Secara umum, pilihan binari adalah pelaburan jangka pendek yang memerlukan analisis penyelidikan dan teknikal. Oleh sebab itu, menganalisis dan menafsirkan carta pilihan binari adalah sangat penting untuk kejayaan mana-mana pedagang, kerana ia akan menjadi sukar untuk menguntungkan tanpa mengetahui selok-belok bacaan carta dan analisis teknikal. Carta perdagangan ini tidak perlu menakutkan dan anda boleh menjadi peniaga yang berjaya dengan mempelajari cara menggunakan carta untuk membantu dalam strategi perdagangan keseluruhan anda.

Tempoh masa

Oleh kerana pilihan binari kerap diniagakan pada bingkai masa yang agak singkat (Sering kali hujung hari, jam, minit atau bahkan 30 saat), adalah kunci untuk menganalisis carta dalam tempoh masa yang ditetapkan yang sesuai dengan gaya dagangan atau analisis. Contohnya, jika berdagang aset yang tamat tempoh dalam satu jam, ia akan menjadi sedikit nilai untuk melihat carta dengan jangka masa lima tahun.

Bingkai masa yang sama mungkin kembali satu sama lain, mengesahkan perdagangan, tetapi terdapat had untuk penggunaan skala masa yang tidak berkaitan. Carta boleh dipecah mengikut masa seperti berikut: 1 minit, 2 minit, 5, 10, 15, 30, 45, 60, 90, setiap hari, mingguan, dan bulanan.

Seperti yang disebutkan di atas, kadangkala, ia mungkin berfaedah untuk menggunakan carta bingkai berbilang masa apabila memeriksa kemungkinan perdagangan pilihan binari. Apabila berbuat demikian, pastikan anda melihat carta jangka masa lebih lama terlebih dahulu – ini sepatutnya memberi keseluruhan  trend jangka panjang.

Dari sana, anda boleh meneliti carta jangka masa yang lebih pendek, dan menubuhkan titik masuk yang anda ingin dapatkan dalam perdagangan. Contohnya, jika carta harian menunjukkan isyarat kenaikkan tetapi carta mingguan menunjukkan isyarat menurun, peniaga mungkin menunggu setiap hari untuk menjadikan penurunan harga sebelum meletakkan perdagangan anda. Trend jangka panjang kemudiannya diharapkan akan kurang berkemungkinan untuk menentang perdagangan jangka pendek.

Carta Live

Jenis carta pilihan Perduaan

Carta candlestick

Ramai penganalisis teknikal percaya bahawa trend pasaran  adalah peramal yang boleh dipercayai tentang peristiwa masa depan, tetapi juga menyediakan mata masuk dan keluar juga. Mencari penunjuk pada carta candelestick akan membolehkan anda memutuskan sama ada ia adalah momen yang tepat untuk membuka apa-apa panggilan atau meletakkan.

Carta candlestick adalah campuran visual antara carta garisan dan graf bar, membuat kombinasi yang menyajikan lebih banyak maklumat daripada biasanya tersedia dalam carta yang lebih tradisional. Nama “candlestick” berasal dari bar nipis di bahagian atas dan bawah, yang memaparkan julat tinggi / rendah hari, ditambah harga pembukaan dan penutupan (sehingga menyerupai sumbudaripada lilin).

Lilin ini disusun dengan cara yang sama seperti graf asas, dengan ‘lilin’ baru untuk setiap unit masa. ‘Wicks’, dan yang lebih penting lagi panjang relatifnya, dapat menambah maklumat tambahan tentang sentimen pedagang.

Carta candel kulit dapat memberi pedagang kepada pedagang sama ada pembeli atau penjual sedang “memenangi hujah” dari segi aset tertentu. Menggunakan carta candelestick bersama beberapa penunjuk teknikal boleh mendorong strategi perdagangan anda ke peringkat seterusnya. Untuk lebih mendalam analisis pola candlestick , lihat artikel penuh kami.

 

 

Petunjuk Carta Perduaan

Terdapat banyak penunjuk carta untuk memilih dari itu yang boleh membuat putaran kepala anda. ( Lihat mengapa tindakan harga adalah penting ) Analisis teknikal adalah subjek yang besar, dan satu dengan sangat sedikit jawapan pasti. Semua carta berguna dengan cara mereka sendiri, jadi penting untuk memahami bagaimana dan kapan mereka harus digunakan dalam strategi perdagangan anda.

