Penunjuk teknikal perdagangan dengan pilihan binari boleh menjadi gaya dagangan yang sangat menguntungkan – jika anda tahu bagaimana untuk melakukannya dengan betul. Artikel kami menerangkan asas-asas dan tiga contoh strategi yang boleh anda gunakan. Secara terperinci, anda akan belajar:

 • Apakah Penunjuk Teknikal?
 • Kenapa Petunjuk Teknikal Dan Pilihan Digital Kombinasi Besar?
 • Tiga Contoh Strategi Untuk Petunjuk Teknikal

Dengan maklumat ini, anda akan segera berdagang dengan pilihan binari dengan penunjuk teknikal.

Apakah Penunjuk?

Penunjuk teknikal adalah alat perdagangan yang berguna yang membolehkan peniaga tindakan harga memahami apa yang sedang berlaku di pasaran dan membuat ramalan tentang apa yang akan berlaku seterusnya. Sesetengah penunjuk menarik keputusan mereka terus ke dalam carta harga, yang memudahkan para penganalisis membandingkannya dengan harga pasaran semasa. Petunjuk lain menggunakan tetingkap berasingan untuk memaparkan hasilnya. Contoh yang paling terkenal mengenai penunjuk jenis ini adalah pengayun. Penunjuk ini mencipta nilai yang berayun antara 0 dan 100. Nilai ini dan perubahannya dari masa ke masa membolehkan anda memahami apa yang berlaku pada masa lalu dan apa yang akan berlaku seterusnya. Terdapat beribu petunjuk, tetapi ini adalah jenis yang paling penting dan beberapa contoh:

 • Sokongan & penentangan: Penunjuk ini meramalkan tahap sokongan dan rintangan di mana pasaran mungkin akan berubah. Apabila ia memecah tahap sedemikian, ia mungkin akan mewujudkan pergerakan yang kuat dari paras harga. Contoh: Bawah, Anjakan Fibonacci, Titik Pangsi (PP), Atas.
 • Trend: Petunjuk ini membantu anda menilai kekuatan dan kepercayaan trend. Contoh: Indeks purata arah (ADX), Indeks saluran komoditi (CCI), Pengayun harga terperinci (DPO), Ketahui pengayun benda pasti (KST), Ichimoku Kinkō Hyō, Bergerak purata penumpuan / ), SAR Parabola (SAR), indeks wang pintar (SMI), Trix Vortex Indicator (VI).
 • Momentum: Petunjuk ini membantu anda memahami momentum pergerakan. Contoh: Indeks aliran wang (MFI), Indeks kekuatan relatif (RSI), pengayun Stochastic, Indeks kekuatan sebenar (TSI), osilator Ultimate Williams% R (% R).
 • Jumlah dagangan: Penunjuk ini menggunakan jumlah dagangan (bilangan aset yang dijual atau dibeli) untuk menilai sama ada pelabur lebih yakin atau menurun. Contoh: Garis pengumpulan / pengagihan, Kemudahan Pergerakan (EMV), Indeks Kekuatan (FI), Indeks Kelantangan Negatif (NVI), Kelantangan Baki (OBV), Nisbah Putaran / .
 • Penunjuk Volatiliti: Penunjuk ini mengukur kekuatan pergerakan, yang membantu peniaga membuat pelbagai ramalan, terutama untuk jenis pilihan binari yang menggunakan harga sasaran, contohnya satu pilihan sentuhan, pilihan sempadan, atau pilihan tangga. Contoh: Julat sebenar purata (ATR), Bollinger Band (BB), saluran Donchian, saluran Keltner, CBOE, Indeks Volatiliti Pasaran (VIX), sisihan piawai (σ).

Tidak perlu belajar semua petunjuk ini. Lihatlah setiap kategori, memilih yang anda sukai, dan ambil dari situ. Lebih baik bermula dengan penunjuk yang anda benar-benar memahami dan suka. Kemudian anda boleh menambah lebih banyak penunjuk kepada strategi anda, membolehkan perdagangan anda berubah secara semulajadi.

Mengapa Penunjuk Peranti Saman Penunjuk?

Kebanyakan peniaga pilihan binari sangat bergantung pada penunjuk teknikal. Terdapat tiga sebab utama bagi sambungan yang kuat ini antara pilihan binari dan penunjuk teknikal:

 1. Penunjuk teknikal memudahkan analisis tindakan harga . Tindakan harga adalah satu-satunya cara untuk meramalkan apa yang akan berlaku pada bingkai masa yang singkat seperti yang anda gunakan dalam pilihan binari. Hanya melihat pergerakan harga boleh mengelirukan, walaupun. Penunjuk teknikal boleh menapis maklumat penting mengenai carta harga dan memaparkannya dengan cara yang semua orang dapat memahami dengan segera. Penyederhanaan ini menjadikan perdagangan anda lebih cepat dan lebih mudah.
 2. Petunjuk memastikan perdagangan anda . Apabila anda menganalisis pasaran tanpa sebarang bantuan, terdapat banyak maklumat yang perlu diambil. Kerumitan membawa kepada kesilapan dan keputusan yang tidak baik, kedua-duanya memberi anda wang. Petunjuk teknikal menghapuskan kesilapan-kesilapan ini, itulah sebabnya mereka membantu anda membuat lebih banyak wang dengan cara yang lebih mudah – gabungan hebat.
 3. Petunjuk boleh mendedahkan perkara yang tidak boleh dilakukan peniaga . Dalam masa yang terpencil, penunjuk teknikal menganalisis beratus-ratus dataset, menyaring maklumat yang paling relevan, dan memaparkannya dengan cara yang semua orang dapat memahami. Tanpa bantuan penunjuk teknikal, kebanyakan maklumat ini tidak boleh diakses. Ia mengambil masa beberapa tahun untuk mengira band Bollinger untuk lima puluh aset dengan sepuluh kali setiap masa. Analisis teknikal menambah lapisan maklumat ke perdagangan anda yang mungkin tersembunyi jika tidak.

Perkara-perkara ini adalah sebab mengapa penunjuk teknikal dan pilihan binari adalah gabungan yang hebat.

 

 

Apakah Penunjuk Utama?

Penunjuk utama merupakan bentuk khas penunjuk pasaran. Penunjuk pasaran adalah segalanya yang membantu anda memahami sama ada harga sesuatu aset akan naik atau turun di masa depan. Mereka menyediakan alat penting, berguna, dan mudah untuk mentafsirkan para pedagang pilihan binari. Dengan strategi yang betul, mereka dapat membantu anda menjangka pergerakan pasaran baru dan mencari masa yang tepat untuk melabur. Penunjuk ini boleh dikategorikan kepada dua jenis:

 1. Petunjuk utama. Jenis penunjuk ini meramalkan apa yang akan berlaku kepada harga aset.
 2. Penunjuk lag. Jenis penunjuk ini memberitahu anda apa yang telah berlaku kepada harga aset. Walaupun maklumat ini sepatutnya membantu anda meramalkan apa yang akan berlaku seterusnya, petunjuk itu sendiri memberi tumpuan pada masa lalu – ini adalah perbezaan besar antara kedua-dua jenis petunjuk.

