Robinhood adalah broker perdagangan runcit yang telah mendapat daya tarikan yang serius untuk membawa perdagangan dalam talian hari ini kepada orang ramai menerusi aplikasi percuma. Khususnya, ia menawarkan saham, ETF dan perdagangan cryptocurrency. Walau bagaimanapun, sebagai ulasan menyerlah, mungkin terdapat harga untuk membayar yuran yang rendah itu. Dengan itu dikatakan, tinjauan ini mengenai Robinhood akan mengkaji semua unsur penawaran mereka, termasuk platform, aplikasi mudah alih, perkhidmatan pelanggan dan akaun, sebelum membuat keputusan dengan keputusan akhir.

Sejarah Ringkas

Pengasas Robinhood Vlad Tenev dan Baiju Bhatt adalah pelajar Stanford University pada tahun 2013 apabila mereka melancarkan syarikat broker. Pendekatan mereka yang mudah untuk berdagang di pasaran memperolehi $ 3 juta dalam pelaburan sebelum pelancaran produk. Sejak itu Robinhood telah menjadi global dan menaikkan $ 176 juta yang mengagumkan. Syarikat itu telah mendaftarkan ibu pejabat di Palo Alto, California. Secara tradisinya, broker terkenal dengan apl mudah alih yang bersih dan mudah digunakan. Walau bagaimanapun, memandangkan bilangan pengguna dan hasil telah berkembang, pertukaran itu memutuskan ia akan melancarkan platform berasaskan web pada tahun 2018. Februari 2018 juga melihat Robinhood memperkenalkan dagangan cryptocurrency di:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)

Di samping itu, mereka akan menawarkan sokongan untuk data pasaran masa nyata untuk syiling mata wang digital berikut:

 • Ethereum Classic (ETC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Bitcoin Gold (BTG)
 • Dogecoin (DOGE)
 • OmiseGO (OMG)
 • Monero (XMR)
 • Litecoin (LTC)
 • Qtum (QTUM)
 • Dash (DASH)
 • Ripple (XRP)
 • Bintang (XLM)
 • Zcash (ZEC)
 • NEO (NEO)
 • Lisk (LSK)

Untuk bermula, Robinhood hanya bertujuan untuk pelanggan AS. Walau bagaimanapun, hasil daripada dana populariti yang semakin meningkat tidak lama kemudian dibangkitkan untuk pengembangan ke Australia. Terdapat juga perbincangan pengembangan ke Eropah dan United Kingdom. Mengikuti ulasan pengguna, broker juga mula meneroka penambahan perdagangan pilihan kepada himpunan.

Deposit Permulaan Minimum

Tiada minimum deposit awal untuk akaun standard Robinhood. Walau bagaimanapun jika anda mempunyai akaun Margin Emas anda akan memerlukan $ 2000, seperti minimum peraturan. Sudah tentu, anda juga perlu modal yang cukup untuk membeli satu saham saham Nasdaq atau ETF, contohnya. Keperluan deposit minimum sedemikian adalah bonus sebenar kepada broker ini, kerana banyak pesaing memerlukan lebih daripada $ 1,000 untuk membuka akaun.

 

 

Spreads, Commissions & Leverage

Bukan sahaja ada komisen sifar dalam dagangan dalam aplikasi, tetapi Robinhood telah melaksanakan struktur yuran telus bagi akaun margin Emas mereka. Walaupun banyak bursa mengenakan kadar faedah tahunan yang membingungkan, Robinhood menggunakan yuran bulanan berdasarkan jumlah ekuiti yang anda meminjam. Contohnya, dengan baki akaun sebanyak $ 5,000 dan $ 2,000 margin, yuran bulanan anda ialah $ 10. Hasil daripada rangka kerja penetapan harga ini, Robinhood adalah salah satu broker dalam talian termurah di sekelilingnya.

Yuran Perdagangan Lain

Ulasan pengguna dengan gembira menunjukkan tiada kos tersembunyi. Terdapat aktiviti tidak sifar, ACH atau yuran pengeluaran. Setelah mengatakan bahawa, terdapat biaya transfer sebanyak $ 75 ACAT. Terdapat juga menyertai bonus dan promosi khas untuk mengawasi. Sebagai contoh, kadang-kadang Robinhood menawarkan tawaran rujukan di mana anda boleh mendapatkan saham percuma apabila anda membawa rakan ke rangkaian. Teruskan ke laman web rasmi untuk melihat tawaran istimewa yang sedang dijalankan.

