Heiken Ashi Strategy – Seni Samurai Jepun

Percaya atau tidak, peniaga yang berjaya mempunyai pemikiran Samurai, seorang pahlawan Jepun yang legenda. Strategi Heiken Ashi kami berasal dari budaya Samurai kerana ia mengikuti prinsip yang sama yang membimbing Samurai Jepun.

Pasukan kami di Strategi Perdagangan  G uides percaya bahawa kod kehormatan Samurai, yang dikenali sebagai Bushido, yang bermaksud pahlawan, mempunyai prinsip-prinsip unggul yang diekstrapolasi dan digunakan untuk berdagang di mana-mana pasaran. Seperti seorang pahlawan, anda perlu disiplin dan memberi perhatian kepada keadaan di hadapan anda.

Salah satu peraturan yang tidak tertulis mengenai tata kelakuan Samurai secara eksplisit menyatakan bahawa Samurai tidak pernah takut bertindak. A Samurai hidup sepenuhnya dan hebat. Sistem perdagangan kami Heiken Ashi PDF akan memupuk keyakinan yang anda perlukan untuk berdagang dengan berjaya dan mengatasi ketakutan perdagangan.

Teknik Heiken-Ashi hanyalah satu lagi cara untuk melihat carta yang boleh digunakan peniaga untuk membuka peluang perdagangan. Cara revolusioner baru untuk melihat carta boleh digunakan pada sebarang kerangka waktu.

Tidak kira gaya dagangan anda (perdagangan hari, dagangan ayunan, trend berikut), anda boleh melaksanakan kaedah dagangan ini untuk membuat keputusan yang lebih baik . Kami juga mengesyorkan belajar bagaimana mengenal pasti ayunan yang tepat untuk meningkatkan keuntungan anda.

Pertama, mari kita fahami teknik pencatatan Heiken Ashi. Kemudian kita akan menggariskan peraturan sistem perdagangan Heiken Ashi PDF .

Manfaat lain ialah kami akan menyerlahkan beberapa contoh perdagangan sebenar untuk lebih memahami strategi PDF Heiken Ashi yang terbaik.

Apakah Teknik Heiken Ashi?

Pengaturan harga tiga yang paling banyak digunakan ialah carta bar, carta candlestick , dan carta garis. Dan kemudian terdapat teknik carta lain yang kurang digunakan, seperti Heiken Ashi. Carta Heiken Ashi memberikan pandangan mendalam tentang pasaran. Gunakannya semasa membuat perdagangan yang memerlukan penyertaan tepat dan keluar.

The Heiken Ashi adalah teknik pencatatan yang boleh digunakan untuk membaca tindakan harga dan meramalkan harga masa depan. Ini sama dengan carta candel kulit tradisional. Tidak seperti carta candelestick, carta Heiken Ashi cuba menyaring beberapa bunyi pasaran dalam usaha untuk merebut trend pasaran yang lebih baik.

Ringkasnya, Heiken Ashi adalah cara yang berbeza untuk memaparkan harga pada carta kami.

Berikut adalah carta biasa candlestick EUR / USD:

Di Jepun, Heiken Ashi bermaksud “Bar Purata” dan ia mewakili harga purata, atau kadar harga.

Carta candlestick Heiken Ashi membantu anda melihat tempoh dagangan dan jangka masa untuk mengelakkan.

 

 

Berikut adalah carta EUR / USD yang sama, tetapi sekali carta Heiken – Ashi digunakan:

Seperti yang dapat kita lihat, terdapat perbezaan yang ketara antara dua jenis carta. Itu kerana candlesticks Heiken Ashi menggunakan rumus matematik rumit untuk menentukan harga OHLC.

Berita baiknya ialah anda tidak perlu menjadi ahli matematik untuk memperdagangkan strategi PDF Heiken Ashi yang terbaik. Apa yang perlu anda lakukan ialah memahami prinsip-prinsip.

Terdapat dua isyarat perdagangan utama yang boleh kita kenali melalui candlestick Heiken Ashi:

  1. Candlesticks yang menonjol tidak mempunyai wicks atau wicks yang sangat kecil. Mereka menunjukkan aliran menaik yang kukuh dan peluang membeli yang sangat baik.
  2. Lilin kecil dicirikan oleh badan kecil, atas besar, dan batang bawah. Mereka memberi isyarat kemungkinan pembalikan.