Mari lihat beberapa daripada mereka untuk memberi anda idea bagaimana mereka boleh digunakan dalam perdagangan pilihan binari. Bergerak purata – Banyak peniaga pilihan binari menggunakan purata bergerak yang banyak. Ada juga yang membina strategi perdagangan yang berputar di sekitar harga aset yang melintasi purata bergerak dari masa ke masa. Purata bergerak adalah trend mengikut petunjuk yang berdasarkan pada harga bersejarah aset.

Pergerakan purata boleh dikira dalam dua cara, satu di mana semua harga bersejarah ditimbang sama rata ( Simple Moving Average ) atau satu lagi berat yang diberikan kepada harga terkini ( Exponential Moving Average ). Isyarat menarik dan lemah jelas apabila harga aset melintasi purata bergeraknya, atau apabila terdapat sokongan sejarah harga berkaitan dengan purata bergerak.

  • Menggerakkan perbezaan purata penumpuan (MACD) – MACD adalah penunjuk trend yang memaparkan hubungan antara purata bergerak purata aset (nilai yang paling biasa digunakan ialah 12, 26, dan purata bergerak 9 hari). Dari masa ke masa MACD boleh memaparkan isyarat kenaikan harga atau kenaikan harga yang kuat bergantung pada apabila harga aset dan penunjuk MACD menyimpang, MACD meningkat secara dramatik, atau terdapat penanda MACD indicator dan garis isyarat.
  • Stochastic Oscillators – Stochastics – Penunjuk yang membandingkan harga penutupan aset kepada julat harganya sepanjang tempoh tertentu. Teori di belakang stokastik adalah bahawa dalam pasaran yang semakin meningkat, harga biasanya akan ditutup berhampiran paras tertinggi mereka, dan ketika pasaran menurun, harga akan ditutup berhampiran paras terendah mereka. Stochastics biasanya dipaparkan dalam bilangan antara 0 dan 100, atau -100 dan 100. Peniaga mula mengambil perhatian, apabila nilai bergerak melebihi 80, atau 20 – dengan menganggap skala 0-100.
  • Nombor Fibonacci – Fibonacci adalah ahli matematik yang mengenal pasti urutan nombor yang diulangi di seluruh dunia semulajadi. Baru-baru ini, penganalisis telah melihat pola yang serupa sering berlaku dalam pasaran dagangan juga. Mereka sering boleh digunakan untuk mencuba dan menubuhkan tahap sokongan dan rintangan.
  • Volatiliti – Bukan carta harga yang ketat, tetapi ukuran turun volatiliti VIX adalah graf berguna untuk mengawasi. Khususnya jika ‘greeks’ perdagangan adalah penting dalam strategi perdagangan anda. Pilihan Sempadan dan Ladder akan menjadi sangat sensitif kepada turun naik, dari segi nilai penghakiman.
  • Indeks Kekuatan Relatif (RSI) – Pengayun momentum yang mengukur perubahan dan kelajuan pergerakan harga. Ia membolehkan para peniaga melihat aset yang terlalu banyak atau oversold, dan ‘perubahan kegagalan’. Ia bergerak antara 0 dan 100.

Strategi carta pilihan binari dalam masa nyata

Walaupun carta pilihan binari boleh menjadi sangat berguna dalam menentukan titik masuk untuk peniaga pilihan binari, dan dapat memberikan wawasan yang berharga kepada prestasi sejarah suatu aset, mereka harus difahami sepenuhnya agar dapat digunakan sepenuhnya. Ia juga penting untuk tidak membiarkan emosi mendapat cara carta yang dipaparkan. Sekiranya purata bergerak mempunyai trend yang signifikan ke arah bawah seperti salib ke bawah, jangan biarkan emosi anda memberitahu anda bahawa ini tidak penting. Petunjuk menceritakan kisah bahawa sebagai pedagang anda mesti dengar.

Menggunakan carta boleh sangat bermanfaat apabila dilakukan dengan betul, tetapi anda mesti mendidik diri sendiri dan menentukan pola dan petunjuk teknikal yang anda pilih untuk digunakan dalam strategi perdagangan anda. Setiap strategi dagangan akan menjadi individu sebagai orang yang menggunakannya, jadi terdapat beberapa jawapan yang ‘betul dan salah’ apabila ia mencantumkan. Akaun demo boleh menjadi tempat yang baik untuk bereksperimen dengan strategi perdagangan dan melihat apa yang berfungsi.

Broker Terbaik Untuk Carta: