Pada masa ini tiada broker pilihan binari yang menerima Paypal. Sama seperti kaedah deposit atau pengeluaran. Laman-laman ini tentu saja akan dikemas kini di mana broker mula menerima Paypal, tetapi untuk sekarang pembekal pemindahan wang telah berhenti beroperasi dalam sektor binari – broker juga telah berpindah dari Paypal kerana kos transaksi yang tinggi. Kami mengesyorkan melihat pembekal eWallet lain – iaitu Skrill dan Neteller. Firma-firma ini diterima secara meluas oleh kebanyakan broker.

Broker Top Menerima Skrill atau Neteller

Mengenai Paypal

Apabila PayPal pertama kali diniagakan pada bulan Disember 1998, ia pada mulanya terdiri daripada dua daripada dua entiti berasingan. Apabila perniagaan berkembang, kedua-dua syarikat ini bergabung pada tahun 2000 menjadi entiti tunggal. Perniagaan itu kemudiannya dibeli oleh eBay pada tahun 2002 untuk $ 1.5 bilion.

Hari ini, PayPal merupakan antara penyedia perkhidmatan pembayaran dalam talian yang utama dengan lebih daripada 300 juta pengguna dalam 200 + pasaran. Sesetengah negara masih tidak disokong oleh PayPal, seperti Afghanistan, Bangladesh, Iraq, Montenegro, Pakistan, dan mana-mana yang disenaraikan dalam senarai sekatan ekonomi Amerika Syarikat. 

PayPal menyediakan sistem pembayaran dalam talian yang terkenal dengan kebolehpercayaan dan mudah digunakan. Setelah akaun eWallet dibuka dan disahkan, tidak ada penyelenggaraan khusus yang diperlukan oleh pengguna.

Di mana pengguna mempunyai dana yang mencukupi dalam akaun mereka, wang boleh dipindahkan hampir dengan serta-merta ke pemegang akaun PayPal lain atau pedagang yang menerima PayPal sebagai kaedah pembayaran.

Pemegang akaun ‘juga boleh memautkan kad kredit mereka, atau akaun bank ke akaun mereka. Ini menghapuskan keperluan pengguna untuk membuat butiran kad kredit mereka dalam talian untuk setiap transaksi. Di samping itu, ini juga memberikan pelanggan keupayaan untuk membuat pembayaran walaupun tidak ada dana yang mencukupi dalam baki Paypal – sebarang kekurangan akan diminta dari kad atau melalui pemindahan kawat.

 

 

Kaedah Pembayaran Keandalan

Walaupun PayPal dimiliki oleh sebuah syarikat Amerika dan dilesenkan oleh pihak berkuasa pengawalseliaan AS sebagai pemancar wang di bawah Peraturan Rizab Persekutuan Federal E, ia beroperasi dalam mana-mana keperluan peraturan tempatan. Sebagai contoh, operasi di Kesatuan Eropah ditangani oleh bank yang berpangkalan di Luxembourg di bawah “PayPal” sejajar dengan MiFID EU.

Operasi antarabangsa yang lain dikendalikan oleh pejabat berasaskan Singapura mereka. Walaupun mudah digunakan, keselamatan tetap menjadi kekuatan utama. Sistem mereka dilindungi dengan salah satu sistem penyulitan terkuat dalam talian. Di samping itu, akaun dipantau untuk aktiviti yang mencurigakan, atau tidak teratur dari akaun. Ini segera boleh mencetuskan amaran yang membawa kepada pembekuan akaun sehingga identiti pemegang akaun disahkan.

Paypal Dalam Sektor Perduaan

Walaupun terdapat manfaat yang jelas dari sistem pembayaran dalam talian PayPal, PayPal tidak diterima secara meluas oleh kebanyakan broker binari kerana yuran urus niaga yang tinggi (sekitar 6.4%) yang dikenakan pada setiap transaksi. Broker perduaan juga menderita kerana reputasi produk yang lemah – Paypal memutuskan untuk berhenti berurusan dengan broker tertentu, sebelum akhirnya berhenti bekerja di sektor itu sama sekali.