Dagangan pilihan binari bergantung pada soalan mudah – adakah aset yang mendasari berada di atas atau di bawah harga tertentu pada masa yang ditetapkan? Jika ya, anda boleh membuat keuntungan besar dengan salah satu instrumen kewangan yang paling mudah untuk diperdagangkan. Tetapi apa sebenarnya pilihan binari, dan apakah faedah dan kelemahan mereka? Halaman ini akan menjawab soalan-soalan itu, dan juga memperincikan cara memulakan pilihan binari perdagangan hari, termasuk strategi, tip, dan perbezaan serantau yang perlu diperhatikan. Gunakan senarai atas broker untuk membandingkan broker perduaan terbaik untuk perdagangan hari di Malaysia 2020.

Apakah Pilihan Perduaan?

Pertama, mari kita lihat bagaimana semuanya berfungsi. Ringkasnya, pilihan binari adalah derivatif yang boleh diniagakan di mana-mana instrumen atau pasaran. Mereka merayu kerana mereka langsung. Anda tahu dengan tepat berapa banyak yang anda boleh menang, atau kalah sebelum anda membuat perdagangan. Tidak diperlukan matematik dan kalkulator yang kompleks. Inilah sebabnya mengapa mereka juga dikenali sebagai perdagangan ‘semua atau tidak’. Jika anda menjangkakan pengumuman berita, tinjauan suku tahunan, atau trend global, maka anda mungkin dapat membuat keputusan yang tepat tentang apakah harga akan meningkat atau turun pada tahap tertentu pada masa akan datang, menjadikan keuntungan. Terdapat pelbagai derivatif untuk memilih antara. Anda boleh berdagang pilihan binari pada nilai komoditi, seperti aluminium dan minyak mentah. Anda boleh memilih untuk harga saham, seperti Amazon dan Facebook. Terdapat pilihan kadar pertukaran asing, termasuk semua pasangan utama dan kecil. Malah cryptocurrencies seperti Bitcoin, Ethereum, dan Litecoin ada di menu.

Sejarah Ringkas

Sekiranya anda ingin memulakan pilihan perduaan secara sepenuh masa, pemahaman terperinci tentang asal-usul mereka akan membantu. Pilihan binari atau ‘digital’ telah wujud selama beberapa dekad. Pada asalnya, ia hanya institusi besar dan yang kaya dengan aksesori. Walau bagaimanapun, pada tahun 2008 menyaksikan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS membuka pintu gerbang dengan membenarkan pilihan binari untuk diniagakan melalui pertukaran. Internet dan teknologi sejak itu telah memberikan akses seluruh dunia kepada pilihan ‘digital’ ini. Memandangkan kedudukannya, dengan halangan yang rendah untuk kemasukan para pedagang hari yang cerdas dan mudah untuk memahami kata preposisi, permintaan untuk perdagangan digital ini hanya akan meningkat.

 

 

Jenis Opsyen Terdapat beberapa jenis pilihan yang berbeza untuk dipilih. Jenis yang paling popular disenaraikan dalam glosari ringkas di bawah.

 • Up / Down (Tinggi / Rendah) – Pilihan perduaan yang paling mudah dan lazim. Adakah harga akan lebih tinggi atau lebih rendah daripada harga semasa apabila masa tamat tiba?
 • In / Out (Range atau Boundary) – Angka ‘tinggi’ dan ‘rendah’ akan ditetapkan. Anda kemudian membuat penentuan sama ada harga akan selesai di dalam atau di luar sempadan ini.
 • Touch / No Touch – Aras akan ditetapkan sama ada lebih tinggi atau lebih rendah daripada harga semasa. Anda kemudian memasuki kedudukan sama ada harga akan ‘menyentuh’ tahap ini antara masa perdagangan dan tamat tempoh. Pembayaran akan datang sebaik sahaja sentuhan berlaku.
 • Ladder – Ini adalah sama dengan perdagangan atas / bawah. Walau bagaimanapun, daripada menggunakan harga semasa, tangga akan mempunyai tahap pra-ditentukan yang berperingkat-peringkat ke atas atau ke bawah. Ini biasanya menuntut langkah harga yang besar. Bahagian flip ini adalah pulangan yang kerap kali akan melebihi 100%. Walaupun perlu diperhatikan, kedua-dua belah perdagangan tidak selalu tersedia.

