Membangunkan kemahiran yang betul tentang cara membaca carta crypto adalah seni. Kemahiran baru ini akan membantu anda bukan sahaja mengesan harga duit syiling kegemaran anda, tetapi carta candlestick crypto sebenarnya akan memberitahu anda tentang tren pasaran juga.

Pasukan kami di Pedagang Strategi Perdagangan adalah penyokong kuat menggunakan carta dan analisis teknikal. Carta candlestick Crypto memberi anda pandangan yang lebih objektif mengenai harga cryptocurrency versus sesuatu yang sedikit lebih subjektif seperti menggunakan intuisi anda.

Masa pasaran adalah masalah biasa yang banyak peniaga baru. Sekiranya anda ingin masuk dan keluar dengan tepat, anda perlu menggunakan carta cryptocurrency. Anda boleh mempunyai idea perdagangan yang hebat dan percaya Bitcoin akan naik, tetapi jika anda memilih titik yang salah, anda akan mula kehilangan wang kiri dan kanan.

Jika anda keluar terlalu awal atau anda keluar terlalu lewat, anda juga boleh meninggalkan wang di atas meja. Menggunakan carta crypto dalam kombinasi dengan analisis teknikal , anda boleh mengimbangkannya.

Dalam panduan cryptocurrency ini, kami akan membahas hanya beberapa asas asas mengenai cara membaca carta crypto dan alat analisis cryptocurrency yang anda perlukan untuk berjaya dalam perniagaan ini.

Kami juga akan menggariskan alat dan sumber analisis cryptocurrency kegemaran kami untuk dagangan Bitcoin dan altcoin.

Carta Crypto Candlestick

Terdapat beberapa cara lain yang berbeza untuk melihat carta, tetapi carta harga crypto kegemaran kami ialah carta candelesticks.

Melangkah ke hadapan, kami akan menunjukkan kepada anda cara menavigasi carta harga crypto.

Kini, ini adalah unsur utama carta candlestick crypto:
 

 
Langkah # 1 Pemilihan Masa

Carta crypto membolehkan anda memilih bingkai masa yang anda mahu lilin untuk ditutup. Ini menunjukkan bahawa candlestick crypto akan menunjukkan semua urus niaga yang berlaku dalam tempoh masa yang dipilih.

Contohnya, jika bingkai masa cryptocurrency kegemaran anda ialah carta 5 minit, maka setiap lilin akan mewakili 5 minit.

Jelas sekali, bingkai masa boleh diselaraskan untuk menjadikannya lebih disesuaikan, atau anda hanya dapat memilih dari bingkai masa lalai (5 minit, 15 minit, 1 jam, 4 jam, setiap hari, mingguan, bulanan).

Langkah # 2 Volume

Perkara kedua, carta cryptocurrency piawai akan dipaparkan adalah jumlah. Jumlahnya akan menunjukkan kepada anda berapa banyak aktiviti perdagangan yang berlaku semasa bingkai masa yang dipilih. Ketahui lebih lanjut mengenai strategi dagangan volum di sini.

Semakin panjang bar kelantangan, semakin banyak tekanan beli atau jual. Bar kelantangan hijau akan menyerlahkan minat yang meningkat dalam duit syiling dan tekanan beli. Sebaliknya, bar kelantangan merah akan menyerlahkan penurunan minat dalam duit syiling dan tekanan jualan.

Langkah # 3 Candlestick Bearish and Bullish

Ketiga, kita perlu membezakan bahawa terdapat dua jenis candlesticks :

  • Candlestick bearish
  • Candlestick bullish

Secara lalai, candlesticks kenaikan harga ditunjukkan oleh lilin hijau, yang menunjukkan bahawa harga telah meningkat semasa bingkai masa yang dipilih. Sebagai contoh, jika harga penutup lilin 5 minit lebih tinggi daripada harga pembukaan, itulah candlestick kenaikan harga.

Untuk candlesticks yang menaik, bahagian bawah bahagian tebal mewakili harga pembukaan manakala bahagian atas badan mewakili harga penutupan. Wicks candlesticks mewakili harga tertinggi dan terendah sepanjang tempoh masa yang dipilih.

* Nota: Memohon peraturan yang sama dalam sebaliknya untuk candlestick penurunan.

Candlestick akan datang dalam pelbagai bentuk dan bentuk. Pembentukan harga lilin ini adalah cara yang baik untuk meramalkan trend pasaran masa depan. Terdapat banyak kombinasi candlestick yang dapat meramalkan apa yang akan berlaku seterusnya dan kami memanggil mereka corak carta .

Untuk mengetahui maklumat yang anda dapat dari carta candlestick crypto anda memerlukan alat yang betul:
 

 

Alat Analisis Cryptocurrency

Sekarang kita akan berkongsi alat analisis empat cryptocurrency terbaik untuk memulakan dagangan Bitcoin dan syiling lain. Bahagian ini bukan hanya untuk pemula kripto, tetapi ia juga khusus untuk pedagang yang lebih berpengalaman.

Terdapat banyak alat teknikal di luar sana, dan anda mungkin mahu menggunakan pelbagai kombinasi dalam gabungan. Kami percaya alat dagangan ini akan membantu anda mengelakkan duit syiling dan kehilangan sebahagian wang anda atau hanya melakukan perdagangan yang lebih baik secara keseluruhan. Ketahui tentang Cryptos Terbaik untuk Melabur Di Sini .

