Sekiranya anda ingin melabur dalam kriptografi, anda mempunyai banyak pilihan. Bitcoin dan Altcoins boleh dibeli di bursa atau pasaran. Pelabur yang tidak benar-benar memiliki mata wang digital, tetapi mahu berdagang melalui dan melalui mereka juga boleh melabur dalam stok Bitcoin Group SE atau dalam niaga hadapan di pasaran saham. Kemungkinan lain ialah pelaburan infrastruktur, perlombongan. Sama seperti pelbagai peluang pelaburan adalah pembekal. Dengan sokongan, bagaimanapun, peluang pelaburan yang tepat dapat dijumpai.

  • Beli cryptocurrencies melalui pembelian langsung
  • Melabur dalam saham Bitcoin Group SE
  • Perlombongan kriptografi dan membuat wang dari mereka
  • Kewangan korporat dengan kriptografi

 

 

Bagaimanakah saya boleh menjual mata wang kriptografi?

Bukan sahaja perdagangan dengan Bitcoin popular dengan banyak pelabur, tetapi juga dengan Altcoins. Ini termasuk Litecoin, Ripple atau Ethereum. Walaupun cryptocurrency juga digunakan sebagai cara pembayaran digital, terdapat banyak peluang pelaburan. Mereka yang tidak mahu menggunakan Bitcoin dan Co. sebagai cara pembayaran serta memiliki duit syiling digital secara fizikal, boleh juga melabur dalam bursa saham. Sebagai contoh, stok Bitcoin Group SE bersedia untuk didagangkan.

 

Di manakah saya boleh menjual mata wang kriptografi?

Perbandingan pasaran saham crypto menunjukkan bahawa terdapat juga banyak platform yang menawarkan pembelian langsung bitcoin dan kriptografi lain. Di sini, peniaga benar-benar melabur dalam pengambilalihan fizikal unit mata wang digital. Walau bagaimanapun, ini memerlukan dompet untuk menyimpan token. Pembelian ini boleh dilakukan sama ada di bursa saham atau di pasaran kripto.

 

 

Dagangan cryptocurrency dengan broker

Satu lagi cara untuk melabur dalam kriptografi adalah untuk membuat spekulasi mengenai sejarah harga. Perbandingan broker crypto menunjukkan bahawa lebih ramai penyedia menyediakan bitcoin dan mata wang crypto lain sebagai instrumen kewangan yang boleh didagangkan. Antara mata wang digital yang paling terkenal di samping kiraan Bitcoin juga:

Bitcoin Cash
riak
litecoin
Dash
Ethereum

Ditawarkan adalah crypto-CFD, yang membawa banyak kelebihan. Salah satunya adalah kos yang agak rendah. Pelabur jauh lebih fleksibel dengan crypto-CFD daripada dengan, sebagai contoh, pembelian langsung cryptocurrencies. Ia juga memerlukan kurang ekuiti, kerana peniaga boleh memanfaatkan Bitcoin dan cryptocurrency lain. Dengan pelaburan CFD, pelabur mengambil bahagian dalam kenaikan dan penurunan harga, yang juga menawarkan lebih banyak peluang pelaburan.

 

 

Sekarang di Krypto Broker ujian pemenang pilihan perdagangan IQ

Pertukaran crypto adalah tempat di mana pembeli dan penjual berkumpul di satu platform. Di sini, mata wang digital sama ada boleh dibeli atau dijual. Dalam perbandingan pasaran saham crypto pembekal yang berbeza telah diperiksa. Ia menunjukkan terdapat perbezaan yang signifikan. Ini berkaitan dengan:

 

Pengendalian dan kemudahan penggunaan

Seperti pada bursa saham lain, bekalan dan permintaan juga menentukan harga mata wang digital di bursa crypto. Oleh kerana jumlah penawaran dan tuntutan boleh berubah sekali lagi, harga Bitcoin dan mata wang kripto yang lain sentiasa berubah-ubah. Sesiapa yang berminat untuk melabur dalam pertukaran crypto memerlukan dompet untuk menyimpan unit mata wang digital. Dompet seperti ini boleh didapati dalam pelbagai versi (penyimpanan sejuk atau panas). Perdagangan Bitcoin dan Co adalah relatif mudah di bursa saham Krypto, kerana ia berlaku hampir secara automatik. Pelabur mendaftar dan menetapkan parameter pelaburan mereka. Sebagai contoh, anda boleh memilih harga maksimum yang anda mahu membeli unit mata wang digital tertentu. Penjual juga boleh menentukan dari mana harga jualan mereka mahu menjual unit mata wang mereka. Walaupun Krypto Exchange secara automatik mencari penawaran yang layak dan menunjukkannya kepada para pelabur, penyelesaian akhir memerlukan kelulusan kedua belah pihak.

