Dagangan hari dengan CFDs adalah strategi popular. Leverage dan kos perdagangan CFD menjadikannya pilihan untuk peniaga aktif dan perdagangan intraday. Halaman ini menyediakan panduan pengantar, ditambah tip dan strategi untuk menggunakan CFD. Kami juga menyenaraikan broker CFD terbaik pada tahun 2020.

Apa itu CFD?

CFD adalah kontrak antara dua pihak. Mereka bersetuju untuk membayar perbezaan antara harga pembukaan dan harga penutupan sesuatu pasaran atau aset tertentu. Oleh itu, ia adalah satu cara untuk membuat spekulasi mengenai pergerakan harga, tanpa memiliki aset sebenar.

Prestasi CFD mencerminkan aset yang mendasari. Keuntungan dan kerugian ditubuhkan apabila nilai aset pendasar berubah berikutan kedudukan harga pembukaan.

Apabila berdagang CFD dengan broker, anda tidak memiliki aset yang didagangkan. Anda berspekulasi pada pergerakan harga, naik atau turun.

Contoh CFD

Mari gunakan contoh. Katakan anda memilih stok dengan harga yang diminta sebanyak $ 25 dan anda membuka CFD kepada nilai 100 saham.

Jika membeli saham secara tradisional, kosnya ialah $ 2,500. Mungkin ada juga komisen atau kos perdagangan.

Walau bagaimanapun, broker CFD sering memerlukan hanya margin 5%. Ini akan membolehkan anda memasuki perdagangan yang sama tetapi dengan hanya $ 125. (Tahap leveraj sebenar atau margin akan berbeza-beza). Ini menjadikannya tempat pemburu yang menarik untuk peniaga intraday. Nisbah risiko dan ganjaran meningkat, menjadikan perdagangan jangka pendek lebih berdaya maju.

Apabila anda memasukkan CFD anda, kedudukannya akan menunjukkan kerugian yang sama dengan saiz penyebarannya. Ini bermakna jika penyebaran dari broker anda adalah 5 sen, anda perlu stok untuk mengapresiasi sekurang-kurangnya 5 sen untuk memecahkan walaupun.

 

 

CFD vs Stock

Menggunakan contoh di atas: Katakan harga stok pendasar terus meningkat dan mencapai harga tawaran sebanyak $ 26.00

Jika anda memiliki saham, pegangan anda sekarang bernilai $ 2600. Keuntungan bagus – mengabaikan komisen atau kos perdagangan peniaga menyedari $ 100.

Walau bagaimanapun, dengan saham asas pada $ 26.00, CFD akan menunjukkan keuntungan $ 100 yang sama – tetapi ia memerlukan cara yang kurang untuk dibuka, hanya $ 125. Oleh itu dari segi peratusan, CFD kembali keuntungan yang lebih besar. Sekiranya pasaran bergerak dengan cara yang lain, kerugian berbanding dengan pelaburan kami akan lebih besar – kedua-dua risiko dan ganjaran meningkat.

Sudah tentu ada manfaat lain untuk memiliki aset dan bukan berspekulasi pada harga. Kami juga mengabaikan komisen dan menyebar untuk kejelasan. Tetapi di atas menggambarkan perbezaan relatif dalam kedua-dua kaedah melabur.

Permohonan

Semasa anda berdagang hari, anda mungkin tidak akan memegang sebarang posisi CFD semalaman. Sebaliknya, anda mungkin akan meletakkan jumlah dagangan CFD yang tinggi dalam satu hari. Untuk memaksimumkan pulangan anda, anda ingin menumpukan perhatian kepada pasaran tidak menentu cecair. Perdagangan CFD dengan minyak, bitcoin, dan forex adalah semua pilihan popular, sebagai contoh.

Faedah CFD

Anda mungkin telah mendapat beberapa kelebihan di atas daripada CFD, tetapi mari memecahnya dan menambah beberapa lagi.