Kini, inilah cara terbaik untuk menakluki pasaran menggunakan sistem perdagangan Heiken Ashi PDF:

The Best Heiken Ashi PDF Strategy

Yang terbaik Heiken Ashi PDF strategi hanya boleh membantu anda selagi anda memohon ketat kaedah-kaedah pengurusan risiko . Sekarang anda tahu apa lilin Heiken Ashi dan bagaimana mereka berbeza dengan harga biasa lilin. Mari lihat bagaimana mereka dapat memberi manfaat kepada lilin harga tradisional.

Heikin-Ashi Candles menggunakan tiga set data berasaskan terbuka dan tutup.

  1. Data harga dari penutupan rendah yang terbuka rendah semasa.
  2. Nilai Heikin-Ashi semasa.
  3. Nilai Heikin-Ashi sebelum ini.

Sekarang, sebelum kita pergi lagi, kami sentiasa mengesyorkan mendapatkan sekeping kertas dan pen. Perhatikan kaedah kaedah penyertaan ini.

Formula Teknik Heiken Ashi

Sekiranya anda ingin menggunakan teknik Heiken Ashi, anda mungkin akan menggunakan perisian dagangan yang boleh membuat carta untuk anda. Oleh sebab itu, menghafal formula carta Heiken Ashi mungkin tidak semestinya diperlukan. Walau bagaimanapun, mengetahui formula boleh membantu anda memahami mengapa teknik ini berguna.

Heiken Ashi menggunakan formula COHL, yang bermaksud “Tutup, Terbuka, Tinggi, Rendah.” Ini adalah empat komponen yang mempengaruhi bentuk, saiz, dan arah bar. Formula untuk setiap komponen ini disenaraikan di bawah:

  • Tutup (menunjukkan harga purata) = (Tutup + Terbuka + Tinggi + Rendah) / 4
  • Terbuka (menunjukkan purata bar terdahulu) = (Terbuka Sebelumnya + Tutup Sebelumnya) / 2
  • Tinggi (nilai tertinggi) = nilai tertinggi terkini yang tinggi, terbuka, dan dekat
  • Rendah (nilai terendah) = nilai terendah yang baru rendah, terbuka, dan dekat

Sebaik sahaja setiap pembolehubah ini telah diiktiraf, anda akan dapat membuat carta Heiken Ashi. Kadang-kadang, beberapa nilai ini akan sama, yang akan mempengaruhi penampilan carta secara keseluruhan. Melaraskan tempoh masa juga akan memberi impak besar kepada bentuk grafik. Ramai peniaga hari lebih suka menggunakan strategi perdagangan Heiken Ashi selama lima minit. Tetapi menggunakan tempoh masa 15 minit, setiap jam, atau bahkan setiap hari juga mungkin.

Untuk artikel ini, kita akan melihat bahagian membeli.

 

 

Langkah # 1: Kenal pasti langkah yang kuat ke arah bawah.

Apa yang akan kita lihat sekarang adalah beberapa cara yang kita boleh menggabungkan lilin Heiken Ashi ini dengan analisis teknikal tradisi kita dan mula mencari beberapa idea dagangan tertentu.

Salah satu cara mudah kita boleh menggunakan candlesticks Heiken Ashi adalah untuk berdagang pembalikan apabila lilin berubah warna.

Pertama, kita akan mencari arah aliran menurun atau bergerak yang kuat ke arah bawah.

Nota * Carta Heiken Ashi cenderung memberikan lebih banyak lonjakan harga lonjakan harga yang lebih lentur dan lancar. Ini adalah kerana bagaimana perhitungan digunakan untuk meratakan julat bar.

Dalam carta EUR / USD di atas, kami mempunyai bahagian bawah berganda,  yang merupakan penubuhan teknikal klasik.

Kedua tahap ini telah hampir hampir mencapai paras yang sama. Ini adalah isyarat pembalikan kenaikkan harga tradisional.

Strategi Heiken Ashi perlu mengikuti satu lagi keadaan sebelum menarik pencetus.