 

 

Strategi

Strategi perdagangan binari akan berbeza dari perdagangan ke perdagangan. Apa yang boleh berfungsi untuk pilihan tangga di forex, boleh membuktikan tidak berguna dalam pilihan pelbagai mengenai emas. Setelah mengatakan itu, terdapat dua alasan anda mesti mempunyai strategi. Pertama, strategi mencegah emosi yang mengganggu keputusan perdagangan. Ketakutan, tamak, dan cita-cita semua boleh menyebabkan kesilapan. Strategi membolehkan anda memberi tumpuan kepada matematik dan data. Kedua, strategi membolehkan anda mengulangi keputusan perdagangan yang menguntungkan. Sebaik sahaja anda mengetahui bagaimana dan mengapa pilihan binari itu berfungsi, anda boleh mereplikasinya untuk menghasilkan keuntungan yang konsisten. Membina Strategi ATerdapat dua elemen penting untuk kaedah perdagangan pilihan binari anda, mencipta isyarat, dan menentukan berapa banyak untuk diperdagangkan. Yang kedua adalah pengurusan wang. Bagaimanakah anda membuat keputusan untuk menentukan kedua-dua langkah ini?

Langkah 1 – Membuat Isyarat A

Isyarat akan memberitahu anda di mana arah harga akan pergi, membolehkan anda membuat ramalan lebih awal daripada masa. Dua cara utama untuk mencipta isyarat ialah menggunakan analisis teknikal dan berita. Carta, Corak & Petunjuk Jika anda boleh mengenal pasti corak dalam carta anda, anda mungkin dapat meramalkan pergerakan harga masa depan. Mereka berpegang pada idea bahawa ‘sejarah mengulangi dirinya’. Anda boleh memulakan perdagangan pilihan binari menggunakan Heiken-ashi, lilin lain, dan carta garisan. Berbekal carta dan corak, peniaga yang berjaya akan membina strategi di sekitar penemuan mereka. Anda kemudian boleh membina petunjuk ke dalam strategi anda, memberitahu anda kapan untuk membuat pilihan binari, dan pilihan binari yang patut anda pergi. Alat teknikal ini boleh membuktikan tidak ternilai, jadi pastikan broker anda menawarkan ciri-ciri yang tersedia untuk menjalankan analisis pasaran yang menyeluruh. Salah satu perkara yang menarik mengenai perdagangan binari ialah anda boleh menggunakan beberapa petunjuk biasa, corak, dan alat untuk membantu meramalkan pergerakan pilihan binari masa depan. Jadi, anda boleh mula berdagang dengan / menggunakan:

 • Tahap sokongan dan rintangan
 • Tindakan harga
 • Pengayun stochastic
 • Penunjuk MACD
 • Trend
 • Babypips
 • Cermin
 • Pilihan yang dekat dengan tamat tempoh

Untuk bimbingan yang lebih terperinci, lihat halaman carta dan pola kami . Berita Anda boleh berdagang pilihan binari tanpa penunjuk teknikal dan bergantung pada berita. Manfaat berita adalah bahawa ia agak mudah difahami dan digunakan. Anda perlu mencari pengumuman syarikat, seperti pelepasan laporan kewangan. Sebagai alternatif, cari lebih banyak berita global yang boleh memberi kesan kepada keseluruhan pasaran, seperti bergerak dari bahan api fosil. Pengumuman kecil boleh menghantar harga meroket atau merosot. Jika anda boleh tinggal di tahu anda boleh berdagang pilihan binari anda sebelum seluruh pasaran menangkap. Untuk melakukan itu, anda perlu disesuaikan dengan pelbagai sumber berita. Anda boleh menyemak imbas dalam talian dan mempunyai TV atau radio di latar belakang. Beberapa sumber berita yang paling berguna dari segi maklumat perdagangan adalah:

 • Yahoo Finance
 • CNBC
 • Perniagaan Insider
 • Bloomberg
 • Masa kewangan

Langkah 2 – Berapa Banyak Anda Perlu Dagang

Sekiranya anda baru bermula ia sering terbaik untuk menjaga perkara yang mudah. Berdagang jumlah yang sama pada setiap perdagangan sehingga anda mendapati kaki anda masuk akal. Berikut adalah 3 strategi perdagangan pilihan binari untuk kedua-dua pemula dan peniaga yang berpengalaman. Strategi Martingale Opsyen binari menggunakan strategi perdagangan martingale bertujuan untuk mendapatkan semula kerugian secepat mungkin. Untuk melakukan ini, anda akan berdagang jumlah wang yang lebih besar dalam perdagangan berikutan kerugian. Jadi, anda akan menetapkan jumlah yang anda berdagang setiap kali, katakan $ 250. Walau bagaimanapun, jika anda kalah pada $ 250 itu, anda akan bertaruh $ 500 pada perdagangan seterusnya. Sekiranya perdagangan menang, anda sudah akan kembali ke dalam hitam, dan bukannya tersekat di sekeliling tanda pecah. Masalah dengan strategi ini adalah bahawa jika anda mengalami rentak yang kalah, anda boleh kehilangan modal yang serius dalam ruang waktu yang singkat. Jadi, hanya gunakan strategi ini jika anda mempunyai cara yang agak tepat untuk membuat keputusan perdagangan. Jika anda masih dalam peringkat percubaan dan kesilapan, pertimbangkan pendekatan yang berbeza.

 

 

Strategi Peratus Sistem berasaskan peratusan adalah popular di kalangan kedua-dua peniaga pilihan binari dan peniaga lain. Idea ini ialah anda menyatakan peratusan yang anda bersedia berisiko. Antara 1-2% adalah perkara biasa. Oleh itu, jika anda mempunyai $ 10,000 dalam akaun anda, dan nilai risiko anda adalah 2%, anda boleh berdagang $ 200 pada satu perdagangan. Jika anda mempunyai toleransi risiko yang lebih tinggi dan keputusan yang konsisten anda mungkin ingin meningkatkan margin risiko hingga 5%. Keuntungan sistem ini ialah anda tidak boleh kehilangan lebih banyak daripada yang anda mampu. Ini menjadikannya pendekatan yang ideal untuk mengambil jika anda baru untuk berdagang pada pilihan binari. Strategi Straddle Contoh ini lebih baik digunakan semasa tempoh turun naik yang tinggi dan sebelum pecahnya pengumuman berita penting. Teknik ini boleh digunakan oleh pedagang dari semua peringkat pengalaman. Ia memberikan anda keupayaan untuk mengelakkan panggilan dan memilih pilihan pilihan, dan sebaliknya membolehkan meletakkan kedua-dua alat yang ditetapkan. Anda berhasrat untuk menggunakan apabila nilai instrumen telah meningkat, tetapi anda fikir ia akan berkurang tidak lama lagi. Setelah turun, letakkan pilihan panggilan di atasnya, menjangka ia akan melantun semula dengan pantas. Anda juga boleh melakukannya dengan arah yang terbalik. Hanya letakkan panggilan pada harga aset rendah dan letakkan pada nilai aset yang semakin meningkat. Ini dengan ketara meningkatkan peluang sekurang-kurangnya salah satu daripada pilihan perdagangan menghasilkan hasil yang menguntungkan. Sekiranya anda berada dalam pasaran yang tidak menentu, sistem mudah ini dapat anda melihat keuntungan yang menjadi tampan. Ini berfungsi dengan baik sebagai pilihan binari perdagangan strategi 60 saat, dan juga akan menampung masa tamat sehingga satu hari.

 

 

Perdagangan Bot & Algoritma

Sebaik sahaja anda telah mengasah strategi yang menjadikan anda keuntungan yang konsisten, anda mungkin ingin mempertimbangkan menggunakan sistem automatik untuk memohonnya. Robot ini biasanya bergantung pada isyarat dan algoritma yang boleh diprogramkan. Bots kemudian melakukan semua kerja kaki, pilihan perdagangan bagi pihak anda. Sisi tambahnya ialah mereka boleh membuat lebih banyak perdagangan daripada yang anda boleh lakukan secara manual, meningkatkan margin keuntungan anda yang berpotensi. Mereka juga boleh berdagang merentas pelbagai aset dan pasaran. Adalah penting untuk menyiasat tawaran broker anda ketika datang ke perdagangan auto dan memeriksa ulasan robot. Ramai yang membolehkan anda membina program dengan mudah. Anda boleh menggunakan titik masuk anda sendiri yang bergantung kepada band Bollinger, corak RSI / MFI, dan purata bergerak. Walau bagaimanapun, walaupun anda telah mendapat sistem anda dan berjalan, anda tidak boleh masuk ke dalam pilihan binari perdagangan pada autopilot, anda perlu terus menantikan. Sekiranya terdapat sebarang kesilapan, anda perlu berada di sana untuk menyelesaikan masalah ini. Kejatuhan teknikal dan perubahan pasaran yang tidak dapat diramalkan semuanya boleh menyebabkan masalah, jadi tetap waspada.

Masa

Banyak strategi pilihan binari pdf gagal memadamkan pembolehubah masa. Strategi tertentu akan melakukan lebih baik dengan pilihan masa tertentu. Anda mungkin mahu melihat secara khusus strategi pilihan binari selama 5 minit. Sebagai alternatif, berdagang pilihan binari 15 minit mungkin lebih sesuai dengan keperluan anda. Oleh itu, strategi mana yang anda pilih, pastikan anda mengambil kira masa. Strategi Penyusunan Pilihan binari perdagangan dengan kejayaan terletak pada mencari strategi yang memuji gaya dagangan anda. Oleh itu, pertimbangkan instrumen yang akan anda berdagang. Kemudian, gunakan sistem pengurusan wang yang berkesan dan gunakan carta dan corak untuk membuat penunjuk yang memberitahu. Juga, gunakan pengumuman berita untuk kelebihan anda. Sekiranya anda mencuba pagar, jurang, lindung nilai, atau strategi binari yang lain untuk kali pertama, kenapa tidak mencuba akaun praktik dagangan dahulu? Ini akan membolehkan anda menangani sebarang masalah sebelum anda melaburkan wang anda sendiri. Untuk bimbingan yang lebih terperinci, lihat halaman strategi kami.

Petua

Pendidikan

Dagangan pilihan binari 101; melibatkan diri dalam sumber pendidikan. Sebagai Benjamin Franklin menegaskan, ‘pelaburan dalam pengetahuan membayar minat terbaik’. Pedagang teratas tidak pernah berhenti belajar. Pasaran berubah dan anda perlu berubah bersama dengan mereka. Untuk melakukan itu, gunakan beberapa sumber yang terperinci di bawah.

 • Buku & eBook – Terdapat banyak buku dan ebook di luar sana yang dapat memberikan maklumat yang tidak ternilai pada pilihan binari dagangan hari. Anda boleh mendapat manfaat daripada pengetahuan perdagangan pilihan binari pakar dengan pengalaman beberapa dekad. Perkara yang baik tentang buku ini membolehkan anda belajar dengan kadar yang sesuai dengan anda. Satu buku yang telah membuat perdagangan pilihan binari mudah ialah ‘Trading Binary For Dummies’, oleh Joe Duarte.
 • Tutorial video & seminar – Terlibat dan mudah diikuti. Terdapat banyak tutorial video dalam talian di luar sana yang boleh membimbing anda melalui membuat perdagangan. Dengan seminar, anda juga akan dapat menjawab soalan dan asas perdagangan opsyen binari dijelaskan, ditambah dengan beberapa broker yang menawarkan seminar mingguan untuk membuat anda tetap terkini dengan perkembangan pasaran.
 • Panduan PDF & arahan – Ini akan memberi anda penjelasan langkah-langkah yang jelas yang boleh anda ikuti dan memohon. Bahagian yang terbaik adalah anda boleh mencari banyak dalam talian yang benar-benar bebas dan mudah dimuat turun, sama ada anda menggunakan Android, Windows, atau iOS. Opsyen binari dagangan ‘Abe Cofnas’ pdf sangat popular.
 • Bilik forum & sembang – Ini adalah tempat yang sempurna untuk membincangkan idea dengan pakar pilihan binari. Anda boleh mendapat manfaat daripada cadangan dan belajar secara real-time semasa melabur dalam pilihan binari anda. Anda juga boleh menukar carta skrin carta langsung untuk mendapatkan rasa untuk kaedah binari dan taktik lain.
 • Newsletters & blogs – Ini adalah sangat bijak kerana menjaga perkembangan terkini yang boleh menjejaskan pasaran anda. Tambahan pula, anda boleh mendengar tentang pertandingan pilihan binari (ya, mereka benar-benar ada).
 • Salin perdagangan –  Ini adalah ketika rangkaian perdagangan sosial / platform digabungkan dengan alat perdagangan binari. Anda boleh mengikuti pedagang yang berpengalaman, menganalisis strategi mereka, dan kemudian meniru perdagangan mereka. Semak ulasan perdagangan salinan sebelum anda mendaftar.

Semua perkara di atas akan memainkan peranan utama dalam latihan perdagangan pilihan binari anda. Video dan contoh perdagangan percuma akan membantu memberikan kelebihan ke seluruh pasaran, jadi gunakannya sebanyak mungkin.

Jurnal Perdagangan

Pada masa ini tiada universiti pilihan binari. Oleh itu, penjelasan tentang mengapa pilihan itu tidak berfungsi boleh sukar dijumpai. Menjaga jurnal dengan semua keputusan perdagangan pilihan binari anda dapat menyelesaikan masalah itu. Rekod terperinci bagi setiap perdagangan, tarikh, dan harga akan membantu anda mengasah strategi anda dan meningkatkan keuntungan masa depan. Sama ada anda menyimpannya sebagai dokumen excel atau anda menggunakan perisian yang direka khas, ia dapat membantu anda mengelakkan bahaya masa depan. Sebagai bonus tambahan, ia boleh membuat pengisian cukai pada penghujung tahun yang lebih mudah. Jurnal adalah salah satu rahsia terbaik dalam pilihan binari, jadi kini anda tahu, gunakan satu.

Psikologi

Pilihan binari perdagangan berjaya bukan hanya tentang strategi yang betul. Jika anda tidak dapat mengawal emosi anda, anda akan membuat kesilapan yang mahal. Seperti yang dinyatakan Robert Arnott, ‘apa yang selesa jarang menguntungkan’. Apabila tekanan itu bermula, ketakutan dan tamak dapat mengalihkan perhatian anda dari nombor. Anda perlu menerima bahawa kerugian adalah sebahagian daripada perdagangan dan tetap kepada strategi anda pula. Sekiranya ia berdasarkan matematik yang tepat dan analisis teknikal yang teliti, anda perlu memastikan kepercayaan anda. Sebaik sahaja anda mula bertindak tidak konsisten keuntungan anda akan menderita.

 

 

 

Perbezaan Serantau

Peraturan

Oleh kerana populariti pilihan binari berkembang di seluruh dunia, badan pengawalselia bergegas untuk menanamkan perintah. Itu bererti di mana anda berdagang dan pasaran yang anda masuki boleh ditadbir oleh peraturan dan batasan yang berlainan. UK Jika anda pilihan perdagangan perduaan hari di UK, sebagai contoh, anda akan memerlukan lesen daripada komisen perjudian UK. Sekiranya anda memilih broker yang dikawal oleh Pihak Berkuasa Tingkah Laku Kewangan (FCA), anda akan dijamin tahap tambahan perlindungan. Berhati-hati dengan beberapa broker yang mendaftar dengan FCA, tetapi ini tidak sama dengan peraturan. Brexit telah membawa komplikasi kepada peraturan perdagangan. Garis panduan MiFID II ditetapkan untuk dilaksanakan di seluruh Eropah yang menguatkuasakan peraturan di sekeliling binari, walau bagaimanapun, UK mungkin tidak lagi melaksanakan garis panduan tersebut. Ini bermakna Inggeris tidak lagi berada di bawah tekanan dari Eropah untuk mengklasifikasikan semula binari sebagai instrumen kewangan. AS Dagangan pilihan binari untuk warga Amerika Syarikat dibatasi oleh pilihan hanya dua broker. Nadex dan CBOE adalah dua pilihan berlesen sahaja. Mujurlah, mereka adalah kedua-dua firma besar yang menawarkan harga yang kompetitif dan pelbagai aset yang berlainan untuk perdagangan binari. Rest Of World Di Australia, Suruhanjaya Sekuriti dan Pelaburan Australia (ASIC) menjalankan rancangan tersebut. Sekiranya anda berminat dengan broker yang berpangkalan di Cyprus dan Israel, sila semak dikawal oleh CySec. Di Dubai dan seluruh UAE, pilihan binari dikawal oleh Pusat Kewangan Antarabangsa Dubai (DIFC). Anda juga boleh memulakan pilihan perduaan perdagangan hari di Kanada, India, Pakistan, Afrika Selatan, Malaysia, Kenya, New Zealand, Nigeria, Vietnam, Indonesia, dan Filipina. Setiap mempunyai badan pengawalseliaan sendiri dan keperluan yang berbeza. Jadi, jika anda mahu perlindungan, pastikan anda melakukan penyelidikan anda sebelum anda mendaftar untuk broker binari di seberang dunia.