 • Leverage – Leverage CFD jauh lebih tinggi daripada perdagangan tradisional. Anda boleh mendapatkan syarat margin sekurang-kurangnya 2%. Kadar biasanya bergantung kepada aset yang mendasari. Saham atau kriptografi yang tidak menentu, misalnya, boleh mencecah sehingga 20%. Walaupun kadar margin yang rendah akan membolehkan anda mengambil kedudukan yang besar dengan modal yang kurang, kerugian juga akan memukul anda lebih keras.
 • Kebolehcapaian – Broker CFD terbaik akan membolehkan anda untuk berdagang di semua pasaran utama. Dengan begitu banyak pasaran yang bererti jam perdagangan CFD berkesan berjalan 24 jam sehari. Anda hanya perlu menyemak jam perdagangan broker anda terlebih dahulu.
 • Kos – Sistem perdagangan CFD menanggung kos yang minimum. Anda akan mendapati banyak broker mengenakan bayaran sedikit atau sifar untuk masuk dan keluar dari dagangan. Sebaliknya, mereka membuat wang mereka apabila anda perlu membayar penyebarannya. Saiz penyebaran bergantung kepada kemudahubahan aset pendasar. Perhatikan ia biasanya penyebaran tetap.
 • Peraturan kurang pendek – Sesetengah pasaran menguatkuasakan peraturan yang menghalang anda mengelirukan pada masa-masa tertentu. Mereka boleh menuntut keperluan margin yang lebih tinggi untuk kekurangan yang bertentangan dengan masa yang lama. Pasaran CFD, bagaimanapun, umumnya tidak mempunyai peraturan seperti itu, kerana anda sebenarnya tidak memiliki aset yang mendasarinya. Ini bermakna tiada pinjaman atau kos kekurangan.
 • Kurangnya keperluan dagangan hari – Sesetengah pasaran memerlukan modal yang besar untuk memulakan dagangan. Ini membatasi anda untuk berapa banyak dagangan yang boleh anda buat, dan sebaliknya berapa banyak keuntungan. Walau bagaimanapun, peniaga CFD dalam talian boleh membuat akaun dengan hanya $ 1,000 hingga $ 5,000.
 • Kepelbagaian – Apa pun yang menarik minat anda, anda mungkin akan mencari kenderaan CFD. Anda boleh memulakan perdagangan CFD FX, serta menggunakan perbendaharaan, komoditi, kriptografi, dan indeks CFD.

 

 

Risiko CFD

Walaupun banyak faedahnya, terdapat beberapa kelemahan untuk CFD yang harus anda ketahui.

 • Peraturan – Industri CFD tidak dikawal secara menyeluruh. Ini bermakna semakin penting anda memilih broker yang tepat. Anda perlu pastikan mereka boleh dipercayai dan dalam kedudukan kewangan yang kukuh. Untuk panduan lanjut, lihat halaman broker kami.
 • Dagangan pada margin – Walaupun margin meningkatkan potensi keuntungan, ia juga meningkatkan risiko. Adalah sangat mudah untuk mengurangkan pendedahan yang anda miliki apabila menggunakan margin. Kedudukan bernilai $ 2000 menggunakan margin 5% bermakna pendedahan kepada kontrak bernilai $ 40,000. Anda secara efektif meminjam $ 38k dari broker anda. Sekiranya pasaran bergerak ke arah anda, kerugian boleh melebihi deposit. Kesedaran mengenai jumlah pendedahan adalah sangat penting.

Cara Memulakan CFD Perdagangan

Salah satu titik jualan perdagangan dengan CFD adalah bagaimana ia mudah diteruskan. Anda perlu mengikuti hanya lima langkah mudah.

1. Pilih Pasaran

Terdapat beribu-ribu pasaran individu untuk dipilih, termasuk mata wang, komoditi, kadar faedah dan bon. Cuba dan memilih pasaran anda mempunyai pemahaman yang baik. Ini akan membantu anda bertindak balas terhadap perkembangan pasaran. Platform dan aplikasi dalam talian yang paling banyak mempunyai fungsi carian yang menjadikan proses ini cepat dan mudah.

2. Beli Atau Menjual

Jika anda membeli anda pergi lama. Jika anda menjual anda pergi pendek. Bawa tiket dagangan pada platform anda dan anda akan dapat melihat harga semasa. Harga pertama akan menjadi tawaran (harga jual). Harga kedua akan ditawarkan (harga beli).

Harga CFD anda adalah berdasarkan harga instrumen yang mendasari. Jika anda mempunyai alasan untuk mempercayai pasaran akan meningkat, anda harus membeli. Sekiranya anda percaya ia akan menurun anda harus menjual.

