Di sini kita melihat perisian perdagangan hari automatik yang terbaik 2020 dan menerangkan cara menggunakan strategi perdagangan automatik dengan jayanya. Lebih daripada 75% saham yang diniagakan di bursa AS berasal dari pesanan sistem perdagangan automatik. Dikenali oleh pelbagai nama, termasuk sistem perdagangan mekanikal, perdagangan algoritme, perdagangan sistem dan penasihat pakar (EA), semuanya berfungsi dengan membolehkan peniaga hari memasukkan peraturan khusus untuk entri perdagangan dan keluar.

Setelah diprogram, perisian perdagangan hari automatik anda kemudian akan melaksanakan perdagangan anda secara automatik. Bunyi betul betul? Anda boleh duduk dan tunggu semasa anda menonton wang itu.

Dagangan Hari Automatik Dijelaskan

Anda membuat keputusan tentang strategi dan peraturan. Ini kemudian diprogramkan ke dalam sistem automatik dan kemudian komputer berfungsi. Perisian yang anda boleh dapatkan hari ini sangat canggih.

Peraturan masuk dan keluar perdagangan boleh berakar dalam keadaan mudah, seperti pergerakan purata bergerak.

Walau bagaimanapun, mereka juga boleh dibina berdasarkan strategi yang rumit, yang memerlukan pemahaman yang mendalam tentang bahasa program khusus untuk platform anda.

Setelah peraturan diprogramkan, sistem automatik boleh memantau pasaran, memutuskan sama ada untuk membeli dan menjual berdasarkan peraturan strategi perdagangan hari tertentu yang telah anda pilih.

Walaupun bergantung pada spesifikasi anda, sekali perdagangan dimasukkan, pesanan untuk stop stop perlindungan, trailing stops dan target keuntungan semuanya akan dihasilkan secara automatik oleh algoritma perdagangan hari anda.

 

 

Sekiranya anda berada dalam pasaran yang bergerak pantas, kemasukan pesanan segera boleh menjadi perbezaan antara kerugian kecil dan bumi yang menghancurkan jika perdagangan bergerak ke arah anda.

Sesetengah perisian dagangan hari canggih automatik akan memantau berita untuk membantu membuat dagangan anda.

Kekuatan kelemahan

Kekuatan

 • Mengurangkan emosi – Salah satu faedah terbesar algoritma perdagangan hari automatik adalah kemampuan mereka untuk menghapuskan emosi manusia. Ramai pedagang hari akan membeli dan menjual berdasarkan perasaan, sistem perdagangan harian automatik akan melaksanakan perdagangan sebaik sahaja peraturan yang ditetapkan telah dipenuhi.
 • Keupayaan backtesting – Kebanyakan sistem automatik akan membolehkan anda menguji peraturan dan strategi anda terhadap data sejarah untuk menguji keberhasilan mereka. Ini membolehkan anda mengasah strategi yang sempurna dan menghilangkan keretakan sebelum anda meletakkan wang sebenar pada baris. Ia juga membolehkan anda menentukan jangkaan sistem (jumlah yang anda harapkan untuk menang atau kalah).
 • Kelajuan – Perisian automatik anda akan memberi anda kemasukan kelajuan pesanan yang dipertingkatkan. Mampu secara automatik berubah kepada keadaan pasaran dan menjana pesanan ketika kriteria perdagangan dipenuhi. Dalam permainan dagangan hari hanya beberapa saat boleh membuat perbezaan yang signifikan terhadap potensi kemenangan atau kerugian. Ia akan menghalang anda mencapai sasaran keuntungan atau menjatuhkan tahap berhenti sebelum anda berjaya memasukkan pesanan.
 • Konsistensi – Ini menghubungkan semula ke elemen emosi. Sekiranya anda kehilangan dalam empat perdagangan terakhir, anda mungkin akan mendapat kaki yang sejuk pada yang berikutnya. Tetapi jika perdagangan seterusnya adalah pemenang yang besar, anda hanya menembak diri anda di kaki yang sangat mahal.
 • Cements formula yang menang – Jika anda telah menghabiskan beberapa tahun menyempurnakan strategi pemenang, maka mengotomatikkannya boleh menjadikannya lebih cekap. Yang boleh memberikan anda keuntungan lebih besar dan lebih konsisten.
 • Kepelbagaian – Sistem perdagangan harian automatik membolehkan anda meningkatkan tangan anda dengan menggunakan beberapa akaun dan sejumlah strategi pada masa yang sama. Ini membolehkan anda untuk menyebarkan risiko ke atas instrumen yang berbeza sementara masih melindung nilai daripada kehilangan posisi.

Kelemahan

 • Sistem telah hilang – Malah perisian perdagangan hari automatik yang terbaik boleh mencetuskan trend palsu. Kerana harga bertindak balas terhadap perkembangan yang berlaku, trend palsu dapat mengelakkan diri daripada terkawal. Ini ditunjukkan pada bulan Ogos 2012 oleh kumpulan Knight Capital; yang kehilangan lebih dari $ 440 juta hanya dalam setengah jam apabila perisian perdagangan mereka menjadi penyokong sebagai tindak balas terhadap keadaan pasaran.
 • Pembaharuan – Perisian dagangan hari automatik anda perlu mengemas kini bersama dengan perubahan keadaan pasaran. Ini bermakna anda memerlukan seseorang yang tahu dengan tepat apa yang mereka lakukan. Ini meletakkan anda pada belas kasihan yang tidak disukai siapa pun yang menulis dan mengemas kini perisian anda.
 • Pemantauan – Orang tersilap berfikir sebaik sahaja mereka telah merumuskan strategi dagangan harian mereka, mereka boleh duduk dan biarkan komputer melakukan semua pengangkat berat. Anda perlu berhati-hati untuk kemalangan komputer, isu sambungan, anomali pasaran yang tidak dapat dielakkan. Belum lagi apa-apa yang boleh menyebabkan pesanan hilang atau diduplikasi.
 • Pengoptimuman yang lebih tinggi – Tumpuan pada pemasangan lengkung membawa kepada algoritma dagangan hari automatik yang sepatutnya hebat dalam teori, tetapi sering gagal dalam tanda ketika datang untuk menjalankan perdagangan. Sebagai contoh; banyak orang menyusun rancangan dengan hampir 100% keuntungan menguntungkan yang tidak pernah mengalami pengeluaran. Memohon ia ke pasaran langsung dan ia benar-benar boleh gagal. Inilah sebabnya mengapa anda harus berpegang teguh dengan nilai dagangan yang rendah sehingga anda menyetrika semua lipatan.

Bermula

Walaupun dengan perisian automatik yang terbaik terdapat beberapa perkara yang perlu diingat. Pertama, simpanlah mudah ketika anda mendapat pengalaman, kemudian putar tangan anda untuk strategi perdagangan hari yang lebih rumit.

Salin Trading mungkin pengenalan yang mantap untuk pemula untuk perdagangan automatik.

Banyak sistem automatik diselaraskan untuk mencapai kecemerlangan di pasaran tertentu dan untuk gaya perdagangan tertentu.

Oleh itu, ingatlah anda mungkin tidak mendapat pulangan yang anda harapkan jika anda menggunakan algoritma perdagangan harian automatik anda ke beberapa pasaran yang berbeza.

Apa saja perisian automatik anda, pastikan anda membuat strategi murni. Sistem dagangan harian automatik tidak boleh membuat ramalan, jadi keluarkan semua kebijaksanaan.

Salin Dagangan

Pada tahap yang paling asas, perdagangan salinan merupakan bentuk perdagangan automatik yang sangat mudah.

Dengan Copy Trading, anda boleh menyalin perdagangan peniaga lain. Jadi dengan mengkaji prestasi lalu dan butir-butir perdagangan tertentu, anda boleh ‘mengikut’ pedagang, (atau lebih baik, sekumpulan pedagang).

Memandangkan mereka membuka dan menutup perdagangan, anda akan melihat dagangan yang dibuka pada akaun anda juga. Anda boleh menyesuaikan seberapa banyak yang ingin dilaburkan, jadi seseorang dengan $ 100 masih dapat mengikuti perdagangan seseorang yang membuat perdagangan $ 1 juta.

Copy perdagangan bermakna anda tidak bertanggungjawab untuk membuka dan menutup dagangan. Anda masih perlu memilih pedagang untuk menyalin, tetapi semua keputusan perdagangan lain diambil dari tangan anda.

Salin perdagangan mungkin sekurang-kurangnya “tangan” dari sebarang perdagangan automatik.

Mencari Perisian Automatik Terbaik

Tidak ada satu saiz yang sesuai untuk sistem perdagangan hari automatik.

Ia bergantung kepada keperluan anda, pasaran yang anda mahu memohon, dan berapa banyak penyesuaian yang anda mahu lakukan sendiri.

Pedagang yang mahir bahkan mungkin ingin mengembangkan perisian dagangan mereka sendiri dari bawah ke atas, untuk mencapai perdagangan automatik ultra cepat yang disesuaikan sepenuhnya kepada keutamaan mereka (lebih pada kemudian).

Berikut adalah beberapa sistem automatik siap pakai yang paling popular di luar sana:

 • Perisian AlgoTrader
 • MetaTrader (MT4 dan MT5)
 • Perisian Automatik Tradestasi
 • Etna Perisian Dagangan Automatik
 • Perisian Dagangan Automatik eSignal
 • Perisian Robot Pilihan Automatik (Dagangan peraga sahaja)
 • Roboadvisors

 

 

Membangunkan Perisian Anda Sendiri

Jika anda tidak dapat mencari perisian yang tersedia secara komersil yang menyediakan anda dengan fungsi yang anda perlukan, maka pilihan lain adalah untuk mengembangkan perisian proprietari anda sendiri.

Melakukannya lebih mudah berbanding sebelum ini kerana alat pengeditan kod seperti VIM dan pasaran dalam talian yang memudahkan untuk mencari freelancer dengan kemahiran yang diperlukan.

Membangun perisian anda sendiri membawa sejumlah faedah dan risiko:

Faedah:

 • Lengkapkan kawalan bagaimana perisian berfungsi, kelihatan dan dirasakan.
 • Anda boleh mengoptimumkan perisian untuk berfungsi lebih cepat daripada perisian komersial yang ada kerana anda hanya boleh memasukkan ciri-ciri yang anda perlukan.
 • Membolehkan anda membina perisian di sekitar algoritma kompleks.

Risiko:

 • Boleh jadi mahal jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya sendiri. Seperti kebanyakan projek pembinaan, kos akhir biasanya lebih tinggi daripada anggaran awal.
 • Perisian ini akan diuji dan hampir pasti mengandungi pepijat. Perisian komersial telah melalui beribu-ribu jam ujian dan digunakan oleh beribu-ribu peniaga, yang memperlihatkan banyak masalah. Perisian anda mungkin berfungsi dengan cara yang tidak dijangka. Malah operasi komersil yang besar mempunyai masalah dengan robot perdagangan yang menjalankan dagangan yang mengejutkan atau dipicu oleh tindakan robot lain untuk melakukan penjualan besar.

Menyelidik semua perisian yang terdapat di pasaran sebelum anda membuat keputusan untuk membangunkan perisian anda sendiri.

Terdapat dua cara utama untuk membina perisian dagangan anda sendiri. Melakukannya sendiri atau menyewa orang lain untuk mereka bentuknya untuk anda.

Pemrograman Perisian Diri Anda

Merekabentuk perisian dagangan anda sendiri memerlukan pemahaman dasar mengenai pengaturcaraan serta pengetahuan mengenai bagaimana untuk mengodkan algoritma dagangan.

Pelbagai pakej perisian membantu membuat proses lebih mudah, tetapi semuanya memerlukan anda untuk mempunyai pengetahuan asas pengaturcaraan.

Tiada alat boleh membantu dengan kurangnya kemahiran pengaturcaraan, tetapi untuk pengkayam berpengetahuan salah satu editor terbaik untuk membina bot perdagangan automatik anda adalah Vim .

Vim adalah editor teks sejagat yang direka khusus untuk menjadikannya mudah untuk membangunkan perisian anda sendiri. Ia dicipta oleh pengasas Vim, Bram Moolenaar, pada tahun 1991.

Vim berdasarkan editor teks Bill Joy’s. Vim adalah “kebajikan” – semua hasilnya digunakan untuk membantu kanak-kanak di Uganda. Vim menjadikannya sangat mudah untuk membuat dan mengedit perisian.