Platform Dagangan Robinhood

Oleh kerana tarikh pelepasan platform web diumumkan untuk 2018, 640,000 pelanggan yang mengagumkan dengan cepat mendaftar ke senarai menunggu. Sebaik sahaja anda log masuk, platform dalam talian akan menjadi lebih mantap daripada aplikasi mudah alih, tetapi masih kurang jika dibandingkan dengan pesaing. Dari menu, pengguna akan dapat mengakses:

 • Penarafan penganalisis dan ulasan pasaran dari Morningstar
 • Contohnya harga data dan harga saham semasa, seperti saham Jepun, misalnya
 • Profil Ticker akan menawarkan senarai stok dan dana indeks yang baru dibeli, yang dapat membantu pengguna mengenal pasti aset yang berpotensi menguntungkan.

Bagaimanapun, ketika melihat harga saham dan mengakses fitur dari menu mungkin langsung, paket charting akan dibatasi. Selain itu, platform dalam talian tidak akan mempunyai kemudahan backtesting atau alat analisis canggih. Setelah mengatakannya, Robinhood cepat mengumumkan ia akan memberi panduan tentang cara menggunakan platform berasaskan web baru. Ini bermakna semua pelanggan desktop dapat dengan cepat mendaftar masuk dengan butiran log masuk web mereka dan mula berspekulasi di pasaran kewangan popular.

App Mudah Alih

Tinjauan platform dagangan dibahagikan apabila ia menawarkan tawaran aplikasi mudah alih Robinhood, sehingga tahun 2018 adalah satu-satunya cara pengguna boleh meletakkan dagangan. Pertama, perlu diperhatikan mereka menawarkan aplikasi untuk pengguna iPhone dan Android yang boleh dimuat turun dari kedai aplikasi masing-masing dalam beberapa minit sahaja. Tinjauan perisian cepat untuk menyerlahkan platform jelas ditujukan kepada pedagang baru. Akibatnya, antara muka pengguna adalah mudah tetapi berkesan. Anda tidak akan mendapat skrin, alat backtesting atau ciri lanjutan. Di samping itu, tidak semuanya ada di satu tempat. Oleh itu, anda perlu pergi ke tempat lain untuk menjalankan penyelidikan teknikal anda dan kemudian kembali ke aplikasi untuk melaksanakan perdagangan. Setelah mengatakan itu, ia tidak terlalu jarang. Sebagai contoh, anda masih boleh:

 • Jalankan perdagangan
 • Semak senarai tontonan
 • Teruskan dengan berita
 • Tarik harga stok aliran
 • Deposit atau pengeluaran dana
 • Tukar tetapan keselamatan anda
 • Lihat carta dengan metrik asas
 • Mengendalikan penyelidikan pasaran asas

Di samping itu, maklumat timbul untuk membantu anda berjalan dengan sebaik-baiknya mendapatkan aplikasinya. Sokongan pelanggan hanya ketuk dan selepas kemas kini, butiran ciri baru dengan cepat ditunjukkan. Cara Menggunakan Aplikasi Robinhood Ulasan aplikasi Robinhood yang mengakui meletakkan dagangan sangat mudah. Anda boleh mengakses skrin dagangan dari profil ticker. Sebagai alternatif, jika anda meleret ke kiri pada ticker ketika dalam senarai pantau, butang ‘Beli’ akan muncul. Anda juga boleh memadam ticker dengan meleret ke kiri. Ulasan iOS dan iPhone perhatikan ada beberapa perkara yang tidak boleh anda lakukan. Sebagai contoh, anda mendapat lajur pilihan kosong pada senarai menonton melebihi harga lepas. Selain itu, apabila anda menarik petikan saham, anda tidak boleh mengubah carta, kecuali enam julat data lalai. Selain itu, anda tidak boleh menjalankan analisis teknikal. Akhirnya, tiada mod lanskap untuk tontonan mendatar. Putusan App Ia hebat Robinhood menawarkan dagangan saham percuma untuk pengguna Android dan iOS. Perlindungan pengguna terbina juga hebat untuk peniaga baru kerana mereka mengehadkan pelaburan berisiko tinggi. Walau bagaimanapun, tinjauan broker saham akan menunjukkan kepada pesaing yang menawarkan aplikasi mudah alih yang lebih komprehensif bagi mereka yang selesa dengan risiko yang berkaitan dengan instrumen turun naik yang tinggi.