Matlamat penunjuk utama adalah untuk memberi anda rasa di mana harga aset sedang menuju. Satu contoh hebat penunjuk utama dari bidang lain ialah indeks iklim perniagaan. Pengurus perniagaan melaporkan jangkaan mereka untuk masa depan, dan indeks mencipta nilai agregat yang mudah dapat dibandingkan dengan mudah untuk bulan-bulan dan tahun-tahun sebelumnya. Nilai dan perubahannya dari masa ke masa membantu anda untuk meramalkan sama ada ekonomi akan bertambah baik atau semakin teruk. Penunjuk kewangan utama melakukan perkara yang sama. Mereka mengukur sesuatu, dan nilai yang dihasilkan memberitahu anda sama ada perkara akan menjadi lebih baik atau lebih buruk.

Kenapa saya perlu menggunakan Petunjuk Utama?

Penunjuk utama memberi maksud yang sangat penting: mereka dapat membantu anda memahami sama ada pergerakan yang ada lebih cenderung untuk terus atau berakhir tidak lama lagi. Dengan petunjuk ini, anda boleh mencari peluang perdagangan yang hebat dan mengelakkan yang buruk. Sebagai contoh, anggap anda mendapati pergerakan ke atas.

 • Sekiranya petunjuk utama anda memberitahu anda bahawa pergerakan itu mungkin akan berterusan, anda tahu bahawa ini adalah masa yang tepat untuk berdagang dengan pilihan yang tinggi.
 • Jika penunjuk utama anda memberitahu anda bahawa pergerakan itu mungkin akan berakhir tidak lama lagi, anda tahu bahawa sekarang bukan masa yang tepat untuk berdagang dengan pilihan yang tinggi. Anda harus sama ada dari pasaran atau perdagangan pilihan yang meramalkan berakhirnya pergerakan itu.

Bagi mana-mana pengikut trend, peniaga swing, dan hampir orang lain, penunjuk utama menambah maklumat penting kepada gaya dagangan mereka. Mereka boleh membantu menyaring isyarat buruk, mencari peluang perniagaan baru, dan memenangi lebih banyak dagangan.

Contoh Popular Petunjuk Utama

Terdapat ratusan penunjuk utama. Ada di antara mereka yang sama, ada yang sangat berbeza. Untuk membantu anda memahami indikator utama dengan lebih baik, kami akan melihat tiga contoh indikator utama yang membolehkan anda untuk merasai pelbagai petunjuk utama yang berbeza.

Contoh 1: Indeks Aliran Wang (MFI)

The Indeks Aliran Wang (MFI) adalah satu penunjuk utama popular kerana ia membantu peniaga cepat menilai kekuatan trend. Seperti namanya, MFI membandingkan wang yang mengalir ke aset kepada wang yang mengalir keluar daripadanya. Untuk tujuan ini, ia melipatgandakan purata setiap harga yang tinggi, rendah, dan penutupan dengan jumlah tempoh dan kemudian membahagikan jumlah semua tempoh dengan kenaikan harga dengan jumlah semua tempoh dengan harga yang jatuh.

Hasilnya adalah nilai antara 0 dan 100.

 1. Apabila MFI berbunyi 100, semua wang itu mengalir ke aset – semua tempoh dipaparkan tempoh yang semakin meningkat.
 2. Apabila LKM membaca 0, semua wang itu mengalir keluar dari aset – semua tempoh dipaparkan harga jatuh.
 3. Apabila MFI membaca 50, jumlah aset yang dijual dan dibeli adalah sama.

Setiap nilai melebihi 50 menunjukkan bahawa lebih ramai orang yang dijual daripada membeli aset itu, setiap nilai di bawah 50 menunjukkan sebaliknya. Pembacaan MFI dan perubahannya dari masa ke masa membolehkan dua ramalan mengenai pergerakan pasaran masa depan:

 1. Nilai melampau. Apabila LKM terlalu tinggi (biasanya melebihi 70) atau terlalu rendah (biasanya kurang dari 30), pasaran memasuki kawasan yang melampau. Peniaga mengandaikan bahawa nilai ekstrem seperti itu menunjukkan bahawa terlalu ramai peniaga telah membeli atau menjual aset dan tidak ada pedagang lagi yang boleh membeli atau menjual aset tersebut dan mengekalkan pergerakan itu. Akibatnya, mereka meramalkan bahawa pergerakan itu berada dalam kesusahan dan tidak lama lagi akan berbalik atau melalui penyatuan sebelum dapat diteruskan. Sesetengah peniaga menggunakan isyarat ini untuk berhenti melabur dalam pergerakan; ada yang melabur dalam arah yang bertentangan.
 2. Konvergensi / perbezaan. Apabila pasaran menjadi baru yang melampau dalam trend (yang baru tinggi dalam aliran menaik atau yang baru rendah dalam aliran menurun), LKM harus mencerminkan pergerakan ini dan membuat yang baru melampau juga. Apabila LKM tidak mencerminkan tinggi / rendah baru pasaran dengan tinggi / rendah sendiri, peniaga telah berhenti menolak trend. Walaupun ini masih mencukupi untuk mewujudkan ekstrem baru, penurunan momentum berterusan akan mengakhiri perdagangan. Sesetengah peniaga akan menggunakan isyarat ini untuk berhenti melabur dalam trend, ada yang melabur ke arah yang bertentangan.

Sudah tentu, anda juga boleh mentafsirkan MFI dengan cara yang bertentangan:

 1. Apabila MFI membaca di antara 30 dan 70, terdapat ruang yang cukup untuk pasaran meneruskan pergerakan semasa. Kebanyakan peniaga akan meramalkan bahawa pergerakan itu akan diteruskan seketika dan melabur dengan sewajarnya.
 2. Apabila MFI mencerminkan trend semasa, arah aliran itu tetap utuh. Kebanyakan peniaga akan meramalkan bahawa trend itu akan berterusan dan melabur dengan sewajarnya.

MFI adalah petunjuk utama kerana ia meramalkan bahawa trend atau pergerakan akan berterusan atau berakhir tidak lama lagi. Penunjuk lagging hanya akan memberitahu anda apa yang berlaku pada pergerakan di masa lalu. Kerana nilai LKM berosilasi antara 0 dan 100, ia dipanggil pengayun. Kebanyakan pengayun lain juga petunjuk utama. Sekiranya anda suka idea yang mudah untuk menentukan keputusan pelaburan anda, sila lihat analisis teknikal pengayun yang lain.

 

 

Contoh 2: Indeks Kanun Komoditi (CCI)

Jangan biarkan namanya menipu anda – Komoditi Saluran Komoditi (CCI) berfungsi dengan semua jenis aset, bukan sahaja komoditi. Ringkasnya, CCI mengira sejauh mana aset telah diverged dari purata statistiknya. Teori ini ialah apabila aset telah menyimpang terlalu jauh dari harga min, ia akan segera kembali. Sama seperti LKM, CCI mengandaikan bahawa apabila terlalu banyak peniaga telah membeli atau menjual aset, tidak ada yang tersisa untuk mendorong pasaran terus ke arah ini. Ia perlu berpusing dan menyatukan.