3. Saiz Perdagangan

Anda kini perlu memilih saiz CFD yang anda mahu berdagang. Dengan CFD, anda mengawal saiz pelaburan anda. Jadi walaupun harga aset asas berbeza-beza, anda menentukan berapa banyak untuk dilaburkan. Broker bagaimanapun, mempunyai keperluan minimum margin – atau lebih mudah, jumlah minimum yang diperlukan supaya perdagangan dibuka. Ini akan mengubah aset mengikut aset. Ia akan sentiasa dijelaskan dengan jelas, seperti jumlah nilai (atau pendedahan anda) dari perdagangan.

Aset mudah alih seperti cryptocurrency biasanya mempunyai keperluan margin yang lebih tinggi. Jadi kedudukan dengan pendedahan Bitcoin bernilai $ 2000, mungkin memerlukan margin $ 1000 misalnya. Stok yang diperdagangkan dengan baik, bagaimanapun, hanya memerlukan margin 5%. Jadi kedudukan $ 2000 di Facebook, hanya memerlukan $ 100 dana akaun.

4. Tambah Henti & Had

Ini akan membantu anda mendapatkan keuntungan dan mengehadkan sebarang kerugian. Kebanyakan strategi CFD untuk pemula dan peniaga yang berpengalaman akan menggunakan penggunaan stop loss dan / atau had pesanan. Mereka bersekutu dengan strategi pengurusan risiko anda. Sebaik sahaja anda telah menentukan toleransi risiko anda, anda boleh meletakkan stop loss untuk menutup dagangan secara automatik apabila pasaran mencecah tahap yang telah ditetapkan. Ini akan membantu anda meminimumkan kerugian dan menyimpan akaun anda dalam warna hitam – meninggalkan anda untuk melawan hari lain pada perdagangan berikutnya.

 

 

Perintah had akan mengarahkan platform anda untuk menutup perdagangan pada harga yang lebih baik daripada paras pasaran semasa. Sekiranya anda memilih bot dagangan, mereka akan menggunakan arahan pra-program seperti ini untuk memasuki dan keluar dagangan sejajar dengan pelan dagangan anda. Ini adalah sempurna untuk menutup dagangan berhampiran tahap rintangan, tanpa perlu sentiasa memantau semua kedudukan.

5. Memantau & Tutup

Sebaik sahaja anda meletakkan dagangan anda dan had atau had kerugian, keuntungan anda akan berubah dengan harga pasaran. Anda boleh melihat harga pasaran dalam masa nyata dan anda boleh menambah atau menutup dagangan baru. Ini boleh dilakukan pada kebanyakan platform dalam talian atau melalui aplikasi.

Sekiranya stop loss atau limit anda tidak diaktifkan, anda boleh menutup sendiri. Hanya pilih ‘kedudukan dekat’ dari tetingkap kedudukan. Anda akan dapat melihat keuntungan atau kerugian anda dengan serta-merta dalam baki akaun anda.

Strategi

Memilih pasaran yang betul adalah satu halangan, tetapi tanpa strategi yang berkesan, keuntungan anda akan sedikit dan jauh di antara. Anda perlu mencari strategi yang memuji gaya dagangan anda. Ini bermakna ia memainkan kekuatan anda, seperti analisis teknikal. Ia juga bermakna ia perlu sesuai dengan toleransi risiko dan keadaan kewangan anda.

Di bawah dua strategi dagangan CFD yang popular dan berjaya dan tip telah digariskan.

Strategi Breakout

Ini hanya memerlukan anda mengenal pasti paras harga utama untuk keselamatan tertentu. Apabila harga mencecah tahap utama anda, anda membeli atau menjual, bergantung pada trend. Perkara utama yang perlu diingat dengan perdagangan pelarian adalah untuk mengelakkan sebarang perdagangan apabila pasaran tidak menyediakan isyarat yang jelas.

Sekiranya anda tidak dapat memberitahu arah mana trend keseluruhan bergerak di dalamnya maka ia akan terlepas. Di sinilah analisis teknikal terperinci dapat membantu. Gunakan carta untuk mengenal pasti corak yang akan memberikan anda peluang terbaik untuk memberitahu anda di mana trend sedang menuju.

Strategi Contrarian

Ini semua mengenai masa. Pelan anda terletak pada pengetahuan bahawa trend tidak kekal selama-lamanya. Sekiranya harga saham berada pada penurunan maka anda mengenal pasti titik di mana anda percaya ia adalah hampir akhir trend. Kemudian anda memasuki kedudukan beli dengan menjangkakan trend berputar ke arah yang lain.

Anda boleh mengikut prosedur yang sama jika harga semakin meningkat. Anda boleh memendekkan stok yang semakin meningkat apabila anda fikir perubahan mendadak sudah dekat. Kedua-dua Teori Gelombang dan pelbagai alat analitis akan membantu anda menentukan apabila perubahan tersebut akan berlaku.

Untuk panduan lanjut, lihat halaman strategi kami.

Tips Dagangan CFD

Sekiranya anda ingin benar-benar menaikkan keuntungan anda, pertimbangkan tip ini dari pedagang teratas. Belajar dari kesilapan mereka dan mudah-mudahan, anda tidak akan mengalami kesulitan mahal yang sama.

Kawal Leverage anda

Leverage adalah aset terbesar anda apabila anda telah membuat perdagangan yang tepat. Cobaan untuk meningkatkan saiz kedudukan anda apabila anda menang adalah sukar untuk ditolak. Walau bagaimanapun, selalu ada kerugian di kaki langit.

Anda tidak mahu menjadi peniaga yang mengubah akaun kecil ke dalam akaun besar, hanya untuk mengembalikan pada satu persegi. Jadi, anda perlu pandai. Tiada siapa yang mahu panggilan margin dan tekanan yang datang dengan kerugian besar. Seperti yang dikatakan oleh Paul Tudor Jones, ‘Jangan fokus pada membuat wang, fokus pada melindungi apa yang anda miliki.’

 

 

Setelah mengatakan itu, mulakan kecil untuk bermula dengan. Pastikan pendedahan anda agak rendah berbanding modal anda. Adalah idea yang baik untuk tidak memanfaatkan lebih daripada 3 kali saiz akaun anda, terutamanya pada permulaannya.

Apabila modal anda bertambah dan anda menghalang pertumbuhan dalam strategi anda, anda perlahan-lahan boleh meningkatkan leverage anda.

Simpan Jurnal

Sedikit seperti diari, tetapi menukar deskripsi untuk menghancurkan anda untuk masuk dan keluar mata, harga, saiz kedudukan dan sebagainya. Ini akan menjadi bible anda apabila melihat kembali dan mengenal pasti kesilapan. Jurnal perdagangan CFD sering diabaikan, tetapi penggunaannya boleh dibuktikan tidak ternilai.

Hindsight adalah daya yang kuat, jangan membuangnya. Anda akan dapat mengenal pasti corak, merenungkan emosi dagangan anda dan menyelaraskan strategi. Jurnal perdagangan menyeluruh harus termasuk yang berikut:

 • Instrumen ini
 • Masa yang anda masukkan dan keluar dari dagangan
 • Sebab-sebab perdagangan, teknikal, berasaskan berita, dan lain-lain
 • Sama ada keuntungan atau kerugian
 • Tinjauan prestasi perdagangan anda (termasuk sama ada anda mengikuti peraturan perdagangan anda)
 • Apa yang anda pelajari dari perdagangan

Ia mungkin bunyi yang memakan masa tetapi ia akan membolehkan anda sentiasa mengkaji dan memperbaiki. Anda akan membuat keputusan yang lebih bijak dan lebih cepat, sementara mereka yang masih tidak menggaru kepalanya tertanya-tanya apa yang telah mereka lakukan selama beberapa minggu yang lalu.

Gunakan Hentikan

Digunakan dengan betul anda akan dapat meminimumkan kerugian anda, menjaga anda dalam permainan. Setiap perdagangan yang anda masukkan memerlukan berhenti CFD yang jernih. Ini kerana emosi tidak dapat dielakkan akan bertambah tinggi dan godaan untuk bertahan sedikit lagi boleh menjadi sukar untuk ditentang. Seperti yang dinyatakan William O’Neil dengan betul, ‘membiarkan kehilangan kerugian adalah kesilapan yang paling serius yang dibuat oleh kebanyakan pelabur.’

Oleh itu, tentukan CFD berhenti di luar waktu pasaran dan teruskan dengan agama. Ini juga akan membantu anda menjangkakan kerugian maksimum anda. Anda kemudian boleh menggunakan masa yang anda akan berjuang pertempuran dalaman untuk penyelidikan dan bersedia untuk perdagangan seterusnya.

Akaun Demo

Apabila anda telah menyelesaikan penyelidikan anda dan akhirnya anda mendapat modal untuk mula berdagang, sukar untuk melawan melompat di kepala terlebih dahulu. Walau bagaimanapun, penukar pada pedagang hari akan menguji strateginya dengan akaun demo terlebih dahulu.

Banyak broker menawarkan akaun amalan ini. Mereka dibiayai dengan wang simulasi, menjadikan mereka tempat yang ideal untuk membuat kesilapan sebelum wang sebenar anda berada dalam talian. Bukan sahaja anda boleh menguji strategi anda dan mengenali pasaran dagangan CFD, tetapi mereka juga merupakan cara yang berkesan untuk mencuba platform dagangan broker anda. Anda boleh memastikan ia mempunyai semua alat carta dan analisis yang diperlukan oleh pelan perdagangan anda.

Apabila anda selesa dan melihat hasil yang konsisten pada akaun demo anda, kemudian naik taraf ke akaun langsung.

Pendidikan

Tiada siapa yang suka mendengarnya, tetapi sekolah tidak berakhir. Peniaga terbaik tidak akan berhenti belajar. Anda perlu mengikuti perkembangan pasaran, sementara mengamalkan dan menyempurnakan strategi perdagangan CFD baru. Pembelajaran dari pedagang yang berjaya juga akan membantu. Untuk melakukan semua ini, anda perlu menggunakan pelbagai sumber yang berbeza. Untuk namakan beberapa:

 • Blogs
 • Kursus
 • Forum
 • Video
 • PDF
 • Buku & Ebook
 • Podcasts
 • Panduan dalam talian

Perbezaan Serantau

Cukai

Walaupun anda boleh berdagang CFD di seluruh dunia, di mana anda berasaskan dan pasaran yang anda berdagang dapat melontarkan sepanduk mahal dalam kerja-kerja. Perdagangan CFD di Amerika Syarikat akan berbeza dengan yang di UK, Australia, India, Afrika Selatan, dan Singapura.

Ini terutamanya kerana cukai. Negara-negara yang berbeza melihat CFD berbeza. Sesetengah menganggap mereka satu bentuk aktiviti perjudian dan oleh itu bebas daripada cukai. Sesetengah negara menganggap mereka dikenakan cukai seperti mana-mana bentuk pendapatan lain.

Implikasi cukai di UK, misalnya, akan melihat perdagangan CFD jatuh di bawah keperluan cukai keuntungan modal. Walaupun anda mendapat pengecualian tahunan sebanyak £ 10,100, sebarang keuntungan yang melebihi itu akan dikenakan cukai. Ini bermakna anda perlu menyimpan rekod transaksi terperinci supaya anda dapat membuat pengiraan yang tepat pada akhir tahun cukai.

Jadi, sebelum anda memulakan perdagangan, mengetahui sama ada anda akan membayar cukai pendapatan peribadi, cukai perniagaan, cukai keuntungan modal, atau jika anda bernasib baik, tiada cukai. Sebaik sahaja anda tahu apa jenis kewajipan cukai yang akan anda hadapi anda boleh memasukkannya ke dalam strategi pengurusan wang anda.

Untuk bimbingan yang lebih terperinci, lihat halaman cukai kami.

Firman Akhir

CFDs perdagangan hari boleh agak kurang berisiko daripada instrumen lain. Setelah mengatakan itu, ia masih akan mencabar untuk merangka dan melaksanakan strategi yang konsisten. Jika anda ingin menjadi pedagang CFD yang berjaya anda perlu menggunakan sumber pendidikan di atas dan ikuti petua yang disebutkan. Sebagai peniaga berjaya Alex Hahn berkata, Jika anda menguasai pemikiran dan emosi anda, tiada apa yang dapat menghalang anda. ‘ Oleh itu, bola berada di separuh daripada gelanggang anda sekarang, pergi dan menjadikannya emas.

Broker Penilaian  Ulasan
AnyOption 4.8 226
EmpireOption 4.2 470
OptionFair 4.1 479
24Option 4.0 2528
OptionBit 4.0 150
Indeks IG 3.9 2312
EZ Trader 3.9 811
Pilihan IQ 3.8 20571
Traderush 3.8 193
Kiraan ulasan yang rendah  Penilaian  Ulasan
TopOption 4.1 139
Perdagangan Cherry 3.7 130
Binary.com 3.7 133