 

 

Kaedah Pembayaran

Sebaik sahaja anda mendaftar untuk akaun Robinhood, anda perlu mendeposit dana sebelum anda boleh memulakan dagangan. Nasib baik, anda boleh memautkan akaun bank anda secara langsung kepada Robinhood untuk membuat kedua-dua deposit dan pengeluaran. Selain itu, mengesahkan akaun bank anda adalah cepat dan mudah. Nota Robinhood tidak mengesyorkan menghubungkan akaun Memeriksa dan bukan akaun Simpanan. Ini boleh menghalang pembalikan pemindahan berpotensi. Mengikuti ulasan pelanggan, broker juga sedang mempertimbangkan untuk menyokong kaedah pendanaan alternatif, termasuk PayPal dan dompet maya.

Akaun Robinhood

Robinhood menawarkan tiga jenis akaun yang berbeza:

 1. Akaun piawai – Apabila anda mendaftar anda akan diberi akaun ini secara automatik. Ia memberi anda akses kepada deposit segera. Di samping itu, anda tidak perlu menunggu wang anda diproses apabila berdagang saham dan membuat deposit sehingga $ 1,000.
 2. Akaun emas – Akaun yang dinaik taraf ini memberi anda kuasa beli tambahan, deposit segera yang lebih besar, serta waktu dagangan yang diperluaskan. Kerana itu adalah akaun margin, anda perlu memegang baki minimum sebanyak $ 2,000. Tinjauan emas adalah positif, dengan pelanggan menikmati manfaat yang diperolehi dengan akaun margin dan lebih banyak jam perdagangan. Harga akaun emas akan berbeza-beza bergantung pada peringkat mana yang anda pilih. Anda akan membayar yuran bulanan rata berdasarkan margin. Perlu diperhatikan dagangan di margin mungkin berisiko. Malah, anda mungkin kehilangan lebih banyak daripada pelaburan awal anda.
 3. Akaun tunai – Akaun tunai membolehkan anda meletakkan perdagangan bebas komisen dalam ekuiti, tanpa deposit segera dan penempatan. Perhatikan anda juga boleh menurunkan nilai kepada akaun tunai dari akaun Robinhood standard dan akaun Gold.

Sebagai maklumbalas ulasan broker, pelanggan menghargai pemilihan jenis akaun, membolehkan mereka mencari capaian yang sesuai untuk keperluan perdagangan mereka. Pengesahan akaun juga cepat, jadi peniaga boleh membiayai akaun mereka dan mendapatkan spekulasi di pasaran dengan segera.

Akaun Demo

Sama ada anda berdagang forex, S & P 500 atau saham sen, mengamalkan akaun demo terlebih dahulu boleh membantu anda membuat strategi yang berkesan sebelum anda mengambil risiko modal sebenar. Walau bagaimanapun, walaupun pergi ke peringkat antarabangsa, Robinhood tidak menawarkan akaun demo awam percuma. Walaupun anda boleh berhujah bahawa tidak ada keperluan untuk seseorang kerana anda mempunyai akses ke aplikasi perdagangan percuma, perdagangan maya dengan wang simulasi tetap menjadi cara yang hebat untuk menguji perisian dagangan pemacu dan mengenali pasaran. Sehingga akaun amalan diperkenalkan, ulasan akan terus menyerlahkan ini sebagai kelemahan penting kepada sistem Robinhood.

Ciri-ciri tambahan

Tinjauan pelaburan Robinhood cepat menyerlahkan kekurangan sumber dan sumber penyelidikan. Sebaliknya, rangkaian dibina lebih banyak untuk mereka yang melaksanakan strategi mudah. Kerana pertukaran hanya menawarkan saham, ETF dan perdagangan crypto, pengguna mendapatkan informasi sifar tentang sekuriti alternatif, seperti pilihan dan niaga hadapan. Walaupun ada rancangan untuk memudahkan jenis perdagangan ini pada masa akan datang. Setelah berkata demikian, anda akan mendapati asas asas, statistik penilaian dan suapan berita dalam aplikasinya. Walaupun untuk liputan berita komprehensif anda mungkin lebih baik beralih kepada orang-orang seperti Yahoo Finance. Selain itu, walaupun laman web itu menawarkan artikel dan petua sokongan, terdapat kekurangan video latihan dan panduan pengguna yang berbeza untuk membantu pelanggan membuat sebahagian besar platform. Sumber yang terhad adalah penurunan sebenar kepada tawaran broker. Contohnya, kerana perdagangan cryptocurrency di UK dan di mana-mana tempat lain, syarikat itu benar-benar dapat membantu pengguna dengan menyediakan maklumat mengenai teknologi blockchain dan token mata wang digital.

Peraturan & Lesen

Tahun-tahun kebelakangan ini telah menyaksikan peningkatan hacking dan janji-janji kekayaan daripada broker yang tidak bertanggungjawab. Akibatnya, para peniaga dimengerti mencari pertukaran yang dipercayai dan sah. Mujurlah, sebagai ulasan akaun menyerlahkan, Robinhood adalah ahli kedua FINRA dan SIPC. Selain itu, janji SIPC berjumlah sehingga $ 500,000 bagi setiap pelanggan, dengan sub-limit $ 250,000 untuk tuntutan tunai. Di samping itu, insurans tambahan dijamin melalui Lloyds dan beberapa penaja jamin London yang lain. Ini memastikan pelanggan mempunyai perlindungan yang berlebihan sekiranya had standard SIPC tidak mencukupi.

Faedah

Terdapat beberapa sebab yang sangat baik untuk memilih Robinhood, termasuk:

 • Kos – Pertukaran mengenakan sifar yuran perdagangan untuk membeli atau menjual stok dan ETF. Struktur bebas komisen ini sesuai untuk peniaga yang mempunyai modal rendah. Tidak sampai anda mengambil Robinhood vs Coinbase, Vanguard, Fidelity dan lain-lain yang anda menyedari betapa rendahnya biaya perdagangan Robinhood.
 • Tiada minimum akaun – Blog dan forum perdagangan seringkali penuh dengan aduan mengenai halangan yang tinggi untuk masuk kerana keperluan deposit awal yang penting. Walau bagaimanapun, adalah percuma untuk membuka akaun Robinhood dan akaun tunai tidak mempunyai minimum akaun.
 • Mudah digunakan – Aplikasi mudah mereka bersih, cepat dan mudah untuk dijemput. Ini sesuai untuk pemula yang tidak mahu ditenggelamkan dalam ciri dan pilihan yang kompleks.
 • Pemindahan bank percuma – pemindahan ACH sentiasa percuma. Sekali lagi ini akan merayu kepada pedagang baru yang mempunyai modal permulaan terhad.
 • Pengguna mudah alih – Robinhood menyediakan aplikasi dagangan mudah alih yang baik untuk pengguna iOS dan Android. Pengguna boleh menjalankan penyelidikan pasaran, perdagangan dan mengurus akaun mereka dengan mudah dari dalam permohonan.

Kelemahan

Walaupun jumlah positif, terdapat juga kelemahan tertentu terhadap tawaran Robinhood, termasuk:

 • Penyelidikan & pendidikan terhad – Ulasan pelaburan dengan cepat menunjukkan bahawa Robinhood jatuh pendek dari segi analisis mendalam dan alat penyelidikan. Ini mungkin menghalang peniaga-peniaga baru yang mencari sumber tambahan yang akan membantu mereka berkembang sebagai peniaga.
 • Produk terhad – Walaupun broker telah membuat kemajuan ke arah menawarkan perdagangan cryptocurrency, ulasan pengguna menunjukkan bahawa terdapat alternatif yang menawarkan pelbagai instrumen tradable yang lebih luas.
 • Carta asas – Carta dan pola membentuk bahagian penting dalam analisis pasaran anda. Malangnya, ambil Robinhood vs Etoro, Etrade dan TD Ameritrade dan dengan cepat menjadi jelas bekas menawarkan pakej charting yang sangat asas. Malah, pengguna hanya mendapat maklumat semak dan data harga bersejarah, tanpa keupayaan penyesuaian.
 • Kebimbangan data masa nyata – Walaupun aplikasi sebenar menunjukkan data kutipan dalam masa nyata, terma dan syarat menunjukkan bahawa data mungkin ditangguhkan sehingga 20 minit.
 • Jenis pesanan asas – Robinhood tidak menyokong jenis tempahan atau pilihan perdagangan yang maju, sementara pesanan had berkadar hingga 5%.
 • Kebolehcapaian – Kerana broker Robinhood masih di peringkat awal, untuk pelaburan dan perdagangan EU dan UK, Robinhood bukan pilihan. Nasib baik, kerana nilai bersih mereka terus berkembang, syarikat itu kelihatan bersedia untuk mengalu-alukan pedagang dari negara-negara baru.
 • Kuasa beli negatif – Pengguna Robinhood Gold berisiko mempunyai keseimbangan negatif. Walaupun ini mungkin tidak membawa kepada panggilan margin, anda perlu mendeposit dana tambahan. Ini harus mengingatkan pengguna bahawa terlalu mudah untuk kehilangan lebih banyak daripada modal awal anda.

Waktu Perdagangan

Waktu perdagangan Robinhood bergantung pada aset yang anda berdagang kerana mereka umumnya mengikuti pasaran. Setelah mengatakan bahawa, mereka yang mempunyai Robinhood Gold mempunyai akses kepada perdagangan selepas waktu. Akibatnya, pengguna boleh berdagang selama 30 minit sebelum pasaran dibuka, serta dua jam selepas ia ditutup. Ini kerana banyak syarikat mengumumkan laporan pendapatan selepas pasaran ditutup. Tetapi kelemahan membeli dan menjual semasa sesi selepas waktu dikurangkan kecairan, yang boleh mengakibatkan bida / meminta spread lebih tinggi.

Hubungi & Sokongan Pelanggan

Syarikat Robinhood Financial menawarkan banyak cara untuk berhubung, termasuk:

 • Telefon
 • E-mel
 • Twitter
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn

Walau bagaimanapun, sebagai ulasan pengguna cepat menunjukkan, sumber-sumber ini tidak tersedia 24/7. Hasilnya, apa-apa masalah yang anda ada di luar waktu pasaran perlu menunggu sehingga hari perniagaan berikutnya. Walaupun terdapat pilihan yang terhad, ulasan pelanggan menunjukkan bahawa kakitangan sokongan agak berpengetahuan dan boleh membantu anda jika platform anda tidak berfungsi atau laman web itu turun. Mereka juga boleh membantu dengan pelbagai pertanyaan akaun. Robinhood juga cuba mendorong pengguna ke arah pusat bantuan dalam talian dan halaman FAQ, di mana kebanyakan soalan dan pertanyaan pengguna telah dijawab secara terperinci. Perhatikan pembantu perkhidmatan pelanggan tidak boleh memberi nasihat cukai. Sebaliknya, pergi ke laman web rasmi mereka dan pilih Pusat Cukai untuk maklumat lanjut.

Keselamatan & Keselamatan

Di samping insurans, Robinhood mempunyai pelbagai lapisan keselamatan untuk memastikan data peribadi dan maklumat selamat, termasuk penyulitan TPS. Butiran login pengguna dan kata laluan boleh digabungkan dengan pengesahan dua faktor dalam bentuk kod keselamatan SMS. Sebagai alternatif, jika anda mempunyai ID cap jari untuk peranti iOS atau Android anda, anda boleh log masuk dengan ID sentuh. Ini menjadikan akses dan keluar aplikasi pelaburan anda cepat dan mudah.

Putusan Robinhood

Jika kos rendah adalah keutamaan anda maka anda tidak boleh mengalahkan perkhidmatan perdagangan percuma Robinhood. Tetapi sementara broker menawarkan cukup untuk pengguna untuk berdagang dengan selesa, ia mungkin paling sesuai untuk pemula yang mencari reka bentuk yang mudah dan mesra pengguna. Sebagai ulasan produk dan platform, peniaga yang berpengalaman mungkin ingin mencari tempat lain untuk alat canggih dan sumber tambahan.

Negara yang Diterima

Robinhood hanya menerima peniaga dari Amerika Syarikat.