Cukai

Satu lagi perbezaan serantau yang penting datang dalam bentuk cukai. Sesetengah negara menganggap pilihan binari sebagai satu bentuk perjudian, seperti UK. Ini datang dengan faedah yang ketara. HMRC tidak akan mengenakan sebarang cukai ke atas keuntungan yang dibuat melalui pilihan binari. Walau bagaimanapun, pada masa depan binari mungkin jatuh di bawah payung derivatif kewangan dan dikenakan kewajiban cukai. Setelah mengatakan bahawa, jika perbelanjaan binari harian adalah satu-satunya bentuk pendapatan anda dan anda menganggap diri anda peniaga sepenuh masa, maka anda mungkin bertanggungjawab untuk membayar cukai pendapatan. Walaupun anda mungkin masih dikecualikan, ia patut mendapatkan penjelasan. Di luar UK, peraturan cukai berbeza sangat. Opsyen binari di Jepun dan Jerman datang dengan kewajiban cukai yang jauh berbeza, misalnya. Jadi, sebelum anda memulakan perdagangan dapatkan nasihat untuk memastikan sama ada anda akan dikecualikan daripada cukai. Jika tidak, adakah anda akan membayar cukai pendapatan, cukai keuntungan modal, cukai perniagaan, dan / atau sebarang bentuk cukai lain? Untuk maklumat lebih terperinci, lihat halaman cukai kami .

Bolehkah Pilihan Perduaan Perdagangan Membuat Anda Kaya?

Walaupun menarik dan dinamik, untuk membuat pilihan binari perdagangan yang hidup anda perlu menggunakan halaman ini dan sumber lain sebagai panduan. Bolehkah perdagangan pilihan binari menjadikan anda kaya kemudian? Selesai dengan betul, ya boleh. Tidak ada soal pilihan binari yang berpotensi menguntungkan, ini dibuktikan oleh banyak jutawan. Untuk ke sana sekalipun, anda perlu broker yang betul, strategi yang berkesan, dan anda perlu melabur dalam pendidikan perdagangan anda, dengan menggunakan sumber yang digariskan di atas.

 

 

Bacaan lanjut

Soalan Lazim

Adakah pilihan binari undang-undang?

Ya, tetapi peraturan daerah bervariasi. Di India dan Australia misalnya, pilihan binari adalah sah. Di Amerika Syarikat, binari boleh didapati melalui Nadex , dan sempurna dengan undang-undang. Di EU, kedua-dua binari telah ditarik balik untuk pelabur runcit, tetapi masih mungkin untuk berdagang opsyen binari secara sah, oleh peniaga profesional. Kriteria tertentu perlu dipenuhi untuk dikelaskan sebagai ‘profesional’.

Bolehkah anda berdagang pada hujung minggu?

Ya. Terdapat dua cara untuk berdagang pada hujung minggu. Pertama, pasaran forex masih terbuka di beberapa bahagian dunia semasa “hujung minggu” di bahagian lain. Binari boleh diniagakan di forex pada masa ini. Terdapat juga ‘sintetik’ pasaran dengan beberapa broker (seperti binary.com ) tetapi pedagang harus perhatikan tidak ada pasaran yang mendasarinya dengan pilihan ini. Mereka adalah pasaran ‘maya’ yang dibuat semata-mata untuk menampung para peniaga yang ingin berdagang apa-apa. Mereka bukan untuk peniaga yang canggih.

Adakah pilihan binari yang diharamkan di Eropah?

Opsyen binari telah ditarik balik untuk peniaga runcit oleh pengatur Eropah, ESMA. Broker yang tidak dikawal di Eropah masih boleh menawarkan binari kepada pelanggan EU. Ia juga mungkin untuk peniaga EU untuk menamakan diri mereka sebagai peniaga profesional. Ini mengecualikan hak mereka untuk melindungi peraturan, dan bermakna binari bebas untuk digunakan lagi. Sesetengah pasaran sintetik juga boleh didagangkan oleh peniaga EU, dan sementara produk berfungsi dengan tepat sebagai pilihan binari, ia dirujuk secara sedikit berbeza.

Adakah pilihan binari berfungsi pada MT4 atau MT5?

Tidak ada broker pilihan binari yang menawarkan integrasi Metatrader. Walau bagaimanapun, mungkin untuk melakukan analisis teknikal di MT4 dan meletakkan dagangan pada platform perdagangan yang berasingan.

Bolehkah anda menggunakan pilihan binari pada cryptocurrency?

Ya. Broker pilihan utama binari akan menawarkan binari pada Cryptocurrencies termasuk Bitcoin, Ethereum dan Litecoin. Sebagai derivatif, pedagang tidak akan “memiliki” apa-apa cryptocurrency, mereka semata-mata akan berspekulasi pada harga. Ini bermakna bagaimanapun, tidak ada keperluan untuk dompet Crypto atau crypto.