Secara terperinci, CCI melipatgandakan purata harga akhir yang tinggi, rendah, dan penutup terakhir dengan 0.015 dan meletakkan keputusan berhubung dengan purata bergerak yang dilancarkan.

 • Nilai melebihi 100 menunjukkan bahawa aset itu berdagang lebih tinggi daripada 1.015 kali nilai purata bergerak.
 • Nilai di bawah -100 menunjukkan bahawa aset itu didagangkan lebih rendah daripada 0.985 kali nilai purata bergerak.

Dalam kedua-dua kes, CCI meramalkan bahawa pasaran telah bergerak terlalu jauh dari purata bergerak dan pergerakan itu akan segera berubah. Sesetengah peniaga juga menunggu sebelum mereka melabur.

 • Apabila CCI telah meningkat lebih dari 100, mereka menunggu sehingga ia jatuh sebelum mereka melabur.
 • Apabila CCI jatuh di bawah -100, mereka menunggu sehingga ia mula bangkit sebelum mereka melabur.

Pedagang ini menggunakan CCI sebagai penunjuk lag. Untuk menggunakan CCI sebagai petunjuk utama, anda perlu melabur apabila pasaran melintasi garisan + 100 / -100 – maka anda melabur dalam jangkaan. Apabila anda bertukar arah yang berubah, anda melabur dalam tindak balas dan menggunakan CCI sebagai penunjuk yang tertinggal. Kadang-kadang garis di antara penunjuk yang ketinggalan dan yang utama mungkin nipis. Selagi anda tahu perbezaan dan perdagangan dengan sewajarnya, anda harus baik-baik saja.

Contoh 3: Indeks Kekuatan Relatif (RSI)

Pada pandangan pertama, Indeks Kekuatan Relatif (RSI) nampaknya hampir sama dengan Indeks Aliran Wang (MFI). Kedua-duanya adalah pengayun, mencipta nilai antara 0 dan 100, dan menggunakan overbought dan kawasan oversold. Perbezaan antara kedua-dua indikator adalah bahawa RSI hanya tertumpu pada perubahan harga manakala MFI juga menganggap isipadu setiap tempoh. Walaupun RSI melayan setiap tempoh sama, MFI meletakkan lebih banyak berat pada tempoh dengan jumlah yang tinggi dan kurang berat pada tempoh dengan jumlah yang rendah.

Selain itu, anda boleh menggunakan RSI seperti MFI. Perbezaan perdagangan dan kawasan terlebih jual di atas 70 atau ke bawah 30. Apabila RSI adalah antara 30 dan 70 pergerakan semasa masih perlu mempunyai beberapa bilik; apabila ia mencerminkan trend, tren itu baik-baik saja. Baik MFI mahupun RSI sentiasa lebih baik. Penunjuk yang harus anda gunakan bergantung pada strategi, keperibadian anda, dan kepercayaan anda tentang pasaran.

 • Sesetengah peniaga berhujah bahawa mereka menjual harga, bukan jumlah dan bahawa mereka, oleh itu, harus mengabaikan jumlah. Mereka juga mengatakan bahawa jumlahnya terlalu sama pada bingkai masa pendek pilihan binari untuk mempunyai kesan. Pedagang ini harus menggunakan RSI.
 • Sesetengah peniaga berhujah bahawa kelantangan itu mempunyai kesan yang ketara kerana ia memberitahu anda arah yang lebih banyak pedagang menyokong. Pedagang ini harus menggunakan LKM.

Utama Dengan Binari

Semua petunjuk utama boleh menjadi satu-satunya dasar strategi dagangan anda atau ciri tambahan kepada strategi semasa anda untuk menyaring isyarat. Kami akan membentangkan strategi yang menggunakan petunjuk utama dalam kedua-dua cara.

Strategi 1: Perdagangan Divergensi MFI Dengan Pilihan Tinggi / Rendah

Kami telah menunjukkan bahawa MFI mencerminkan trend yang utuh.

 • Apabila aliran menaik yang utuh mewujudkan tahap yang tinggi baru, MFI mencipta tahap yang tinggi juga.
 • Apabila aliran menurun utuh mewujudkan rendah baru, MFI mencipta tahap rendah yang baru.

Apabila MFI gagal mencerminkan tren baru yang melampau, trend itu dalam masalah. Trend ini kehilangan momentum, dan sementara ia masih mempunyai kuasa yang mencukupi untuk mencipta baru yang melampau, nampaknya ini adalah trend terakhir yang melampau. Pilihan tinggi / rendah menawarkan alat yang sempurna untuk berdagang dengan ramalan ini.

 • Apabila LKM mereda dalam aliran menaik, melabur dalam pilihan yang rendah.
 • Apabila LKM mereda dalam aliran menurun, melabur dalam pilihan yang tinggi.

Bahagian penting strategi ini ialah mendapatkan hak tamat tempoh. Walaupun kemungkinan besar pasaran akan mengikuti perbezaan MFI dengan menukar arah atau memasuki pergerakan sisi, pergerakan ini mengambil masa untuk berkembang. Adalah penting anda memilih tamat tempoh anda untuk menyediakan pasaran pada masa ini. Apabila anda mendapati perbezaan MFI dalam carta 5 minit, misalnya, tamat tempoh 15 minit tidak mencukupi. Pasaran akan mengambil masa sekurang-kurangnya 10 tempoh untuk berbalik, dan tamat tempoh selama 15 minit hanya bersamaan dengan 3 bar. Pilih tamat satu jam, dan anda meningkatkan peluang untuk memenangi perdagangan. Anda juga boleh berdagang strategi ini dengan RSI. Anda hanya akan menukar penunjuk, tanpa menukar apa-apa lagi. Di samping itu, anda boleh menggantikan pilihan tinggi / rendah dengan pilihan tangga berisiko rendah. Pilihan tangga berfungsi seperti pilihan tinggi / rendah tetapi membolehkan anda menggunakan harga selain harga pasaran semasa sebagai titik rujukan untuk ramalan anda.

 • Selepas perbezaan LKM dalam aliran menaik, anda meramalkan bahawa pasaran akan diperdagangkan lebih rendah daripada harga yang melebihi harga pasaran semasa.
 • Selepas perbezaan LKM dalam aliran menurun, anda meramalkan bahawa pasaran akan berdagang lebih tinggi daripada harga yang berada di bawah harga pasaran semasa.

Ini adalah versi strategi yang lebih selamat. Daripada menggunakan harga pasaran semasa sebagai titik rujukan untuk ramalan anda, anda menggunakan harga yang jauh ke arah yang anda harapkan pasaran bergerak. Strategi ini akan memenangi anda peratusan yang lebih tinggi dalam perdagangan anda tetapi juga memberi anda bayaran yang lebih rendah. Tentukan sendiri strategi mana yang anda mahu gunakan.