Petua: Pertama sekali, bandingkan perkhidmatan pembekal sebelum mendaftar dengan pertukaran crypt. Dalam perbandingan pasaran saham kripto terdapat sokongan untuk ini.

 

 

Laman web Bitcoin.deBaca laman web Bitcoin.de

Krypto Marketplace: Apakah perbezaan kepada pertukaran kripto?
Ramai pelabur terutamanya ingin membeli unit mata wang digital dan menggunakannya sebagai cara pembayaran, contohnya (seperti dengan Bitcoin). Sebagai tambahan kepada Bursa Krypto, terdapat pasar-pasar yang tak terhitung jumlahnya di mana para pelabur yang berminat boleh menjual mata wang kriptografi. Prosedur di pasaran crypto adalah hampir sama dengan eBay rumah lelongan. Seringkali terdapat hanya beberapa mata wang digital untuk dipilih di pasaran tersebut. Sebagai tambahan kepada Bitcoin, yang paling penting termasuk:

Untuk memperoleh atau menjual mata wang digital, pemilikan dompet diperlukan. Selepas pendaftaran, para pelabur juga memutuskan apa istilah yang mereka mahu membeli atau menjual. Walau bagaimanapun, tawaran tidak dipilih secara automatik oleh platform, tetapi pelabur melakukan ini secara bebas. Ini bermakna mereka mencari tawaran sendiri. Kelebihan pendekatan ini adalah jelas dalam penjimatan kos. Kos perkhidmatan yang dikurangkan bermakna pelabur perlu membayar lebih sedikit untuk pelaburan crypto di pasaran. Terutama untuk pelabur harga yang sedar, pasaran kripto menawarkan alternatif untuk melabur dalam pertukaran crypto.

 

Sekarang di Krypto Broker ujian pemenang pilihan perdagangan IQ

Perhatikan rangka masa apabila membayar
Sesiapa yang memilih untuk membeli Bitcoin dan mata wang crypto lain di pasaran kripto biasanya hanya mempunyai tetingkap masa terhad untuk pemprosesan pembayaran. Ini berfungsi sebagai jaminan untuk kedua-dua rakan perdagangan. Pengalaman telah menunjukkan bahawa tetingkap masa biasanya 60 minit. Dalam tempoh ini, pembeli kini boleh memindahkan wang itu kepada penjual. Jika pembayaran tidak dibuat dalam tetingkap masa, mata wang kripto biasanya dilepaskan semula.

 

Broker Krypto: Bagaimana saya boleh berdagang di sini?

Terdapat banyak alternatif crypto untuk melabur dalam unit mata wang digital. Salah seorang daripada mereka adalah berdagang dengan broker. Peniaga mempunyai peluang di sini untuk mengambil bahagian dalam pembangunan harga. Kelebihan anda: Unit mata wang digital tidak perlu diperoleh secara fizikal. Oleh itu, pelaburan dalam broker adalah sesuai untuk semua pelabur yang ingin kekal fleksibel dan pelaburan jangka pendek lebih suka.

 

CFD pada Bitcoin dan kriptografi lain

Dagangan dalam kontrak untuk perbezaan pada Bitcoin dan kriptografi lain meningkat di kalangan broker. Sejak diperkenalkannya Bitcoin 2009, terdapat banyak Altcoins, yang pada masa itu telah menemui jalannya kepada broker sebagai instrumen kewangan. Dalam perdagangan CFD, bagaimanapun, peniaga tidak memperolehi cryptocurrency secara langsung, tetapi mengambil bahagian dalam harga saham mereka. Ini bermakna mereka membuka kedudukan dan membuat spekulasi sama ada harga jatuh atau naik. Ini bukan sahaja membolehkan para pelabur mendapat keuntungan daripada kenaikan harga. Prasyarat untuk perdagangan CFD adalah analisis menyeluruh mengenai sejarah carta semasa. Hanya mereka yang mengenali trend pada peringkat awal dan bertindak dengan strategi yang betul akan mempunyai pengurusan kewangan yang baik

 

Pelaburan di pasaran saham: saham dagangan dan niaga hadapan

Pelabur yang ingin mendapat manfaat daripada gembar-gembur sekitar Bitcoin tidak semestinya perlu membeli unit mata wang sebenar. Sekiranya dagangan CFD terlalu spekulatif, anda juga boleh melihat stok syarikat. Bitcoin Group SE juga merupakan syarikat awam yang didagangkan, yang membolehkan pelabur membeli sekuriti dan dengan itu saham korporat. Seperti stok lain, kertas ini juga tertakluk kepada turun naik. Walau bagaimanapun, ini dikompaun lagi oleh rungutan sekitar Bitcoin sebagai cryptocurrency. Sebaik sahaja terdapat berita baru tentang melompat harga secara besar-besaran atau berita mengenai cryptocurrency, pengalaman menunjukkan bahawa ini juga tercermin dalam pasaran saham. Walau bagaimanapun, pelabur boleh membeli sekuriti dari broker pilihan mereka dengan deposit sekuriti. Pelaburan dalam sekuriti biasanya disukai oleh pelabur konservatif dengan matlamat pelaburan jangka panjang. Walau bagaimanapun, perdagangan sekuriti dan di atas semua pelaburan dalam bahagian Bitcoin tidak sepenuhnya bebas risiko.

 

 

Niaga hadapan Bitcoin sebagai alternatif kepada pasaran saham

Niaga hadapan Bitcoin juga boleh didagangkan. Pertukaran derivatif terbesar di dunia, CME Group, telah diperdagangkan sejak Disember 2017. Dengan niaga hadapan Bitcoin, pelabur juga boleh membuat taruhan harga jatuh atau naik. Pembelian komited untuk membeli bitcoin pada tarikh yang akan datang. Walau bagaimanapun, harga belian sudah ditentukan terlebih dahulu. Pada tarikh yang dipersetujui, penjual perlu menghantar bitcoin pada harga yang telah dipersetujui.

 

Adakah Bitcoin Futures Berfaedah?

Pelaburan itu boleh berbaloi, kerana pembeli mendapatkan Bitcoins sering lebih murah pada harga yang dipersetujui dan bukan pada kadar harian semasa.

 

 

Crypto Mining: Bagaimana saya boleh mengambil bahagian?

Themenicon Wissen_varianteTerdapat peluang yang tidak terkira banyaknya untuk menyertai gembar-gembur di sekitar Bitcoin and Co. Bukan semua pelabur mahu melabur dalam pasaran saham atau membeli unit mata wang digital di pasaran. Alternatif lain ialah perlombongan. Sekali lagi, terdapat beberapa pilihan untuk bagaimana pelabur dapat saya. Inilah pemprosesan transaksi dalam rangkaian. Apa yang diperlukan untuk ini?

Oleh kerana sumber yang tinggi diperlukan, semakin ramai pelombong menggunakan sokongan profesional. Perbandingan penyedia perlombongan menunjukkan bahawa banyak syarikat telah berkembang dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Sesiapa yang bekerja sebagai pelombong menerima unit mata wang digital sebagai pampasan bagi pengiraannya.

 

Perlombongan awan

Dalam perlombongan awan, syarikat menyediakan pakej yang berbeza. Ini adalah kuasa pengkomputeran tetap yang diberikan untuk tempoh masa tertentu. Bergantung pada mata wang kripto yang dipilih, ia boleh digunakan untuk melakukan bilangan pengiraan yang berbeza sesaat. Perlombongan bukan hanya untuk Bitcoin, tetapi juga untuk cryptocurrency lain juga. Tawaran pakej tersebut berbeza-beza dari pembekal kepada pembekal. Biasanya mereka hanya boleh didapati dalam kuantiti terhad dan boleh didapati melalui jualan.

 

Perlombongan awan vs perlombongan swasta

Perlombongan awan mempunyai banyak kelebihan. Di satu pihak, kos mahal untuk mendapatkan perkakasan dihapuskan. Di samping itu, sistem pelayan profesional dipantau 24/7 dan bagi pelabur swasta, kos penyelenggaraan dihapuskan. Belum lagi: kos elektrik juga tidak ditanggung untuk penambang.

Perbandingan Genesis Mining Comparison Mining ComparisonGenesis Mining adalah pemenang perbandingan pertambangan kami
Tradable Cryptocurrency: Mana matawang digital yang sesuai untuk berdagang?