Alat analisis Cryptocurrency # 1 TradingView

Alat analisis cryptocurrency terbaik yang kami suka menggunakan perisian carta TradingView PERCUMA. Platform charting ini mempunyai banyak keupayaan dan ciri tersembunyi yang akan membuat perdagangan anda lancar.

Ini hanya alat yang bagus untuk dimilikinya, tetapi ia bukan perkara akhir kerana terdapat alat lain yang boleh anda gunakan mengikut budi bicara anda.

Ia sangat mudah untuk menyediakan dan menggunakan tradingview . Ia kaya dengan sumber daya, instrumen yang boleh anda ikuti dan yang lebih penting

Alat Analisis Cryptocurrency # 2 Penunjuk Aliran Wang

Alat analisis cryptocurrency kesukaan kedua kami ialah penunjuk aliran Wang Chaikin .

Penunjuk aliran Wang Chaikin dikembangkan oleh guru perdagangan Marc Chaikin, yang dilatih oleh pelabur institusi yang paling berjaya di dunia.

Alasan mengapa Flow Money Chaikin adalah penunjuk volum terbaik dan ia lebih baik daripada penunjuk isipadu klasik kerana ia mengukur pengumpulan-pengumpulan institusi. Jadi secara semulajadi, ia menunjukkan apabila peniaga-peniaga institusi membeli dan menjual.

Biasanya pada perhimpunan, penunjuk volum Chaikin harus berada di atas garis sifar. Sebaliknya, pada peniaga penunjuk volum Chaikin harus berada di bawah garis sifar.

Cryptocurrency Analysis Tool # 3 Crypto Fear and Index Greed

Ketakutan crypto dan indeks kerakyatan menggunakan banyak maklumat, mereka mengumpulkan semua data itu bersama-sama dengan skor dan penilaian yang diplot pada graf untuk anda.

Apabila sentimen menunjukkan bacaan di bawah 20, itu sangat ketakutan. Biasanya, harga cryptocurrency turun dan ia menandakan kemungkinan pembalikan kenaikkan harga. Sebaliknya, sentimen pasaran membaca di atas 80 menunjukkan ketamakan yang melampau. Dalam keadaan ini, cryptocurrency telah naik dan ketakutan dan ketamakan indeks menandakan pembalikan penurunan kemungkinan. Untuk maklumat lanjut, baca panduan ini pada Isyarat Crypto.

Pada dasarnya, kita menggunakan ketakutan dan indeks ketamakan sebagai penunjuk contrarian. Sentimen pasaran adalah perkara yang kuat yang memacu pasaran, dan apabila kita mempunyai bacaan melampau dalam sentimen pasaran, itulah masa yang kita perlu mencari pembalikan. Juga, baca panduan ini pada Crypto Trading Bots .

Alat analisis Cryptocurrency # 4 Fibonacci Extension

Pelanjutan Fibonacci adalah alat yang sangat berguna yang boleh disaman untuk melihat peluang-peluang kaunter dan juga pembalikan perdagangan. Kami ingin memberi tumpuan kepada tahap 1.618 atau nisbah emas.

Terdapat semua jenis peraturan, tetapi pada asasnya, hanya ada dua perkara yang kita cari ketika menggunakan tahap lanjutan Fibonacci. Perkara pertama adalah trend, yang kedua ialah pembetulan yang mempunyai tiga rujukan titik swing. Kami menggunakan mata ayunan ini untuk menarik tahap lanjutan Fibonacci dan mencari kemungkinan pembalikan mata di pasaran. Baca dagangan Fibonacci di sini.

Nisbah emas boleh didapati di mana-mana, ia juga merupakan “nombor ajaib” yang boleh kita gunakan dalam dagangan kita juga. Dalam satu cara atau yang lain, banyak peniaga profesional menggabungkan nisbah emas ke dalam perdagangan mereka kerana pasaran bertindak balas kepada tahap tertentu dengan ketepatan yang tinggi.

Kesimpulan – Carta Crypto Candlestick

Membaca carta candlestick crypto adalah kemahiran praktikal yang semua orang perlu memperoleh jika anda ingin berusaha dalam pasaran cryptocurrency yang mencabar hari ini. Walaupun  alat analisis cryptocurrency boleh menjadi senjata berharga dalam arsenal perdagangan anda, anda perlu menggunakannya dengan betul untuk mendapatkan sebarang pandangan dari mereka.

The crypto carta candlestick boleh membantu anda masa yang lebih baik pasaran supaya anda boleh menggunakannya sebagai alat pelengkap untuk penyelidikan anda.

Panduan ini menggariskan hanya konsep asas dalam analisis teknikal. Kami mengesyorkan mengukuhkan pengetahuan anda dan menggunakan alat ini untuk membina strategi cryptocurrency anda yang sesuai dengan keperluan anda. Blog TSG kami kaya dengan strategi perdagangan yang dapat membantu anda mencapai matlamat kewangan anda, jadi pastikan anda periksa Strategi Dagangan Bitcoin Terbaik kami.

Terima kasih kerana membaca!

Jangan ragu untuk meninggalkan apa-apa komen di bawah, kami akan membacanya dan akan bertindak balas.