Strategi 2: Penapisan Trend Dengan RSI

Strategi berikut mengikuti trend yang sederhana:

 • Dalam aliran meningkat, melabur dalam kenaikan harga.
 • Dalam arah aliran menurun, melabur dalam harga yang jatuh.

Walaupun kesederhanaan ini, ramai peniaga takut bahawa mereka mungkin melabur dalam trend yang akan berakhir tidak lama lagi. Pedagang ini boleh menggunakan RSI untuk menyaring isyarat.

 • Apabila RSI mencerminkan trend, melabur dalam trend.
 • Apabila RSI menyimpang dari trend, jangan melabur dalam trend.

Penambahan RSI ke strategi trend-trend boleh membantu pedagang untuk memenangi peratusan yang lebih tinggi dari perdagangan mereka dan membuat lebih banyak wang dengan semakan mudah. Teruskan strategi anda yang tidak berubah. Gunakan tamat tempoh yang sama seperti dahulu dan melabur peratusan yang sama dari baki akaun keseluruhan anda bagi setiap perdagangan.

Strategi 3: Menguruskan kawasan ekstrim MFI dengan pilihan yang tinggi / rendah

Selain divergensi, MFI juga membuat ramalan apabila gerakan memasuki kawasan yang melampau. Ramalan ini membolehkan strategi perdagangan mudah:

 • Apabila MFI memasuki kawasan terlebih beli, melabur dalam pilihan yang rendah.
 • Apabila MFI memasuki kawasan oversold, melabur dalam pilihan yang rendah.

Kejayaan strategi ini bergantung pada kemampuan anda untuk memilih tamat tempoh yang tepat. Pasaran memerlukan sedikit masa untuk beralih, oleh itu anda mesti mengelakkan daripada tamat tempoh yang terlalu singkat. Apabila anda memilih tamat tempoh anda terlalu lama, di sisi lain, pergerakan mungkin berakhir pada waktu pilihan anda tamat. Pengalaman akan membantu anda mencari tamat tempoh yang betul. Penataan yang sempurna bergantung kepada keadaan, tempoh carta anda, dan ciri-ciri aset. Sekiranya anda mencari nombor kasar yang akan bermula, cubalah selama 5 tempoh, kemudian ambil dari sana. Begitu juga dengan strategi pertama, anda juga boleh berdagang strategi ini berdasarkan RSI atau dengan pilihan tangga berisiko rendah.

Petunjuk Utama – Ringkasan

Penunjuk utama adalah alat analisa pasaran yang penting, berguna, dan mudah untuk mentafsir. Pedagang pilihan binari boleh menggunakan indikator utama sebagai dasar tunggal strategi mereka atau untuk menyaring isyarat. Mereka sangat membantu untuk mencari masa yang tepat dan mengelakkan peluang perdagangan yang buruk.

Apakah Penunjuk Lagging?

Penunjuk lagging adalah aspek penting dalam strategi analisis pasaran mana pun. Artikel ini menerangkan semua yang anda perlu ketahui untuk berdagang opsyen binari berdasarkan penunjuk ketinggalan. Anda juga akan memahami kelebihan, keburukan, dan bidang penggunaan yang ideal. Perbezaan antara petunjuk dagangan utama dan tertinggal adalah sama.

 • Penunjuk dagangan yang ketara memberitahu anda apa yang berlaku dengan harga aset pada masa lalu dengan cara yang membantu anda meramalkan apa yang akan berlaku seterusnya.
 • Petunjuk utama menganalisis faktor lain dan meramalkan bagaimana ia akan mempengaruhi harga aset.

Perbezaan ini adalah mengapa indikator ketinggalan sangat berguna semasa tempoh tren. Apabila pasaran berada dalam trend, penunjuk yang tertinggal dapat membantu anda membuat ramalan yang hebat; tetapi apabila pasaran tidak bergerak, banyak penunjuk lag yang menggunakan kualiti ramalan mereka. Penunjuk lagging menjadi tujuan penting dan merupakan bahagian penting dalam strategi analisis pasaran. Untuk melihat bagaimana anda boleh menggunakan penunjuk lag untuk dagangan anda, mari kita melihat lebih dekat tiga contoh popular petunjuk ketinggalan.

Contoh Popular Penunjuk Lagging

Terdapat beratus-ratus penunjuk yang ketinggalan, tapi mari kita simpan perkara yang mudah. Berikut adalah tiga petunjuk tertinggal yang paling popular setiap pedagang perlu tahu.

Contoh 1: Trend

Contoh yang paling popular tentang penunjuk yang tertinggal adalah trend. Trend adalah pergerakan zig zag yang membawa pasaran ke paras tertinggi dan rendah. Trend adalah pergerakan zig-zag kerana pasaran tidak pernah bergerak dalam garis lurus. Setiap sekali-sekala, setiap pergerakan perlu berehat untuk mewujudkan momentum baru. Ia adalah mustahil bagi semua pedagang untuk terus membeli.

 

Inilah sebab mengapa tren mengambil dua langkah ke hadapan dan satu langkah ke belakang. Pergerakan zig-zag yang dihasilkan mudah dikenalpasti dan membolehkan ramalan yang tepat.

 • Uptrend terus menghasilkan tinggi dan rendah.
 • Downtrend terus mencipta rendah dan rendah.

Strategi trend meramalkan bahawa trend semasa mungkin berterusan.

 • Apabila pasaran berada dalam aliran meningkat, pedagang trend melabur dalam kenaikan harga.
 • Apabila pasaran berada dalam arah aliran menurun, pedagang trend melabur dalam kejatuhan harga.

Sesetengah peniaga juga berdagang setiap ayunan dalam trend. Buaian adalah pergerakan dari tinggi ke tahap rendah, dan dengan berdagang buaian semasa trend, pedagang ayunan berharap untuk meningkatkan keuntungan mereka. Sudah tentu, trend tidak akan berterusan selama-lamanya. Tetapi walaupun dengan pilihan yang tinggi / rendah, anda hanya perlu memenangi 60 peratus daripada dagangan anda untuk menghasilkan wang. Strategi trend yang dilaksanakan dengan baik dengan mudah dapat mencapai matlamat ini. Trend adalah penunjuk yang ketinggalan kerana ia memberitahu anda bahawa pasaran berada dalam trend sepanjang tempoh yang lalu. Walaupun pengetahuan ini juga membolehkan ramalan tentang apa yang akan berlaku seterusnya, indikasi utama trend adalah berdasarkan pergerakan harga masa lalu. Trend juga merupakan penunjuk ketinggalan yang paling penting. Kebanyakan indikator ketinggalan yang lain kehilangan kebolehannya untuk memprediksi apabila pasaran tidak bergerak, itulah sebabnya analisis trend harus mendahului penggunaan penunjuk teknikal lain.

Contoh 2: Pergerakkan purata

Satu lagi contoh popular penunjuk lag adalah purata bergerak. Purata bergerak mengira harga purata tempoh lalu dan menariknya ke dalam carta anda. Ia kemudian mengulangi proses untuk semua tempoh sebelumnya dan menghubungkan titik-titik ke garisan.

Kedudukan dan arah purata bergerak boleh memberitahu anda banyak tentang apa harga aset telah dilakukan:

 • Apabila purata bergerak naik ke atas, pasaran mesti meningkat selama tempoh terakhir. Apabila ia menunjuk ke bawah, pasaran mesti jatuh.
 • Apabila pasaran didagangkan lebih tinggi daripada purata bergerak, pasaran mesti meningkat dalam tempoh yang lalu. Apabila pasaran didagangkan lebih rendah daripada purata bergerak, pasaran mesti jatuh.

Apabila kedua-dua indikasi ini menunjukkan arah yang sama, anda mendapat petunjuk yang baik tentang apa yang sedang berlaku.

 • Apabila pasaran didagangkan di atas purata bergerak dan purata bergerak mengarah ke atas, pasaran kemungkinan meningkat.
 • Apabila pasaran didagangkan di bawah purata bergerak dan purata bergerak menunjuk ke bawah, pasaran mungkin jatuh.

Tanda-tanda ini membantu anda membuat keputusan pelaburan yang lebih baik.

Contoh 3: Bollinger Bands

Bollinger Bands adalah penanda yang popular kerana mereka membuat saluran harga di mana pasaran mungkin kekal. Saluran harga ini terdiri daripada tiga baris atau jalur:

 1. Purata 20-langkah bergerak sebagai garisan pertengahan.
 2. Baris atas dua kali sisihan piawai di atas garis pertengahan.
 3. Baris yang lebih rendah dua kali sisihan piawai di bawah garis pertengahan.

Pasaran sentiasa tidak pernah meninggalkan dua baris luar Bollinger Bands. Garis tengah berfungsi sebagai rintangan atau sokongan yang lebih lemah, bergantung kepada sama ada pasaran pada masa ini di atas atau di bawahnya.

 

Bollinger Bands dapat membantu anda memahami sama ada harga aset kemungkinan akan naik atau turun.

 • Apabila sesuatu aset diperdagangkan berhampiran dengan bahagian atas Bollinger Bands, ia mempunyai sedikit ruang untuk memanjat lagi. Akibatnya, ia mungkin jatuh.
 • Apabila sesuatu aset diperdagangkan berhampiran rangkaian Bollinger Bands yang lebih rendah, ia mempunyai sedikit ruang yang tersisa untuk jatuh lagi. Oleh itu, ia mungkin akan meningkat.
 • Apabila aset menghampiri garisan pertengahan, ia mungkin akan berehat. Kadang-kadang, pasaran akan memecah garisan tengah; kadang-kadang, ia akan berubah.

Tanda-tanda ini memberi anda banyak peluang perdagangan. Band Bollinger adalah penunjuk yang tertinggal kerana mereka hanya memberitahu anda apa yang berlaku pada masa lalu. Purata bergerak dan sisihan piawai adalah berdasarkan 20 tempoh terakhir. Walaupun kemungkinan pasaran akan mematuhi persamaan yang sama untuk tempoh semasa, juga, Bollinger Bands tidak dapat meramalkan rentang dagangan 50 tempoh dari sekarang. Kemudian, persekitaran pasaran akan berubah, dan julat perdagangan akan berbeza. Walaupun batasan ini, Bollinger Bands boleh menjadi bahagian penting dalam strategi perdagangan anda. Kami kemudian akan melihat bagaimana.

Kenapa saya harus menggunakan penunjuk Lagging?

Sesetengah pendatang baru kepada pilihan binari mempersoalkan sama ada indikator tertinggal dapat membantu mereka sama sekali. Mereka menunjukkan bahawa setiap peniaga harus meramalkan apa yang akan berlaku seterusnya, dan berpendapat bahawa petunjuk yang memberitahu anda apa yang telah terjadi adalah sedikit membantu dengan tugas ini. Pedagang ini salah. Penunjuk lagging boleh membuat ramalan yang berharga dan membantu anda mendapatkan pandangan mendalam ke dalam pasaran. Terdapat dua sebab utama mengapa pedagang menggunakan penunjuk ketinggalan:

 1. Penunjuk lagging berdasarkan fakta yang terbukti; petunjuk utama tidak.
 2. Memahami apa yang telah berlaku membantu anda meramalkan apa yang akan berlaku seterusnya.

Mari kita lihat dengan lebih dekat ketiga-tiga kelebihan penunjuk yang ketinggalan.


Kelebihan 1: Penunjuk lagging berdasarkan fakta yang terbukti, indikator utama tidak

Apabila purata 50-langkah bergerak menunjuk ke atas, anda tahu bahawa harga aset telah meningkat lebih daripada yang telah jatuh dalam tempoh 50 terakhir. Hasilnya tidak dapat dipertikaikan. Begitu juga, apabila pasaran sedang didagangkan di bawah purata bergerak, anda tahu  bahawa pasaran baru-baru ini telah mengambil beberapa momentum turun. Pengetahuan ini meletakkan strategi dagangan anda pada kaki pepejal.

Peniaga-peniaga yang konservatif akan menyukai penunjuk yang ketinggalan kerana mereka memberi mereka asas tertentu dari mana mereka boleh membuat keputusan mereka. Penunjuk utama adalah berbeza. Jumlahnya adalah petunjuk utama, contohnya.

Strategi kelantangan meramalkan bahawa jumlah pengurangan menandakan berakhirnya gerakan. Ini mungkin benar, tetapi tidak pasti, dan mustahil untuk membuktikan hubungan ini – anda perlu mempercayainya. Walaupun kelantangan semakin perlahan, pergerakan harga itu sendiri boleh mempercepatkan. Kadang-kadang, jumlah yang dikurangkan menunjukkan pergerakan yang berakhir; kadang-kadang tidak. Ringkasnya, penunjuk yang tertinggal memberi tumpuan kepada pergerakan harga masa lalu – yang diketahui.

Penunjuk utama membayangkan bahawa faktor lain akan mempengaruhi pergerakan harga masa depan – anda boleh mempercayai bahawa terdapat sambungan, dan mungkin ada, tetapi terdapat banyak faktor lain yang mempengaruhi pasaran, oleh sebab itu, mustahil untuk mengatakan sama ada hubungan ini mempengaruhi pasaran sama sekali dan sama ada ia akan mempengaruhi pasaran yang lebih kuat daripada sambungan lain.

Kelebihan 2: Memahami apa yang telah berlaku membantu anda meramalkan apa yang akan berlaku seterusnya.

Penunjuk lagging juga membolehkan ramalan tentang apa yang akan berlaku seterusnya – mereka hanya berbuat demikian secara tidak langsung. Penunjuk utama membayangkan bahawa faktor tertentu akan menentukan di mana pasaran akan datang seterusnya. Indikator lagging tidak membuat andaian sedemikian. Mereka hanya meramalkan bahawa apa yang telah berlaku sebelum ini akan berterusan. Apabila pasaran melintasi purata bergerak, petunjuk tertinggal hanya memberitahu anda apa yang telah berlaku – pasaran baru-baru ini telah mengubah arah. Anggapan tersirat adalah bahawa pergerakan ini akan berterusan.