 

 

Langkah # 2: Tunggu bar Heiken Ashi untuk menukar warna dari bearish (merah) ke bullish (green)

Tanda pertama bahawa harganya semakin tinggi adalah apabila kita melihat lilin Heiken Ashi hijau.

Untuk bar Heiken Ashi untuk mengubah warna, mesti ada pergeseran yang kuat dalam aliran pesanan. Ini biasanya diterjemahkan ke dalam isyarat yang jauh lebih boleh dipercayai daripada yang kita dapatkan apabila harga lilin biasa berubah warna pada carta harga normal. Apabila warna berubah, mungkin sudah waktunya untuk membuat perdagangan.

Cara kami menggunakan ciri ini hanya untuk melaksanakan analisis teknikal tradisional dan mencari zon pembalikan berpotensi dengan carta Heiken Ashi.

Kami menggunakan kemahiran membaca tindakan harga sebagai penapis untuk mengenal pasti potensi perdagangan. Kemudian kami menggunakan carta Heiken Ashi sebagai pengesahan untuk meneruskan dan melaksanakan perdagangan.

Langkah # 3: Lilin Heiken Ashi kenaikan harga pertama perlu mempunyai lebih besar daripada purata sumbu atas

Wick atas atas (bayang-bayang atas) boleh memberikan isyarat dagangan yang luar biasa. Terutama apabila menggunakan carta harga Heiken Ashi.

Anda juga boleh menunggu sehingga anda melihat lilin Heiken Ashi yang menaik dengan tiada sumbu bawah. Walau bagaimanapun, pendekatan ini akan menelan sedikit keuntungan di atas meja.

Strategi perdagangan Heiken Ashi memenuhi semua keadaan perdagangan. Ini bermakna kita boleh bergerak ke hadapan dan menggariskan keadaan pemicu untuk strategi kemasukan kita.

Lihat di bawah:

Langkah # 4: Beli di pasaran pada pembukaan lilin Heiken Ashi seterusnya

Kaedah penyertaan kami adalah sangat mudah.

Ini adalah persediaan pembalikan menaik, jadi kami mencari peluang membeli sebaik sahaja semuanya berada di tempat yang betul.

 

 

Sekarang kita boleh menjangkakan bahawa pembalikan akan dilaksanakan. Kita boleh teruskan dan membeli EUR / USD pada pembukaan lilin Heiken Ashi seterusnya.

Ini membawa kita kepada perkara penting yang perlu kita buat untuk strategi PDF Heiken Ashi yang terbaik. Di manakah kita meletakkan stop loss pelindung kita?

Lihat di bawah:

Langkah # 5: Sembunyikan Rugi Stop pelindung anda di bawah rendah lilin kenaikan harga pertama.

Salah satu perkara yang sangat hebat tentang lilin Heiken Ashi, dan apa yang membuatkan mereka begitu hebat untuk diperdagangkan, adalah bagaimana kita boleh menggunakannya untuk meletakkan stop loss pelindung kami.

Kerana kecenderungan lilin untuk memaparkan kesinambungan, kita boleh terus maju dan menjadi sangat rapat dengan perhentian kita. Kita boleh meletakkan stop loss di bawah lilin isyarat rendah.

Akhir sekali, kami juga perlu menentukan di mana untuk mengambil keuntungan.

Lihat di bawah:

Langkah # 6: Ambil keuntungan selepas kami mendapat penutupan di bawah lilin kenaikkan sebelumnya.

Persediaan perdagangan Heiken Ashi yang baik akan cenderung berjalan lebih lama daripada persediaan tindakan harga biasa. Apabila kita berdagang dengan lilin Heiken Ashi, kita benar-benar mahu mengeksploitasi ini. Adalah penting untuk mengekalkan perdagangan kami lebih lama daripada biasa.

Kerana kita menggunakan kehilangan stop yang ketat, kita hanya akan memerlukan pergerakan harga yang kecil untuk membuat keuntungan yang baik dalam perdagangan ini.

Nota ** di atas adalah contoh perdagangan BELI menggunakan sistem perdagangan kami Heiken Ashi PDF. Gunakan peraturan yang sama untuk perdagangan JUAL – tetapi sebaliknya. Dalam gambar di bawah, anda boleh melihat contoh perdagangan JUAL sebenar.