Sementara itu, terdapat banyak Altcoins selain Bitcoin, yang juga sesuai sebagai pelaburan. Ini termasuk:

Walaupun terdapat lebih banyak mata wang kriptografi, tetapi tidak semua didagangkan dengan broker. Malah di bursa saham atau pasar tidak semua mata wang digital boleh diperolehi. Bitcoin telah wujud sejak tahun 2009 dan cryptocurrency ini adalah antara yang paling popular di dunia. Walau bagaimanapun, penghantaran agak perlahan. Ethereum menawarkan alternatif kepada pelaburan crypto. Cryptocurrency telah wujud sejak 2016 dan agak cepat dan urus niaga dilaksanakan dengan harga yang murah. Atas sebab ini, ia menjadi semakin popular di tempat kejadian crypto. ETH juga boleh didapati untuk perdagangan di kebanyakan broker crypto.

 

 

Litecoin dan Bitcoin Cash

Litecoin telah wujud sejak tahun 2011. Tidak seperti crypto-currency, cryptocurrency telah memperkenalkan banyak inovasi teknikal dan sangat menguntungkan dalam pengendalian transaksi. Walau bagaimanapun, Litecoin mempunyai skalabiliti yang terhad. Juga terdapat di banyak broker Bitcoin Cash (Bitcoin-Fork). Cryptocurrency berfungsi lebih cepat dan lebih murah daripada Bitcoin, tetapi mempunyai tahap pemusatkan yang tinggi.

 

Ripple dan NEO

Ripple termasuk dalam bank rangkaiannya, yang mendedahkan sepenuhnya peluang rangkaian baru. Walau bagaimanapun, ini bukan cryptocurrency yang berpusat dan kiraan riak boleh ditingkatkan pada bila-bila masa. Walau bagaimanapun, banyak broker menawarkan riak untuk berdagang. Sejak 2016, NEO telah menjadi salah satu mata wang kripto baru. Ini adalah pesaing langsung, tetapi ia sedang dibangunkan di China.

 

Ramalan apa yang akan berlaku dalam beberapa bulan akan datang?

Mata wang kriptografi telah mengalami gembar-gembur sebenar dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Bagaimanapun, selepas peningkatan yang tinggi, terdapat juga banyak penurunan harga dan kerugian besar bagi pelabur. Secara umum, cryptocurrency dianggap sangat berisiko, yang juga dicerminkan dalam perkembangan harga yang tidak menentu. Menjelang akhir tahun 2017, mata wang digital tidak dikawal selia dan oleh itu terdapat pasaran bebas. Ini mempunyai kelebihan untuk pelabur, tetapi sudah tentu kelemahan. Oleh kerana kekurangan sekatan, ia datang kepada letusan harga sebenar melebihi 100 peratus. Sebagai contoh, pemilik Bitcoin menjadi jutawan semalaman. Bagaimanapun, sesiapa sahaja yang tidak bertindak balas tepat pada masanya telah kehilangan segalanya dengan cepat.

 

Permintaan akan terus meningkat

Sesetengah negara telahpun mengurangkan perlombongan cryptocurrency. Ini disebabkan sumber tenaga yang tinggi diperlukan untuk memproses urus niaga. Walau bagaimanapun, menurut pakar, permintaan terhadap mata wang digital akan terus meningkat dalam beberapa bulan akan datang. Di atas segalanya, Bitcoin sebagai cara pembayaran yang terdesentralisasi akan terus menegaskan dirinya dalam pandangan banyak pasar bawah tanah dan berfungsi sebagai alternatif nyata untuk transaksi pembayaran. Di samping itu, Altcoins akan terus mewujudkan diri mereka – di atas semua Ripple, yang akan mempercepat proses pembayaran dalam rangkaian perbankan dan merealisasikan kos efektif.

 

Bertindak dengan Cryptos

Percukaian sistem yang dipersoalkan
Semakin banyak negara (termasuk Malaysia) kini sedang mengkaji bagaimana percubaan mata wang kriptografi sebenarnya akan berlaku. Mata wang digital dianggap sebagai aset tak ketara yang tidak habis digunakan, yang menimbulkan beberapa masalah cukai. Setakat ini, tiada rawatan cukai seragam, jadi pelabur ingin tahu apa yang akan berlaku pada bulan-bulan mendatang.

 

Pertama, tentukan objektif pelaburan mereka sendiri dan selera risiko.

Jika anda benar-benar memiliki mata wang digital secara fizikal dan juga mahu membayar dengannya dalam kehidupan seharian, anda dinasihatkan untuk membeli Bitcoin secara langsung. Walau bagaimanapun, duit syiling ini juga merupakan kenderaan pelaburan jangka panjang bagi banyak pelabur. Mereka membeli Bitcoin dan Co, sebagai contoh, menyimpan syiling di dompet dan menunggu mereka kemudiannya dijual dengan harga yang lebih tinggi.