Kebanyakan peniaga lebih suka pelaburan ini.
 5. Tahap harga 5 (91.382) sedikit lebih daripada tiga kali nilai ATR dari harga pasaran semasa (91.226). Ini adalah ramalan yang berisiko. Pasaran perlu bergerak ke arah yang betul untuk empat daripada lima tempoh. Sekiranya anda betul, anda akan mendapat bayaran gila sebanyak 530.43 peratus, yang bermakna memenangi satu perempat daripada dagangan anda masih akan menguntungkan anda. Pengambil risiko lebih suka harga sasaran ini .
 6. Tahap harga 6 (91.425) lebih daripada empat kali nilai ATR dari harga pasaran semasa (91.226). Ramalan ini terlalu berisiko. Walaupun anda akan mendapat bayaran sebanyak 1011.23 peratus, hampir tidak ada peluang pasaran mencapai sasaran ini. Ia perlu bergerak ke arah yang betul selama satu jam. Tinggal dari ramalan ini .

Dengan penilaian ini, ATR telah membantu anda membezakan harga sasaran.

 • Sekiranya anda suka bermain dengan selamat, gunakan tahap harga 3.
 • Jika anda suka mengambil risiko, gunakan tahap harga 5.
 • Peniaga yang mencari gabungan risiko yang bagus dan berpotensi mengambil tahap harga 4.

Perdagangan strategi ini untuk sementara waktu dan memantau kejayaan anda. Anda akan mendapati bahawa anda lebih suka nisbah harga sasaran harga tertentu dan ATR. Dalam contoh kami, ATR mempunyai nilai 0.05 dan terdapat enam tempoh sehingga pilihan tamat.

Jika semua tempoh menunjuk ke arah yang sama, pasaran akan bergerak sekitar 0.3. Sesetengah peniaga seperti harga sasaran yang kira-kira setengah jarak ini dari harga pasaran semasa.

Mereka akan melabur di paras harga 5. Peniaga lain mungkin lebih suka harga sasaran yang satu pertiga jarak ini, yang akan membawa mereka untuk melabur di paras harga 3. Cari nisbah sempurna anda sendiri, dan anda akan dapat dengan cepat dan mudah menggunakan ATR untuk memilih tahap harga yang tepat untuk pilihan tangga anda.

 

 

Strategi 2: Menggunakan ATR & The ADX

Dalam contoh terdahulu kami, kami menggunakan ATR untuk membuat jaminan yang positif – kami meramalkan tahap harga yang boleh dicapai oleh pergerakan semasa . Dengan strategi ini, kami ingin melakukan sebaliknya: kami ingin meramalkan tahap harga mana yang berada di luar jangkauan pergerakan semasa.

Kita boleh mencapai matlamat ini tanpa purata bergerak. Tidak perlu isyarat; kami hanya ingin mengetahui sama ada paras harga sedang tidak dapat dicapai. Sebaliknya, kita memerlukan ketepatan yang lebih kecil, oleh itu kita memerlukan indeks pergerakan arah purata (ADX). Mari kita gunakan contoh yang sama seperti dahulu: anda melihat carta 10-minit dari pasangan mata wang AUD vs JPY dengan harga semasa sebanyak 91.226. Broker anda menawarkan harga sasaran untuk pilihan tangga dengan tamat tempoh 60 minit:

Nama Had harga Di atas Pembayaran Di bawah Pembayaran
Tahap Harga 1 91.200 54.23% 92.62%
Tahap Harga 2 91.245 90.89% 55.44%
Tahap Harga 3 91.291 158.29% 31.47%
Tahap Harga 4 91.337 280.34% 11.32%
Tahap Harga 5 91.382 530.43% 1.00%
Tahap Harga 6 91.425 1011.23% 0.00%

Oleh kerana kami kini membuat ramalan negatif, kami perlu memberi tumpuan kepada pembayaran di bawah. Persoalan penting ialah tahap harga yang boleh dicapai oleh pasaran dan di mana paras harga masuk akal untuk melabur. Mari lihat pada setiap tahap harga:

 1. Tahap harga 1 (91.200) adalah di bawah harga pasaran semasa (91.226). Ini adalah pelaburan yang buruk. Apabila anda mendapat pembayaran seperti ini, broker anda menjangkakan pasaran bergerak ke atas. Jika tidak, mereka tidak akan menawarkan pembayaran yang tinggi untuk ramalan di bawah. Oleh itu, tidak masuk akal untuk melabur dalam harga yang jatuh.
 2. Tahap harga 2 (91.245) berada di atas harga pasaran semasa (91.226), tetapi tidak banyak. Meramalkan bahawa pasaran akan berdagang di bawah paras harga ini hanya masuk akal apabila ATR mempunyai bacaan yang sangat rendah, misalnya01. Apa-apa lagi, dan ramalan ini terlalu berisiko. Dengan pembayaran sebanyak 55.44 peratus, anda perlu memenangi lebih daripada 65 peratus daripada dagangan anda, jadi tahap harga ini tidak bernilai risiko.
 3. Tahap harga 3 (91.291) lebih jauh dari harga pasaran semasa (91.226) tetapi masih sangat dekat. Tahap harga ini akan menjadi pelaburan yang mungkin jika nilai ATR adalah sangat rendah, contohnya02. Pembayaran sebanyak 31.47 peratus adalah menarik untuk ramalan negatif, tetapi anda perlu tahu bahawa anda membuat ramalan yang selamat di sini.
 4. Tahap harga 4 (91.337) membolehkan anda membuat ramalan yang selamat dalam kebanyakan persekitaran pasaran. Walaupun ATR membaca 0.3, pasaran mungkin tidak akan diperdagangkan di atas paras harga ini apabila pilihan anda tamat. Sesetengah peniaga juga akan berdagang nilai ini dengan ATR pada 0.4, tetapi bayaran yang agak rendah sebanyak 11,32 persen mengharuskan anda membuat prediksi yang aman yang dapat memenangkan peratusan yang tinggi dari perdagangan anda.
 5. Harga tahap 5 dan 6 (91.382 dan 91.425) masing-masing membayar pembayaran sebanyak 1 peratus dan 0 peratus. Tidak masuk akal dalam perdagangan pembayaran seperti itu.

Titik ini adalah sukar untuk memilih tahap harga yang sempurna berdasarkan ATR sahaja. Di kebanyakan persekitaran pasaran, anda boleh dengan selamat menjual tahap harga lima dan enam, tetapi bayaran rendah mereka menjadikan paras harga ini tidak menguntungkan. Semua tahap harga lain memerlukan anda untuk menggabungkan risiko dan potensi. Untuk mengetahui cara mencampurkan faktor-faktor ini, anda memerlukan alat lain.

Alat ini adalah Indeks Pergerakan Purata Arah (ADX). ADX menilai kekuatan arah pasaran pada skala 0 hingga 100. Kebanyakan peniaga menafsirkan bacaan di bawah 20 sebagai kekurangan arah dan membaca di atas 40 sebagai arah yang kuat. Nilai-nilai ini membantu anda untuk menganggarkan harga sasaran yang harus anda gunakan untuk pilihan tangga anda:

 • Sekiranya ADX membaca lebih daripada 40, berhati-hati. Apabila pasaran mempunyai hala tuju yang kuat, anda perlu merancang yang paling teruk. Anggapkan bahawa semua tempoh sebelum pilihan anda tamat dalam arah yang sama dan memilih tahap harga dengan pembayaran tertinggi di luar jangkauan ini. Dalam contoh kami, terdapat enam tempoh sehingga pilihan anda tamat. Tahap harga 3 (91.291), sebagai contoh, adalah 0.65 dari harga pasaran semasa (91.226). Apabila ATR dibaca kurang dari 0.1, ini adalah tahap harga untuk dipilih.
 • Jika ADX membaca kurang daripada 20, pergi untuk itu. Apabila pasaran tidak mempunyai arah, sudah tiba masanya untuk mendapatkan pembayaran yang tinggi. Pengambil risiko bahkan mungkin melabur di paras harga yang hanya sejauh pembacaan ATR dari harga pasaran semasa, peniaga dengan toleransi risiko sederhana harus menggunakan harga target yang dua kali sejauh bacaan ATR. Dalam contoh kami, ini bermakna pengambil risiko bahkan boleh melabur di paras harga 2 apabila ATR membaca 0.05, yang merupakan nilai yang agak tinggi. Semua yang lain harus membuat keputusan antara tahap harga 3 dan 4. Apabila ATR mempunyai bacaan yang lebih rendah, semua peniaga boleh memilih tahap harga 2.
 • Jika ADX dibaca antara 20 dan 40, ambil risiko sederhana. Apabila pasaran mempunyai kekuatan arah sederhana, risiko anda juga harus sederhana. Pilih pendekatan di antara kedua-dua contoh di atas. Apabila ATR membaca 0.02, misalnya, kebanyakan peniaga akan melabur di tahap harga tiga, yang merupakan ramalan yang selamat tetapi masih mendapat pembayaran sebanyak 31.47 peratus.