 • Sekiranya pasaran jatuh pada tempoh yang lalu, nampaknya faktor-faktor yang sama yang menolak pasaran pada masa lalu juga akan menolaknya tidak lama lagi.
 • Jika pasaran meningkat untuk tempoh yang lalu, nampaknya faktor-faktor yang sama yang mendorong pasaran pada masa lalu juga akan mendorongnya tidak lama lagi.

Kedua-dua ramalan ini boleh diperdagangkan. Secara umumnya, perdagangan pilihan binari memerlukan anda memahami apa yang berlaku sekarang. Oleh kerana terdapat begitu banyak faktor di tempat kerja sekarang, mustahil untuk mengatakan dengan berlaku dengan kepastian mutlak. Tetapi pemahaman apa yang telah berlaku adalah bahagian penting untuk tiba di ramalan yang boleh dikatakan yang betul dalam kes yang cukup untuk membuat anda wang.

Bagaimana Untuk Menukar Petunjuk Lagging

Mari kita dapatkan konkrit. Berikut adalah tiga strategi untuk bagaimana anda boleh berdagang petunjuk ketinggalan dengan pilihan binari.

Strategi 1: Swings Perdagangan Dalam Trend Dengan Satu Pilihan Sentuhan

Setiap trend terdiri daripada banyak perubahan. Setiap swing tunggal menawarkan peluang perdagangan yang hebat untuk satu pilihan sentuhan kerana ia menggabungkan tanda-tanda arah dan panjang pergerakan yang kuat. Setiap gerakan dalam arah aliran utama diikuti oleh pergerakan ke arah yang bertentangan dan sebaliknya. Hubungan mudah ini membuat ramalan arah pasaran mudah apabila anda mengenali ayunan. Sekarang, anda hanya boleh berdagang isyarat ini dengan pilihan yang tinggi / rendah, tetapi buaian juga membolehkan anda untuk berdagang satu pilihan sentuhan, yang menawarkan bayaran yang lebih tinggi tetapi memerlukan anda untuk meramalkan panjang pergerakan itu. Dalam trend, perubahan arah utama akan sentiasa bergerak sekurang-kurangnya sejauh yang melampau.

 • Dalam aliran menaik, swing seterusnya akan mencapai sekurang-kurangnya tahap harga tinggi sebelumnya.
 • Dalam aliran menurun, pergerakan ke bawah seterusnya akan mencapai sekurang-kurangnya tahap harga rendah sebelumnya.

Berayun ke arah arah aliran utama mengikuti peraturan yang jelas sama. Pasaran biasanya membalikkan satu pertiga atau dua pertiga daripada pergerakan sebelumnya dalam arah aliran utama.

 • Dalam aliran meningkat, ayunan ke bawah akan membalikkan kira-kira satu pertiga kepada dua pertiga daripada swing ke atas sebelumnya.
 • Dalam aliran menurun, ayunan ke atas akan membalikkan kira-kira satu pertiga kepada dua pertiga daripada pergerakan ke bawah sebelum ini.

Dengan pengetahuan ini, anda memperoleh sasaran harga yang jelas yang anda perlukan untuk berdagang dengan satu sentuhan pilihan. Inilah yang anda lakukan:

 1. Tunggu ayunan yang berakhir.
 2. Tentukan jangkauan dan arah ayunan seterusnya.
 3. Semak sama ada broker anda menawarkan pilihan satu sentuhan dengan harga sasaran dalam jangkauan pergerakan ini dan tamat tempoh yang realistik. Jika ya, berikannya. Jika tidak, berdagang pilihan tinggi / rendah ke arah pergerakan itu.

Pada ketika ini, penting untuk menyatakan bahawa pergerakan terhadap arah utama arah aliran biasanya lebih tidak menentu dan mengambil masa yang lebih lama untuk berkembang. Ramai pedagang mengelakkan pembalikan perdagangan dengan satu pilihan sentuhan dan menggunakan pilihan tinggi / rendah sebaliknya. Tentukan sendiri bagaimana anda mahu berdagang.

Strategi 2: Perdagangan Pasaran Melintasi Rata Bergerak Dengan Pilihan Tinggi / Rendah

Apabila pasaran melintasi purata bergerak, ia nampaknya berubah arah. Anda boleh meramalkan bahawa pergerakan baru ini akan terus dan melabur dalam pilihan yang tinggi / rendah ke arah pergerakan.

 • Apabila pasaran melintasi purata bergerak ke bawah, melabur dalam pilihan yang rendah.
 • Apabila pasaran melintasi purata bergerak ke atas, melabur dalam pilihan yang tinggi.

Aspek penting strategi ini ialah anda memilih tamat tempoh yang betul. Contohnya, purata bergerak selama 9-tahun tidak dapat meramalkan apa yang akan berlaku kepada harga aset dalam 50 tempoh akan datang. 50 tempoh dan 9 tempoh adalah bingkai masa yang sangat berbeza. Untuk mengelakkan membuat ramalan yang mustahil untuk dibuat berdasarkan purata bergerak anda, sentiasa tamat tempoh anda lebih pendek daripada jumlah masa yang menjadi asas purata bergerak anda.

Idealnya, anda akan menggunakan tamat tempoh yang lebih pendek daripada separuh purata bergerak anda. Begitu juga, anda harus mengelak daripada menggunakan tamat tempoh yang terlalu pendek, atau turun naik pasaran jangka pendek boleh menyebabkan anda kehilangan perdagangan anda walaupun membuat ramalan yang betul. Gunakan tamat tempoh sekurang-kurangnya satu perempat masa yang merupakan asas purata bergerak anda.

Sebagai contoh, apabila anda menggunakan purata bergerak yang berdasarkan 20 tempoh dan carta harga dengan tempoh 5 minit, purata bergerak anda adalah berdasarkan 100 minit (20 kali 5). Sebaiknya, anda akan berdagang purata bergerak ini dengan tamat tempoh 25 hingga 50 minit. Anda juga boleh pergi sedikit lebih lama atau lebih pendek, tetapi tamat tempoh 60 saat akan terlalu pendek dan satu daripada 4 jam akan terlalu lama.


Strategi 3: Bollinger Band Perdagangan Dengan Pilihan Ladang Berisiko Rendah

Bollinger Bands menunjukkan rangkaian dagangan pasaran, dan pilihan tangga membolehkan anda meramalkan harga mana yang berada di luar jangkauan pasaran – ini merupakan kombinasi hebat. Kejayaan strategi ini juga bergantung pada memilih tamat tempoh yang betul. Bollinger Bands adalah indikator yang tertinggal, sebab itu mereka tidak dapat meramalkan apa yang akan berlaku sepuluh tempoh di jalan. Pada masa itu, pasaran akan berubah, dan petunjuk Bollinger Band akan berubah dengannya.

Untuk memastikan bahawa Band Bollinger dalam carta anda membuat ramalan yang sah untuk pilihan anda, anda perlu menetapkan tempoh carta anda dengan nilai yang sama seperti tamat tempoh anda atau lebih lama. Perkara penting ialah pilihan anda tamat dalam tempoh ini kerana Band Bollinger hanya membuat ramalan untuk tempoh ini. Apabila anda berfikir tentang perdagangan pilihan dengan tamat tempoh 15 minit, anda perlu menggunakan sekurang-kurangnya carta selama 15 minit.

Sekiranya sepuluh minit telah berlalu dalam tempoh semasa, anda perlu bertukar kepada carta selama 30 minit untuk memastikan pilihan anda tamat tempoh dalam tempoh semasa. Apa yang anda perlu lakukan untuk melaksanakan strategi ini ialah:

 1. Tetapkan tempoh char anda hingga tamat tempoh anda.
 2. Menganalisis julat harga atas dan bawah Band Bollinger anda.
 3. Cari pilihan tangga dengan harga sasaran di luar sempadan ini.
 4. Ramalkan bahawa pasaran tidak dapat mencapai paras harga ini.

Sebagai contoh, anggap bahawa aset diperdagangkan untuk £ 100. Bollinger Band atas £ 101, dan band bawah berada pada £ 99.5. Tempoh tamat dan tempoh carta anda adalah 30 minit, dan tidak ada masa yang berlalu dalam tempoh semasa.

 • Jika broker anda menawarkan pilihan tangga dengan harga sasaran £ 101.5, anda tahu bahawa harga sasaran berada di luar jajaran Bollinger Bands. Oleh itu, anda perlu melabur dalam pilihan yang rendah berdasarkan harga sasaran ini, dan dengan itu meramalkan bahawa pasaran tidak dapat mencapai tahap harga ini.
 • Jika broker anda menawarkan pilihan tangga dengan harga sasaran £ 100.5, anda tahu bahawa harga sasaran berada dalam jangkauan Bollinger Bands. Harga sasaran ini akan menjadi pelaburan yang tidak baik berdasarkan strategi ini.

Dengan strategi ini, anda akan mendapat bayaran yang agak rendah. Memandangkan anda sepatutnya dapat memenangi majoriti perdagangan anda, anda harus dapat membuat keuntungan tetap.

Ringkasan

Penunjuk lagging adalah aspek penting dalam strategi analisis pasaran mana pun. Mereka menawarkan tanda-tanda tertentu tentang apa yang telah berlaku dan membolehkan ramalan yang berkualiti tentang apa yang akan berlaku seterusnya. Strategi berdasarkan tren, purata bergerak, dan kumpulan Bollinger telah membantu banyak peniaga membuat strategi perdagangan yang berjaya.

Tiga Contoh Strategi Untuk Petunjuk Teknikal

Untuk membantu anda memulakan pilihan binari dan penunjuk teknikal, berikut adalah tiga contoh strategi yang boleh anda gunakan.

Satu: Memperdagangkan Extreme MFI / RSI

Indeks Aliran Wang (MFI) dan Indeks Kekuatan Relatif (RSI) adalah mudah untuk mentafsir petunjuk teknikal yang berasaskan gagasan yang sama. Kedua-dua penunjuk adalah pengayun, dan kedua-duanya mengira kekuatan pergerakan dengan menghubungkan momentum semasa ke momentum masa lalu. Perbezaannya adalah bahawa MFI juga menganggap volum manakala RSI memberi tumpuan kepada tindakan harga sahaja. Pilih penunjuk yang anda suka dengan lebih baik; ia akan membuat sedikit perbezaan kepada strategi akhir anda. Kedua-dua LKM dan RSI menentukan kelebihan beli beli dan keluasan jual beli.

 • Apabila peniaga telah membeli aset terlalu lama, MFI dan RSI mengandaikan bahawa tidak cukup pembeli yang tinggal di pasaran untuk terus memacu harga. Pasaran adalah overbought dan kemungkinan pemulihan.
 • Apabila peniaga telah menjual aset terlalu lama, MFI dan RSI mengandaikan bahawa tidak ada penjual yang cukup yang tersisa di pasaran untuk terus memacu harga turun. Pasaran adalah oversold dan kemungkinan pemulihan.

Berdasarkan ramalan mudah ini, anda boleh berdagang dengan pilihan binari. Apabila penunjuk pilihan anda mencapai nilai yang melampau, melaburkan ke arah yang bertentangan dan meramalkan bahawa pasaran akan berubah tidak lama lagi. Sesetengah peniaga juga melabur apabila pasaran meninggalkan kawasan yang melampau, dengan mengatakan bahawa lebih baik untuk melabur dalam pembalikan yang telah berlaku (seperti yang ditunjukkan oleh pasaran yang meninggalkan kawasan yang melampau) daripada pemulihan yang akan berlaku (seperti yang ditunjukkan oleh pasaran memasuki ekstrim kawasan). Sesetengah peniaga juga menunggu beberapa tempoh sebelum mereka melabur dan melihat sama ada pasaran masih dalam kawasan yang melampau.

 

Dua: Perdagangan Bollinger Bands

Band Bollinger adalah penunjuk teknikal yang hebat untuk peniaga pilihan binari kerana mereka dengan jelas menunjukkan tahap harga di mana anda harus mengharapkan tindakan harga. Band Bollinger mencipta saluran harga yang terdiri daripada tiga baris. Mereka adalah:

 • Purata bergerak . Barisan tengah band Bollinger adalah purata bergerak, biasanya berdasarkan 20 tempoh.
 • Barisan atas . Dengan menambah dua kali sisihan piawai kepada purata bergerak, Bollinger bands membuat barisan atas.
 • Baris yang lebih rendah . Dengan mengurangkan dua kali sisihan piawai dari purata bergerak, band Bollinger mencipta garis bawah.

Hasil dari proses ini adalah saluran harga yang mengelilingi harga pasaran saat ini. Setiap baris berfungsi sebagai rintangan atau sokongan, bergantung kepada arah dari mana pasaran mendekati garisan.

 • Apabila harga mendekati garisan dari atas, ia berfungsi sebagai sokongan .
 • Apabila harga mendekati garisan dari bawah, ia berfungsi sebagai perlawanan .

Peniaga boleh berdagang baris ini dalam dua cara:

 1. Perdagangan pemulihan yang akan berlaku. Apabila pasaran mencapai garis, kemungkinan besar akan dipaksa untuk berbalik, sekurang-kurangnya sebentar. Peniaga boleh berdagang ramalan ini dan melabur dalam gerakan dalam arah yang bertentangan pergerakan sebelumnya. Jika anda menggunakan pilihan yang tinggi / rendah, ingatlah bahawa ini adalah ramalan jangka pendek dan menggunakan tamat tempoh panjang satu tempoh. Anda juga boleh menggunakan satu sentuhan pilihan. Dalam kes ini, pastikan anda menggunakan harga sasaran tidak lebih daripada setengah jarak ke baris seterusnya.
 2. Perdagangan pasaran melepasi garisan tengah. Garis pertengahan adalah istimewa kerana ia boleh berfungsi sebagai rintangan atau sokongan, bergantung pada kedudukan semasa pasaran berhubung dengan garis. Apabila pasaran memecahkan garisan, ia mengubah makna. Apa rintangan sekarang menjadi sokongan, atau sebaliknya. Peniaga boleh mendapat keuntungan dari peristiwa penting ini dan melabur dalam pilihan binari ke arah penemuan.