Vim adalah editor berasaskan arahan – anda menggunakan arahan teks, bukan menu, untuk mengaktifkan fungsi yang berbeza.

Antara muka berasaskan arahan membolehkan perisian mempunyai antara muka bersih yang sangat ringan dan masih menawarkan ciri-ciri yang luas.

Vim sesuai untuk pemula dan pemaju yang berpengalaman.

Platform ini sangat popular di kalangan pemaju perisian kerana betapa mudahnya alat itu membuat gambaran keseluruhan kod anda dan mencari bug sebelum mereka menimbulkan masalah.

Ia boleh disesuaikan untuk menangani beratus-ratus bahasa pengaturcaraan dan menyokong pelbagai jenis plugin untuk ciri-ciri tambahan.

API

Jika anda memilih untuk membangunkan perisian itu maka anda bebas membuatnya hampir dengan apa sahaja yang anda mahukan.

Walau bagaimanapun, kebebasan anda akan dihadkan oleh API (Antaramuka Pemrograman Aplikasi) yang disediakan oleh platform perdagangan anda.

API adalah apa yang membolehkan perisian perdagangan anda berkomunikasi dengan platform dagangan untuk membuat pesanan.

Perisian dagangan anda hanya boleh membuat perdagangan yang disokong oleh API platform dagangan pihak ketiga.

Sekiranya ciri tertentu sangat penting untuk anda, anda perlu memastikan untuk memilih platform dengan API yang menawarkan fungsi itu.

Bot anda juga perlu mengimport data pasaran dalam beberapa cara, mungkin dalam “masa sebenar” (dengan kelewatan yang sangat rendah), jika algoritma dagangan anda dalam apa cara sekalipun harus bertindak balas terhadap apa yang berlaku sekarang di pasaran.

Sekiranya keputusan perdagangan lebih berdasarkan faktor asas dan hanya menunggu “harga yang tepat”, mendapatkan data pasaran dengan kelewatan milisaat mungkin tidak penting.

Menyewa Pembina Perisian

Jika anda tidak tahu bagaimana membuat perisian itu sendiri atau jika anda tidak mempunyai masa untuk berbuat demikian, maka anda perlu mengupah freelancer atau syarikat pihak ketiga.

Anda boleh memilih pemaju tempatan atau online freelancer. Ia lebih mudah untuk berkomunikasi dengan, dan mencapai hasil yang diingini, menggunakan pemaju tempatan yang anda boleh lihat sendiri.

Walau bagaimanapun, penggunaan online freelancer boleh menjadi lebih murah. Ia juga membolehkan anda memilih pemaju yang lebih berpengalaman dalam perisian dagangan, kerana ini adalah kemahiran yang agak luar biasa.

Pastikan untuk menyewa pemaju mahir yang boleh membangunkan perisian yang berfungsi dengan baik. Jangan cuba untuk melakukannya dengan lebih murah sekiranya mungkin.

Perisian dagangan yang baik bernilai beratnya dalam emas. Robot yang direka dengan baik boleh menyebabkan banyak wang dan akhirnya menjadi sangat mahal.

Adalah penting bahawa anda memberikan pemaju dengan huraian terperinci mengenai apa yang anda harapkan dari perisian dagangan. Masukkan semua fungsi yang dikehendaki dalam huraian tugas.

Jangan menganggap bahawa apa-apa sahaja diberikan. Pemaju tidak dapat membaca fikiran anda dan mungkin tidak tahu atau menganggap perkara yang sama yang anda lakukan.

Keputusan Akhir

Perdagangan hari automatik menjadi semakin popular. Walau bagaimanapun, jika anda turun laluan itu, anda mesti kembali dan menguji strategi anda dengan kerap. Mari kita jelaskan, tidak ada pengganti dengan berhati-hati melaksanakan perdagangan manual.

Jika anda meletakkan kepercayaan anda dalam automasi, jangan berpuas hati.

Ini diserlahkan dalam siri buku ‘Wizards Market’ oleh Jack Schwager, ketika dia menemuramah peniaga hari yang berjaya automatik.

Semua menegaskan bahawa mereka sangat terlibat dengan strategi automatik mereka, jadi jangan mengambil tempat duduk belakang untuk perdagangan anda.

Bacaan lanjut