Anda juga boleh mengecualikan satu atau dua persekitaran pasaran daripada strategi anda. Pedagang peniaga yang berisiko mungkin hanya melabur dalam strategi ini apabila ADX berbunyi kurang daripada 20.

Strategi 3: Rintangan / Sokongan Perdagangan Dengan Pilihan Ladder

Strategi ini sesuai untuk peniaga yang suka isyarat visual lebih daripada pengiraan matematik. Tahap rintangan dan sokongan adalah tahap harga yang penting bahawa harga sesuatu aset tidak dapat dipecahkan. Sebagai contoh, anggap bahawa aset telah diperdagangkan sekitar £ 99. Ia telah menguji halangan £ 100 beberapa kali tetapi sentiasa gagal untuk memecahkannya. Dalam kes ini, halangan £ 100 menjadi rintangan.

Begitu juga, apabila aset telah didagangkan sekitar £ 101 tetapi gagal jatuh di bawah £ 100, halangan £ 100 menjadi tahap sokongan. Dalam kedua-dua kes, terdapat sesuatu yang menghalang aset daripada melanggar tembok sebanyak £ 100. Anda tidak akan tahu apa sebenarnya berhenti pasaran, tetapi ini tidak penting. Nampaknya peniaga tidak lagi sanggup membeli (dalam kes rintangan) atau menjual (dalam kes sokongan) aset itu untuk £ 100.

Ini semua yang anda perlukan untuk berdagang pilihan tangga. Apabila pasaran mendekati garis rintangan, anda menunggu sehingga harga sasaran pertama dengan bayaran yang munasabah masuk dalam jangkauan. Takrif anda tentang pembayaran yang munasabah terpulang kepada anda. Kebanyakan peniaga mahu sekurang-kurangnya 30 peratus, pembayaran 50 peratus lebih baik sebelum mereka melabur.

Sekiranya pasaran bergerak mendekati rintangan / sokongan, anda mungkin dapat melabur dalam rintangan / sokongan yang sama dengan pembayaran yang lebih tinggi. Kebanyakan peniaga akan menggunakan peluang ini untuk membuat lebih banyak wang dengan ramalan yang sama. Jika pasaran memecah rintangan atau sokongan, anda akan kehilangan semua pilihan anda. Anda boleh membuat wang yang hilang itu. Apabila pasaran memecah rintangan / sokongan, ia telah membebaskan dirinya dan mungkin akan bergerak dengan kuat.

Ini adalah persekitaran yang ideal untuk melabur dalam pilihan tangga yang meramalkan pergerakan yang kuat. Anda harus dapat dengan mudah memenangi pilihan tangga dengan pembayaran sebanyak 200 peratus, yang boleh menampung kerugian anda.

Jangkauan – Ringkasan

Pilihan tangga membolehkan pelbagai strategi berpotensi. Bergantung pada toleransi risiko anda dan sama ada anda memilih ramalan positif atau negatif, anda perlu menyesuaikan strategi anda di sepanjang garis tiga strategi yang kami jelaskan. Kemungkinan tidak berkesudahan, tetapi sekarang anda tahu di mana untuk bermula.

Pilihan Perduaan Ladang Ladang