Cara mudah membuat wang ini sangat sesuai untuk pendatang baru. Pedagang yang berpengalaman juga boleh menambah petunjuk lain untuk mengesahkan ramalan yang dibuat oleh kumpulan Bollinger, contohnya purata bergerak.

3. Berdagang Julat Benar Purata (ATR)

Julat Rata Sejagat (ATR) adalah penunjuk teknikal yang sesuai untuk peniaga pilihan sempadan. Pilihan sempadan adalah jenis pilihan binari khas kerana mereka adalah satu-satunya jenis yang tidak mengharuskan anda untuk meramalkan arah pasaran, yang sesuai untuk para pedagang yang mendapati ramalan jenis ini sukar. Opsyen sempadan menentukan dua harga sasaran dalam jarak yang sama dari harga pasaran semasa. Satu di atas harga pasaran semasa, satu di bawahnya. Dua menang pilihan anda; pasaran perlu mencetuskan sama ada harga sasaran sebelum pilihan anda berakhir.

Tidak perlu untuk kekal di paras harga, dan hanya perlu menyentuh satu harga sasaran. Pilihan sempadan adalah satu pilihan sentuhan dengan dua harga sasaran. Dengan pilihan sempadan, tugas anda bukan untuk meramalkan ke arah mana pasaran akan bergerak. Tugas anda adalah untuk meramalkan sama ada ia akan bergerak cukup jauh untuk mencapai salah satu daripada dua harga sasaran. ATR adalah petunjuk sempurna untuk membuat ramalan ini. ATR melakukan satu perkara yang mudah: ia mengira julat purata tempoh pasaran masa lalu.

Jika ATR mempunyai nilai 10 dan anda melihat carta dengan tempoh 10 minit, sebagai contoh, aset itu telah bergerak, rata-rata, 10 mata setiap 10 minit pada masa lalu. Anda boleh menyesuaikan bilangan tempoh yang anda mahu analisa ATR. Kebanyakan peniaga menggunakan seting 14 tempoh, yang bermaksud bahawa ATR menghitung rentang purata 14 carta terakhir dalam carta anda. Untuk memperdagangkan pilihan sempadan berdasarkan ATR, anda hanya perlu membandingkan pembacaan ATR dengan harga sasaran.

Mari kita kembali kepada contoh terdahulu kita: dalam carta dengan tempoh 10 minit, ATR mempunyai nilai 10. Jika broker anda menawarkan anda pilihan dengan harga sasaran yang 30 mata jauh dan tamat satu jam, anda tahu bahawa terdapat peluang yang baik bahawa pasaran akan mencapai salah satu harga sasaran. Pemikiran anda akan kelihatan seperti ini:

 • Pasaran telah bergerak 10 mata setiap tempoh.
 • Untuk mencapai harga sasaran dalam pergerakan lurus, pasaran perlu memindahkan 5 mata setiap tempoh. Opsyen ini telah tamat tempoh 60 minit dan anda melihat carta 10 minit, ini bermakna anda mempunyai enam tempoh sehingga pilihan anda tamat. Harga sasaran adalah 30 mata jauh. Dibahagikan dengan enam tempoh, anda akan mendapat pasaran mesti bergerak purata 5 mata setiap tempoh untuk mendapatkan harga pasaran dalam garis lurus.)
 • Pergerakan purata pasaran setiap tempoh adalah dua kali lebih tinggi daripada pergerakan yang diperlukan untuk mencapai harga sasaran.
 • Secara amnya, pasaran tidak akan bergerak dalam garisan lurus, tetapi jika bergerak ke arah yang sama selama dua tempoh berturut-turut, hampir di sana. Jadi ada peluang yang baik bahawa ia akan mencapai harga sasaran.

Seperti yang anda dapat lihat dari contoh ini, anda akan sentiasa perlu menolak jangkauan maksimum pasaran. Sekiranya pasaran bergerak dalam arah yang sama selama 60 minit, ia akan mempunyai 60 mata. Ini tidak akan berlaku, sebab itulah banyak peniaga menggunakan faktor diskaun.

Mereka mendarabkan jangkauan maksima dengan 0.5, contohnya, dan apabila harga sasaran pilihan sempadan lebih dekat daripada hasil persamaan ini, mereka melabur. Anda boleh memilih faktor diskaun mengikut toleransi risiko dan pengalaman anda. Kami mengesyorkan menggunakan faktor 0.5 atau lebih rendah. Faktor yang lebih tinggi terlalu berisiko. Juga, pertimbangkan pembayaran yang anda dapatkan untuk pilihan anda.

Sesetengah broker menawarkan pilihan sempadan berisiko tinggi (harga sasaran jauh, bayaran yang lebih tinggi) dan pilihan sempadan risiko rendah (harga sasaran yang hampir, bayaran yang lebih rendah). Pembayaran lebih tinggi membolehkan anda untuk berdagang dengan menguntungkan apabila anda memenangi perdagangan yang lebih sedikit, itulah sebabnya anda boleh mengambil lebih banyak risiko dan menggunakan faktor diskaun yang lebih tinggi.

Sesetengah peniaga juga menggunakan indeks pergerakan arah rata-rata (ADX). ADX menunjukkan kekuatan trend pada skala 0 hingga 100. 0 menunjukkan kekurangan arah yang lengkap, 100 bahawa semua titik menunjukkan arah yang sama. Anda boleh mengira faktor diskaun anda dengan membahagikan nilai ADX sebanyak 100.

 • Apabila ADX dibaca 40, anda menggunakan faktor diskaun sebanyak 0.4.
 • Apabila ADX dibaca 70, anda menggunakan faktor diskaun sebanyak 0.7.

Dengan strategi ini, anda menyesuaikan faktor diskaun anda ke persekitaran pasaran semasa.

Kata Akhir Pada Petunjuk Teknikal

Penunjuk teknikal dan pilihan binari adalah kombinasi hebat. Petunjuk teknikal membolehkan anda membuat ramalan jangka pendek dalam mana-mana pasaran; Pilihan binari membolehkan anda untuk berdagang ramalan ini dengan lebih menguntungkan daripada jenis perdagangan yang lain. Sebagai contoh MFI / RSI, band Bollinger, atau rancangan ATR, ada penunjuk untuk strategi apa pun. Cari penunjuk yang tepat untuk anda, dan anda telah mengambil langkah besar ke arah menjadi pedagang yang berjaya.

Jika anda masih memerlukan broker yang boleh anda berdagang dengan pilihan binari, lihat senarai teratas broker kami yang terbaik;